Перейти до публікації

Opel Mokka 1.2 100 MT Elegance

WAC47

Рекомендовані повідомлення

Розповім троху чудну історію.

На початку березня мотався по справах в Хмельницький, заодно зустрівся з колегою з таки би мовити мокка-клуба. Постаяв поруч з електричкою в максималці.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Як видно трохи накрапало. І от поки їхав туди, а особливо коли їхав назад, помітив що задній склоочисник недочищаж верхню 1/4. І фіг би з ним, для огляду вистачає. Але весь бруд з непрочищеної частити починає стікати вниз і через декілька хвилин вже не видно що чистив. Треба знов чистити, а воно знов тече.

Після того уже в поїздках тут по місту спостерігав такий же ефект. Добре пам'ятаю що взимку коли іноді випадав сніг (бувало таке в наших тропіках) чистило все скло. Та і осінню багато їздив в Чернівці - теж чистило без нарікань. Кілька раз підходив, з умним виглядом дивився на склоочісник з різних боків, але нічого щоб пояснювало ефект не знайшов. Погуглив, схожі двірники є і на інших брендах. Але там якщо якись рішення і були то вони стасувались стану самого двірника який через старість ржавів.

Віришив замовити новий, подивитись чи буде якийсь ефект і якщо ні то вже тоді доставати майстрів СТО.

Але. Сьогодні поїхав по справах в Чернівці. Кілометраж майже такий самий як в Хмельницький і погода теж як тоді була. Вмикаю задній склоочисник - а він магічним образом вичищає все скло до самого верху. Правда пару раз видавав страшнуваті звучи яких раніше не було, але потім вже працював тихо.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Прихований текст

Напишу і я про зиму.

За прогнозами погоди в Камʼянценць-Подільському якась дивина відбувається: три тижні підряд у вівторок-середу йде різке похолодання при тому що під кінець березня вже було +12 вдень і народ в місцевих чатах благав вимкнення опалення. Позаминулого тижня вдарило аж -4, але цього разу здивував не мороз, а сніг: такого сильного снігопаду не було всю зиму. Як перестраховщик я перевзуватись не поспішав і переконав свояка: йому це як раз допомогло бо їздить автівкою кожного дня і на літній не факт що доїхав би у середу.

Вчора їздив у Хмельницький, на ББК знайшов попутника який сам не поїхав бо вже перевзувся. Коли їдеш з Камʼянця до Хмельницького (майже строго с півдня на північ) бачиш дивну картину: десь третину дороги сніг лежить, а в самому Хмельницькому майже все розтануло. Ось така дивина.

Приїхала деталь яку чекав, ось ця фігня коштує кілька тисяч гривень

Залишив машину, обіцяли за тиждень все зробити

Прихований текст

Ну и ще пʼять копійок на додачу. Хто був у Польщі зрозуміє: Богданка? 😁

Змінено користувачем WAC47
Посилання на коментар

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

в нас в Черкасах навіть не заморочувались, біля залізничного вокзалу такий магазинчик навіть не змінював назву, просто Бедронкою і назвали. :) 

Посилання на коментар

Спочатку було бажання розписати все, але зараз вже перегоріло. ДТП ідіотське, вина однозначно моя, нащастя пошкодження мінімальні.

Було

Стало

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Маленький ювілей — 20000

Переїзд з Харкова до Камʼянець-Подільського сам по собі вплинув мало: це лише 1000 км. Але розташування Камʼянця та поїздки до Хмельницького і Чернівців накрутили лічильник. Добре що обидві траси в дуже гарному стані.

Посилання на коментар

Ну і навздогін, на 20139 зробив друге ТО, сума разом з перевіркою ходової на стенді, регулюванням фар та розвалу/сходження 12к: 5300 роботи та 6700 матеріали (фільтри, гальмівна рідина, олива, свічки).

Посилання на коментар

• 5 тижнів потому...

Маленький допис не зовсім про авто.

У Мокки на відміну від С4 (ніби разом з 2008 це соплатформенники) немає розʼємів USB-C в салоні. Ще в останній рік користування Ланосом купив «на майбутнє» перехідник USB-A/USB-C. І от через два роки зʼявився привід протестити перехідник через появу в мене зарядки MagSafe у якої кабель з USB-C.

Так от: ні на одному розʼємі в в хаті, а також на розʼємах в авто зарядка не запрацювала, взагалі: тобто не тільки на повній потужності, але й на малій не працює теж. Зарядку і телефон звісно перевірив: від павербанка з потужним розʼємом USB-C все працює як і треба. Тож справа саме в перехіднику. Не маю великої кількості кабелів і споживачів щоб перевірити перехідник в інших умовах, тому просто припускаю що він має обмеження по току яке не дає запуститись зарядці.

Резюме: якщо раптом ви вирішите купити собі перехідник з USB-A щоб підключити новий гладжет з модним кабелем до свогєі старої зарядки-в-прикурювач перевірте всі параметри. Може краще відразу купувати нову зарядку де той USB-C буде «с завода», бо перехідник може не виправдати сподівань.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
13,7 тис.   224

Ситуація майже як в класиків: витрата пального яку рахує бортовий комп'ютер вище ніж реальна.

Бортовий комп'ютер нарахував 5,8

А реальна витрата склала 5,53

Посилання на коментар

13,7 тис.   224

Забув написати що це витрати коли в салоні три пасажира, а в багажнику трохи речей.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Оскільки дітвора збігла від нас до Львова і вже там трохи укорінилась (але до церкви по неділях ще не ходить 🤭) за цей місяць ще два рази їздив до Львова, перевозив їм речі ну і так, трохи погуляв по місту.

Під час одного з таких перевезень перекинувся горщик з квітами та так невдало що обсипав землею бокову стінку. Благо поруч з готелем була автомийка яка ще і відкривається з 8 ранку тож відразу поїхав митися. Ну, помили наче гарно. Але ж дорого - все разом, з антибітумом вийшло 1300. Чи то я відстав від життя: в Кам'янці ціна звичайної повної мийки була рік назад 220-230, зараз доросла до 300.

Прихований текст

Остаточно заспокоївся я що до витрати пального: по місту стабільно 6.5-6.7 (старт-стоп схоже не впливає на це), а за містом залежно від стилю десь 5,53-5,9, це при трьох попутниках та майже повному багажнику.

Хоча колеги по мокка-чату (в більшості автомат, ручка схоже тільки в мене) кажуть що в них в середньому 7 літрів. Чи то я пенс, чи то вони джигіти, чи то коробка або більша потужність впливає - не знаю.

Посилання на коментар

21,9 тис.   576

на механічній коробці так і є десь, що на 1л авто бере меньше палива як автомати.

Я б теж брав механіку, не люблю автомати.. З часом вони починають вимахуватися якщо не вчасно або неякісно їх обслуговували.. Механіка надійніше і простіша..

П.с. Діти у Львові вже потрошки перейшли на українську мову?

Змінено користувачем jason_ua
Посилання на коментар

12 годин тому, jason_ua сказав:

Діти у Львові вже потрошки перейшли на українську мову?

Вони відразу перейшли після 24, коли ми ще в Харкові були.

Прихований текст

Я вже в Камʼянці почав пробувати розмовляти, але місцеві іноді при довгій розмові кажуть «та кажіть вже російською». Ще раніше в 20-21 коли дзвонив до банків чи магазинів і говорив українською дружина казала що мова в мене жахлива: думав що то вона дуже вибагливо ставиться — а ні, місцеві теж чують що «шпіон» 😆.

Але продовжую намагатись розмовляти, в Камʼянці це простіше.

Посилання на коментар

Я щиро радий за форумчанина, що чується а силах викласти 1300 грн, або 5 кг свинячої шиї на шашлики, щоб змити горщик землі з машини😀

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Пост не про машину і навіть не про модель/бренд.

Якщо у вас машина з родини PSA/Stellantis то ви можете оновлювати програму мультимедіасистеми самостійно. Але зробити це можно лише за допомогою комп'ютера з Windows чи макбука. Що мене, як лікунсоїда, дуже дратувало. Якщо ви теж нерівно дихаєте у бік командної строчки та команди dd наступний текст для вас.

Як з'ясувалось з 2021 року існує проект 

який дозволяє скачувати оновлення на компьютері з лінуксом.

Користуватись програмою ну дуже просто

Цитата

psa-update <VIN>

Підтверджуєте і качаєте. Знаю що підтримується закачка, наскільки краще це працює в порівнянні з віндовою версією - ще не перевіряв бо як видно зі скріншота оновлення ще немає.

Відразу зазначу що я не перевіряв цей проект, у власника всего лише один цей репозиторій що можливо зроблено спеціально щоб корпорація не могла пред'явити йому претензії за реверс-інженірінг. Але залишається шанс що це може буде троян чи щось таке тож майте на увазі що ви дієте на свій ризик.

Сподіваюсь що комусь з місцевих пиже- чи сітро-водів ця інформація може бути корисною.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Проїхався трохи по Гуцульщині

Посилання на коментар

Ну і підсумки по витраті пального:

Прихований текст

Бортовик традиційно показав більшу витрату ніж за розрахунками.

Оскільки тут не тільки траса, а й поїздка на полонину та трохи міського трафіка Львова та Івано-Франківська числа трохи вище, але все одно приємні.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

На хелоуін перевзувся на зимові шини.

Заморочився і купив собі чохли на шини, але результат мені не дуже сподобався.

Виглядає це все охайно. На чохлах є позначки з якого колеса ця шина, це зручніше на написи крейдою. Є ручка для переноски.

Але поки їх вдягнешь витратиш купу часу і руки будуть всі в сажі. І носити шину за ту ручку начебто зручніше, але мабуть лише людям з ростом два метри бо мені з моїм 178 щоб переносити 16 шини доводиться сильно згибати руку щоб воно не волочилось по землі. Тож якщо для вас зовнішній вигляд не головне - мабуть купляти чохли не варто.

Ще трохи покращив свій CarPlay набір: купив тримач SnapHold.

Пробіг на поточний момент вже 27007.

Посилання на коментар

Також купив собі такі чохли для літніх 17 і зимових 15, зауваження ідентичні. :) 

Посилання на коментар

І смішно, і грусно сумно.

Перевзувався 31-го, але забув сфоткати все що хотів і опублікував пост тут та на єДрайві лише сьогодні.

І додав фотку одного колеса чисто для звітності. І тут уважний колега пише мені: "а чи правильно стоїть шина?".

Дійсно, з лівого боку поставили шини задом наперед. Поїхав, переробив.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Повернувся до Харкова, Харків привітав снігом.

Витрата пального склала 5,6 літрів на сотню. Дороги на маршруті Камʼянець–Хмельницький–Умань–Кропивницький–Кременчук–Полтава–Харків в цілому на 4 з плюсом крім традиційно поганого відрізку десь від Знамʼянки до Кременчука.

Посилання на коментар

утеплювач радіатора сучасного діда

Посилання на коментар

20.11.2023 в 18:18, WAC47 сказав:

Витрата пального склала 5,6 літрів на сотню. Дороги на маршруті Камʼянець–Хмельницький–Умань–Кропивницький–Кременчук–Полтава–Харків в цілому на 4 з плюсом крім традиційно поганого відрізку десь від Знамʼянки до Кременчука.

Трохи офтопу тут оскільки окремою теми чи розділу про подорожі Україною у нас немає.

На єДрайві виникла невеличка дискусія стосовно вибраного мною маршруту. В двох словах про вибір: коли ще

. Але поспілкувася з мокка-водами яки розповіли що дороги погані що через Староконстантинів, що чере Бердичів (там їх дві, одна взагалі жах). Тому розглядав варіанти старого маршруту через Черкаси та через Кропивницький-Кременчук.

Але як з'ясувалось з дискусії на єДрайві стан окружної Бердичева тепер значно кращій ніж був. Тому якщо кому раптом треба буде кудись на Поділля то Житомир-Бердичів-Вінниця гарний варіант.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.

Без назви-2.png

Будь ласка, дозвольте показ оголошень на нашому сайті

Схоже, Ви користуєтеся засобом блокування реклами.
Показ реклами допомагає нам підтримувати форум.

Вимкніть Adblock та натисніть "ОК", або "Потім" для перегляду сторінки...
Зробити донат