Перейти до публікації

Opel Mokka 1.2 100 MT Elegance

WAC47

Рекомендовані повідомлення

15 часов назад, WAC47 сказал:

цифры далеки от паспортных 5,6 и даже больше чем у машины с автоматом: получилось аж 9,9 - почти как на ланосе наверное.

А сама машина что показывает? Я на своей астре засекал на длинном пробеге, бортовик процентов на 3-5 занижает расход. Возможно на автомате был бы и меньше расход. Во-первых переключать передачи вовремя и правильно это нужно быть долбаным роботом (я так никогда не умел и думаю %95-97 водителей тоже не умеют, чтобы они про себя не думали) и во-вторых на новых автоматам этих передач банально больше и есть больше возможности держать двигатель в правильном режиме. На этот счет показательными есть картинки BSFC (Brake-specific fuel consumption). Даже не турбированных двс-ах зона минимального расхода маленькая и не всегда удобная к применению.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

30.01.2022 в 18:26, WAC47 сказал:

Всё ждал когда же будет повод написать по теме.

Отъездил первую заправку, заправился до полного, вбил цифры на сайте а-ля "калькулятор расхода". То ли езжу слишком медленно, то ли может потому что езжу в основном погороду, то ли потому что пока обкатка, но цифры далеки от паспортных 5,6 и даже больше чем у машины с автоматом: получилось аж 9,9 - почти как на ланосе наверное.

Не скажу чтоб низкий расход был моим основным критерием при выборе, но всё же ожидал лучшего результата.

Паспортные будут после обкатки, когда летом в отпуск по трассе поедешь.

А сейчас на обкатке, по городу, зимой, когда половина пробегов на непрогретом движке, делать какие-то выводы по расходу после первой заправки - :dontknow:

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Ездил утром на дачу, по дороге домой попал в небольшой снегопад плюс наверное что-то летело с машин впереди. Ближе к дому начала ругаться система помощи при парковке (тобишь парктроники): громко пищала, пугала иконкой визита на сервис.

Думал что что-то сломалось, оказалось всё проще: мокрым снегом залепило морду машины. На ланосе я бы вообще на это не обратил внимание. На обычных парктрониках (по словам коллег из ланос-чата в телеге) это бы выглядело как срабатывание партроников что легко было бы "расшифровать" не выходя из машины. Резюме: плохо когда машина слишком умная :sinyak:

Посилання на коментар

Не позаздриш власникам б.у  сучасних автомобілів, які напічкані електронікою!((

Посилання на коментар

10.02.2022 в 21:08, WAC47 сказав:

Ездил утром на дачу, по дороге домой попал в небольшой снегопад плюс наверное что-то летело с машин впереди. Ближе к дому начала ругаться система помощи при парковке (тобишь парктроники): громко пищала, пугала иконкой визита на сервис.

Думал что что-то сломалось, оказалось всё проще: мокрым снегом залепило морду машины. На ланосе я бы вообще на это не обратил внимание. На обычных парктрониках (по словам коллег из ланос-чата в телеге) это бы выглядело как срабатывание партроников что легко было бы "расшифровать" не выходя из машины. Резюме: плохо когда машина слишком умная :sinyak:

Продолжение истории.

Поехал в область (куму помочь). Сегодня днём как раз опять снегопад был, опять та же ситуация с парктрониками. Но я уже учОный, выключил их и поехал себе. Почистил морду на обратном пути, снег закончился и вроде бы ничего не предвещало проблем. Забросил кума домой, выпили кофейку, выхожу, завожу .... показывает сообщение "поломка системы торможения после столкновения". Глушу, завожу - опять сообщение. Аккуратно проезжаю по двору - с тормозами всё ОК. Еду домой, паркуюсь, всё ОК. Потом ещё ездил по делам - сообщения уже не было. В этот раз хз что там куда попало, но скорей всего опять же снег. Вот такая она современная электроника.

Посилання на коментар

Думаю справа не в снігові.  Може номерна рамка заваджає? В мене заваджала. Почитав форуми, зняв рамку, прикріпив номер прямо до бампера - все Ок.

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Є гарна новина про расход.

Як вже писав в іншій темі я виїхав з Харкова, в машині було п'ятеро враховуючи мене, повний багажник речей та ще кіт вагою понад шість кіло.

На щастя встиг заправити машину до повного бака ввечорі 24-го. Потім заправився вже в Полтаві і порахував розхід.

Відрізок від Харкова до Полтави їхав не за оптимальним графіком: були декілька черг на годину на блокпостах, була гонка по трасі частково вкритій неприбраним снігом. Але розрахунок показав витрату 6,4 літра на 100 кілометрів.

З неприємних новин: поїздка по засніженій трасі призвела до того що під захист дна набився сніг в такій кількості що пластик не витримав і в декількох місцях кріплення зламалось. Заїхав на АТЛ де за 180 гривнів мені зняли захист, викинули звідти лід, прикрутили назад додавши в пошкоджених місцях шайби. Замовити заміну зараз неможливо так як везти це треба з Голандії.

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Маленький апдет з циклу "ну повний чайник".

Раптом під час включення двигуна почала лаятись система контролю тиску в шинах. При тому що візуально з колесами все було ОК, може хіба передні трохи "придавлені", але ж на ланосі то було ще більш помітно. Звісно міг зробити то сам, але на всяк випадок поїхав на шиномонтаж бо думав шо тиск впам і мабуть треба буде щось клеїти/ремонтувати. Але виявилось що черех потепління тиск піднявся до 2,3 тож через це мабуть система і почала видавати попередження. Нажаль повідомлення дуже не інформативне. Після вирівнювання тиску зробив ініціалізацію системи і зараз все працює як і раніше.

В інфо-системі, в налаштування параметрів є пункт меню перевірки тиску. Зазвичай він просто показує на приборній панелі чотири зелених "галки", після того як почались описані вище проблеми - цей пункт меню перестав працювати. Щось якось тут недодумали німці чи французи.

Офтоп, не про машину. Мешкаєм в родичів, в хозяїна теж нова машина куплена минулого року. Поїхали покупати йому компресор і ручний манометр. Так от манометр на компресорі та тей ручний - кожний показує своє. А головне що коли він поїхав на той самий шиномонтаж то там манометр показав трете значення. От і довіряй тим манометрам :joking: Добре що в мене більш точна техніка, погано тільки що в цифрах не показує.

Посилання на коментар

22 години тому, WAC47 сказав:

В інфо-системі, в налаштування параметрів є пункт меню перевірки тиску. Зазвичай він просто показує на приборній панелі чотири зелених "галки", після того як почались описані вище проблеми - цей пункт меню перестав працювати. Щось якось тут недодумали німці чи французи.

Виглядає це так

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Ну і ще фотка "красивого" пробігу

Прихований текст

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Стала відома відповідь на питання про середню витрату пального, яка хвилювала мене від початку.

Прихований текст

Під час евакуації з Харкова я не всі заправки записував акуратно, тож в мене вийшла якась дивна маленька цифра і я видалив всі старі дані почавши записи віднова.

З середини березя за 1960 кілометрів середня витрата пального становить 6,7, останній відрізок він же і найкращій 6,3 літри на сотню.

Посилання на коментар

Прихований текст

Оскільки покупав машину взимку то мені умовна даром достались два комплекти шин: не пам'ятаю який літній та зимовий Goodyear UltraGrip Ice+, обидва у розмірі 215/65R16 оскільки на моделі 2021 года ставили ще 16, а не 17 та 18 розміри. Теж одна з дрібниць яка схилила до купівлі в грудні, а не в лютому. Оскільки я був впевнений що всі розмови про війну це лише розмови і ... не будут вдаватись в політику бо самозобанився в тому розділі, повертаюсь до теми. Літні шини я відвіз на дачу на зберігання. Там вони нажаль і лишилися бо Циркуни обік яких знаходиться дача були захоплені в перший день вторгнення. Разом з трьома каністрами >:-]Навіть зараз після звільнення села доїхати на дачу під великим питанням до того ж я поки що і не повернувся до Харкова, а їхати до слова тищу кілометрів і в жару на зимових шинах якось не дуже хочется це робити. Ну і люди з інших кооперативів розповідали що їх дачи в середині розтрощені, деяки пострадали від міноментного вогню тож не факт що шині в гарному стані якщо взагалі вони все ще на дачі. Тому вирішив купити новий комеплект, а старий (якщо він вижив) потім продати бо він майже без пробігу в Україні

Купив літню гуму. Вирішив брати той самий бренд Goodyear від якого в мене зимові шини - воні мені дуже спободались по-перше тишею, по-друге тим що жодного прокола, шишки, поріза не було. Всі попередні роки шини мали принаймі один ремонт за сезон, навіть такі імениті як Michelin, Yokogama та Dunlop.

Вибір зупинився на парі EfficientGrip Performance 2 та EfficientGrip 2 SUV. Після роздумів зупинився на другому варіанті., ціна 3 314₴ в Хмельницькому на складі, 2021 року викуску виробництва Словаччини. Хоч шини були свіжі в салоні (перевзувався на СТО біля фірмового салону) сказали що зберігали їх не дуже якісно бо вони "злежались". Але під час їзди ніяких відчуттів це не додало, таке враження що шини навіть тихіше ніж зимові. Тож вибором задоволений.

Спитав за захист дніща, виявляється правий є в наявності, але мені треба лівий і його будуть везти десь три тижні, коштує вона біля 7000₴ Тож я пока в роздумах чи замовляти заміну, чи вже хай буде старий. Сама історія коротно описана 13 березня 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

треба мабуть зробити нову фотосесію, можливо на вихідних як буде гарна погода

Посилання на коментар

Задумка была на рупь, вийшло як вийшло :bI:

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Готуюсь в дорогу додому 

20 влазить, але треба ставити посередині. Дві десятки як мені здається краще вписуються.

Сітка є

Посилання на коментар

багажник такий як в ланоса!((

Посилання на коментар

Він кращій тим що немає низького верхнього краю який іноді заважав в ланосі. Але в глибину трохи меньший. Для міського життя, як на мій погляд, вистачає цілком. І для подорожей якщо не треба везти палатки чи щось таке.

Прихований текст

І хоч загалом це не важливо, але от під час евакуації з Харкова трохи пожалів що не взяв новий С4 - речі вмістились "в притык". Зараз це вже не так важливо, що не влізе можна НП відправити.

От як вийшло: коли брав ланос то обирав з прицілом на подорожі, але якось не склалось - з сім'єю їздив хіба що до родичів, а так всюди сам. Купив нову машину з думкою "вистачить і малого", а майже відразу прийшлось їхати сім'єю ще й прихвативши одного родича, і кота з переноскою та корзиною.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Да, у меня багажник поболе будет...

Посилання на коментар

Змінено користувачем docstat
Посилання на коментар

5 годин тому, SergXP сказав:

Да, у меня багажник поболе будет...

багажник - це в мене, а у Вас - це, так, дитячий ранок ((:

Прихований текст

Змінено користувачем docstat
Посилання на коментар

комусь не потрібен такий багажник а важливіше вигляд. ))

Тому на всі авто є свої покупці!))

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Проїхав десь так половину від потрібного для ТО, машина настільки розумна що почала про це нагадувати повідомленням

Але розумність має й інші наслідки: декілька разів з'явилось повідомлення (нажаль не сфотографував) про пошкодження гальмівної системи після зіткнення. З'являлось воно раз після поїздки коли знов збирався їхати і от сьогодні по дорозі в обл.центр під час зупинки біля бордюру чи просто на обочині. Я відразу поїхав на сервіс, там провели діагностику, перевірили гальмівну систему … і сказали що то просто помилка натискання тормозу.

Ось так :hmmm:

Ще іноді в дорозі дратує «Тримайте кермо». Тут є система контролю втомлюваності і вона ж відслідковує чи тримає водій кермо. Чомусь іноді «не бачить» моїх рук, але то таке.

Є і гарні новини. Хоч паспортних 4 літри в мене і не вийшло, але 5,6 є.

Посилання на коментар

Посеред ночи знайшов групу в телеграмі

, а там і відразу відповідь на питання як закрити вікна після вимикання двигуна:

Цитата

На ключі тримаємо кнопку закриття 5 сек, всі вікна піднімуться , вже користувався не один раз, сигналки немає

Посилання на коментар

34   9
13 годин тому, WAC47 сказав:

Посеред ночи знайшов групу в телеграмі

, а там і відразу відповідь на питання як закрити вікна після вимикання двигуна:

Также на Форде.

Попробуйте при открытии подержать кнопку 5 секунд.

На Форде открывает все окна. Летом красота.

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Сьогодні сталось смішне: завів двигун, а

- французьською. Добре що не китайською, знайшов в налаштуваннях зміну мов та відновив.

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Знов завдяки чату дізнався як оновлювати програмне забезпечення мультімедійної системи. 

Дуууже довго скачував файл оновлення, не знаю чи то проблеми в моєму інтернеті, чи це щось на боці сервера опеля.

Встановлення просте: флешку треба вставити в порт та з заведеним двигуном почекати хвилин 20 поки воно зал'ється.

Після оновлення схоже пофіксився один дрібний баг. На приборному екрані в одному з режимів можна виводити інформацію про радіо/поточну пісню/номер телефона. І от раніше після дзвінків інколи інформація про номер телефона (контакт) залишалась на екрані. Тепер наче проблема зникла, повертається відображення треків.

Змінено користувачем WAC47
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.

Без назви-2.png

Будь ласка, дозвольте показ оголошень на нашому сайті

Схоже, Ви користуєтеся засобом блокування реклами.
Показ реклами допомагає нам підтримувати форум.

Вимкніть Adblock та натисніть "ОК", або "Потім" для перегляду сторінки...
Зробити донат