Перейти до змісту

Как относитесь к веласипедистам на дороге?  

313 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

За час усіляких ремонтів різноманітних велосипедів дісталася мені у спадок пластикова деталь від замку "АBUS". Це адаптер, який іде до комплекту з певними моделями замків. Працює він як кріплення для замку, що встановлюється на раму, для перевезення цього самого замку під час руху на велосипеді. Встановивши його на цей складничок, я отримав можливість перевозити свій замок, який я використовую постійно на іншому велосипеді. Після багатьох спроб було знайдено єдине можливе місце для його встановлення. Нічого й нікому не заважає. Єдине, що, скоба замка при встановленні на великий, заводиться через рамку багажника. Навіть прикольно)))

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2267972
Поділитись на інші сайти

Напевно одне з найважливіших замін на велосипеді - це заміна колісних покришок. Рідні, ті, що стояли із заводу, в цілому не погані, але надто вони швидко зношуються, і, на мій погляд, відносно вузькі і невеликого профілю. Ось я і вирішив встановити "злішу" гуму на зміну рідному, практично гладкому протектору. Як не крути, все ж таки більш універсальний і практичний варіант. На додаток до цього, при монтажі коліс, між камерами та покришкою, я проклав так звану "антипрокольну" стрічку... Смужка шириною близько 4 см з ПВХ по всій довжині кола. Подивимося, аж ніяк не хочеться пробиватися...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2267973
Поділитись на інші сайти

І ще кілька дрібниць для комфорту... Невелика сумочка на кермо, куди можна покласти ключі, окуляри... При необхідності запасну камеру, насос, монтажну лопатку. Ключ на 15 для колес. Для стільникового встановив спеціальний окремий утримувач. Зручно. І так, прямо попереду велика, в торці рами, встановив копійчаний китайський ліхтарик/мигалка. Там є якийсь пластмасовий декоративний наболдашник. Вивчаючи тему з цього великого, наткнувся на інформацію, що в ньому видавлюється по готовому трафарету шматочок пластмаси, замість якого встановлюється готова мигалка/ліхтарик. Але, на жаль, нічого такого не знайшов. Але знайшов повністю змінний цей пластиковий наболдашник з готовим ліхтариком усередині. Продається в парі із задньою оригінальною мигалкою. Я не був готовий купувати цей комплект заради переднього ліхтарика. Тому вмонтував ліхтарик самостійно.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2267974
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Зібрався у мене за роки цікавий набір трансмісії, а саме із планетарною задньою втулкою. Це коли всі передачі зібрані всередині цієї самої втулки. Немає ніяких задніх касет/тріскачок, жодних перемикачів. Немає набору передніх зірок тощо. Все виглядає дуже мінімалістично та красиво. Тяжко все важить, так, але ... Їде добре і перемикається, як автомат коробка на авто.

Це все про заднє колесо. А на передньому колесі – динамо втулка. У тебе на "борті" є постійна напруга, що дозволяє при необхідності мати постійне переднє та заднє світло.

Перемикач передач, який на кермі, виконаний у вигляді оригінальної "крутилки" Шимано Нексус, а-ля "грипшифта". Цілісний боуден йде від нього до задньої втулки. У мене варіант із 8 передачами.

Поки все це лежало у мене в гаражі, я впорядкував колеса, почистив усі вузли. І в результаті, головним питанням був пошук необхідної рами для побудови цього проекту.

Сенс у тому, що рама повинна мати певну конструкцію для встановлення осі заднього колеса. Вона повинна встановлюватись у специфічні дропаути, в яких ця вісь повинна мати можливість переміщатися. Зроблено це для процесу натяжіння ланцюга. У більш сучасних велосипедах, дропауті вже виконані за сучасними стандартами, зате встановлено додатковий натягувач для ланцюга.

І ось я побачив оголошення про продаж потрібного велосипеда. Який я купив, власне, з-за рами. Була складність із встановленням іншої передньої амортизаційної вилки. Довго підбирав потрібні проставки, кільця тощо. Але зрештою, все вийшло. Рідна вилка мені не подобалася зовнішнім виглядом, відверто. Поставив із меншим "офсетом", на багато симпатичніших стало. І руління покращало.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268131
Поділитись на інші сайти

Встановив новий червоний боуден, нові троси, замінив вібрейки на аналог від Шімано. Нові гальмівні колодки.

Окремою історією була реалізація світла. Передня лід фара і задній ліхтар у мене так само були в запасі.
Задний ліхтар встановив оригінальні для нього місця заднього багажника. На "горилі" передньої вилки був отвір для кріплення крила та тримача фари.
Тримач вибрав максимально короткий, що все було компактно і мінімально виступало за якісь не було габарити.

Все проведення зробив новою. Дроти проклав у відносно тверду оболонку, яку закріпив до рами в районі вушок для боуденів. На ділянці від динамо втулки проводка кріпиться за допомогою оригінального пластикового захисту. Дуже добре + на горилі є поглиблення і тримач для проводки.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268132
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...
1,5 тис   164
В 11.11.2022 в 21:51, Maximilian сказав:

Решил, значит, сосед выбросить раму своего старого велика. Но попался при этом мне на глаза, и рама осталась у меня )))
Через пару дней велик был готов )))
Стальной, старенький Пежо, которому на сегодня примерно лет 30-40, получил новые тормоза V-brake, вместо стареньких

Cantilever, практически новую резину высокого профиля, тросики, боудены, задняя перекидка, глагол, грипсы. Остальное что-то было,

что-то купил. Колеса выровнял на станке, обтянул спицы сильнее, чем было, а были не совсем хорошо натянуты. Колесики стали просто

звенеть, и как результат, велик получил просто таки афигенный накат. Отрегулировал втулки, смазал подшипники. "Старое" винтажное 

седло отлично вписалось в общий ансамбль. Купил б/у крылья, установились очень "плотно", без какой-либо болтанки. Посажены низко,

без зазора, очень красиво. Пластиковые. Подкрашен руль и вынос. Установлен винтажный звоночек. 
Велики эти, на сегодняшний день, кажутся немного смешными, но в них есть некий шарм, некий дух инженерной мысли тех лет...

Відкатався цей велосипедик своє, і зламась рама ))) Бо вік вже )))
Був у сина в гостях - розібрали його трохи, що може стати у нагоді - забрав з собою! 
А малий має чудовий складний велос... І зберігати зручно, і катати також ))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268219
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...
1,5 тис   164

Перестала працювати на дитячому велосипеді мого друга передня динамо втулка.

Передня фара перестала працювати: відповідно, і задній ліхтарик теж... Думали замінити переднє колесо на просте, і встановити додаткові ліхтарики... Але я йому сказав почекай)))

У мене в ремонтній зоні виявилося "непотрібне" колесо з потрібною робочою втулкою. Кілька годин роботи і у дитини все знову працює...

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити відео.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268481
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
1,5 тис   164

Замінити камеру? Ну, на мою думку, нічого складного. Але раптом виявляється, що це не просте колесо, а заднє колесо "карго" байка, з планетарною втулкою та ролерними гальмами. До всього іншого виявилося, що покришка, яка стояла на цьому колесі, не зовсім та, що має стояти. Низькопрофільна, не посилена. до решти - зношена! Виникла проблема: їдемо до найближчого веломагазину. Диво 1: він відкритий. Диво 2: потрібна бажана шина є: марка, модель, розмір. Купуємо. Швальба Биг Эпл Плюс 26Х2.15. Повертаємось. Встановлюємо все: встановлюємо покришку на обід, ставимо нову камеру, накачуємо. Встановлюємо колесо на місце: Підключаємо привід гальма, перемикання передач. Регулюємо положення колеса в дропаутах та натяг ланцюга. Затискаємо вісь. Змащуємо ланцюг. Ставимо назад захист ланцюга, фіксуємо кріплення крила.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268568
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...
1,5 тис   164

Друзі поскаржились, що мотор-колесо перестало працювати... Запросили переглянути...

Переглянув )))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8617-velosiped/page/59/#findComment-2268705
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.