Перейти до публікації

Renault Laguna 2 2.0, универсал.

Stas3ds

Рекомендовані повідомлення

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

поставте на перед нові пружини і авто вирівняється!

Тягне лагуна трошки гроші на обслуговування!(

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

47 хвилин тому, jason_ua сказав:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

поставте на перед нові пружини і авто вирівняється!

Тягне лагуна трошки гроші на обслуговування!(

Поки не хочу спішити, може зад трохи просяде). Вона не мовби і не стоїть раком, то ще фото трішки так зроблене. Просто звик, що не має щілини між колесом і аркою. Зато хороший момент під час війни мати можливість побільше завантажити зад)))

Посилання на коментар

Я поставил пневмобалоны в задние пружины. Корма теперь точно  не проседает, а пришлось грузить

Посилання на коментар

• 2 місяці потому...

Заміна свічок запалювання. Діагностика ходової. Закупка запчастин для ТО

1. 21.01.2023

Пробіг: 197207 км.

Минула заміна свічок запалювання на старі, нічого хорошого не принесла. На холодну авто троїло, вихлоп жахливо воняв недогорівшим паливом, і при спробі руху глох двигун. Після прогріву, всі проблеми пропадали.

За допомогою pyren провів діагностику і виявив проблеми з запалюванням в 1-му циліндрі (із-за ненормального згорання палива, ще є помилка по каталізатору):

Прихований текст

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Пала підозра на котушку запалювання, але віришив почати з заміни свічок на нормальні:

Renault 77 00 500 155 4шт. - 504 грн.

Під час заміни свічок на 1-й же котушці замітив тріщину. Але далі вияснилося, що тріщини є на всіх 4-х котушках в тому ж місці, правда трішки менші.

Прихований текст

Вирішив поміняти місцями котушки 1-го і 4-го циліндра, щоб перевірити, чи не перекочує помилка в 4-й циліндр. Після заміни свічок, затер всі помилки і відкатав більше 2-х тижнів, авто на холодну не троїть і не глохне. Вчора просканував pyren-ном, всі попередні помилки відсутні.

2. Під час замовлення свічок вирішив зразу замовити деталі для ТО:

1) Neste 116545 Олива моторна Neste Premium+ 5W-40, 4л. - 749 грн.

2) Neste 116552 Олива моторна Neste Premium+ 5W-40, 1л 2 шт. - 256 грн.

3) Фільтр масляний Renault 82 00 768 913 1 шт. - 169 грн.

4) Фільтр повітряний Renault 82 00 431 051 1 шт. - 316 грн.

5) Фільтр салону з активованим вугіллям Alpha Filter AF 5035A 1 шт. - 208 грн.

пересилка - 160 грн.

3. 28.01.2023

Пробіг: 197230 км.

Коли їхав по грунтовій дорозі замітив стук спереді.

Зробив діагностику ходової - 250 грн.

1) Під заміну стойки стабілізатора (саме вони стукають, коли бокова розкачка авто).

2) Стук рульової рейки (на майбутнє, червячна пара). Якщо після заміни стойок стабілізатора стук пройде на цей пункт я заб'ю. Мені вже давно діагностували, щоб я її перебирав. Але не бачу причин, на нерівностях вона не стукає, не тече, якогось люфта не відчуваю, працює адекватно. А от після переборки можуть початися питання...

3). Проточити, або замінити передні тормозні диски і колодки. Майстру не сподобалося, що на дисках коричневий наліт, і по його словам тормоза нормально не працюють. Але я і моя дружина під час керування авто не замітили проблем з тормозами. Під час переобувки коліс на зимову гуму, я оглядав колодки, вони мають ще достатню товщину. Зараз авто у мене простоює по 2-5 дні, сира погода, диски ржавіють. Від дому до СТО я проїхав пару кілометрів, тому я думаю, що коричневий наліт це ржавчина, яка не встигла за коротку відстань повністю стертися. Але цей пункт буду мати на увазі.

Бюджет: 2612₴

Змінено користувачем Stas3ds
Посилання на коментар

14.02.2023

Пробіг: 197786 км.

Замінив стійки стабілізатора:

Lemforder 38187 01 Стійка стабілізатора переднього 2шт. - 1022 грн.

Прихований текст

Доставка - 55 грн.

Робота - 700 грн.

Всього - 1777 грн.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Ремонт датчика тиску повітря в колесі

25.03.2023

Пробіг: 199010 км.

Коли перевзувся на зиму, через 100 км. пропав один із датчиків тиску повітря. Давно чекав цього моменту, тому що в сильні морози він постійно відвалювався. Це свідчить, що скоріше за все сіла батарейка.

Тільки на весні під кінець сезону вирішив вирішити цю проблемку. Простимулював новенький шиномонтаж біля дому).

Роззули колесо, зняли датчик і я попрямував до дому його ковиряти. Під час процесу сталася халепа, відвалився один із контактів до батарейки. Розковиряв датчик до плати і підпаяв шматок оголеного провода, замість контакта.

Прихований текст

Замінив батарейку на VARTA CR2080 - 200 грн.

Оголену плату залив силіконовим герметиком, а залишки корпусу як і раніше запаяв гарячим силіконом і зверху замотав армованим скотчем.

Установили цього франкенштейна і я поїхав тестувати. Послуги шиномонтажу коштували - 210 грн.

Після 5 км, датчик так і не з'явився. Я вже вирішив, що пошкодив плату під час ремонту. Але на наступний день датчик з'явився і показав халепу:

Прихований текст

Підкачавши колесо до 2.4 атмосфер на наступний день маємо:

Прихований текст

Поїхав знову на шиномонтаж. Виявилося, що датчик пропускає повітря на місці прилягання до диска. Майстер посадив його на герметик і сиру резину. Коштувало мені це знову - 210 грн.. Також порадили на наступний раз купити ремкомплект до датчика, або після кожного демонтажу саджати його на герметик.

Ціна питання - 620 грн. Виявилося дорогувато, як для просто замінити батарейку, але тепер все по феншую).

На майбутнє, номер цього датчика: 1599696

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

ТО, заміна колес на зимні, датчики тиску шин, обігрів заднього скла, дрібниці.

28.04.2023

Пробіг: 200059 км.

З приводу пробігу цікавий факт. Коли купував авто я на пробіг не звертав увагу і звичайно не вірив у 142000 км.. Але при 1-му візиті до оф. дилера, мені сказали, що пробіг у мене не кручений. Щось типу в Німеччині авто обслуговувалося в 2019 - му році, і пробіг був 120000км. Переваливши за 200000 км. виник нюанс. Я проїхав майже 60000 км., руль більше затертим не став, сидіння, ручка кпп і в цілому салон більш поюзані не стали. Одне із двох, або до мене експлуатували авто досить не бережливо, або все - таки пробіг більший. Для моїх мізків простіше прийняти 2-й варіант, він виглядає більш реальним як для авто з Німеччини 2007 - го року випуску))). Цей абзац написав для касти віруючих у пробіг))).

Тепер по ділу:

1. Було зроблено Т.О.. Замінив:

1) Оливу моторну на Neste Premium+ 5W-40.

2) Фільтр масляний Renault 82 00 768 913.

3) Фільтр повітряний Renault.

4) Фільтр салону з активованим вугіллям Alpha Filter AF 5035A. Цікаво, що в гаражі знайшов такий-же новий фільтр. Напевно купив колись давно і забув про нього. Буде на наступний раз).

Всі деталі були куплені значно раніше.

2. Знову ремонтував обігрів заднього скла. На цей раз клеїв смужки з фольги на струмопровідний клей (лак) на основі срібла MECHANIC MCN-DJ002 (0.7 ml) у шприці - 286 грн.

Прихований текст

Поверх заклеїв декількома слоями скотчу. Якщо і цей ремонт з часом потерпить фіаско, то заб'ю на обігрів.

3. Перевзувся на літо. Вирішив вирішити проблему з двома не робочими датчиками тиску на літніх колесах. Купив нові 1900 грн. з пересилкою:

Прихований текст

Поставити датчики на колеса вартувало 260 грн.

Прописав в систему, все запрацювало. Але радість була не довгою, після 200 км. відвалився один із старих датчиків)).

Із знятих двох не робочих датчиків виявилось, що один з них я не правильно прописав. Тому поки прописав його в систему замість не робочого, а з часом заїду на шиномонтаж і заміню їх містами. Продовження буде.

Прихований текст

На майбутнє в якій послідовності правильно прописувати ДТШ: 1 - ПЛ (AVG), 2 - ПП (AVD), 3 - ЗП (ARD), 4 - ЗЛ (ARG).

4. Якось, мив авто і замітив, що хтось мені трішки прим'яв задню арку з пасажирської сторони. З батьком рихтонули за допомогою молотка і дощечок. Вийшло не погано.

Прихований текст

Коли рихтував, знімав підкрилок. В арці знайшов корозію, звичайно обробив. Стало аж легше))). А то те, що на авто 2007-го року не має ні одного рижика - це злочин).

5. Засвітився пузатий мужик (помилка подушок безпеки). Сканер показав як завжди, що не має зв'язку з подушкою у водійському сидінні.

Я вже знаю, що робити. Швидко розібрав сидіння і обробив роз'єми подушки безпеки очисником контактів. Проблема вирішена.

6. Перестав працювати сканер безключового доступу на водійських дверях. Теж проблема знайома. Обробив роз'єм в дверях очисником контактів і проблема вирішена.

7. Трішки припідняв світло на передніх фарах. А то після заміни задніх пружин світять дуже близько. Штатного регулювання в салоні не вистачало.

06.05.2023

Пробіг: 200600 км.

Зробив газове Т.О, як завжди у ProfiGas. Замінили фільтри, перевірили систему на герметичність і підкрутили налаштування.

Віддав - 750 грн.

Бюджет: 3196 грн.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

05.06.2023

Пробіг: км.

1. Нарешті закрив питання і з літніми датчиками тиску шин.

Як я писав раніше, виявилося що один з замінених датчиків був прописаний мною в систему з помилкою. Я його заново прописав в систему замість відвалившогося датчика, поклав в багажник, поїздив по бруківці і авто почало кричати, що спущене одне колесо. Тест пройшов, можна ставити на колесо. Але вирішив на всякий випадок замінити в датчику батарейку на Philios CR2450 - 200 грн.

Прихований текст

Послуги шиномонтажа по заміні датчика - 270 грн.

Нарешті маємо результат на літніх колесах:

Прихований текст

2. Вирішив на всякий випадок перевірити, чи не потрібно дозаправити систему кондиціонування. Вийшло:

діагностика - 200 грн.

дозаправили 100 грам фреону - 200 грн.

Кондиціонер як працював добре до дозаправки, так і після продовжив гарно виконувати свою функцію.

Всього - 870 грн.

Посилання на коментар

2 години тому, Stas3ds сказав:

2. Вирішив на всякий випадок перевірити, чи не потрібно дозаправити систему кондиціонування. Вийшло:

діагностика - 200 грн.

дозаправили 100 грам фреону - 200 грн.

Шара!

Посилання на коментар

• 4 місяці потому...

14.11.2023

Заміна коліс на зимові.

04.11.2023

Пробіг: 207307 км.

Страх реновода. Прийшов час заміни задніх тормозних дисків. Виглядали вони погано, особливо на литих дисках, з однієї сторони диск десь працював на 50-55%, з іншої, на 65-70%. Іншу частину робочої поверхні займала так звана ржава окалина. Шкода, що не сфотографував.

Спочатку були думки, щоб проточити. Зробив заміри товщини всіх дисків:

Передній правий - 24 мм.

Передній лівий - 23,03 мм.

Задній правий - 10,08 мм.

Задній лівий 10,05 мм.

В просторах мережі знайшов, що для лагуни по заводським стандартам мінімальна товщина для задніх тормозних дисків повинна становити 10 мм.. Виходячи з цього не бачу сенсу витрачати кошти на проточку. Навіть, якщо токарю і вдасться з моїми показниками вийти на 10 мм., то це відстрочка проблеми на рік і ще одна заміна колодок з новими дисками.

Виходячи з цього, було закуплено:

Диск гальмівний задній невентильований (з підшипником і кільцем для датчика ABS) SKF VKBD 1007 - 2 шт. 5388 грн.

Колодки гальмівні дискові, комплект Bosch 0 986 494 032 - 932 грн.

Мастило для напрямних штифтів гальмівних механізмів Liqui Moly Bremsenfuhrungsstiftefett, 5 г Liqui Moly 39022 - 1 шт. 66 грн.

Робота по заміні - 1200 грн.

Трішки фото новеньких запчастин:

Прихований текст

Всього затрачено: 7586 грн.

Посилання на коментар

• 2 місяці потому...
2,3 тис.   101

ТО Заміна оливи, повітряного фільтра і оливи

14.12.2023

Пробіг: 208574км.

Зробив ТО. Заміна:

1. Олива моторна Neste PREMIUM А3/B4 5W40 4 л (СТ-00154664) 1 шт.- 858 грн.

2. Олива моторна Neste PREMIUM А3/B4 5W40 1 л (СТ-00154665) 2 шт. - 488 грн.

3. Фільтр оливи PURFLUX LS932 1 шт. - 168 грн.

4. Повітряний фільтр Hengst E461L01 1 шт. - 251 грн.

Всього: 1765 грн.

Посилання на коментар

9   0

А я останнім часом почав дивитись на мегана в універсалі десь 2015-2016 року..

Посилання на коментар

2,3 тис.   101
22.01.2024 в 14:59, Макcим Бушев сказав:

А я останнім часом почав дивитись на мегана в універсалі десь 2015-2016 року..

Я собі і шукав мегана, правда 2-го покоління. Все не міг знайти кузов в гарному стані, випадково підвернулася лагуна, я її й забрав.

Вважаю меган практичнішим автомобілем, хоча на мою думку лагуна комфортніше. 

Посилання на коментар

• 2 місяці потому...
2,3 тис.   101

16.03.2024

Пробіг: 210475 км

1. Установив бокс на дах:

1) Вантажний бокс Terra Drive 320л. правосторонній (сірий) - 6400 грн.

2) Багажник Lavita LA 240688/50A (я називаю поперечини) - 2455 грн.

Прихований текст

Хоч це і економ варіант, але я поки задоволений. На диво в їзді тихо, очікував жахливих свистів і шумів. Пробував їздити 130 км\год., все добре. Це максимальна швидкість, яку дозволяє виробник бокса. Навантаженим поки не їздив.

Чому не більше 320-ти літрів? Хоч авто і довге, але конструкція кузова така, що більший бокс задівала би кришка багажника, або на декілька сантиметрів він би нависав над лобовим склом. Цього мені не хотілося.

До недоліків можу віднести: хотільсь-би трішки коротше поперечини, бокс відкривається тільки на одну сторону. Але я про це знав під час покупки, тому притензій не маю.

2. Перегоріла лампа ближнього світла. Поки поставив з запасів стару.

Було куплено на заміну, але ще не установлено, дві лампи Osram Night Breaker silver - 565 грн.

3. Все забуваюся занотувати. Останній ремонт обігріву заднього скла був досить вдалим.

Прихований текст

Всього: 9420 грн.

Посилання на коментар

22 тис.   596

У мене тера драйв теж стоїть, але найбільший, здається на 500л +-

Брав двохсторонній.

Зручно в мсв вписався, ставши на заднє колесо є легкий доступ до багажника.

Теж не чую щоб шумів на швидкості

Змінено користувачем jason_ua
Посилання на коментар

2,3 тис.   101

У вас перевага, що двері багажника в сторони відкриваються. А в мене в гору, тому я більший і не ставив)

Посилання на коментар

• 4 місяці потому...

21.08.2024 Передні гальма. Проблеми з круїз контролем та безключовим доступом.

1. Пробіг 213203 км.

Перестало авто замикатися за допомогою безключового доступу. Проблема для мене знайома. Знову вібписав в замку кінцевик закриття кришки багажника. Коли авто бачить, що хоч одна з дверей не закрита, то не замикається за допомогою безключового доступу. Вже хотів псіхонути і купити новий замок в зборі, але охоловши вирішив пошукати сам перемикач, так як мій був зібраний вже з гівна і палок і в нього постійно випадав язичок. Детально про проблему можна глянути в постах вище.

Замовив на 100 грн. 10 перемикачів 5 з одним типом язичка, 5 з іншим, але з потрібним язичком у продажу не було.

Прихований текст

Спочатку намагався вигнути язичок під потрібно форму, але потім просто переставив зі старої кнопки.

Прихований текст

Замок зібрав, тепер безключовий доступ замикає авто належним чином.

2. Пробіг: 214500 км.

Зовнішній вигляд передніх гальмівних дисків давно напрошувався на заміну.

Куплено:

диски BOSH 2 шт. - 4000 грн.

колодки Remsa - 1150 грн.

Заміна - 1350 грн.

Прихований текст

3. Пробіг: 214744 км.

Дружина почала жалітися, що не працює круїз контроль. Продіагностувавши, знайшов помилку "DF118 ЦЕПЬ КОНТАКТОРА СТОП-СИГНАЛА".

Прихований текст

Ще знайшов помилку по кнопці старт - стоп. Як виявилося в ній погоріли сигнальні лампи. Це не критично і будемо вирішувати в майбутньому з лампами підсвітки кнопок склопіднімачів.

Прихований текст

Виявилося, що й не працюють задні стопи. Перевірив запобіжники, все ок. Зняв контактор - не дзвониться в різних положеннях. Хотів замовити новий, але або якість мені не подобалася, або довго чекати доставки, тому розібрав старий, почистив контакти (на них налип бруд) і поставив на своє місце. Тепер круїзкотроль і стоп сигнали працюють. Але ще подивимось, чи не буде плавати проблема з круїзконтролем.

Прихований текст

Бюджет за все 6600 грн

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

10.09.2024

Пробіг: 214887 км.

Знову, дружина почала нарікати, що буває не активується круїз контроль. Перевірка показала, що знову перестали працювати і стоп-сигнали. Достатньо з цим бавитися.

Замовив вимикач стоп-сигналу ASAM 30271 - 306 грн. + доставка 89 грн. = 440 грн.

Прихований текст

Замінив, тепер все працює як потрібно.

17.09.2024

Пробіг: 214951 км.

До заміни паска ГРМ ще залишалося тисяч 10, але враховуючи що всі 50 тис. у мене підкидувало оливу з під кожуха грм і я не міняв минулого разу помпу, то вирішив дану процедуру зробити трішки раніше. Сам пасок ГРМ постійно візуально контролював через щілину в верхній частині кожуха на його стан. Хоча самої оливи на ньому не бачив. Після заміни, виявилося, що олива все таки була на ньому з іншої сторони, полосою відсотків на 20-30 ширини самого паска.

Роботи проводив у офіціалів КийАвто.

Було замінено:

1. 130С13130R комплект ременя ГРМ 2.0 16V F4R - 2898.06 грн.

2. 7700106271 заглушка головки блока - 298.68 грн.

3. 7700274026 заглушка головки блока - 200.46 грн.

4. 089010810 очисник універсальний плюс 500 мл. - 160.44 грн.

5. 7701479043 водяний насос F9Q F4R - 1630.02 грн.

6. 529041210 роликовий модуль натягувача ременя (ролик, ремінь) - 2505.60 грн. (іншими словами пасок і ролики допоміжного обладнання).

7. 135109470R сальник колінвала (пер) F8Q F4R F9Q 7700103245 - 971.70 грн.

8. DRM0865S комплект прокладок з різних матеріалів - 998.56 грн. Це сальники розпредвалів, на диво поставили не оригінал DR. MOTOR. Менеджер думав, що вирішимо проблему оливи в кожусі грм заміною сальника колінвалу, але під час заміни вияснилося, що і на валах потекли (як на мене очікувано). Запевнили, що замінник якісний. Діватися вже нікуди, знімати ж не буду просити, тому подивимося.

За роботу взяли 6130.08 грн.

Всього вийшло: 15792.60 грн.

На диво зняті запчастини на вигляд в хорошому стані, думаю на них можна було спокійно і далі їздити. Ролики, помпа без люфтів і шумів. Паски не потріскані, навіть пасок грм хоч і в мастилі, але дефектів не має. Плями з мастила на двигуні не змили, буду дивитися, щоб не збільшувалися за розміром).

Прихований текст

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
2,3 тис.   101

ТО, роботи по авто

4.10.2024

Пробіг: 215507 км.

1. ТО. Замінено:

- Моторна олива Neste Premium А3/B4 5W-40 4 л (116445) (СТ-00154664) - 948 грн.

- Моторна олива Neste Premium А3/B4 5W-40 1 л (116452) (СТ-00154665) - 279 грн.

- Повітряний фільтр Valeo 585026 - 244 грн.

- Фільтр оливи WIX WL7254 - 162 грн.

- Фільтр салона Alpha Filter AF 5035A (був куплений давно і забутий).

2. Приведення до ладу правої фари. Вона знову помутніла, та й давно хотів переробити, щоб виправити попередні косяки. Перетер наждачкою від 800-ї да 2500-ї, покрив лаком. Лак з балончика миттєво сох і не встигав розтікатися, тому після висихання, знову перетер від 1500 да 2500 - ї і полірнув скло. Візуально вийшло майже так само, як минулого разу. Ще були косяки і приходилося цей процес декілька разів повторювати, стираючи заново нанесений лак.

На цей раз вирішив демонтувати фару. Халепа в тому, що один болт кріплення під бампером і без його демонтажу не обійтися. І це не остання була біда, один болт закис в закладній намертво, прийшлося його висверлювати.

Прихований текст

Затрачено 160 грн. на лак, поліровочну пасту і кліпси для кріплення.

3. Заміна погорівших ламп в підсвітці кнопок склопіднімачів і старт стоп.

Куплено: Автолампа Галогенна в кнопку аварійної сигналізації 3,2*7,55mm нитка Т3 12V Біла (01850) 20 шт. - 150 грн.

З заводу ставляться нижчі лампи, але я таких в продажі не знайшов.

Прихований текст

Так як лампа трішки вища, світофільтра на неї не вистачає, тому вирізав з ніпеля кільця і закрив пусту частину. Якщо цього не зробити, приємної, білої підсвітки не буде:

Прихований текст

Без руків-крюків не обійшлося. На одній кнопці вирвав контакт лампи, прийшлося підпаюватися:

Прихований текст

Кнопки в трьох дверях демонтуються легко, а от в пасажирській передній потрібно зняти карту дверей. На відміну від рено меган 2 накладка на ручці закриття дверей прикручена з середини карти.

Прихований текст

В кнопці старт-стоп, на відміну від попередніх, лампи потрібно підпаювати.

Прихований текст

4. На водійському сидінні протерся кожзам. Тимчасово просто зашили і підфарбували фарбою для шкіри не в колів). В очі не кидається, проблему локалізували. В кращі часи потрібно віддати на перешив.

Прихований текст

5. Замінив колеса на зимові. З часом одне колесо почало спускати на пробізі 215879 км.

За шиномонтаж - 200 грн. Вердикт - тріщина в диску. В минулому сезоні я добре влетів в яму і воно спускало при морозах. Шиномонтаж тоді не знайшов проблему, тому-що диск вони не оглядали.

Поварка тріщини аргоном і рівняння диска - 800 грн. Повторюся, що у мене зимові диски на вигляд як залізні, але легкосплавні. Такий от прикол, на вид не дорого, а обслуговування як за кошерні.

Всього: 2943 грн.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.