Перейти до публікації

Ответственность за полное или частичное сокрытие автомобильного номера


AndroidPX

Рекомендовані повідомлення

Народ,

 

в связи с тем что с Нового года нам обещают присылать штрафы, выписаные автоматической системой - а попросту заснятые камерами - хотелось бы прояснить ситуация с сокрытием номера, так как автоматическая система будет работать исключительно по номеру авто высылать на его владельца, а не на водителя.

 

На сколько я знаю, по закону ответсвенност опредлена в статье 121 КУпАП:

 

Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

То есть  штраф за "номер" - 10*17 = 170 грн.

В то же время штраф за движение по полосе для общственного траспорта в три раза больше (ст 122) - 30*17 = 510грн.

 

Также есть ньюанс что за "номер" штраф выписывает полицейский, в то время как за нарушение срабатывает каждая из 2 тысяч камер. И даже с очень приблизительным подсчетом можно прикинуть, что вероятность получить штраф за "номер" и его сумма и вероятность получить несколько штрафоф в месяц - крайне не соизмеримы...

 

Ну и по сему вопрос:

зная, что в Законе еще много других статей, которые прямо к ПДД не относятся, но полицейские их успешно применяют (например отказ давать документы - это не 126 статья со штрафом в 425 грн, а 185 - до 15 суток с занесением в личное дело), так какие подводные "камни" могут быть применены к водителям, которые в ясную погоду ездят с "грязными" номерами или с номерами в салоне/багажнике или с номерами, прикрытыми тряпочками?

Ваши мнения? И не подумайте - я ни в коем случае не призываю к уходу от ответственности!!!

 

 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.