Перейти до публікації

зозо-возик "Сєня"

ящящ

Рекомендовані повідомлення

Отже після двох "Славут" пересів я на "Сенс". Який сенс? Сенс прозаїчний - треба машину по затратах аналогічну таврольоту, а по комфорту трошки кращу. Тому і пав вибір на Сенс. Наче розумію, що попереду обов"язково поміняється КПП на ланусячу, і будуть танці з бубном коло М7.6. який знайшовся під сідлом пасажирським, але всеодно - для мене "Сенс" має сенс. Шукав недовго і взяв практично перше що попало під руки. А цим "практично першим" став "Сенс" 2004-го року, з пробігом 84 тисячі. В процесі дослідження машини виявилося, що машина перекрашена, була колись на даху, і що пробіг не кручений. Ну той факт, що вона була "верхтормашками" не гріє, але з іншого боку - це не саме старшне. Машина заводилася і їхала цілком пристойно. Отже став я їй третім власником. Зареєстрував і поставив на неї ГБО-2. В процесі покатушок виявилося, що їсть мій возик 9л пропано-бутанової суміші на 100км, що мене наразі радує. Але буду боротися за 7,5-8л.

По машині вцілому все добре крім:

- передні стойки під заміну 100%, опори може будуть жити

- втулки стаба внутрішні

- втулки балки

- треба настроїти кулісу

- замінити прокладку кришки клапанів

Ці всі питання потребуватимуть певних затрат, тому поки цим не займаюся. Після покупки накатав я тисячу км і сталася мені халепа - почала машина сильно троїти на бензині. На газу м"якше, але всеодно непорядок. Порадили мені поміняти датчик р-вала. Оскільки його на Сенсі з М7,6 нема, то міняти я його не став))) Підкинув модуль запалювання - ситуація не помінялася. Поміняв свічки і ВВ-провода - теж саме. Отже попереду діагностика і усунення неполадок. В процесі пошуку датчика р-вала знайшов злетівшу трубку від ресівера до якогось датчика - після того як поставив її на місце - робота на газі стала відмінною - без троїння, ривків, або ще якого лиха. Тому думаю, що з бензом така робота через форсунку. Була підозра на поломку кільця в циліндрі - але на газі в такому випадку машина не робила б так рівно. Хоча - діагностика покаже. 

Якось перестало працювати регулювання рециркуляцією. І запотівше лобове скло стало мені дідьком і розібрався я як працює модуль керування пічкою. Радість не довгою була, бо перед самою зборкою модуля, просто в мене на очах обломався шток, до кого кріпиться трос регулювання потоків. Досадно, буду поки міняти потоки вручну. Може хтось підкаже як зняти троси з модуля? Бо в мене не вийшло, боюся поломати модуль до кінця. Дурне діло, як кажуть, не хитре. Ще поміняв замок лючка бензобака. От і поки все. 

Змінено користувачем ящящ
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Вітаю з покупкою. Нехай тільки радує.Чекаємо фото.

В ті роки кузова хороші робили. Доречі, коробка шумить?

Посилання на коментар

Вітаю з покупкою. Нехай тільки радує.Чекаємо фото.

В ті роки кузова хороші робили. Доречі, коробка шумить?

Дякую! Фото будуть трошки пізніше. Стосовно кузова - сьогодні ж міняв замок лючка і побачив під обшивкою на крилі наклейку ФСО, ще звернув увагу на герметик яким шви замазані - він чогось виглядає наче мокрий. Хоча насправді сухий))) Але так, кузов гарний. В мене Славути були 2004-го і 2006-го - кузови земля і небо. Стосовно КПП - звук є, але наразі не набридливий. Хоча з таким звуком довго не живуть. Думаю ще тисяч 40-50 і прийде їй пора. Що не подобається, так це те, що досить тугі передачі, і 5-та тільки через "прєдохранітєль" - інакше ручка вправо не йде. Але це списую на неправильне регулювання куліси - в мене така ж штука була на Славутах.

Посилання на коментар

Якщо туго йдуть передачі, то може бути, що масло у коробці пора міняти.

Посилання на коментар

Можливо, але тут же дилема - а що туди лити? Я перепробував на Славутах ТАД-17, GULF80w90, Хадо80W90 - не подобається нічого. Правда на Хадо перестала коробка торохтіти, але вила поки не прогрівалася, тому ну його те ХАДО. Отака дилема. Та й кулісу всеодно треба регулювати, бо там є проблема - не повинна 5-та через "прєдохранітєль" включатися.

Посилання на коментар

Якщо заміна мастила не допомагає - значить така коробка..
Я в свого сенса заливав MANNOL GL-4 SAE 75W85, потім Castrol Manual EP 80W90.

На всіх цих маслах коробка нормально працювала але більше сподобалось їздити на MANNOL.

Посилання на коментар

Дивлюся досить недешевий маннол. Але певне спробую. Скоро і в моторі поміняю. Але в мотор певне заллю MOL 10W40 Max. НА цьому маслі тавромотори пробігли в сумі 200тик. Тому думаю непогано буде почуватися і Сенс на ньому.  А з КПП таки дилема.

Посилання на коментар

І від мене вітання землякові!

Чудовіий аппарат, я так передчуваю, хоча фото глянув би!

І ще я б зробив 2 речі:

1. розвал, щоб глянути геометрію, бо він був на криші

2. замір компресії, бо у сенсів люблять підгорати клапана.

ПС: Безтактне питання, за скільки взяв? ;)

Посилання на коментар

І від мене вітання землякові!

Чудовіий аппарат, я так передчуваю, хоча фото глянув би!

І ще я б зробив 2 речі:

1. розвал, щоб глянути геометрію, бо він був на криші

2. замір компресії, бо у сенсів люблять підгорати клапана.

ПС: Безтактне питання, за скільки взяв? ;)

Стосовно геометрії це само собою, але після того як поміняю стойки. По клапанах - не знаю, чого би їм підгоріти при 86тиках? Та й крім того, хіба він від таврійського сильно відрізняється? А там в мене мотори ходили дуже навіть непогано, один 192тис, інший 60 - і з клапанами жодних проблем. Стосовно ціни - ну взяв я її за невелику суму, але бачу що варто було поторгуватися ще трошки, можливо доларів зо 100 я переплатив))) 

Тепер по машині. Був на славетному СТО АТЛ, там мені подіагностували возика і виявили обрив 2-ї форсунки, і відповідно, пропуски на тому ж циліндрі. Так що завтра мушу завітати до майстрів-газовщиків, адже стоїть емулятор, і думаю проблема там - або на роз"ємах, або на самому емуляторі. 

Знову ж таки дилема по стойках і опорах - маю можливість таскати зч з Польщі, і там є

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

стойки, або , ще є , Monroe ,  тоже є. Ціни, якщо на наші гроші, від 175 за непонятний нонейм, до 275 за Магнеті-Монро-Мастер. Та ж ситуація з опрами - можна купити починаючи від 96грн. І от думаю - купувати там, чи взяти тут Каябу по 420грн, і такі ж незрозумілі подушки. Вобщем біда-пічаль((((

Посилання на коментар

20 тис.   7

На мою думку кращє взяти перевірені запчастини. А якщо при цому можна зекономити то зовсім добре буде.

Посилання на коментар

На мою думку кращє взяти перевірені запчастини. А якщо при цому можна зекономити то зовсім добре буде.

То звичайно так, і я собі все більше схиляюся до закупу в наших магазинах. Але то таке. Риюся на Аллегро, дивлюся зч, і виникають в мене питання:

- від чого можна ткнути руль?

- від чого можна ткнути сідла?

- чи важко поставити приборку з тахом?

- скільки коштує тут приборка з тахом? 

- чи стануть підрульові від нубіри?

Отакі от муки в мене

Посилання на коментар

І так я в Луцьку. Перед виїздом побачив, що в мене нема масла в пихлі((( Долив мола свого любімого начче все добре. До планових робіт додався стартер - пищати почав гад, думаю довго не пропищить, а отже в субуоту буде йому трепанація))) Ще треба зрозуміти як знімаються троси з п"єца і моторчик - бо також гад пищить, треба змастити його. Отаке. Субота бачу буде повна пригод і неймовірностей))

Посилання на коментар

Покопався вчора в возику. Відремонтував ЗП замок - там злетіла тяга від ручки до замка. Хоча треба би перевірити чи закриваються двері ЦЗ, бо в Славуті я так вирішив проблему некоретної роботи ЦЗ, на ЗП дверях. Також проставлені резинки в місцях дотику тросів пічки до елементів кузова - шуршунчиків поменшало. Прибрав під полкою - тепер там щось пищить при русі))) Полміняв прокладку кришки клапанів - "Ай молодець!". Вимив возика - знайшов корозію на ПП дверях і на капоті - "там де у всіх". Шукав чому не працює світло ЗХ - виявив непрацюючий датчик ЗХ. Досадно, потім поміняю. Відрегулював фари - тепер треба буде їздити не в "0", а в "3" на коректорі, але так як більшість часу їжджу сам - -то це не проблема, але можна буде "єслі чо" наказати зустрічного світлячка))) Так шо отаке))

Посилання на коментар

Трошки фоток возика

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Посилання на коментар

так як були знайдені місця корозії, постало питання про підбір краски - може хтось сказати код?

Посилання на коментар

20 тис.   7

То звичайно так, і я собі все більше схиляюся до закупу в наших магазинах. Але то таке. Риюся на Аллегро, дивлюся зч, і виникають в мене питання:

- від чого можна ткнути руль?

- від чого можна ткнути сідла?

- чи важко поставити приборку з тахом?

- скільки коштує тут приборка з тахом? 

- чи стануть підрульові від нубіри?

Отакі от муки в мене

1. Від нубіри чі опеля омегі та вектри. Я собі ставив від омєгі.

2. Також були в мене сідла від омєгі з мікроліфтом та пояснічним підпором.

3. Неважко.

4. Десь до 500грн.

5.Так. А також із лачетті.

так як були знайдені місця корозії, постало питання про підбір краски - може хтось сказати код?

Десь була тут на форумі тема. Треба пошукать.

Посилання на коментар

20 тис.   7

ПС. На рахунок сідух.

Ми брату біля місяця назад купили лань. Його також бісили сідухи. І він підклав трубки під кріплення сідух. Узяв більш длінні болти і трубкі і таким чином підійняв вищьче сідінння. Задоволенний вродь...

Посилання на коментар

Дякую за консультацію, отже певне зразу візьму собі підрульові разом з рульом від Нубіри. А стосовно сідух - можна фото як вони стали? Бо для мене питання не стільки в висоті сидінь, тут мені все пасує, а в спинці. Далеко їхати на цих сідлах важко. Також, в свій час, були в мене сідла від ОАФ - не пішли, то вцілому була біда, і я їх поміняв на сідла від Сітроен Ксантія. А тут певне буду шукати сідла від Нубіри, бо, думаю собі, стануть вони без проблем. А може на вихідних переміряю все, бо є вдома Нубіра. ТІ сідла менів також не дуже, але там в базі є мікроліфт, з його допомогою можна підібрати посадку більш-менш оптимально. В дорожчих регулюється ще спинка - це саме те що треба.

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

І так - життя продовжується. На даний момент пробіг 88260. Почав скуповувати запчастинки:

стойки -  купив якісь китайські Делфі. Певне так собі стойки, алек думаю інтеркарс відвертим шлаком не торгує

пильники-відбійники Каяба

внутрішні втулки стаба

фільтр масляний Малє

масло МОЛ 10В40 Макс 

За все це добро виклав 907грн. Сьогодні буду ставити стойки. Надіюся так гупати вже не буде. 

Підварив глушник - тепер не січе - ляпотааааа)))) 

Посилання на коментар

Поміняв стойки - довольний акі слон))) Тепер нічого не гупає. Тиша і спокій. Зробив розвал. Потратив 240грн на заміну стойок і втулок стаба, і 140грн на розвал-сход.

Посилання на коментар

Поміняв в КПП масло - тепер не гудить))) Лишилося поміняти задні колодки і один робочий циліндр і буде тоді все просто відмінно. І аж тоді я доберуся до всіш шуршунчиків, писклявиків і прочуї мєрзості яка живе в мене під панелью.

Посилання на коментар

• 2 місяці потому...

97172 заміна масла. Все той же МОЛ. А ще сьогодні я поліз по зч на горище... В результаті перелом 4 позвонка. В пн на КТ. там буде все видно. Зараз трошки боляче. От засну, якщо засну, і буде мені сон. Може...

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.