Перейти до змісту

Кредит в "ПростоФинанс"

получившие письмо об увеличении % ставки  

262 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Письмо подредактировал - утром отошлю, но перед этим, возникло 4 вопроса:

1. Письмо для отправки так и распечатывать с копиями в другие учреждения указанные в начале письма? (чтобы они видели)

2. Если да, то отсылать копии в другие учреждения, указанные в начале письма.

3. В конце письма там где: "З повагою" печататьть инициалы? или подписать своей рукой.

4. Ставить ли дату в конце письма.

1.Да

2.Да

3.Я напечатал.

4.Поставил вместе с росписью своей рукой.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256750
Поділитись на інші сайти

Камарды, всем привет.

Народу становится побольше- это вери гуд, так сказать ударим интернетом по всяким пидарасам типа сцыцаете дженерале, ох, кстати и название, мля.

Я, как и обещал, выкладываю для примера мой ответ ПростоФинансу, немножко откорректированный моим кумом-юристом. Его указания такие:

1. ПростоФинансу отсылаешь ЦЕННОЕ ПИСЬМО С ОПИСЬЮ ВЛОЖЕНИЯ, где будет написано, что ты отправил ИМЕННО ОТВЕТ ПРОСТОФИНАНСУ на трех или сколько там листах.

2. Копии писем всяким установам можно обычным, а можно и заказным.

Я собираюсь отправить заказными.

3. Ясен пень все квитанции, конверты и любые другие бумажки с переписки нужно бережно сохранять.

4. После отправки письма, на момент следующего платежа, если нету ответа, а я лично думаю, что его не будет долго (ВОТ ДЛЯ ЭТОГО И НУЖНА МАССОВОСТЬ И ОРГАНИЗОВАННОСТЬ, ЧТОБЫ ЗАЕПАЛИСЬ ОНИ НАМ ОТВЕЧАТЬ), ПЛАТИМ ПО СТАРОМУ ГРАФИКУ, я вот вчера в терминале ibox проверил сумму своего платежа - ОНА ОСТАЛАСЬ СТАРОЙ. Если возникают траблы с банками-партнерами или что-то там еще, типа кассир будет грить, что вам нужно платить БОЛЬШЕ, то просто идем в любой другой банк и платим там, правда с комиссией, но это я думаю не особо кого огорчит. ВСЕ ПЛАТЕЖКИ, ЕССНО, БЕРЕЖНО СОХРАНЯЕМ.

Пока, все, друзья. Я погнал на почту отправлять письма.

Да, вот мой ответ:

Товариство з обмеженою відповідальністю

“ПростоФінанс”

Московський проспект, 9, оф. 5-401

5-й корпус, 4-й поверх

м. Київ, 04073, Україна

Копії: Національний банк України

Директору дирекції по банківському надзору

Киреєву А.И

01601, Київ, вул. Інститутська, 9

Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики

03680 м. Київ-150, вул. Горького, 174

Міністерство фінансів України

Департамент політики розвитку ринку фінансових послуг

м. Київ, вул. Межигірська, 11, кім. 106

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України

01001, м.Київ-1, вул. Б. Грінченка, 3

Шановний Марк Рей!

Уважно розглянувши Ваше повідомлення за № ХХХХХХХХХХХ (как номер договора) від 08 грудня 2008 року (фактично Вами оформлене та відправлене поштою 15 січня 2009 року про що свідчить штемпель поштового конверту) отримане мною 20 січня 2009 року, щодо збільшення розміру річної процентної ставки за кредитним договором № ХХХХХХХХХХХХ від “25” червня 2008 року з додатками на трьох аркушах, повідомляю наступне.

Користуючись нагодою, висловлюю Вам свою щиру повагу та подяку за можливість користуватися високоякісними банківсько-фінансовими послугами, що їх надає ТОВ «ПростоФінанс», яке діє на ринку фінансових послуг на підставі Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи ФК № 72 від 03.11.2005 та ліцензії на надання фінансових послуг (діяльність з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів кредитними установами) серія АВ № 02853 від 05.06.2006 р. виданими Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України.

Станом на 21 січня 2009 року я користуюся кредитом на купівлю автомобіля, наданим ТОВ «ПростоФінанс», на суму 47340,00 грн. під ставку 10 % річних. За сім місяців існування кредитної заборгованості мною жодного разу не були допущені затримки погашення відсотків чи основної суми боргу або інші порушення умов договору (згідно Вашого листа прострочена заборгованість по кредиту дорівнює – 0 !!!), в тому числі щодо надання фінансовою установою своєчасної та достовірної інформації про мій фінансово-майновий стан та щодо страхування майна за мій рахунок на користь фінансової установи. Тому для мене великим подивом було отримати 20 січня 2009 року від Вашого імені офіційного листа-повідомлення, датованого ще 08 грудням 2008 року щодо підвищення номінальної ставки відсотку за кредитом до 15,18 % річних. Ще більший подив в мене викликала аргументація такого рішення Вашої фінансової установи, а також те, що в ході спроби реалізації цього рішення допущено кілька суттєвих порушень вимог законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку України.

В цьому листі я змушений викласти обґрунтовану критику Вашої аргументації та вказати на ознаки порушення чинного законодавства України. Сукупність цих факторів унеможливлює підписання з мого боку наданих в супроводі до повідомлення додатків, допоки зазначені порушення не будуть ліквідовані Вами, про що я Вас офіційно повідомляю.

Особливо зазначаю, що я заперечую не проти права фінансової установи підвищити процентну ставку (це право безумовно міститься в кредитних угодах, що були мною підписані та які я виконую), а проти порушень фінансовою установою процедури реалізації рішення щодо зміни відсоткової ставки.

Стосовно ознак порушення фінансовою установою вимог законодавства України та нормативно-правових актів в ході спроби реалізації рішення про зміну відсоткової ставки, доводжу до Вашого відома наступне.

По-перше, Вами не надіслана Додаткова угода до Кредитного договору про зміну розміру річної процентної ставки за Кредитним договором, як це передбачено п. 9.6 кредитного договору. Надісланий тільки графік платежів в новій редакції.

Частиною 1 статті 651 Цивільного кодексу України встановлено, що зміна договору допускається тільки за згодою сторін, якщо інше не встановлене договором або законом. Окрім того, згідно ст. 654 Цивільного кодексу України, зміна або розірвання договору вчиняється у тій самій формі, що й договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом чи не випливає із звичаїв ділового обороту.

Згідно ст. 1055 Цивільного кодексу України, кредитний договір укладається у письмовій формі. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним.

По-друге, відповідно до п. 4 ст. 11 Закону України «Про захист прав споживачів» № 1023-ХІІ від 12.05.1991 року (з наступними змінами і доповненнями), про зміну відсоткової ставки за споживчим кредитом споживач повідомляється кредитодавцем письмово протягом семи календарних днів з дати її зміни. Закон здійснює прив’язку до прийняття фінансовою установою рішення про зміну відсоткової ставки за користування кредитом. Тобто, по за увагою законодавства залишилося питання визначення строків, на протязі яких банки мають можливість ініціювати зміни до кредитних договорів. Зазначене питання не врегульоване і в нашому кредитному договорі. На момент укладення кредитного договору я виходив з того, що фінансова установа могла ініціювати зміну відсоткової ставки за кредитом лише протягом 7 календарних днів після виникнення відповідної підстави. Правовою підставою для цього є положення ст. 8 Цивільного кодексу, України відповідно до якої: «Якщо цивільні відносини не врегульовані цим кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону). Так відповідно п. 4 ст. 11 Закону України «Про захист прав споживачів» № 1023-ХІІ від 12.05.1991 року (з наступними змінами і доповненнями) кредитодавець зобов’язаний повідомити споживача про зміну розміру відсоткової ставки впродовж 7 календарних днів після ухвалення ним відповідного рішення.

По-третє, 10 січня 2009 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку» від 12 грудня 2008 року за № 661, згідно якого внесено зміни до Цивільного кодексу України, а саме:

«Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку, а умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів в односторонньому порядку є нікчемною».

Зміни до статті 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (2121-14) такого змісту:

"Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами або зменшувати її розмір за договорами банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків, встановлених законом».

Тобто банкам заборонили односторонньо змінювати розмір процентної ставки за кредитним договором по укладених з клієнтами договорах (наш договір вже є укладеним!!!).

Ви можете зауважити, що в даному випадку йдеться лише про банки. Проте відповідно до статті 1054 Цивільного кодексу України кредитодавцем за кредитним договором є банк або інша фінансова установа.

Отже, у межах діючого законодавства надавати кошти у позику на умовах фінансового кредиту, а саме на визначений строк та під процент, мають можливість лише банки або інші фінансові установи.

Разом із цим здійснення діяльності з надання фінансових послуг, що передбачають пряме або опосередковане залучення фінансових активів від фізичних осіб, згідно з частиною першою статті 34 Закону дозволяється фінансовим установам тільки після отримання відповідної ліцензії.

Фінансова установа - юридична особа, яка відповідно до закону надає одну чи декілька фінансових послуг та яка внесена до відповідного реєстру у порядку, встановленому законом. До фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг (ВР України, Закон "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" від 12.07.2001 N 2664-III).

Кредитна установа – фінансова установа, яка відповідно до закону має право за рахунок залучених коштів надавати фінансові кредити на власний ризик.(ВР України, Закон "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" від 12.07.2001 N 2664-III).

Небанківська фінансова установа – юридична особа, яка відповідно до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" надає одну чи кілька фінансових послуг та яка внесена до Державного реєстру фінансових установ в установленому законодавством України порядку. До небанківських фінансових установ належать кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг. (Національний банк, Постанова "Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні" від 15.12.2004 N 637)

Тобто, по за увагою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку» за № 661 від 12.12.2008 р. залишилося питання заборони змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами, укладеними з іншою фінансовою установою (не банком). Оскільки дане питання не врегульоване в нашому випадку Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", то діє правило, передбачене ст. 8 Цивільного кодексу України, відповідно до якої: «Якщо цивільні відносини не врегульовані цим кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).

Тобто можна зробити висновок, що дана норма по забороні односторонньої зміни розміру процентної ставки за кредитним договором по укладених з клієнтами договорах стосується як інших фінансових установ взагалі, так і ТОВ «ПростоФінанс» зокрема.

Таким чином, наведена в цьому листі інформація в своїй сукупності робить неможливим для мене погодитися на Вашу пропозицію щодо підписання Додаткових угод про підвищення процентної ставки за договорами кредиту. Оскільки я заперечую не проти Вашого права на підвищення ставки, а проти порушень законодавчих та нормативних актів в ході реалізації цього права, то я офіційно повідомляю Вас, що я погоджуся підписати Додаткові угоди у разі неухильного виконання Вми вимог банківського законодавства України та нормативно-правових актів щодо захисту прав споживачів.

Виходячи із ситуації, що склалася, задля підписання додаткової угоди, що відповідає вимогам законодавства України прошу:

1. Надати додаткову угоду до кредитного договору з усіма додатками, оформленими відповідно до вимог чинного законодавства України;

2. Надати мені розрахунок орієнтовної сукупної вартості кредиту. Така інформація необхідна мені для оцінки своєї здатності до подальшого обслуговування отриманого кредиту;

3. Повідомити мене про правило (у вигляді алгебраїчної формули), за яким фінансова установа розраховує необхідну зміну процентної ставки за договорами на основі подій, що впливають на вартість ресурсів фінансової установи. Задля кращого розуміння механізму формування вартості кредиту прошу також навести, яким чином на підставі цього правила були розраховані ставки на момент видачі мені кредиту.

Висловлюю сподівання, що моя вимога буде сприйнята Вами із розумінням.

До часу надання вище запитуваної інформації я не зможу погодитися на Вашу пропозицію щодо підвищення ставки та буду проводжувати обслуговувати кредити на первісних умовах. У разі, якщо в односторонньому порядку Ви зміните процентну ставку за договорами кредиту, я буду змушений звернутися до суду та відповідних державних органів влади і, можливо, – до засобів масової інформації, з метою забезпечення захисту своїх законних прав та інтересів.

З повагою,

______________________________ Я ЛЮБИМЫЙ

22.01.09р.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256782
Поділитись на інші сайти

Вот и мне вчера пришло это письмицо !(( У меня был процент 12.5 а сейчас они хотят мне впарить 18,22 процента. Теперь в месяц я буду ещё переплачивать на 150 гр больше . Вот видел по телеку юрист рассказывал если вы хоть раз заплатите ту сумму которую они вам написали , значит вы согласны плать эти деньги и самое главное нечего не подписывать . И прислали ещё квитанцию типо платить по ней , а не по старой так что я вот думаю всё равно по старой платить ту сумму которую и платил . Как мне вообше быть и как вы поступили в этой ситуации , платите процент или нет !?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256810
Поділитись на інші сайти

Как мне вообше быть и как вы поступили в этой ситуации , платите процент или нет !?

Брателла, те в лом прочитать эту ветку ? Мы тут уже три дня разрабатываем стратегию как отыметь сцыцаевцев и НА ДАННЫЙ МОМЕНТ ПИШЕМ ПИСЬМА В ОТВЕТ.

Прочитай мой предыдущий пост, еклмн :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256821
Поділитись на інші сайти

Тем учреждениям которым мы отсылаем копии ответа простофинансу нужно вкладывать копию письма от простофинанса ?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256825
Поділитись на інші сайти

Тем учреждениям которым мы отсылаем копии ответа простофинансу нужно вкладывать копию письма от простофинанса ?

О, а это тема. Я думаю, что следует вложить, дякую за подсказку. Пусть читают, как сцыцыевцы беспредельничают :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256844
Поділитись на інші сайти

495   0

Брателла, те в лом прочитать эту ветку ? Мы тут уже три дня разрабатываем стратегию как отыметь сцыцаевцев и НА ДАННЫЙ МОМЕНТ ПИШЕМ ПИСЬМА В ОТВЕТ.

Прочитай мой предыдущий пост, еклмн :D

Респект и уважуха :appl:

У меня встреча на час дня с юристами которые тоже письмо должны подготовить, так я и твой шаблон им покажу, лучший отошлю, но походу твой вариант понравился....

Предлагаю уже составлять списки по скооперированию.....

tabutcho начинай в новом посте, остальные будут дописывать :za: ...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256851
Поділитись на інші сайти

Люди, кто подскажет может ли такое быть

Договор (Естественно с Простофинанс) п 1.3. В якості забезпечення зобов'язань Позичальника і ......... згідно договору застави....... виступає автомобіль вартістю 63100 (стоимость машины). Хоча я и платил предоплату 10% и сама сума кредита составляет 56790грн. Мне не понятно почему у Витягу про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна сказано: Розмір основного зобов'язання 99762,69 грн.

Правильна ли эта сума и как они её росчитали?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256856
Поділитись на інші сайти

Yurru

СообщениеДобавлено: Чт Янв 22, 2009 11:47 Заголовок сообщения:

Люди, кто подскажет может ли такое быть

Договор (Естественно с Простофинанс) п 1.3. В якості забезпечення зобов'язань Позичальника і ......... згідно договору застави....... виступає автомобіль вартістю 63100 (стоимость машины). Хоча я и платил предоплату 10% и сама сума кредита составляет 56790грн. Мне не понятно почему у Витягу про реєстрацію в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна сказано: Розмір основного зобов'язання 99762,69 грн.

Правильна ли эта сума и как они её росчитали?

Скорее всего в сумму 99 762,69 грн. входят все проценты, комиссии и иже с ними. Насколько это правильно и законно - к юристам обратиться или на форум сайта антиколлектор.ком, кажись, там пацаны-юристы иногда дают бесплатные советы

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256874
Поділитись на інші сайти

Анатолиевич

Респект и уважуха appl

У меня встреча на час дня с юристами которые тоже письмо должны подготовить, так я и твой шаблон им покажу, лучший отошлю, но походу твой вариант понравился....

Друзья, респект и уважуха всем нам, потому что мы не быдло и должны бодаться до последнего. А сцыцаевцы явно охренели - ведь так и пишут же, что мол поднимать будем еще и еще, пока не испытаем оргазм от того какие мы классные чуваки. ТО ЧТО ОНИ СЕЙЧАС ПОПАДАЮТ НА БАБЛО - ЭТО СУГУБО ИХ ПРОБЛЕМЫ И НЕ ФИГ ПЕРЕКЛАДЫВАТЬ ИХ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО НА НАС, ведь когда курс шел вниз с 5,05 до 4,84 никому же ставку не уменьшили, так ведь ?

tabutcho начинай в новом посте, остальные будут дописывать Поддерживаю! ...

Ну до списков, тьфу-тьфу, чтобы не дошло. Пусть сцыцаете дрыснет на первом этапе, ПОСЕМУ КАМАРДЫ УСЕРДНО И ОЧЕНЬ МАССОВО ШЛЕМ ИМ СВОИ "ПИСЬМА СЧАСТЬЯ", И,САМОЕ ГЛАВНОЕ, ПЛАТИМ ПО СТАРЫМ ГРАФИКАМ, сохраняя все платежки очень бережно, а тама позырим, че нам ответят доблестные дженералисты :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256880
Поділитись на інші сайти

tabutcho начинай в новом посте, остальные будут дописывать :za: ...

Я тоже сегодня иду к юристу, давайте вечерком поделимся своими творениями и с тем чтобы составиь оптимальный вариант.

По поводу образца tabutcho, я не пойму для чего в его варианте письма указано такое:

По поводу образца tabutcho, я не пойму для чего в его варианте письма указано такое "....Особливо зазначаю, що я заперечую не проти права фінансової установи підвищити процентну ставку (це право безумовно міститься в кредитних угодах, що були мною підписані та які я виконую), а проти порушень фінансовою установою процедури реалізації рішення щодо зміни відсоткової ставки. "

Вы заметили КАК там написано "заперечую не проти права фінансової установи підвищити процентну ставку", там же не написано "проти іныціювання підвищення" - а єто РАЗНЕ вещи,

ведь так мы даем косвенное согласие на повышения именно в одностороннем порядке. А ведь новым Заоном четко запрещено односторонне подниать ставку !!! а нам пытаются втюхать что МЫ в данном случае не против ЭТОГО !!!!!!!!

"По-друге, відповідно до п. 4 ст. 11 Закону України «Про захист прав споживачів» № 1023-ХІІ від 12.05.1991 року (з наступними змінами і доповненнями), про зміну відсоткової ставки за споживчим кредитом споживач повідомляється кредитодавцем письмово протягом семи календарних днів з дати її зміни. Закон здійснює прив’язку до прийняття фінансовою установою рішення про зміну відсоткової ставки за користування кредитом. Тобто, по за увагою законодавства залишилося питання визначення строків, на протязі яких банки мають можливість ініціювати зміни до кредитних договорів. Зазначене питання не врегульоване і в нашому кредитному договорі. На момент укладення кредитного договору я виходив з того, що фінансова установа могла ініціювати зміну відсоткової ставки за кредитом лише протягом 7 календарних днів після виникнення відповідної підстави. Правовою підставою для цього є положення ст. 8 Цивільного кодексу, України відповідно до якої: «Якщо цивільні відносини не врегульовані цим кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону). Так відповідно п. 4 ст. 11 Закону України «Про захист прав споживачів» № 1023-ХІІ від 12.05.1991 року (з наступними змінами і доповненнями) кредитодавець зобов’язаний повідомити споживача про зміну розміру відсоткової ставки впродовж 7 календарних днів після ухвалення ним відповідного рішення. "

Э тож зачем такое писать !!!! т.е. мы сами признаем что МЫ подписывали договор исходили из этого ?? Да еще и говорим про "правову підставу"

Ичто то здесь неувязочка получается сначала "якобы человек пишет лишь про инициирования банком повышени, а потом про " після ухвалення ним відповідного рішення. ???

Здается мне, не юристы ли Просто Финанс втюхивают нам это письмо. Добавлю, что если эти абзацы выбросить пока неплохо полуается ИМЕННО в пользу человека

Пока читаю письмо дальше, поделюсь мыслями

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256891
Поділитись на інші сайти

Я еще подумываю над таким вариантом:

Составить письмо основываясь на новом законе, попросить разъяснений, додатковых угод, формулу как и предложено, но написать что-то вроди я согласен заплатить 10,02 и возможно 10,03 сумму по предложенной вами платежке, однако если не будет предоставлено законных обоснований такого повышения(за месяц-два могут появится первые решения судов или разъяснения к закону - имеет он обратное действие или нет) то прошу всю переплату относительно изначально установленного платежа засчитать в счет погашения тела кредита и прислать мне новый график погашений.

Это для защиты от пункта договора в котором идет речь что в случае несогласия я обязан досрочно погасить задолженность(в данный момент в полной мере нет возможности сделать это).

Кто что думает о таком варианте?

Может основной расчет и сделан на отказ от новой цены чтоб потом выбивать всю сумму сразу?Ясно что кто-то будет судится, а кто-то погасит, но в любом случае они получать больше денег здесь и сейчас, что им просто необходимо учитывая ситуацию(лично я не понимаю как можно обслуживать кредит под 15, 20 и даже 40 процентов в гривне сейчас когда он давался при курсе доллара 4,85 и не обанкротится!)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256905
Поділитись на інші сайти

Alex_@

Я тоже сегодня иду к юристу, давайте вечерком поделимся своими творениями и с тем чтобы составиь оптимальный вариант.

По поводу образца tabutcho, я не пойму для чего в его варианте письма указано такое:

По поводу образца tabutcho, я не пойму для чего в его варианте письма указано такое "....Особливо зазначаю, що я заперечую не проти права фінансової установи підвищити процентну ставку (це право безумовно міститься в кредитних угодах, що були мною підписані та які я виконую), а проти порушень фінансовою установою процедури реалізації рішення щодо зміни відсоткової ставки. "

ТАКАЯ ФОРМУЛИРОВКА НУЖНА ДЛЯ ТОГО, ЧТОБЫ ПРОСТОФИНАНС НЕ СМОГ ОПИРАЯСЬ НА ДОГОВОР ПОТРЕБОВАТЬ В ТЕЧЕНИИ 30 ДНЕЙ ПОГАСИТЬ ВЕСЬ ДОЛГ ДОСРОЧНО, ПОЧИТАЙТЕ ВЫ НАКОНЕЦ СВОИ ДОГОВОРА. Лично моя тактика такова: максимально долго вести переписку с простофинансом и платить по старому графику, а если будут наглеть - тогда суд.

И еще, брателла, давайте тока сами между собой не ругаться - это я по поводу твоей фразы типа я шпион простофинанса. Я Вован из г. Сумы, в кредите Лань 1,5 и никакой я не шипен, елки-моталки.

Мое предложение простое как 5 копеек: МАКСИМАЛЬНО МАССОВО ПИШЕМ ПИСЬМА сцыцаевцам и здесь все осбуждаем.

Мое письмо я вывалил для примера и оно явно не эталон, кому поможет - буду рад.

Просто нужно помнить, что ВМЕСТЕ МЫ СИЛА, так что не расслабляемся камарады и шлем письма :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256917
Поділитись на інші сайти

Гаспада, так отправлять это письмо или ждать окончательного варианта? Сегодня уже восьмой день, а по условиям договора надо ответить в теч. 10дн.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256934
Поділитись на інші сайти

Гаспада, так отправлять это письмо или ждать окончательного варианта? Сегодня уже восьмой день, а по условиям договора надо ответить в теч. 10дн.

+1

два раза переделывал письмо )) уже напечатал 5 копий жду.. или отправлять или может действительно, будет дополнение. Время не ждет, решаем быстрее, народ!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256937
Поділитись на інші сайти

495   0

..ля, у меня юрист тож резину тянет, куда то уехал встреча перенеслась, но по тел. успокоил что время у нас есть до конца месяца так как письмо я получил 20-го....

Кстати, звонил в просто-финанс, хотел договорится о встречи в ихнем офисе, так они сказали что офис закрытого типа и если я к ним приеду то переговоры будут вестись по тел. :lol:

Боятся сцуки гнева народного... :twisted:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256968
Поділитись на інші сайти

Письма это, но хотелось бы получить информацию с юридической точки зрения что делать если будет "игнор" с их стороны т.к. я больше чем уверен что так и будет.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256976
Поділитись на інші сайти

они сказали что офис закрытого типа и если я к ним приеду то переговоры будут вестись по тел. :lol:

Боятся сцуки гнева народного... :twisted:

ще одне підтвердження - ШАРАШКІНА КОНТОРКА! :twisted:
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256978
Поділитись на інші сайти

Jenifer писал(а:(

+1

два раза переделывал письмо )) уже напечатал 5 копий жду.. или отправлять или может действительно, будет дополнение. Время не ждет, решаем быстрее, народ!

Я свои седня из Сум отправил, 5 писем, ПростоФинансу ЦЕННОЕ С ОПИСЬЮ ВЛОЖЕНИЯ, чтобы сцуки не отмазались :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256984
Поділитись на інші сайти

495   0
Письма это, но хотелось бы получить информацию с юридической точки зрения что делать если будет "игнор" с их стороны т.к. я больше чем уверен что так и будет.

А что мешает тебе включить игнор, машина у тебя, деньги тоже :lol:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256989
Поділитись на інші сайти

А что мешает тебе включить игнор, машина у тебя, деньги тоже :lol:

Так получается что я нарушаю условия договора, при этом не доказав что они не правы или не заставив их отказаться от своей "законной" затеи . (я так думаю)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256993
Поділитись на інші сайти

Dimcas писал(а:(

Пацаны, уже сто тыщ раз везде говорено, что ИГНОР - это не выход, хуже будет тока заемщику, потому что насчитают еще кучу штрафов, в нашем случае 20% от суммы платежа ЗА КАЖДЫЙ ДЕНЬ просрочки.

Лично моя тактика следующая: пишу письмо (отправил уже), что мол Я НЕ ПРОТИВ ВАШЕГО ПРАВА ПОВЫШАТЬ СТАВКУ, НО Я ПРОТИВ НАРУШЕНИЯ ЗАКОНОВ ПРИ ЭТОМ, поскоку вы, талпаепы, делаете это в одностороннем порядке, не даете документов и тд. ЕСЛИ ОНИ МНЕ НИФИГА НЕ ОТВЕТЯТ ПИСЬМЕННО, то значит я продолжаю платить по старой ставке. А ответят - бум посмотреть, чего накалякают :D

А делать ВЫБОР ЧТО ДЕЛАТЬ каждый должен сам: бодаться, соглашаться, все заплатить, послать нах, забить, разбить машину, спалить ее, поставить на нычке и свалить из страны и тд. Вариантов - масса.

Свою позицию я уже излагал, кто со мной солидарен - бум координировать свои действия. И ЧЕМ БОЛЬШЕ НАС БУДЕТ, ТЕМ РАНЬШЕ УСРЕТСЯ сцыцаете. В этом деле главное массовость и настойчивость. Я никого не призываю к неплатежам, НО Я КАТЕГОРИЧЕСКИ НЕ СОГЛАСЕН ОПЛАЧИВАТЬ ВСЕ УБЫТКИ ПРОСТОФИНАНСА. Кризис должен быть для всех: и для них, и для нас, соответственно и убытки тоже.

Так что, камарады, формируемся в колонны :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-256998
Поділитись на інші сайти

Братва сегодня отношу письма на почту. Отправлять буду в инстанции заказными, ПростоФинансу заказным с уведомлением (мать работала нач. почты в Подгороднем, сказала что ценное письмо идёт как посылка и чтобы оно к ним попало они должны его забрать с почты сами, а они заберут???, плюс болтаться будет недели 2, так мать сказала). Поэтому щас, чтобы оно дошло пишу заказное с уведомлением, а через неделю, две ценным, если не будет ответа. Проплату сделаю пока по новому, чтобы не было штрафных ссанкций вдруг чего, и буду переписываться и писать жалобы (по правам человека, секритариат президента и т.д.). Если письмо катит, и их начнут дёргать, то хош не хош а ответят и обязаны будут сделать пересчёт выплаченого ну а их желания будут учитываться только после подписания МНОЙ договора, который они должны будут выслать с требуемыми документами. Письмо прочёл и вроде бы ничего, просмотрел ссылки на законы - вроде всё правильно, не думаю, что письмо заказное. В любом случае лучше чем просто голову в ярмо и как овца. Мы им ещё крови поп..м. Пишите у кого стрельнуло, что!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-257004
Поділитись на інші сайти

Кстати, чтоб орлы не исправили первые листы, которые без подписи я написал, что на всех листах моего письма должна быть моя роспись, а то поменяют б...ди пару страниц и получится, что я против!!! Учтите.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/5/#findComment-257009
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.