Перейти до змісту

Болгарія 2012

Рекомендовані повідомлення

Довго збирався, і ось нарешті зібрався описатиЯк з'їздив своїм ланосом в Болгарію...Просто по приїзді завалили роботою, щоввечері вже нічого не хотілось.

І так. Хотіликудись у відпустку за кордон. Думали іпро Грецію. Але в Грецію це більш якосьекскурсивно треба їхати, а у наспівторарічна дитина. Згодом було прийняторішення їхати в Болгарію обумовлюючитим, що і клімат більш схожий з нашим івзагалі якось не так далеко. Також буловирішено їхати машиною, так як можна іречей взяти і по місці покататисьнормально.

Від агенційвідмовились якось відразу. Знайшли вінтернеті по фотах гарний готель, щопізніше виправдовувалось фізично.

Поробиливсі документи, довідки про доходи,страхування життя, фотки і т.д. Також,так як машина була в кредиті (була, бопо приїзді погасили) начитався вінтернетах, що в принципі можна спокійноїхати, ніхто ніде не питає, та ще і з 2008року митникам взагалі пофіг про те чивона в кредиті, до цього могли не пуститибез дозволу банку, ну і взагалі по закону,та і по конституції є така штука як“вільне пересування” і ніхто не маєправо обмежувати в цьому! Але ж почитавщо в договорі все ж таки вказано, що банкпроти того, щоб без їхнього дозволу буввиїзд, вирішив зробити все по правильному.І даремно! Взагалі напередодні прийшласмс, що потрібно показати машину банку,а потім було вичитано, що взагалі тобанк міг би дивитись її хоч кожен місяць,що з нею все гаразд. І так як було черговевідрядження, заїхав в банк зробитидозвіл. Доречі, перед цим, я це всенамагався зробити в електронно-факсо-телефонномурежимі, так як у нас в місті нема їхньогопредставництва, але у них що по телефону,що по факсу, що тех підтримка взагаліповна “...опа”! А електронної поштивзагалі здається не існує... Ну приїхавя значить, дівчина “нібито” зробилаогляд і кажу, щось так і так, писав,дзвонив, але всеж таки хочу отриматидозвіл на виїзд... Вона ж каже, ну то єдобре, але у вас не вистачає якогось тамстрахування життя котре треба осьзробити і заплатити 1200 грн... Я сказав,дякую, але я ліпше поїду на якійсь іншіймашині. Сам же забив на це все і поїхавсвоєю і проблем взагалі ніяких не було!

Готельприслав листа спеціального для консульстваі також вагались чи відправити документичерез агенцію, чи їхати самим. Вирішилосьтим, що мене почали часто відправлятиу відрядження до Києва, то і завозивсам. Дуже повезло з тим, що при подачідокументів офіційно у всіх був вихідний,але саме консульство працювало, про щомайже ніхто не знав. То і документиподали швидко (дружина напросиласьїхати :) ). В іншому випадку прийшлось бистояти у черзі. Причому черг дві. Одназ агенцій (ці взагалі з торбами приходять,а там пачками паспорти) і одна з фізичних,тобто з простих як ми людей. Забирав щешвидше, коли приїхав, то людей була тьма,але забирати, було аж два, я перший і замною хлопчина. Віза 35 еврів, в агенціобійшлась би в 70... Нас три дорослих тадитина... Малу вписали дружині в паспорт,і їй же вклеїли візу малої.

Такожоговорюсь, так як я людина, котра любещоб все було готове завчасно, то ізаймався цим всім за два три місяці довід'їзду. Візи здається були готові замісяць до від'їзду.

Далі зробивТО на машині (робив сам, замінив всірозхідники, передивився всі гайки іт.д.), зробив грін карту, позичив у товаришанабір (жилетка, знак, і т.д.) :), купивнаклейку UA, купивдля дальньої дороги підлокітник і т.д.

Візиу нас були з 24 червня, але в планах у насбуло заїхати в Одесу, провідати родичів.І того в ніч з 22 на 23, а точніше о 3 -ійгодині ранку ми виїхали до Одеси. Вдорозі все було добре, все було чудово,маленька спала в авто-кріслі і так в9:28 вже заїжджав у подвір'я родичів вОдесі.

image_5020cc6316649_small.jpg

День ми там побули десь післяобіду поїхали в Болград, де планувалиночувати і де завчасно забронювалиготель. Поїхали через Маяки, тобто черезМолдавію... І тут я зробив помилку... Хочі добре в принципі знаю Одеську область,але довірився навігатору котрій давжіноче ім'я Галя... У Галі ж стояв режим“найкоротший шлях”... І вона нас повелачерез славетне місто, місто і дорогуяку я не забуду ніколи !!! Я запідозривщось неладне, коли в якомусь селещі намашину дивились як диковинку ! Коротшепоїхали ми через Арциз ! Люди, ніколи,ніколи, ніколи не їдьдте через це богомзабуте місце !!! Там не те щоб дорогапогана, вона там навіть не те щобвідсутня, там навіть асфальт як грибив лісі де не де видно, із-за ямок поколіна... Якщо там хтось і їздить, то пополях!

Ну, в якомусьмісці ми звернули і всеж таки вискочилина “М-15” і якось доїхали до Болграда.В Болграді зупинись в невеличкомуготелі, котрі доречі дуже непоганий, інавіть власне мені сподобався!

image_5020cb6910c59_small.jpg

image_5020cc452d90d_small.jpg

Все щотільки не сподобалось, так це дівчинане ресепшені... Якась вона пришиблена ігруба! Там же в Болграді заправився доповного на якійсь місцевій АЗС.

Вранці жвстали, спокійно поснідали, та поїхалина кордон поряд з Виноградівкою. Наукраїнському кордоні стояли не довго,з звилин 15... На молдовському кордонібув якийсь ппц! Прикордонник побачивщо мала спить, до мене в лоб не соромлячиськаже “Відпочивти їдете, валюту везете,то давай так, 20 еврів і ми машину неоглядаємо, в іншому випадку, заповнюйдекларації, заре будемо шмон наводити...”Не дивлячись на звичку вже до нашоїкорупційної країни, це для мене булочесно кажучи шоком! Заплатили податокза транзит по молдові і далі пригодмайже ніяких не було, окрім того, щодядько на віслюку так різво вискочивна дорогу, що ледве увернув!

ЩодоМолдови, то ми навмисне зробили крюк іпоїхали на Кагул.

image_5020d11404921_small.jpg

Це дало нам те, що народкотрий поїхав південніш (зустріли наякійсь АЗС людей, то розповідали),простояли на кордоні три години, ми жна кордоні витратили від 10 до 20 хвилин!І це притому, що Румуни були здивованідвома речами: Чому прикордонники Молдовине поставили штампа дружині в паспортщо в машині дитина і взагалі що то замашина, бо техпаспорті ж наші немоглинаписати по людські, а написали Марка:ЗАЗ Модель: TF69Y0 замістьтого, щоб написати просто Lanos...Ну то ладно! Перетнули миРумунський кордон, купили ровіньєткуі тулимо далі. Дороги хоч вузенькі, аледуже гарному стані!!! Дуже сподобались!Так, зупинитись нема де, обочин нема,дорога може закінчуватись 3 метровоюпрірвою, але самі дороги чудові! Подорозі як в Румунії, так і в Болгаріїполіцаїв майже не бачив, але в Болгаріїкамер просто неміряно! На перехрестяхпо 10 штук! Обмеження в містах 50, бо дорозі100. В Болгарії, дорога шириною як Київ —Одеса важається вже магістралью, деможна тулити доволі таки непогано, хочпід Варною, як і в самій Варні дороганеахті.

image_5020ce35970df_small.jpg

image_5020ce83e5ab5_small.jpg

image_5020cf77a66ee_small.jpg

Їхали по26тій дорозі до Галаца, далі по Е584 наВізіру, там звернули на Константу, депо дорозі перетнули платний міст,здається 2 леї... Константу проїхали івздовж берега поїхали в же до Болгарії.Перетинали кордон в районі Вама Вече,далі купили він'єтку накордоні

image_5020d0d684015_small.jpg

і по тій же Е87 доВарни, а там 90 км і наш пункт призначення“Сонячний берег” та готель Релакс,кудт ми прибули десь здається біля 9оївечора...

image_5020d04486ec1_small.jpg

Відпочилисупер! Люди дуже привітні і чудові!!! Цепопри те, що пишуть на форумах! Російськузнає більш старше покоління, але не дужеохоче на ній балакають! Швидше будутьговорити англійською! Молодь то точноанглійською, російську склалось враження,що навіть принципово не хочуть знати,чи говорити. Готель чудовий!!! У агенціййого нема, бо вони агенціям не здаються,можна або так знайти, або на букінгу. Іто, ліпше так, бо до букінга в цьомуготелі також відношення не дуже.

Брати зсобою ліпше еври, а там міняти вже намісцеві леви.

Дитинаакліматизувалась десь день, два. Більшезненавиділа за два дні машину, ніж булаакліматизація. Благо так як ми були вкінці Червня, то і клімат був чудовий,в порівнянні як ми вже відїзжали.

Як приїхали,то людей, машин було мало. А коли відїзжали,то вже шукав де б це припаркуватись...Відпочивають в основному болгари. Єбагато як росіян, але по номерах машин,то більше українців. Причому більшезахідняків. Львів, Франківськ, Ужгорож,Чернівці... Бачив пару машин з Кривогорогу, Київа і одну з Донецьку.

На дорогахсподобались деякі лежачі поліцейські,так би мовити котрі менше шкодятьавтівці...

image_5020d466c7e14_small.jpg

Зі світлофорамине звично, так як там де нема відлюкучасу скільки лишилось до червоного, тобез блимання різко переключається начервоний.

Щодо цін. Сонячний берег, це місто де одніготелі... Власне тому і ціни тут як длятуристів. Якщо ж захотілось щось купитиз продуктів, то їздили в Несебр, всупермаркети. Дитяче харчування дорожченіж у нас, але все інше, дешевше! Наприкладодного разу, купив 0,5 коли та батончикнатса здається і це все якщо перевестина наші гроші за 5 грн ! Це стосуєтьсябагато чого! Якось купили найдорожчісосики і якщо у нас купувати більш менш“прилічні”, то у нас дорожчі будуть!

Не обійшлосьбез інцендентів! Коли вже пертнувполовину Румунії, з'явився звук дивний,котрий зявлявся тільки на швидкості100 і більше км/год. В Болгарії звук стававще більш чітким. Приїхавши тихенько намісце, перший тиждень намагався недумати про це, адже ж приїхав на відпочинок.Через тиждень зважився і поїхав насервіс, де впринципі сказали те, що я ітак вже знав і до чого готувався —загудів підшипник! Заміна з роботоюобійшлась в 100 з чимось левів, що якщоперевести на наші, то біля 500 грн (приблизномножимо все на 5)... Може трошки більше...62 лева сам підшипник, і все інше робота.Зробили за пів години ! У нас би на“Ялинці” думаю робили б мінімум деньі плюс ще б пів дня бігав би зі всілякимипаперами, заказ-нарядами і іншою фігньою!

image_5020d18f92a3b_small.jpg

Море булочудовим, чистим, як і чистенькі пляжі.Малу спочатку затягнути, а потім витягнутиз води не можна було...

image_5020d1ed722f1_small.jpg

image_5020d23181129_small.jpg

image_5020d25e6c144_small.jpg

image_5020d2abeeef8_small.jpg

В готелі бувчудовий басейн, з “легушатником”, детак само то її затягнути не можна було,а то витягнути.

image_5020d329d6884_small.jpg

image_5020d378b7c38_small.jpg

Також в готелі є дитячакімната, де особливо дівчатам є дерозгулятись... Кухоньки, столики, штучнаїжа, лялки і т.д.

image_5020d3d285b6d_small.jpg

image_5020d40f04ce9_small.jpg

Готель більшбув апарт-готель, де восноному апартаменти,і восноному вони всі були на продаж.Доречі, ціни за квадратний метр приблизнотакі ж як і у нас в місті... Так апартаментиде ми жили, до нашого приїзду були голістіни і до нашого приїзду обставилимеблями. Так як ми попередили що мибудемо з дитиною, то в спальні, біляліжка, поставили дитячу кроваткуновеньку, на який сподобався напис, щопроапрувлено для євросоюзу... Персоналдуже привітний! Кожен день номервидраювали, вичищали і це при тому, щоще раз в тиждень генеральне прибирання...

Вигляд з балкону:

image_5020d61b899dc_small.jpg

image_5020d64c94d93_small.jpg

Ще сам жеготель більш сімейний, воснономувикуплений і де живуть мами з дітьмивід місяця чи взагалі все літо тамсидять... Стоїть він на околиці міста ітрошки в гори... До моря пішки йти булохвилин 7 — 8, але потім ми розлінувалисьі їздили на машині, включив кондиціонера,і в гору собі тихенько їдеш, а не ідеш...Взагалі нам це було ідеальний варіант,так як в центрі дуже шумно, купа народу,купа готелей, купа розваг.

image_5020d87bc531f_small.jpg

Нам же хотілось,та і з дитиною, більш спокою. Моя основнарозвага, це ввечорі чи то йшов в ресторанна першому поверсі, де дивився футболта пив пиво, чи брав пиво і на тапчані,біля басейну читав книжки.

Їздили вВарну в дельфінарій та на шопінг...Дельфінарій повне гівно!!! Занедбаний,совдепівський, вода мутна, все іржаве,програма коротка і ніяка!!! Ну геть несподобалось!!! Може як щоб ми взагалініколи не були в дельфінаріях, то можетрошки б щось і вразило, а після Одеського“Немо”, це такий жах, що просто дивудаєшся! Але потім дівчатам моїм настрійпіднявся і аж зашкалював на шопігу!Поїали ми в grand mall. Дружина моя, яка дужеполюбляє магазини H&M, зате що речі не дорогі і доволі такинепогані як дірвалась до цього магазину,котрий в цьому торгівельному комплексів два поверхи. Яж там і заснув десь, щоохоронець мене навіть не будив, бо видноувійшов моє становище... Взагалі речінабагато дешевші ніж у нас!

image_5020d599cef52_small.jpg

Бачили прикольне ДТП! Мерседес з Деу Тіко... Мерседес вилітав із АЗС і не простив тіко... У Тіко геть трошечки морда розбита, а у мерса стійка побіжала обніматись з двигуном....

image_5020d50aed768_small.jpg

Як я вжеписав, то все відпустка вдалась і намвсе сподобалось! Набагато чистіше ніжв Одесі, люди привітні і набагато ліпшініж в Криму(про Крим у мене взагалівраження про людей жахливе, бо такевідчуття, що одні хами...), та і дешевшеніж в Криму! Доречі, недалеко був готель,під назвою “Ялта”. Там відпочивалаодна сім'я. Так казали, що от готельздається і чудовий, і все здавалось бидобре, але персонал хамовитий жах... Менівідразу згадався наш відпочинок вЯлті... Видно в готелі підтримують маркуміста...

Дужесподобалось місто Старий Несебр. Явзагалі такі містечка полюбляю! Єдине,що торговців тьма тьмуща! Цих магазинівзанадто багато! З приводу кафешек таресторанів, то спочатку прикольно, апотім набридають люди, котрі стоятьперед кафешкою, запрошують в середину,показують меню та ціни... Просто коливоно ненав'язливо, то все ок, але є кафе,де вже занадто вони стараються. Любителямгострої їжі раджу нервові котлетки.)))

image_5020d79cdae7a_small.jpg

image_5020d7df7bf41_small.jpg

image_5020d81d4d8c4_small.jpg

Ще тамсвяткували день народження дружини.Святкували в ресторані “Ветрянаямельница” де офіціантки бабульки ікерую їми дідусь... Також в вечорі булапрограма з місцевим фольклором, котрадуже сподобалась!

image_5020d6c8b5930_small.jpg

image_5020d710156ac_small.jpg

Назадповретались без пригод, але вже іншимшляхом: Варна — Русе — Бухарест —Чернівці. Єдине, що я дурканув, і назадїхав до самого Житомира без перепочинкуі заїхали за 20 годин... Хлях назадсподобався більше, ніж через Одесу, таі ближче на 100 км, і найголовніше непроїжджали Молдову! Ну і коли в'їхали врідну неньку, то одною рукою рульовав,другою сльози витирав, що чого ж у настакі дороги .........................

Змінено користувачем manyachilo_od
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/
Поділитись на інші сайти

Блін, намагався відредактувати, але пише що нема прав... Клавіатура заліпає і не відразу побачив...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/#findComment-1329788
Поділитись на інші сайти

отчет интересный,НО без пробелов читать очень тяжело

Щойно помітив інше, це не пробіл заліпає... Коли копіюю з вода в браузер, то така фігня трапляється... Намагався редактувати, але видно забагато часу то заняло і виплюнуло, що нема прав...Якщо модератори дадуть побільше часу. то відредактую!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/#findComment-1329792
Поділитись на інші сайти

бюджет поездки? цена бенза и газа в Румынии и Болгарии? цена отеля?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/#findComment-1329848
Поділитись на інші сайти

бюджет поездки? цена бенза и газа в Румынии и Болгарии? цена отеля?

600 еврів готель. Включені тільки сніданки, обідали як доведеться, але частійше в номері, поки мала спала (у наї сон з 13 до 15.30), то робили собі чи бутерброди з кавою, чи салати, чи ще що... В номері-апартаменті була електро-плита на 2 комфорки, мікрохвильовка, холодильник. Вечеряли в ресторанах.

Витартили 1100 еврів за 2 тиждні не включаючи шопінгу. Бензин 4.85 - 5 левів 95-ий *5 буде в грн... Туди витратили 1200 грн, назад приблизно стільки ж. + по Болгарії за кожен тиждень 5 еврів за віньєтку. Купили три вінєтки, так як в один чи два дні не вписувались до виїзду. В Румунії бензин приблизно такаж ціна, ровінєтка десь біля 2 - 3х еврів.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/#findComment-1329881
Поділитись на інші сайти

"...(про Крим у мене взагалівраження про людей жахливе, бо такевідчуття, що одні хами...),"

----------

то, мабуть, від наших свиней-відпочиваючих, що самі провокують на ставлення до себе відповідне..

А в Болгарію їде наша краща сторона .. ну й відповідно..

Сам був свідком картини в Щолкіно: коли якесь мурло в магазині "Фуршетик" штокаючи

запитувало продавця просто образами через бля.... то де візьметься культурний Крим?)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63873-bolgariya-2012/#findComment-1334223
Поділитись на інші сайти

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.