Перейти до змісту

Хочу перенести заправочний клапан

Рекомендовані повідомлення

Знаю, що форум проглядають люди, що займаються встановленням ГБО через то й пишу тут.

Так як з втратою роботи тимчасово з'явилося трошки більше вільного часу вирішив зробити ТО для свого автомобіля. Разом з цим хочу провести ревізію ГБО, а саме: перебрати редуктор поставити ремкомплект так як пробіг редйктора вже за 100 тис. км.; переставити заправочний клапан в багажник; переробити систему обігріву редуктора (зараз береться з підігріву дроселя, а хочу взяти з обігріву пічки).

Зараз це виглядяє так

24e1ac5e478a.jpg

і так

d985562bf102.jpg

Так от сам редуктор хочу переставити трошки лівіше (ближче до коробки з реле), а його кріплення перенести з перегородки моторного відсіку на вільне кріплення з двома отворами правої стойки. Трубку входу газу на заправочний клапан і виходу з його на редуктор хочу з'єднати ось таким перехідником

Перехідник

Кронштейн кріплення заправочного клапана хочу вчепити до рамки на якій кріпиться сам балон там якраз є вільний отвір

259376239970.jpg

Перед постановкою питань нагадую, що використовуємий газ метан.

Питання №1: чи вірно вибрано перехідник для з'єднання двох трубок? (використовується трубка 6 мм).

Для під'єднання заправочного клапана до балона (в місце де стоїть заглушка) є кусок трубки б/в. Її довжина складає більше метра хоча по суті там буде достатньо і 50 см. Трубка по краях вже є з ніпелями і гайками.

85dbbd9013de.jpg

Звідси випливає ПИТАННЯ №2: ці ніпеля можна зняти щоби потім відрізати кусок потрібної довжини і використати ще раз чи вони обжимаються один раз і не підлягяють повторному використанню? Якщо обжимаються, то для цього потрібен спецінструмент? Це такий ніпель?

P.S. Відразу попереджу чому не звертаюся до тих хто займається встановлення ГБО професійно. Я до них звертався. Підійшов, запитав, що як і до чого. Ремкомплект редуктора запропонували за 180 грн. Крім того кусок трубки в них купити неможна. В них трубка стальна тільки комплектами по 6 метрів. Ціну я вже й не питав. А про наявність перехідників для з'єднання двух трубок, то я вже й мовчу. Через те й вибрав сайт інтернет магазину де хочу придбати відразу все й в одному місці. А зробити то все я і сам зроблю.

Змінено користувачем berezne
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/39013-hochu-perenesti-zapravochniy-klapan/
Поділитись на інші сайти

Власне тему можна прибити. По першому питанню вже проконсультувався. Перехідник той що потрібно. По другому питанню все ж таки знайшов відповідь в інеті. Якщо комусь цікаво то відповідь тут.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/39013-hochu-perenesti-zapravochniy-klapan/#findComment-870283
Поділитись на інші сайти

• 5 місяців потому...

Доброго дня.скажіть будь-ласка що це в Вас за такий манометр(на фото видно),до нього підходять провода,можливо це щоб вивести на якийсь показник в салон.хотів би собі щось таке,та поки нічого не знайшов.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/39013-hochu-perenesti-zapravochniy-klapan/#findComment-1013974
Поділитись на інші сайти

Звичайний манометр, який показує тиск газу в балоні, але з електронікою (один інфрачервоний світлодіод та чотири фотоелементи). А провода підводяться від нього до кнопки на якій, в залежності від тиску газу в балоні, світяться світлодіоди, які показують залишок газу в балоні. Власне на разі я іноді по стрілці на ньому дивлюся тиск газу, а сама кнопка з світлодіодами накрилась мідним тазіком. Такої не знайшов, то прийшлося поставити звичайну кнопку без індикації.

P.S. Кнопка і манометр мають йти комплектом. Як мені пояснили специ, на них опір має бути одинаковим. Бо якщо взяти різні манометр і кнопку, то щось по любому згорить. Правда я цим не переймаюся і не перевіряв чи то є правда чи ні. Індикація залишку газу в балоні на кнопці чисто інформативна і не точна. Зараз при заправці я постійно скидаю одометр на нуль.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/39013-hochu-perenesti-zapravochniy-klapan/#findComment-1014233
Поділитись на інші сайти

Спасибі за відповідь.індикацію на кнопці як варіант я не розглядаю.я хочу знайти манометр з електронікою,але щоб на ньому залежно від тиску мінявся опір в якихось межах.тоді можна скласти нескладну схемку,щоб залежно від опору на манометрі(відповідно і від тиску)можна було керувати стрілкою Бензину на панелі приладів.тоді поставити звичайний перемикач,щоб можна було дивитися одною стрілкою кількість газу і кількість бензину.

Все впирається в те щоб знайти або манометр,або якийсь датчик тиску(на якому мінявся б опір залежно від тиску).

Що можете порадити на цю тему?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/39013-hochu-perenesti-zapravochniy-klapan/#findComment-1014730
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.