Перейти до публікації

пешеходные переходы

badman

Рекомендовані повідомлення

определение пешеходного перехода:

пішохідний перехід - ділянка проїзної частини або інженерна споруда, призначена для руху пішоходів через дорогу. Пішохідні переходи позначаються дорожніми знаками 5.35.1-5.37.2 (див. додаток 1), дорожньою розміткою 1.14.1-1.14.3 (див. додаток 2) ( 306а-2001-п ), пішохідними світлофорами. За відсутності дорожньої розмітки межі пішохідного переходу визначаються відстанню між дорожніми знаками або пішохідними світлофорами, а на перехресті за відсутності пішохідних світлофорів, дорожніх знаків та розмітки - шириною тротуарів чи узбіч.

Регульованим вважається пішохідний перехід, рух по якому регулюється світлофором чи регулювальником, нерегульованим - пішохідний перехід, на якому немає регулювальника, світлофори відсутні або вимкнені чи працюють у режимі миготіння жовтого сигналу;

4.16. Пішохід має право:

а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;

правило проезда пешеходных переходов

18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Получается, при проезде любого нерегулируемого перекрёстка без зебры необходимо пропускать пешеходов? Рассматриваем ситуацию, когда я не поворачиваю, а еду прямо.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Так, ти правий!

АЛЕ! це тільки в тому випадку, коли пішохід ВЖЕ знаходиться на проїзній частині, причому на тій, де ти знаходишся!

Бо якщо він знаходиться на другій стороні дороги, ти йому не заважаєш, але повинен скинути швидкість.

Посилання на коментар

Есть еще:

п. 4.9

В местах, где движение регулируется, пешеходы должны руководствоваться сигналами регулировщика или светофора.

В таких местах пешеходы, не успевшие закончить переход проезжей части дороги одного направления, должны находиться на островке безопасности или линии, разделяющей транспортные потоки противоположных направлений, а в случае их отсутствия - на середине проезжей части и могут продолжить переход лишь тогда, когда это будет разрешено соответствующим сигналом светофора или регулировщика и убедиться в безопасности дальнейшего движения.

п. 4.14

Пешеходам запрещается:

а) выходить на проезжую часть, не убедившись в отсутствии опасности для себя и других участников движения;

б) внезапно выходить, выбегать на презжую часть, в том числе и на пешеходный переход;

Только бы вот кто нибудь заставил бы пешеходов это выучить. :rolleyes:

Посилання на коментар

Только бы вот кто нибудь заставил бы пешеходов это выучить. :rolleyes:

Я как-то останавливался на гайцев отрывался за это. Т-образный перекресток, поворот по стрелке направо, пешеходам красный, но поскольку движение на основной (типа палочка над Т) стоит пешеходы лезут. В 3-х метрах стоят гайцы с камерой фотографируют проезд на красный, на пешиков 0 внимания. Ответ гайца убил - так что я их буду трогать, у них и документов нет. >:-]

Посилання на коментар

• 4 тижні потому...
так что я их буду трогать, у них и документов нет

Мне тоже всегда хочется начистить рыла гайцам за такую дискриминацию. Хотя бы устное замечание пешеходам делали бы...

Посилання на коментар

Тут вот ещё какая фигня - гайцы ещё пасут невыполнение п.16.9., а именно: "Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву)

смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків."

По крайней мере у меня возле офиса они постоянно торчат на этой теме. Спрашиваю как-то, мол, а ведь пешеходы тоже нарушают - идут на красный. Ответ: Главное что водитель нарушает - его и чехлим.

Змінено користувачем andysh
Посилання на коментар

Главное что водитель нарушает - его и чехлим.

И стоят снимают видео небось так, что бы не было видно красного сигнала светофора для пешеходов? Или они там стоят с расчётом "на дурака" не заботясь о доказательствах вины водителя?

Посилання на коментар

Конечно снимают на личную камеру. И конечно светофора не видно - видно только что при повороте направо водитель не пропустил пешеходов.

Посилання на коментар

• 4 місяці потому...

Камера конечно расчитана на людей которые не читаю ПДД, КоАП и конечно же наш форум. Меня недавно останавливали снимая на камеру, как я не пропустил пешехода. Пешеход при этом шел по дороге (вдоль проезжей части) и оказавшись на пешеходном переходе резко повернул и стал переходить дорогу. Машина при этом уже была в метре от перехода. На съемке было видно только как пешеход уже стоит на переходе, а мимо проезжает машина. После аргументированного общения с гаишником, ему пришлось отдать документы и пожелать "Счастливого пути!"

А вот по поводу честных гаишников: Мой отец первый свой штраф оплатил как раз за переход в неположеном месте. Не помню точно, кажется 8,50 грн.

Змінено користувачем bacilass
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

Помню ещё в правилах было написано, что водитель обязан пропустить ГРУППУ пешеходов, и стояла сноска, а на сноске было написано, что группа -- это больше одного пешехода. В новых правилах я этого не нашёл... :verysad:

Посилання на коментар

Помню ещё в правилах было написано, что водитель обязан пропустить ГРУППУ пешеходов, и стояла сноска, а на сноске было написано, что группа -- это больше одного пешехода. В новых правилах я этого не нашёл... :verysad:

Когда вводились новые правила, инструкторы разъясняли, что один из их принципов: "В городе хозяин - пешеход!"

Посилання на коментар

• Зараз на сторінці   0 користувачів

• Немає користувачів, які переглядають цю сторінку.
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.

Без назви-2.png

Будь ласка, дозвольте показ оголошень на нашому сайті

Схоже, Ви користуєтеся засобом блокування реклами.
Показ реклами допомагає нам підтримувати форум.

Вимкніть Adblock та натисніть "ОК", або "Потім" для перегляду сторінки...
Зробити донат