Перейти до публікації

Ресурс зимової гуми

Granit

Рекомендовані повідомлення

Перечитав багато тем, але відповіді не знайшов. Який все-таки ресурс зимової гуми? Другий сезон експлуатую Gislaved Nord Frost 3 (шип), виробництво Німеччина. Проїхав приблизно 10 тисяч км., втрата шипів десь 10%. Висота протектора в нормі. Проте цієї зими став помічати, що гума веде себе не так, ніж раніше. Я в трансі. Підскажіть хто що знає по цьому питанню?

Змінено користувачем Granit
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

да причина в етом. У меня такая же резина 4год но шипов уже неосталось и тоже заметно потвердела.Чтоб по уверенней ездить На передок купил Хенкук с таким точно ресунком как у гиславеда

Посилання на коментар

на сколько я помню есть такое понятие как "сохнет резина", другими словами теряет свою эластичность. Зачастую не все могут довести зимнюю резину до стирания менее 2мм, т.к. зимой меньше трение (значительно) + за 3-4 года уже будет как на летней... хотя за брендовые не уверен, наша точно высохнет.

Посилання на коментар

Тоже слышал что не больше 4-5 сезонов.

Мда как говорится умрет не от старости а от давности.

Посилання на коментар

на сколько я помню есть такое понятие как "сохнет резина", другими словами теряет свою эластичность. Зачастую не все могут довести зимнюю резину до стирания менее 2мм, т.к. зимой меньше трение (значительно) + за 3-4 года уже будет как на летней... хотя за брендовые не уверен, наша точно высохнет.

Трения наоборот больше , так как трения меньше :wacko::D В смыле так так козф трения зимой меньше, то пробуксовывания и буксования немеряно, а при нем даж на снегу и льду гума стирается не слабо - больше чем в процессе качения по сухому асфальту :wacko:

Если изноз протектора -50% и более то это уже не зимняя резина, это уже всесезонная :wink:

Змінено користувачем Droll
Посилання на коментар

Привет всем у меня норд мастер шипованая я на ней 3сезона откатал :rolleyes: ,единственный касяк воет ну это моя первая зимняя резина,зато как новая и все шипы наместе,как сотрутся куплю что-то по лутше а то вой надол зато дарогу держат не плохо ну асобо сравнивать то несчим ну вобъщем пока доволен

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Я десь чув цифру - не більше 8 років можна експлуатувати зимову гуму, незалежно від зношеності. Проте, якщо це максимальна цифра, то наближаючись до неї можливо уже будуть помітні зміни її характеристик.

Вторую зиму на Amtel- полет нормальный!

Ти всіх, мабуть, неймовірно здивував.

Посилання на коментар

У меня на копейке 4й год белшина, протектор высокий такой, как на "бобике" , в прошлые зимы я из любого снега выбирался, а этой шлифует и все.

Посилання на коментар

Який все-таки ресурс зимової гуми? Третій сезон експлуатую Gislaved Nord Frost 3 (шип), виробництво Німеччина. Проїхав приблизно 30 тисяч км., втрата шипів десь 20%. Висота протектора в нормі.

Если не трудно, дай фоты протектора, вложив монету, для понимания износа.

По наследству, от старого авто, остался Барум, два шипованых колеса. Считай откатали 6-й сезон. Пять сезонов были "ведущими" (4-ре на классике, 1-н на Ланосе).

Спецом под Ланос купил Gislaved Nord Frost 3 (шип). В том году ставил назад (для обкатки). В этом сезоне юзают спереди. Сразу после установки, заметил легкий гул. Других замечаний нет. Потеря шипов по всем колесам- "О". Пробег Барума около 20 тык, Гиславета около 5-ти.

Посилання на коментар

резина сохнет и тереяется сцепка с льдом. Уже писали же. Тут протектор не причем, речь не про снег.

Посилання на коментар

• 3 тижні потому...

Гуму потрібно правильно зберігати, шоб не пересихала. Чим більше зімня Гума зношується, тим хуже стає зчепленя з дорогою. Особливо коли зношуються присоски (маленькі надрізи на протекторі).

Хотя на гумі єсть маркери зносу. :D

Посилання на коментар

Где-то читал,что зимняя резина полноценно работает пока остаточная высота рисунка протектора не составит 4 мм. После,эту резину можно уже доюзывать летом...

Змінено користувачем 20vlad78
Посилання на коментар

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.

Без назви-2.png

Будь ласка, дозвольте показ оголошень на нашому сайті

Схоже, Ви користуєтеся засобом блокування реклами.
Показ реклами допомагає нам підтримувати форум.

Вимкніть Adblock та натисніть "ОК", або "Потім" для перегляду сторінки...
Зробити донат