Перейти до змісту

Ланос 1,5 І и его жизнь со мной

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні купив Ланос базовий - чорний колір , 2007року з пробігом 39тис км . Знаю про Ланоси мало , но це діло поправиме , дуже добре що є клуб Ланосоводів :) .

Із плюсів - шустрий , економний , багажник не маленький . Із поїздки сьогоднішньої в 300 км поняв що сідушки все ж неудобні - спина болить в них . А так на такі гроші машина супер :)

Далі є питання до знатаків .

Я привик до тахометра - а тут його не має .Скільки буде коштувати приборка з тахометром , є вони в продажі чи на розборках , і там мала б бути вся проводка така ж як на звичайній приборці , лиш доданий на колодці один провід з мозгів чи катушок . Розкажіть по цьому поводу .

По салону є деякі малі скрипи - устраним ...

Ще щось неподобається передня підвіска с моєї сторони - на нерівностях є якісь бля мене непонятні підстуковання . Скажіть куда лізти і дивитися - що то може бути бо тихо но стук мені лічно прочувається і це дратує . Все має бути ідеально . І в які гроші я влечу ? ( думаю або на стоййку чи на тягу стабілізатора ) Скажіть що може бути і як лічиться

Не робить салонне світло - но індикатор відкритих тверей робить - значить чи лампочка чи предохранитель - полічим .

І ще один непонятний глюк - в першому положені щотки роблять нормально - потім стають посеред скла і нікуда . Включаю другу швидкість - все добре . Включаю першу - стоять . Брискаю омивачем - роблять но зупиняються в положені по середині десь де тоді їх заклинило . Виправляється ситуація бавленням і виключанням щоток внизу скла . Звідки такий глюк - куда лізти дивитися - реле чи що ? :)

Поставлена сигналка і ц.з . Вобщем як нормального установщика мене так як вона поставлена не влаштовує . Ц.З всі додаткові . Буду робити справжній Ц,З з болком управленія . Сигналка не бачить датчика удара - якщо він там вообще є ! . Вобщем буде все гуд . Поустраняю з вашими підказками всі мелочні дефекти та будем кататися :)

Чекаю відповідей на поставленні питання . Всім дякую .....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/
Поділитись на інші сайти

Отметь что ты из Ровно )) Посоветовать ничего не могу, так как сам не шарю, не хочу позорится. Обратись к Тимикусу, он шарит реально и может помочь, мне помогал много и безвозмездно )))

На счет сидух - надо под себя настроить, у мну лично ничего не болит. Приборка с тахом - узнаешь где у нас ее купить, мне раскажи. А вообще лучше поиском по форуму, тут тебе не особо насоветуют

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-254735
Поділитись на інші сайти

pulse - привет :) відмічу що я сижу на форумі автомобілістів міста Ровно , но сам то я не з Ровно а з Мукачева :) . На рахунок що тут мало хто поможе- це вже зле , хоча бачу все ж є паро чоловік які розбираються добре .

За одне фотографії машини

d363d7d73636t.jpg

599e1a9baaa0t.jpg

e317ff3b794bt.jpg

1b1e2c10c81at.jpg

Поіском покористуюсь . Вже найшов проблему і хворобу - ламающіся зеркала заднього виду . Вже знаю що можна востановити . А то вже добре :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-255659
Поділитись на інші сайти

Купивши чудо корейсько польського виробництва в мене не працювало салоне освітлення . Погода погана , ну думаю предохранитель і всі діла . Вот заліз і перевірив предохранителі - всі цілі .... Вобщем вирішив лізти до плафона . Розбирається просто но акуратно піддіванням по середині на скло з сторони переключателя . Коли почав знімати - побачив що лампочка просто катається по склі . Ну думаю вот і всі діла - щас вставлю лампочку і буде кайф . Но не тут то було . Лиш сняв скло і лампочка випала розлетівшись на складові :crazyfun: . Дивлюся на плафон і офігіваю а там одне кріплення прсто відсутне - тобто то місце де воно було просто ізчезло ( зплавилось ) . Прастик від перегріву став кришитись як цукор .

Зняв плафон повністю і вот зчистив все що сипалось і вот таке получив

48fff8063183t.jpg

з другої сторони

8b693ac94fe3t.jpg

Ну і сам ремонт . Прийшлось востанавлювати корпус плафона - не купувати ж новий . Вот так востановив . За одно купив діодну лампочку давши за неї 8 грн . Грітися не буде думаю . Вот і фотографії

0a6b377382adt.jpg

з другої сторони

9a63e40c3ea1t.jpg

Причиною обгорання і руйнації пластика був скоріше всього поганий контакт на клемі ( він прикручується саморезом в пластмасу ) . Пропаяти поляків не хватило . На етикетці 18те Студня 2007 року :lol:)))))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-256109
Поділитись на інші сайти

На рахунок що тут мало хто поможе- це вже зле , хоча бачу все ж є паро чоловік які розбираються добре .

ты меня не правильно понял, есть куча знающих людей, я имел в виду что свои проблемы ищи поиском по форуму, а тут, тоесть в бортовом журнале тебе врадли посоветуют.

Нажимаешь "поиск" :lol: и ищешь похожие темы к твоим вопросам, не находишь, ищешь еще, если уж совсем не находишь, создаешь новую тему

відмічу що я сижу на форумі автомобілістів міста Ровно , но сам то я не з Ровно а з Мукачева :) .

У мну там родня живет, в Мукачево )) И в Ужгороде, и в Чопе :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-256139
Поділитись на інші сайти

pulse - так то прикольно :) світ маленький .

Сьогодні поремонтував зламане зеркало . Взагалі відірвалося кріплення де прикручується болтом дзеркало . Варіантів було мало . при тому що бувший власник вже пробував приклеяти і в нього відпало . Я зчистив весь клей між двома частинами зеркала , попробував їх зєднати . Бачу получаються зазори , крутити не має куди , сверлити тоже ..... Так вот рішив розсверлити 4ри почадочні місця під штирьки і попробувати відшліфувати поверхню для того щоб ідеально притискались дві поверхні . Це було виконано за 20 хвилин . Потім прикладено і склеяно декілька разів китайським супер клеєм ( одноразовим ) . Тримається не гірше того як було прикручено болтом !!!!!

Потім поставив його на скло і затянув болтик багатогранку ( не шестигранку як писали ) . Все супер - я тепер з дзеркалом !!

Ще викрутив передній бризговичок який тріснутий . Бачу пластик - вобщем буду сьогодні спаювати .

Потроху привожу машину в порядок .

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-256613
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Такий рідко буває він чистий

0e5db6f2c463t.jpg

Чистий напевно того що я в ньому копатися собирався а маститися нехотілось :crazyfun:

Для мене дико було - не має підсвітки бардачка . Купив плафон світла від багажника - 20 грн навіть разом з ЛяМПОЧКа . Кнопку блатну свиснув :D , вот так поставив

Режиком акуратно вирізав дирку , потім напильник - короче як заводська ....

048366eb7a27t.jpg

І сам светільник . Лізти трохи в місце не хотів - оказалось трохи йому треба защолку сточити - що і зробив на точильному станку . Потім сіла краще чим заводська ....

fec58a927de0t.jpg

Живлення брав з магнітофона . Там оранжевий тоненький +12В і фіолетовий товстий по центру "-" Вот і всьо світить

fec58a927de0t.jpg

Дальше захотів електрозамок багажника . Треба провести провода до багажника . Колхозно робити не хочеться для себе - значить начинаем мучатись і знімаю акуратно всі кліпси проводки багажника і провожу туда провод . Вот так получається

f5be9aaff16dt.jpg

af85f86e6b30t.jpg

Намьоків на лишній провід не має - він тепер там заводький . Блін но насидівся із за такої дурниці ......

Далше купити треба замок . Купую 5ти провідний . Сразу думка пішла така - поставлю в водійську дверку 5ти провідний а той на багажник суну . Вот розбирав я обшивку добру годину напевно ..... Шок !!!!!! Першим ділом не міг витянути стопор з ручки стеклоподйомника . Перший раз то робив . Тепер знаю як то зробити ..... Далі прикол .Один з саморезів так заржавів що я хорошою отверткою скрутив йому голову а він остався там . Прийшла думка висверлювати . Сверлю - не висверлюється . Розігрівається і починає плавитися обшивка . Так і було витянуто обшивку - нагрцвшись то місце я просто дьоргнув і саморез в дверці а обшивка знята . Далі було знято кольцо пластмаси і запаяно акуратно на місце що навіть нвчого не видно ( практично ) - і так туда вниз ніхто не дивиться . ........

Далі поставив вот так замок 5ти провідний ....

b215486bcaact.jpg

поблище

545ad5bc448at.jpg

За одно кинув 6ть проводів в двері - 5ть на замок а 6й на підсвітку ручок . Ерунда появилась далі ..... з дверки провода вивів , через гофру просунув а далі ...... Далі стоїть фішка і щоб їх шлях трафиф з їхніми корейськими фішками . Такі зустрічалися на Хюндаях - но там вони доступніше знімаються ...... Бачу реально 1 защолку . Знаю що є ззаду така же но догадуюся що можуть зверху і знизу бути такі же ..... Вобщем з салону віддет там таку приклеену резину в боковині дістався до фішки . Зняв ответку проводку з фішки а потім мучався мінут ще 20ть з фішкою поки не догнав як її витянути . Згадував всіх кого можна !!!!!! :crazyfun: А далі сверлиться фішка з боку і маєм дирку :crazy: . А як складуєте - то спочатку надіньте гофру на фішку а потім защолкуйте бо потім гулькин нос надіните гофру .

Найшов в себе ще паро блоків управління Центральними замками і фішки до них . Вот так прикрутив блок - тоже там так неудобно сверлити :crazyfun:

983e586322dft.jpg

Проводка була потім . Теж там так все сексуально підєднувати . Панель же не розбирається як на нісмцях частоко :D

Вот такий був армагедец - в мене досі шок від підключення сигналки на Сервісному центрі Опель - Дейво -Шевролет . І так сигналка піде на продажу а я вже возможна щось куплю з автозапуском . Вобщем я то всьо окультурив і привів до Божеского виду . Хоча і так все що стосується сигналки треба знімати і приводити до порядку .

То всьо що встиг зробити . Канешно же машину склав :crazyfun:

забув армагедон показати :D - хоч мені не смішно було

9165de06cedat.jpg

результат з підсвіткою бардачка

e7d7343ca2e4t.jpg

Паркуемся вечером як говорять "на чуство " . Чуство чуть неподвело :yep:

66afa6e2c0e9t.jpg

Куплены колпаки дейво с матиса . Как думалось что там 13ка и у меня 13ка - но не тут то было . Не лезут на мои диски и все тут .

2063bceccea6t.jpg

Снял обода - залезли . Значит пришло время укорачивать обода . Прийшлось выгнуть немного обод буквой П что бы сменшить радиус обода . Всё подганялось пробным методом что бы трудно налазило но и хорошо держалось и с силой рук было очень трудно снять .

0193f623ba59t.jpg

Вот такой ЛАнос . Надо будет наверное покрасить диски в чёрный цвет .

Вчера снял сигнализацию с машины . Остался только ц.з . Сегодня всунул мой алигатор 800й в копейко за полтора часа . Больше протягивал провода и смеялся с замка зажигания где тупо провода выпадают :crazyfun:

Возможно завтра куплю сигналку Ценмакс СТ7 из автозапуском по доволи таки хорошей цене .

Покамись всьо :)

Сигналка і деякі інструменти необхідня для установки ( лише частина з них ) .

f520df4f5120t.jpg

Сигналка Ценмакс СТ 7 - щось зроблено на базі 731го Фантома лиш вже впихнули в неї автозапуск . Один раз її ставив - залишився довольним .

Паяю релюшку НР для салоного освітлення коли знімаю сигналку з охорони

9c6816a03d27t.jpg

сама сигналка - починаю мотати

f7d2118a9ac2t.jpg

по вот цій інструкції - схемі

a912a3299370t.jpg

b03d3c895e48t.jpg

прикол в тому що в інстукції є схема а опису проводів не має ........ написано інструкція для продвинутих установщиків . Та тепер такі продвинуті установщики мають додумуватись .......

Помотав ... Далі і так по ходу прийшлося вже в машині перемотувати її , бо вияснилося що я найшов не той провід датчика давленія масла !!!!! Прийшлося пів панелі розкидати , сняти щиток приборів і там вже найти його ....

a0eb42e598e3t.jpg

РОзкидуємо панель . Лише початок розборки - далі було більше ....

fb12712efa5bt.jpg

Ховаю сигналку під шумку на моторному щиті в самому верху .... Видно жгути сигналки і заводські жгути

2d07f1882dadt.jpg

Нижня фішка коло блоку предохранителів :

Коричнево чорний зкраю - провід стопів

Товстий синьо чорний в нижньому ряді - АСС - признак зажиганія ( є в замку зажиганія )

Товстий червоно-чорний і чорний в нижньому ряді - Виходи зажиганія ( є в замку зажиганія )

77cf1ed3a829t.jpg

Маленька колодка знизу :

Темно синій і голубий - поворотники

601599ecca93t.jpg

Верхня колодка :

Жовтий і Червоно-білий - +12В з замка запалювання ( постійні )

1eff54158156t.jpg

Коричнева колодка :

Коричнево-жовтий провід - бензонасос

ab8ee17c9500t.jpg

Стойка водія :

коричнево-голубий - концевик всіх дверей . Сюди через діод ставлю вихід канала для освітлення салону . Сюда ж можна підєднатися до концевиків всіх дверей

dc6726f2eb53t.jpg

Ставлю все і провожу провода

729fe18e02c9t.jpg

Вид на колодку замка запалювання :

Синьо-чорний - АСС

Червоно-білий - +12В

Червоно-чорний - Вихід зажиганія

40941ed6671ft.jpg

Інша сторона

Чорний - вихід зажиганія

Жовтий - +12В

Червоний - стартер

2a1dad4417b3t.jpg

Знімаю всю підрульову проводку і вивожу її до боковини щоб легше підєднатися до проводки .

76cbd27295e3t.jpg

Провід датчика давленія масла в щитку приборів на правій колодці в нижньому ряді - сіро-жовтий

Роблю необхідні зєднання і все окультурюю

b7c875735975t.jpg

Вид с підпедального відсіку на внутренню частину торпеди

eca530267a08t.jpg

Все складую

8ff20da6d8fbt.jpg

Вот і все ніби

Вот недавно рішив поставити електрозамок багажника на Ланоса .

Так підганяв ричаг ( довший заводський , а короткий - то я вже підганяв ) . Реально його треба ще укоротити в мому варіанті ще на стільки ж як показано на фотографії ....

0910b80db465.jpg

І вот воно там буде жити тепер . Тягу обмотав мохнатою ізолентою щоб було тихо і без ніяких там позвякувань .

3d78e3ffcd04.jpg

Результаатом довольний . Все робить добре , але поки лише від сигналізації . Кнопку в салоні відкривання багажника не ставив , хоча вже задумуюсь бо не дуже удобно тянутися вниз до ручки .

Якщо завтра встигну підібрати краску то можливо до кінця тижня закрашу лючок бензобака який мені помогли зламати на завравці , і паро царапин подумаю як забрати чи зробити так щоб видно сильно не було . Сьогодні розібрав всю обшивку багажника - а вона зараза гримить . Треба проклеювати , ну звичайно краще карпетом обтянути но поки не до того . Купив рулон антіскріпа .

все руки недоходили взяти фотоапарат і сфотографувати все встановлене . Вот і добрався до фотографії .

cf0896fa537d.jpg

грає нормально але нормального магнітофона з виходом саме під сабик не хватає

Так каталися в гори у ліс :) природа дуже гарна

13a1ab747a12.jpg

Ну а на це натикнувся в інеті . Впринципі намалювалася картина майбутнього Ланоса , до якої треба стремитися .....

9d3117d79dfc.jpg

7ec8c6cb5d92.jpg

0124100d51bf.jpg

Салон такий ( може не в такій кольоровій гамі ) і накладки під хром на пороги щоб останні не царапалися , бо вже поцарапані від обуві

3a1e96ffa5f0.jpg

af646d2f6d0a.jpg

Приборка

9059a5d6550b.jpg

Фари як в Верони :) ( хоч не знаю чи грошей стільки найду на таке щастя ) , ЗДТ , стеклоподйомники всі , шумка , і так далі

Канешно плани грандіозні но по трохи буду щось по можливості робити ( фінанси поют романси :jumping: ) :)

Завтра йду лічити машину ранену попереднім власником :) Сама рана :) дзеленчить неприємно ......

e074b5c4bb1d.jpg

прикуплений новий орган за 140 грн :lol:))))))) завтра буде операція

cf9c258a0f49.jpg

Договорився що дружбан буде різати і обварювати а я замість нього буду склеювати до купи тріснутий бампер на калині кажись - вобщем буде завтра бартер :D

і так добрався я до фотопарата забутого в бардачку машини і компутера . За одно викладаю як я ставив підсвітку прикурювателя і якої саме ерундушки не хватає для того .....

Як зазвичай розбираю центральну частину панелі методом видьоргування кліпс ....

8b50fa4ba426.jpg

То до чого руки наших з Укр Авто не дойшло із підсвітки - це підсвітка попільниці ( хоч в мене польська зборка )

1140090d5b2c.jpg

Далі витягуєм прикурюватель . Витягується доволі просто , просто треба помогти викруткою в середині самого прикурювателя порозжимати фіксатори . І вот фотографія прикурювача вже з встановленим біленьким квадратиком - то і є нехватаючий елемент підсвітки ( корпус ) - куда вставляється лямпочка з зеленим нембриком

a7223ee1a6e1.jpg

Зелений провід - підсвітка , яку берем з підсвітки попільниці , і чорний - маса з самого прикурювача .

Але це все діло трохи не сідає в своє законе місце ( мішає сам корпус підсвітки і форма центрального тунеля ) . Приходиться якщо дивитися по часовій стрілці через градусів 30 зробити аналогічну дирочку для посадки в цьому положені корпусу прикурювача і тим самим розвернути прикурювач щоб нічого не мішало

9f2bd5940421.jpg

Тепер ефект - вот навіть світить !!!! З фотопара погано видно але фотки вот ....

e0412bb6af9c.jpg

b863be875a2b.jpg

Була проведена нормальна укладка провода з підсвітки по штатній проводці , а щоб можна було розєднувати то взялиця мама-папа з проводів які йдуть на центральних замках .

Так поставив вознегасних під сидіння водія

afdcea1fad51.jpg

Пятниця - було рішено щось та й поробити з машиною . За одно получив противотуманки оригінальні в бампер і пішов купив "проводку" для них но без кнопки . Чого проводку в кавичках - бо то одна назва проводки - прийшлося все переробляти - а купувалося лиш по тій причині що треба було штекера для противотуманок

От такі коробочки

ab2a86f03f4ct.jpg

За одно знайомим був даний пристрій для проби ( бо на своїй машині він боявся пробувати , а я взяв . Пристрій для витягування всякого роду вмятин на крилах , дверях , капоті , криші , там де не має доступа з внутрішнього боку або впадло розбирати . Чесно скажу одну вмятину на диво витянув ним на дверях . Зробити аналогічне можна самому без проблем

c9d9742932e0t.jpg

Остання фотка машини без ПТФ

b3f6ebf1c947t.jpg

Противотуманко

9e3f66c867f9t.jpg

4ab1f9c92d0dt.jpg

Заглушки - знімаються короткою хрест викруткою методом викручування самореза а потім витягування з бампера

1f63436fe723t.jpg

Ставим . Беремо гравера і гайки 5ки . Прикручуєм .

61bb435d2922t.jpg

Починаєм проводити проводку - мать її , яка неправильно помотана , в наслідок чого все переробляється . Провожу по місцям прокладення заводської проводки . Дещо приходиться розібрати :D

519ea32faac1t.jpg

Тут видно як все прокладав . Вот найшов класну масу - перемотую "проводку" і прикручую туда маси на ПТФ і масу керуючої релюшки

9ae94c8972b1t.jpg

Все складаю і пробую включити ПТФ методом поставлення 2х плюсів на акум .

aa71342f2cb6t.jpg

На тому скінчилася пятниця ......

Субота теж робоча , але друга половина дня свобідна , а так нетерпиться щось поробити з машиною , при тому там ще є робота .

Фотографуємось на роботі

834100b91312t.jpg

Дома вже після смачного обіда рішив помити машину - раз в 2 тижні можна і помитись

2c827038a42ft.jpg

757a43f5bf55t.jpg

Далі їдем ламати машину в гараж ....

Та релюшка керуюча на ПТФ що буде там маячити в підкапотному просторі як щось чужорідне мене дуже не влаштовувало . Відкрив я блок реле і запобіжників і глянув що там є паро вільних місць . Приміряв і бачу що туда влазить звичайна релюшка . но контактів на місцях де не має релюх теж не має , тому постало питання чи влізуть туда стандартні контакти . Знімаю і розбираю блок ( перед цим плюсову клему знімаю з акума ) . Витягую контакти з фішки релюшки що була на "проводці " до ПТФ і сую в блок попередньо передивившись правильність посадки , і як не дивно туда воно влазить як заводське . Вот така картина .....

b79f83d4af7et.jpg

блок після трепанації но все ще на машині :D

6cfc1058fc6at.jpg

Далі збираєм і гарно вкладуєм провода

da1ed47fbeb5t.jpg

ffdab6e4b230t.jpg

Загальний вид на блок вже з контактами для реле ПТФ

b0359955b9c8t.jpg

Відрізаю верхнє кріплення релюшки і вставляю на своє законне місце . Реле в комплект проводки не йшло - брав універсальне яке залишилось після когось при установца сигналки .

d56e55152202t.jpg

Одне жалко що не мав я такого контакта для підтримки корейського предохратиреля , бо так би можна було зробити взагалі все як по заводу і вивести запобіжник як по заводу в блок , а не зовні і підключатися до акума . Може ще колись найду та зроблю .

Так провіряємо мінус і підсвітку вже в салоні . На тому розйомі чорний мінус , а малиновий - підсвітка .

b0177a4971b7t.jpg

Осталося найти якусь кнопку щоб була акуратра , бо купувати переключатель десь за 160 грн щось не дуже хочиться .

Поки все .

розглядається варіант вот такий :)

aa885495db96.jpg

Verona - Віталіку ти як на це дивишся :) я вже матеріально готовий до такої покупки :) духовно ще не знаю :D

Дякую велике за вот цю штуку

a71b4a743a9a.jpg[/url

так ставився підрульовий Переключатель з противотуманками на Лань

1220e6d73e73t.jpg

сам переключатель

62eabfd42807t.jpg

тепер фотографія розємів . Щоб народ не говорив - вони не одинакові і треба переробити все на старий розєм .

5e27259e0f14t.jpg

По проводам можу все розказати якщо когось буде цікавити .

Так виглядає новий підрульовий переключатель . Грошей вже за нього не шкода , бо і так десь би розійшлися , а так є річ оригінальна в машині , а не кнопка .

dfd101f37ec4t.jpg

Був на базарі , в мужика побачив один із дісків 4на 100 15ки . Сподобався , але стан інших гірший і резина 195-60 - великовато .....

6516d315c5d5t.jpg

Треба диски приводити до порядку , резина хороша . Комплект 250 американських .....

c0e8f840d58bt.jpg

Після обіда дзвінок від друга - діски тобі не треба класні 4на100 - дядько з італії притащив . Віддам за то що мені дає - а то 150 евреїв з нормальною резиною 195на 50 . Кажу тащи сюда - глянем ......

Так я і купив собі диски сьогодні .....

cb2f18b28cd2t.jpg

67f03b2097b4t.jpg

d33cd2fbb11ct.jpg

f49e2008493ft.jpg

845f383aabb3t.jpg

Залишилось відбалансувати , купити направляючі втулки на 4ри колеса і довші болти

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-659702
Поділитись на інші сайти

пробна установка дісків на машину . Вже покатався . Руль ходить практично так само що із 13тими катками . По відчуттям - спорні .... в дечому краще , є дещо і гірше .

Ще поки треба поїздити а там подивимся . Одне що чути шум резини . Чому , навіть не знаю . Поставив все по напрямку . Вобщем буде видно .

Фотки

b1f5b099d3aft.jpg

733ab01ccebft.jpg

5e0d2c51a86at.jpg

d81a319c89fdt.jpg

aae19280a138t.jpg

4f1b9d3f2032t.jpg

На вигляд машина стала набагато дорощою :D

Купив ще накладки на пороги резинові чорні з написом Ланос і встановив , бо пороги мої дорогі жінки і пасажири трохи поцарапали , а красити їх дороге задоволення і відчуваю що не надовго .

центровочні фтулки так ще чекаю на колеса ...... може будуть в середу . о трасі після 100 км починає дуже сильно бити рульом - так розумію що із за цього ..... хоч москалик навіть не міг мріяти про центровочні втулки а пер 160 км/год на аудюшних дисках і все було супер ......

По необхідності прийшлося зробити вот такий подарунок Лані

6e26cfe56d23t.jpg

e598aeaa4e43t.jpg

Комплект віддали за 65рн . Причиною покупки було те що не міг дивитися на царапини на порогах від ніг а особливо з пасажирської сторони , коли жінки каблуками красці знають помогти ...... А так вс гуд

Рішено було покрасити барабани і тормозні диски в колір . Вот що вийшло

2a8700b982d8t.jpg

f26134ddc27bt.jpg

cd163841f893t.jpg

61b576853e5et.jpg

a1ac7f2365c5t.jpg

f74a9154bf95t.jpg

Коли красив , то щось мені не сподобався стан заднього правого підшипника . Здається є люфт .... Будем дивитись коли буде вільний час .....

Святий Миколай привіз на санках через відділення Нової пошти вот такий подарунок за 700 грн :D

8a2f3d4c5302.jpg

a5a1d69f445d.jpg

інший подарунок обіцяли на понеділок з Ровно , бо там видно на Новій пошті забухали або ж Саня вечером вислав :D

почав обтягувати салон :jumping:

1d07154cd345.jpg

9f240e5d4f36.jpg

fa2272aea3a0.jpg

осталося пообтягувати нижні частини передніх сідушок , бо їх треба як на мене зашити внизу , бо є місце де розірвано ( там де був шнурок ) , та і купити широку резинку та все пришити а далі кріпити , дочекатися поки "шкіра " після транспортування розгладиться , натянути все остаточно і додатково покріпити , щоб було все як заводський салон . За одно придумати гарно все закріпити на задній сідушці , як варіант дрель і заводські кліпси . А далі як ти Саша показував з допомогою медицинської голки з ниткою позашивати центральні частини обшивок до заводської обшивки . Лиш часу трохи не має .... то пьємо , то працюєм , то робимо чужі машини . Но прийде ще час і на Лань :) , та і ходовку спередні треба глянути , ато щось почало навіть не стукати а тіпа булькати :D , хоч і не смішно - може підскажіть що може бути .... Дуже часто чув таке в Ланях і в Авео ... Опорні мають малий люфт , но думаю так булькати не мають ....

Заодно фотографії рейок ....

95c39bdaa38b.jpg

короче щоб ще тут епопею не писати - Поставив ГУР , купив приборку з тахометром і поміняв майфун в Лані . З ЛАні майфун переїхав в Логан .

http://www.lanos.in.ua/forum/index.php?showtopic=32490&st=0

за одно відео яка зараз музика в Лані

купил майфун ... за цену молчу - можна погуглить и увидеть . То что на Автозвуке цена - ето полная ложь , так как их там нету , а ето типа мульки , что бы звонили ....

882be556576c.jpg

новая "б/у"приборка но с тахометром . Только будут лишние деньги - поедет в Днепр на "Тюнинг" ....

0ca0b81f13d5.jpg

"старый" майфун Кенвуд ище в Ланосе - его ждет переезд в Дачию

460206907d20.jpg

переведнул опорные чашки и изменил угол наклона передних стоек в лудшую сторону . Должно лудше глотать ямы и должно стать острее рулевое управление

7575e66b6763.jpg

5f4dbb4c7bf6.jpg

Сделал крепления трубопроводов ГУРа к кузову

9658f93124e2.jpg

1d13afbc33fe.jpg

83b27727d9d8.jpg

9decb26f1ea2.jpg

Купил ЧуМоДаН с инструментом

4eb70f0c74c6.jpg

cf0192bab040.jpg

Меняем майфун

c4ee3d678217.jpg

Делаем крепления для нового майфуна , так как шахту туда не вставиш

8f06aa3df771.jpg

на месте

88085d0a7264.jpg

Инструмент корорый нужен для установки . Заодно сидно мохнатую изоленту . Она у нас тоже начала исчезать с продажи ....

0aa5bcd7af1d.jpg

Последний день Пионера в Логане

9266fb07b9b4.jpg

немношко розбираем и переделываем переходник

47c22e6ad857.jpg

Ну и установливаем и слушаем

c7f6b0ebf122.jpg

За одно видео как щас играет Музыка в Ланосе , без особо всяких настроек ....

витянув 2 сідушки з салона і поставив нижні накидки на передні сідушки

7e4c0e89d96b.jpg

Вся затримка була за погоди і за того , що треба було позашивати місця кріплень накидок ( там де кріпяться резинки для кріплення до сідушок ) .

Осталось як потепліє все ще нормально понатягувати , щоб було максимально без складок і пофіксувати з допомогою голки з ниткою точки кріплення центральних частин до сідушок .

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-659715
Поділитись на інші сайти

"Дело было вечером - делать было нечего ..... " :games:

ca50c8d25317.jpg

6b06c59f4059.jpg

748ed74ebe44.jpg

4acf1a3940b3.jpg

1bf525fb3643.jpg

вот і результат того , що натворив за півтора години :crazy:

"дело было вечером - делать было нечего 2 " - но вже був величезний інтерес як сяде куплений бампер від Спорта на мою Лань , бо як писали на форумах , що якщо бампер не Корейський , то повна лажа з зазорами .

Інше , що було цікаво - чи взагалі буде варто продовжувати ідею з накладками і який буде кліренс .

А саме головне - як це все в кучі на машині буде дивитися ....

Вот знімаю шкуру бампера .... - перший раз .... Повідкручував паро лишніх саморезів :crazyfan: , але шкуру тебер знаю як знімати . То прийшлося і підкрильники частково сняти , і фари .... :crazy:

Вот такі ми страшненькі без переднього бампера

b56bc82be0f4.jpg

Пихаєм бампер

c3f803720434.jpg

можна і капот закрити :crazyfan:

c4d7fc2bdcde.jpg

d4d1ace1ba72.jpg

Все стало без підгонки як заводське . Зазори кругом як на заводському бампері . Я довольний :)

6c15178f610d.jpg

Кліренс в нормі . Можна продовжувати доробляти потихеньку у вільний час ....

Сьогодні був куплений монтажний фен на 2тис Ватт російського виробництва , але з гарантією як у Макіти на 1 рік ...

Трохи порівняв праве крилишко , бо в ту сторону був битий бампер з якого вони робилися . За одно підігнав по висоті обі накладки відносно землі .

Зроблені і вже скріпленні центральні боковини для накладок із якісної і товстої автомобільної пластмаси, які їм додадуть жосткості і буде ще одна точка опори і кріплення до бампера

4289a902f263.jpg

Підігнав боковини до розмірів самого бампера

04461e916582.jpg

Ну і фото машини ....

5b408ef5a1f4.jpg

Впринципі довольний виглядом .....

Осталося напитися заспокійливого і сісти на цілий десь все спаяти , щоб було без саморезів , а далі ебоксідка , шпакльовка , грунтовка і покраска ...... відчуваю що шпаклювати і красити бампер буде знайомий , бо мене на все це не хватить :crazy:

Змінено користувачем Myrik86
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-659724
Поділитись на інші сайти

сьогодні приїхали заводські ЕСП + кнопки + заводська фішка для кнопок . Скоріше всього завтра вихідний і буду ставити :yes:

9159d092e10c.jpg

Змінено користувачем Myrik86
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-659905
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ставим ЕСП на передні двері на Ланос

Для початку складую трапеції з електромоторами . Так як на шестерню привода мотора надіається гумова резинка , то зазор між мотором і трапецією збільшується . Якщо все так і скрутити , то получиться що мотор задавить механізм трапеції і робити однозначно не буде . Ставлю по 2 шайби між ними на 3х точках кріплення мотора і трапеції . На фото показано червоним

34ad02302143.jpg

Так як мотор змістився і може впирати , то поставив по 2 шайби між трапецією і дверкою ( червоним ) .

Болти кріплення мотора з трапецією посадив на різьбовий клей ( зеленим )

Синім відмічено де ставилися шайби між мотором і трапецією

a4518029f9b7.jpg

Бомбимо двері - це ми вмієм . Одне що треба зробити маленький крючок щоб дверне "весло" зняти ( фіксатор ручки )

149376220b4d.jpg

Змащуєм трапецію і всуваєм в двері

5d2eeb3ba188.jpg

Червоним відмічено місця кріплення трапеції з електромотором до дверки , синім - 2 старих місця кріплення звичайного склопідіймача

2cc0ee7c97ce.jpg

аналогічно бомбимо 2гу дверку

4ce8837322e0.jpg

просто Лань - дивимся і любуємся - як писав Miller

e16e9f1e1720.jpg

Як помотана проводка в дверях - видно . Прокидка через фішки трохи проблемна - в плані витянути фішку , но ми вже приучені - діла на 5 хв . Далі сверло і сверлим ...... Режиком все обрізаєм лишнє і негарне , пропихаєм і складуєм . Також назабуваєм пальці собі трохи просверлити :crazy:

А так виводим проводку під центральний тунель .....

eda61d95f7d7.jpg

Відкручуєм 2 самореза ззаду по бокам і відтягуєм задню частину тунеля . За одно витягуєм заглушку під кнопки

529998d58c2b.jpg

А тут спеціальний отвір під розєм і проводку

9ea55aebf383.jpg

Заводим проводку туда . Приміряєм і лишне відкусуєм кусачками

48a9852cb9e0.jpg

Окультурюєм проводку в дверях і складуєм

f0dafcfcbdde.jpg

Клеєм заводську клійонку - щоб волога не попадала на дверні карти

cf7a1d4b1589.jpg

Вона сцука клеятись нормально не хоче - помагаєм феном і ліпиться так як книжка пише ....

8665cca118b0.jpg

Проводка в водійській двері . Все це напоминає проводку від Фольцваген Груп , лише власного виробництва

3f51d7d4514a.jpg

з допомогою фена все заклеюєм

23e6f28a3664.jpg

І травми на виробництві :crazy:

Трохи і пальці просверлились

ba9d8d39e7db.jpg

Далі вже просто не фоткав . Провірив - робить . Завтра все доскладаю і допишу ......

Доскладуєм :yes:

Підвожу живлення до блока запобіжників . Провід з +12В всуваю в загальний жгут проводів , а далі веду до блока . Щоб тупо не привязуватись до плюсового провода , то беру витягую білий фіксатор з блока запобіжників ( який має 2 фіксуючі точки ) і туда до плюсового ряду контактів припаюю провід для живлення ЕСП ( синій провід показаний стрілкою )

На мінусовий провід надіваю клему і обжимаю , а так як був гарячий ще паяльник - то і запаюю ( во не було що робити ..... )

316c6483bcbc.jpg

Далі все провіряю і складую . Ставлю обшивки і карти дверей . Заглушки на карти дверей дуже легко защолкуються і будуть гриміти на шашці , та і випасти можуть . Беру тоненько нарізаю антискрип і намотою на 4 вусика кріплення защолок . Все сідає добре і випадати вже не хоче ....

9cddb2fec9e3.jpg

0fdf2c983b2c.jpg

І вид на кнопки ЕСП - все по заводу ....

c47b787aa272.jpg

Вот і все . ЕСП на машині вже є :) Потім якось поставлю інтерфейс , но зараз не до нього .... а може просто бажання не має ...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-667581
Поділитись на інші сайти

сів , включив музику і згадував як я спаював пластмасу між собою . На диво під кінець робота пішла бистренько і все було спаяно , так щоб накладки вже трималися міцно без саморезів .

Вот так обклеяли і підготавлюємо до поклейки

21dace9bc720.jpg

Клею знизу смолою АПП шною і кусочками вирізаними із старої простині - таким чином економлю волокно :)

430e3dacbc36.jpg

cf489531c500.jpg

Підготавлюю зверрху до поклейки . Клею вже з допомогою волокна - воно просто потім краще піддається оброботці і чимсь напоминає шпакльовку , коли його шкуриш

0c214b1c70d2.jpg

Самого процеса не має сфотографованого , бо пальці були липкі і брати фотопарат явно що не хотілось :)

Завтра глянем що вистигне і попробую по трохи шкурити а може іще раз де треба буде поклею .

Но ціни на матеріали кусючі - капец ....

почав сьогодні шкурити все що наклеїв . Ой дурна то робота ..... шпакльовка краще піддається і то набагато , чим смола .....

a5eb7e8020a6.jpg

3a00bb1d688f.jpg

Вже коли все вивів на скільки це було можливо , то найшов ще в себе шпакльовку :yahoo: , так що судилося йому ще сьогодні бути перший раз зашпакльованим

767373d74e5f.jpg

31da85fd080f.jpg

Далі буду вже виводити - то вже цікавіше чим паяти і клеяти ....

Сьогодні поставив знайомому на Гольфа сигналізацію . Так як грошей не взяв , то друг буде напевно бампер доводити до покраски і красити ....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-667582
Поділитись на інші сайти

Сьогодні ніби завершив шпаклювати бампер нагрубо . Вивів наскільки вмів накладки , стики і шви . Одна накладка була практично ідеальна , а вот інша була в шоці після удвру - вот з нею грався довго ....

Сьогодні все внаглу покрасив краскою ( залив ) - щоб проявити і глянути чи буде нормально .....

025e0450624a.jpg

78d61854914b.jpg

be065cdb619a.jpg

і загальний вигляд ......

88b96618d8a1.jpg

і все це мав робити друг за домовленістю , но так як він був зайнятий , то прийшлось мені в вільний час тим займатися . Бампер чекає грунт шпакльовка , грунтовка і покраска . Лиш треба мені десь на матеріали гроші найти :games:

І мої диски на Логані ....

71d46fc6dea9.jpg

f18bc8d5d91a.jpg

процес ......

442e3530caff.jpg

d639c0f3d81a.jpg

вже покрито грунт шпакльовкою . Завтра постараємся перетерти , дошпаклювати де потрібно і погрунтувати . А далі буде видно . Матеріали для покраски куплені повністю включно із краскою .... Далі буде видно ....

а вот це як зрозуміти - я так і до сих пір не розумію . 2 інструкції до 1го інтерфейсу . Зверху інструкція , знизу вкладиш . Послізовність проводів аналогічна , лиш чомусь пропав червоно-чорний провід . Гляньте на різницю в підключенні кожного провода . Там хіба що плюс і мінус одинаково написані ......

fc76ff0ae494.jpg

Вот і прийшлося мені потім востанавлювати дорожки і перепаювати діоди в самому інтерфейсі , щоб його оживити при " правильній установці" як книжка пише .

бампер перетертий і готовий до покраски

c6fc29ed0f3a.jpg

сьогодні був покрашений і ніби все добре , но при детальному розгляді виявлено паро слідів з точками ( порохом і всякою єрундою ) які просто не заполіруються . Домовлено за покраску в камері . Дав ще 100 грн за те що покрасять .... Майстер запропонував купити 200 грм ебоксідного лаку , но я невпевненний на всі 100 за ідеальний підбір краски , тому красим з звичайним лаком . Короче обідно і досадно ....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-667585
Поділитись на інші сайти

фотосесія

4e970183543d.jpg

8d957b4a61b9.jpg

efa61194ae6e.jpg

688260e9c611.jpg

була одна нерішена проблема з Ланосом ще з покупки авто . Доставали дворники своїми глюками в преривистому режимі роботи . Короче то робили нормально , то брали і ставали на 1/3 скла , так ніби в 0-вому полодені . І далі вообще в преривистому положені робити не хотіли , поки на інших швидкостях не виставлю дворники в нижнє положення ..... Короче куда я лише не лазив . І контактну площадку з дорожками на редукторі розбирав і провіряв , і по проводці проходився , і реле тіпа пробував міняти но не було такого як в мене , то спалив народу релюшку а собі паро запобіжників ..... Но не важно . Воно так і робило .... Реле таке коштує коло 140 грн а осталося лиш воно . Попробувати чуже - вихід - но ніхто не хоче з машини своєї знімати . Зняти з нової з площадки можна , но попалять - будуть лишні розмови і проблеми . Підійшов до діагностика . Він мені каже - розбери реле - подивися чи там все гуд . А далі рішай що робити . Зняв , розібрав . Побачив що 2 контактра від одного з реле тупо не припаяні . Сів сьогодні все пропаяв . Випробувати не вдалось , но причину танців з бубном найшов , бо бубенчик найшовся :)

2479e9300e0d.jpg

вже пропаяно .....

Ну і ліквідував з одного нового Ланоса колокольчик про невиключене світло , .... , .... і схемку нарив в інеті

386894a43515.jpg

десь виділю час і це встановлю :)

виділив час сьогодні між щоденими заробітками і мотанями по місту і області .

Встановив колокольчик . Чесно кажучи думав що буде легше з встановленням , але є як є .

Треба було підєднати паро проводів но вони по машині шукалися дуже тяжко .....

Мінус - маєм на корпусі - такщо не заморачувався

Вкл +12В - маєм паро таких силових на нижній фішці в блоці предохранителів на лівій стойці коло ноги водія . Підєднався до синьо чорного здається ....

Водійські двері - концевик найти по машині і блоці я так і не зміг . Знав що є на стойці коло скла , але мені його не треба , а треба саме водійську дверку . Всі концевики завязамі між собою . Розбираю центральну стойку між передньою і задньою дверкою , рубаю концевик двері ( коричнево білий провід ) , ставлю діод , так щоб концевик далі працював , і підєдную провід з колокольчика з сторони самої кнопки , таким чином відділяю цю дверку від всіх інших , і колокольчик не буде бамкати мені коли відкриється люба інша дверка від водія .

Кнопка непристібнутого ремня - провіряється лише з включеним запалюванням . Вот за чого я її так довго шукав . Взагалі то зелений провід в проводці лівого порога

Провід для живлення контрольної лампочки непристібнутого ремня - так його і не підєднав , бо лампочка в мене і так працює , а все що хотів від колокольчика - вже отримав ....

6446dcdb9018.jpg

вот такі противотуманки приїхали від Віталіка Verona : одна біла , дві інші перебрані червоні зсередини і одна з них тріснута ( як скло , так і лінза ) .

607fdd2a60f0.jpg

Як писав раніше - прийшлось перебрати одну противотуманку . Вот результат

c97199c7d6f7.jpg

Далі купилися нормальні гайки і шайби для кріплення кронштейнів туманок до бампера , і лампочки філіпс .

При виставлянні туманок відносно кришечок - прийшлось пересверлювати дещо вище дирку під кріплення яка знаходиться блище до середини . Так вони стають на бампер

f96b0bb1b4f0.jpg

Загальний вигляд

5b2aa902f5fa.jpg

Вирізав заглушки в одній кришечці бампера під противотуманки . Іншу не встиг зробити

0e5e890f95ee.jpg

І так воно світить

aed2ae7ee451.jpg

зробив дуже важливу справу . Прийшлося проїхатися 280 км , потратити практично весь день , потратити більше 18 тис грн - но тепер я БЕЗ КРЕДИТА .....

Можна йти відпочивати , лише приїхав :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-667589
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

приїхав бампер .....

d9143723019f.jpg

знизу

a5d33ab0bf24.jpg

Виявлені такі дефекти , з якими якось треба боротись .....

В прямому смислі розрив бампера зверху

a7f619588012.jpg

Тріщини на верхньому кріпленні , яке відповідно держиться само на чесному слові , а не бампер ще має тримати ....

bfb9190d2a03.jpg

тут хотіла бути декоративна сітка ....

6f74c6789cb9.jpg

Ну і ще всякі маленькі тріщини що побачив за паро хвилин огляду ...

c628cb1b79bc.jpg

Далі головне - примірка , щоб сів нормально на машину , а там буде видно як його клеяти до кучі і все виводити .

Далі буде ..... ( коли буде вільний час ) .

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-677789
Поділитись на інші сайти

Сьогодні десь коло 2х годин підряд знімався задній бампер ( кожура ) з Ланоса . Все ніби досить нескладно , но для того хто знімає його вперше - ужас ....

В мене підкрильники ще стоять харківські . Під ними ззаді маленькі рідні підкрилки є . Харьківські підкрильники зняти було практично нереально із за саморезів які не хотіли викручуватись . Помогла ВДшка , куча хороших викруток , плоскогубці , ..... Хто б міг знати що і під вставками що ниже задніх фар є ще кліпси . які викручуватись не хочуть , а самі вставки однією стороною крім того що прикручені болтами , ще посажені на заводський кузовний герметик , який краще не трогати ..... Куча емоцій , но бампер знятий ....

Рішив приміряти те що приїхало .....

069593c80dfc.jpg

d3df2f9a2e10.jpg

03fd206de1a5.jpg

342268022e64.jpg

Права частина сіла дуже добре ... Ліва , що тріснута , - добре сідати не захотіла , но діло здається поправиме - головне тріщину заклеяти і виставити кут вигину бампера .....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-678948
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

помились і прокатались :)

9fdec4b30c88.jpg

8e9cb921aa4b.jpg

Скажу так , треба піднімати авто - бо їздити стрьомно , при тому що вже сьогодні 3 рази заціпив дорожне покриття бризговиками при незагруженій машині ... :(

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-730045
Поділитись на інші сайти

Сміливо! А головне що машинка з часом вилюднює! Так тримати!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-730091
Поділитись на інші сайти

K13 - дякую . Справді намагаюсь якось виділитись з маси Ланосів у місті , ато так неприємно , коли з кимсь здороваєшся по дорозі а тебе не впізнають . Так бачуть ще здалека :):) Но з бамперами намучався , вже був нерадий ... Ще стоять накладки порогів куплених у Z-Tuning , но якби знав що їх треба теж підганяти до машини - напевно не взяв . А так не має куда діватись . Буду так як і ти удосконалювати вміння клеяти ебоксідкою . Хоч задній бампер мене вже навчив по повній програмі :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-730128
Поділитись на інші сайти

Myrik86, Куда деваешь стандартные бампера, если ен секрет))) В гараж???

Красиво получаеться, передний бьампер так же хочу делать, а вот на задний ставить накладки буду! Спс за фотоотчет!

ЗЫ: Хочу такие же накладки как у тебя, не подскажешь где можно взять? :oops:

Змінено користувачем TenderFog
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-730301
Поділитись на інші сайти

TenderFog - ти правий - бампера будуть зберігатися в гаражі упаковані .

Щодо накладок переднього бампера - видно ти бисто переглянув і недочитав . Я писав , що робив їх із верхньої частини заднього бампера Шкоди Фабії 1 в кузові універсал . Буі просто такий вдарений бампер . ще колись я робив інший бампер і заради прикола вирізав цілу "губу" но так і не ставив . А вже тут просто вирізав бока , підігнав і получив такі накладки із якісного пластика .

Сьогодні рішена пробрема з кліренсом

Ще вчора вечером найшов комплект резинок і подовжувачів амортизаторів для підняття задньої частини машини . Сьогодні докупив проставки на перед . Попросив хлопців - вони все бистро організували - тобто зробили

ff365d9740c3.jpg

знайомий знімає стойки

f66f13f0021a.jpg

вибивають старі короткі шпильки . Ставлять довгі

a9af76c68325.jpg

складують все на місце .

529053140394.jpg

Всі сказали - ну що - зараз твоя машина Бобиком стане - буде задрана так , що "мама не гарюй" .

Ставимо на колеса . Дивимся - а візуально все гуд , тобто той весь обвес що стоїть компенсував кліренс , і я візуально залишився з тим же заводським кліренсом , що є у стандартного Ланоса . Чим лишився довольним . Всі сказали - треба пороги . Вот тепер думаю де найти час і сили , щоб їх доробити .

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-730855
Поділитись на інші сайти

Привет закарпатцам, у меня жена с Тячева))) Парень ты молотчага, сам всё с базы перекроил и подоставлял. БЖ с фотоотчётом то что надо. Если чесно - бампер со спорта - класс, но крылышки внизу его не очень, ИМХО, а задний то что надо, явно выделяешся со всех Ланосов..)) Удачи в начинаниях и продолжениях, красивая мафынка..)) :beer: :beer:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-735952
Поділитись на інші сайти

Dryomas - Дякую . Будем старатись :) було б здоровя , побільше вільного часу і трохи грошей - і все буде :rolleyes:

Як все було з заднім бампером ..... Це при продажі сказали що є 1 тріщина і трошки треба зашпакльовати .... Но перетерши бампер виявлено , що все далеко не так ....

підготовка для клейки бампера

2bf6bbc40b8c.jpg

Стянув одну сторону бампера де є тріщина

fb0a66a56d20.jpg

сама тріщина

66d6bb7c0634.jpg

Виявлено ще деякі проблемні місця , які треба клеяти , тому клеїм все що можна з внутрішньої сторони

abbab5ae6f6d.jpg

353bf68ae749.jpg

86553808e35f.jpg

7e9a5c8c9f08.jpg

Після цього мені згадалась пісня "Кайфуєм ...."

зліпив тріснуту частину бампера з внутрішньої сторони і попробував приміряти після того як стянув його до кучі .

d21c80e7e5ae.jpg

Став дуже добре по зазорам з обох сторін . Одне , що після декількох примірок побачив, що тріщинка зявляється , тому ще 3 слоями пройшовся з внутрішньої сторони і 2 слоями волокна з зовнішньої .

А вот тут єрунда повна ....

00f572d5bce0.jpg

Банально не достає до заводських кріплень , і видно що минулий власник тупо прикручував бампер саморезами прямо в кузов ..... Я так точно що робити не буду ..... Тому поки думаю як з цього легше вийти ....

Загальний вигляд на авто

3475c8178ab7.jpg

Вобщем ліпити там ще і ліпити .....

Заодно була можливість приміряти роблений бампер на 41го . Вот так він сів

69d5feae7439.jpg

718f5303aac8.jpg

Загалом все набагато краще чим я надіявся . Був нюанс з 1м зазором , но більш менш його виправив .

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-738586
Поділитись на інші сайти

Попродував усунути зазор між аркою заднього крила з двох сторін і аркою бампера , яка недоставала до кузовної арки вот на стільки

d3da868c5b6at.jpg

получилось десь вот так

5efce5048623t.jpg

Заодно була вирізана полоса із пластмаси і добавлена до верхньої кромки бампера ( там де йдуть кріплення до кузова ) . Все вскрилось 2ма слоями волокна з обох сторін . Тепер кромка дуже міцна і бажання тріскатись у неї вже не має , а мені буде куда сверлити дирки під заводські саморези .

Ну і майже остання примірка на авто до того як віддав шпаклювати .

4f561f2eeda9t.jpg

так добавлена верхня кромка бампера

23bde6acdd6et.jpg

dea5568aa8a9t.jpg

Тепер є до чого кріпити бампер зверху .

далі качелі з бампером

a0ba68fdca0et.jpg

2f181c5ba22at.jpg

82a944363be3t.jpg

f8cb722b7fact.jpg

ну і грунт-шпакльовка

5a7e81f21bf5t.jpg

42012d4b1c13.jpg

тепер видні всі косяки по кпакльовці . Треба виводити далі ....

Бампер в чорному грунті

ffd66ff31dect.jpg

9055c4551aect.jpg

6f24ded15570t.jpg

і так получилось вивести верхнє кріплення , якого практично не було

67264287f921t.jpg

тепер думаю скільки обійдеться краска і лак ..... далі ще треба буде дати знайомому покрасити ....

За одно сьогодні приїхали пороги ....

285d3c721a57t.jpg

c63468209a90t.jpg

Їх так само треба ще буде підганяти до автомобіля .... блін я думав що приїдуть вже під Лань ....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-738591
Поділитись на інші сайти

Напомни с какого ты бампера сделал накладки на свой?

Сори что тут спрашиваю - у тебя ЛС забиты!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/10623-lanos-15-i-i-ego-zhizn-so-mnoy/#findComment-738595
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.