Перейти до змісту

Зміни в ЕБК Мікас 10.3 після заміни двигуна МеМЗ 1.4 на 1.3 потрібні?

Рекомендовані повідомлення

3   2

Добрий день, є у мене автомобіль Ланос, був 1.4 (МеМЗ-317), але двигун замінений попереднім власником на 1.3 (МеМЗ-307). Я купив його влітку, по трасі брав 8-9, по місту ще тоді не їздив.

Восени вже мною через сильний жер масла (літр на 500 км) замінена прокладка головки, сальники, кільця, ремені тощо, а ще раніше замінені свічки. Також замінені лямбда-зонд, котушка і датчик фаз.

Зараз мій велосипед зимує, а я їжджу машиною на роботу, і зустрівся з великим розходом по місту, в середньому 15 літрів (за місто не виїжджаю). Я завжди заправляюсь по 10 л звичайного 95-го на БРСМ і їду до першої білої поділки. Пробував UPG, великої різниці не було. Поїздки по місту - 5 км до роботи (3 світлофори) і з роботи 5 км, іноді 10, якщо ще їду в супермаркет. Намагаюся їздити плавно і спокійно

Прогріваю в середньому по 3 хвилини, аби стрілка температури трохи зрушила з місця або стабілізувалися обороти двигуна. Заводиться зараз з другого разу, якщо просто лише ключем заводити. На перший раз двигун глохне через декілька секунд. Якщо підгазовувати, то не глохне і після першого заводу. Коли було тепло, то машина заводилася з першого разу лише з ключа, без підгазовки. Двигун працює рівно і стабільно, помилок OpenDiag не показує. Підтікань теж не видно.

Чи може бути причиною такого розходу те, що прошивка мого блоку Мікас 10.3 (TF6990-141101001 || 2008 01 28 M113092TF142032) залишилася ще для двигуна 1.4 (МеМЗ-317)? Якщо так, то як перевірити, чи прошивка оновлена або хто може це зробити (я в Луцьку)?

Що ще, на вашу думку, варто перевірити, щоб знайти причини такого великого розходу, і в якому порядку? Дякую за відповіді.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97481-zmini-v-ebk-mikas-103-pislya-zamini-dviguna-memz-14-na-13-potribni/
Поділитись на інші сайти

Тут про зменшення розходу бензину писали в Хмельницькій темі. Думаю, можете перепитати людину що і до чого.

sergio1965

Актив

292

17

Ім`я: Сергій

Місто: Хмельницький

Опубліковано: 18 вересня

Можливо, хтось має подібну проблему і комусь буде цікаво.

У Олександра Володимировича з Білогір'я, тел.  096-445-28-7?, "Сенс" споживав 15 л/100 км (3л/20 км). Після певних робіт витрати палива зменшилися на 33% - стали 10 л/100 км (2л/20 км). Можливо, 10 л це теж забагато, але це вже не 15 л.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97481-zmini-v-ebk-mikas-103-pislya-zamini-dviguna-memz-14-na-13-potribni/#findComment-2267165
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
3   2

Дуже дякую вам, пане Володимире, за пораду, вже звернувся до пана Сергія і працюємо з ним щодо дроссельного патрубка. А там далі видно буде.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97481-zmini-v-ebk-mikas-103-pislya-zamini-dviguna-memz-14-na-13-potribni/#findComment-2267223
Поділитись на інші сайти

Сергію, вітаю. У Вінниці є доволі тямущий і кваліфікований чіп-тюнер Микола Палій -paliykolya, 067-947-08-шість чотири. Знаю його особисто вже з півтора десятка років і не з одним автомобілем до нього звертався для налаштувань. Єдине, що не любить, так це коли телефонують у вихідні, зокрема, в неділю. Звертайтесь, думаю, він вам щось підкаже.

13.12.2023 в 12:48, Сергій Кузнєцов сказав:

Добрий день, є у мене автомобіль Ланос, був 1.4 (МеМЗ-317), але двигун замінений попереднім власником на 1.3 (МеМЗ-307). Я купив його влітку, по трасі брав 8-9, по місту ще тоді не їздив.

Восени вже мною через сильний жер масла (літр на 500 км) замінена прокладка головки, сальники, кільця, ремені тощо, а ще раніше замінені свічки. Також замінені лямбда-зонд, котушка і датчик фаз.

Зараз мій велосипед зимує, а я їжджу машиною на роботу, і зустрівся з великим розходом по місту, в середньому 15 літрів (за місто не виїжджаю). Я завжди заправляюсь по 10 л звичайного 95-го на БРСМ і їду до першої білої поділки. Пробував UPG, великої різниці не було. Поїздки по місту - 5 км до роботи (3 світлофори) і з роботи 5 км, іноді 10, якщо ще їду в супермаркет. Намагаюся їздити плавно і спокійно

Прогріваю в середньому по 3 хвилини, аби стрілка температури трохи зрушила з місця або стабілізувалися обороти двигуна. Заводиться зараз з другого разу, якщо просто лише ключем заводити. На перший раз двигун глохне через декілька секунд. Якщо підгазовувати, то не глохне і після першого заводу. Коли було тепло, то машина заводилася з першого разу лише з ключа, без підгазовки. Двигун працює рівно і стабільно, помилок OpenDiag не показує. Підтікань теж не видно.

Чи може бути причиною такого розходу те, що прошивка мого блоку Мікас 10.3 (TF6990-141101001 || 2008 01 28 M113092TF142032) залишилася ще для двигуна 1.4 (МеМЗ-317)? Якщо так, то як перевірити, чи прошивка оновлена або хто може це зробити (я в Луцьку)?

Що ще, на вашу думку, варто перевірити, щоб знайти причини такого великого розходу, і в якому порядку? Дякую за відповіді.

12 годин тому, Сергій Кузнєцов сказав:

Дуже дякую вам, пане Володимире, за пораду, вже звернувся до пана Сергія і працюємо з ним щодо дроссельного патрубка. А там далі видно буде.

До речі, як проходить ваше тестування мого модернізованого дросельного патрубка ? До модернізації вашого ще не приступив, бо госпіталізація в лікарню вибила мене з графіка.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97481-zmini-v-ebk-mikas-103-pislya-zamini-dviguna-memz-14-na-13-potribni/#findComment-2267224
Поділитись на інші сайти

29.12.2023 в 22:19, Сергій Кузнєцов сказав:

Та будь ласка. Мені в свій час дуже зайшло і як машика почала їхати краще і шо менше почала брати газу. Удачі !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97481-zmini-v-ebk-mikas-103-pislya-zamini-dviguna-memz-14-na-13-potribni/#findComment-2267241
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.