Перейти до змісту

Експертиза моторної оливи

Рекомендовані повідомлення

Доброго здоров'я усім!

Салив у двигун свого Сенсовича Liqui Moly Synthoil Energy 0W-40. Все добре. Однак проїхав уже до 3-х тисяч кілометрів і, мабуть пора провести якісь аналізи, щоби скласти якийсь прогноз заміни оливи, опираючись на лабораторні аналізи.

Дивився Ютубчик, дуже вподобав відео каналу Алдар Хосе, він проводить аналізи відпрацьовок портативним хроматографом, програмне забезпечення якого будує прогнози за кількома параметрами.

Скажіть, будь ласка, може хто знає, в Україні можливо провести аналогічні аналізи на такому ж чи аналогічному обладнанні? Мені треба конкретні адреси/телефони, бо пошуком в інтернетах нічого адекватного не знайшов, усі тулять звичайні хімічні аналізи з реактивами, деякі у виконанні цнотливих азійських школярок, судячи з їх вартості.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97463-ekspertiza-motornoyi-olivi/
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...
06.10.2023 в 13:11, Toris сказав:

Доброго здоров'я усім!

Салив у двигун свого Сенсовича Liqui Moly Synthoil Energy 0W-40. Все добре. Однак проїхав уже до 3-х тисяч кілометрів і, мабуть пора провести якісь аналізи, щоби скласти якийсь прогноз заміни оливи, опираючись на лабораторні аналізи.

Дивився Ютубчик, дуже вподобав відео каналу Алдар Хосе, він проводить аналізи відпрацьовок портативним хроматографом, програмне забезпечення якого будує прогнози за кількома параметрами.

Скажіть, будь ласка, може хто знає, в Україні можливо провести аналогічні аналізи на такому ж чи аналогічному обладнанні? Мені треба конкретні адреси/телефони, бо пошуком в інтернетах нічого адекватного не знайшов, усі тулять звичайні хімічні аналізи з реактивами, деякі у виконанні цнотливих азійських школярок, судячи з їх вартості.

Як я розумію це дуже не дешева справа, якщо казати про повний аналіз. Колись теж задавався цим питанням, знаходив що в нас

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

таке робить, але судя чи з опису, це коштує явно немало коштів)) тому як на мене краще міняли оливу раз на 7-8 тис.км і все буде гаразд. 

Змінено користувачем Gordon
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97463-ekspertiza-motornoyi-olivi/#findComment-2266903
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
22.10.2023 в 18:43, Gordon сказав:

Як я розумію це дуже не дешева справа, якщо казати про повний аналіз. Колись теж задавався цим питанням, знаходив що в нас

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

таке робить, але судя чи з опису, це коштує явно немало коштів)) тому як на мене краще міняли оливу раз на 7-8 тис.км і все буде гаразд. 

Писав я запит в Шелл, поки немає можливості здати оливу на тест, це тільки для юридичних осіб, але можливо після нового року така можливість буде реалізована, якось так.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97463-ekspertiza-motornoyi-olivi/#findComment-2266944
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...
03.11.2023 в 17:57, Maxull сказав:

Писав я запит в Шелл, поки немає можливості здати оливу на тест, це тільки для юридичних осіб, але можливо після нового року така можливість буде реалізована, якось так.

Ну плюс Шелла, що він популярний і можна в мережі знайти багато тестів, треба подивитись на англомовному просторі, там має бути шелл який і до нас йде з європи. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/97463-ekspertiza-motornoyi-olivi/#findComment-2267073
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.