Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Щось ми засиділись дома.

П"ята точка почала вимагати подорожі і ланос в цьому допамагати. Як ні як наш ланос останній раз вирушав у подорож рівно рік назад. Все інше ми подорожували літаками. Тоді він нас звозив у Хорватію. Думали,думали і погляд мій направився на Чернігів. У тому регіоні ми не були. Місто старовинне , чому б і ні. Тим більше що поруч теж є що цікавого подивитися. Дружина зробила маршрут, ми і поїхали. Старша дочка закінчила бакалавра, влаштувалась на літню роботу, тому без неї. Що з цього вийшло спробую описати.

Дуже  приємно здивувала дорога Київ -Чернігів. Хороша, іноді ідеальна дорога. Я навіть зі своєю манерою їзди їхав з середньою швидкість 90-100 км/год.

Першою нашою зупинкою було містечко Козелець зі своїм знаменитим собором Різдва Богородиці. Але спочатку я побачив цікаву для себе архітектуру звичайних будинків. Вона відрізняється від центральної і західної України

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

А ось і сам храм.

Він має два яруси. Нижній це так званий "теплий " храм, в ньому знаходиться усипальниця графів Розумовських, які і побудували цей храм. Також у ньому знаходиться церква

Але цей ярус влітку зачинений

Другий ярус, це так званий "холодний " храм. У ньому знаходиться і сам собор. У ньому  розміщений знаменитий іконостас 18ст. Кажуть що він створений за участю  італійця  Растреллі. Також цей іконостас став зразком для іконсотасу Катерининської церкви у Чернігові. Куди ми теж попадемо

Погуляли навколо храму

Перші враження від поїздки дуже хороші. Ми побачили, що з напрямком ми не помилились.

Діла буде.....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/
Поділитись на інші сайти

Продовжу. У Чернгіові  заселились в апартаменти 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Знаходяться у новобудові на пр. Перемоги на березі річки Стрижень.

Вид з вікна

Апартаменти хороші, чисті сучасні. Єдине зауваження, яке ми зробили власнику, це відсутність мінімального набору для приготування їжі - чаю/кави, олії і т.д. Обіцяв виправити

Заселились і пішли знайомитись. До речі до центру міста досить не далеко. 15-20 хвили і ми на Красній площі. 25-30 і ми на Валу/Дитинець

Перші враження від Чернігова дуже позитивні. Цікава старовинна архітектура

Оригінальна інсталяція біля  музичної школи

У туристичному центрі взяли безкоштовні карти міста 

Пішли обідати у Вареничну Балувана Галя.

Смачно, цікаво, затишно

Замовив вареники з сиром сулугуні зеленню та помідором. Такого цікавого і оригінального і смачного вареника я ще не їв. Рекомендую.

А далі прогулянка по Валу або парку Дитинець

Чернігівський Колегіум 

І тут ми почули таку красу, Спасо-Преображенський собор

Дім Лизогуба

Білочка)))

Ми

Вид на Десну

Гармати на Валу. Кажуть що чернігівчанки іноді жартують, коли призначають побачення біля13-ї гармати, якої немає

Вид на Катерининську церкву

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2216805
Поділитись на інші сайти

Після коротенької екскурсії відпочили у кафе Абажур. І знову, все затишно смачно і цікаво.

Десерт " Три шоколади" був бомбезний

І знову прогулянка по Чернігову. Дуже сподобалась наявність туристичних вказівників, табличок. Респект Чернігову

Дуже сподобалась велика кількість затишних і облаштованих парків, алей. У них багато відпочиваючих з дітками

П"ятницька церква

Затишний мурал з картиною Гапчинської

У нас Чернгіві вийшов церковно-пабний. хай вибачать мене віруючі люди за таке поєднання. Ну а що, як у нас було багато церков і пабів. Вечерять пішли у перший із них. Не знаю чи потрібно було це робити, але ми забронювали столик у  "Zivot A Pivo"

Як завжди ,  смачно, цікаво і затишно

пивний сет

Пора відпочивати.

Цікава інсталяція біля художньої школи

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2216807
Поділитись на інші сайти

Седнів

Наступного дня ми поїхали у це село. Їхати не довго, приблизно 20км. Навіщо? А ось чому.

Справа в тому, що  тут знаходиться одна з найстаріших черков ув Україні і в ній знімався легендарний фільм "Вій"

Георгіївська церква

Наче під цією стелею літала відьма)))

В церкві класно. Ми були самі, то настоятель дозволив піднятись на другий поверх

Далі ми пішли у місцевий парк. По дорозі  ще одна церква

А парк  у Седніві легендарний. Тут бував Шевченко, байкар Глібов. 

Альтанка Глібова

Спробували спроектувати малюнок Шевченка

Нам у цьому селі  дуже сподобалось. Тому хто буватиме у цих краях на авто, дуже раджу його відвідати. До речі Седнів  має статус міста, хоч і населення у ньому приблизно 2 000 чол.

Повертаємось у Чернігів

Пообідали в  ресторанчику Цапа. Все сподобалось

А от каву пили у  Кофеманії. Там деж дуже сподобалось. Собі замовив каву на молоці - смакота

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2217113
Поділитись на інші сайти

Потім поїхали до Троїцького собору. Піднялись на дзвінницю

Вид там відкривається класний. Кажуть що це найвища точка Чернігова. Вартість підйому символічна 2 грн дорослий , 1грн дитячий

Поруч з собором знаменитий курган і Антонієві печери

Тут дуже цікаво і мені соромно, що я ди цих пір ще був у печерах Києво-Печерської лаври

Син вирішив  погратись у лучника, ну і куди без мене)))

Погуляли трохи по кургану

Наступним наши пунктом був Єлецький монастир

У нас ще залишився останній вечір у Чернігові

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2217114
Поділитись на інші сайти

Трошки поправлю попередню інформацію. Седнів це село а не місто. Але то таке)))

У нас залишився вечір. Тому ми вирішили повернутись у парк Дитинець, так сказати погуляти для душі.

Спочатку у Чернігівському колегіумі відвідали виставки Корони світу. Звичайно що корони не справжні, але все одно цікаво

Глянули ще музейні експонати

А у соборі Бориса і Гліба  теж відвідали музей 

У парку  застали маленький концерт. 

Прийшов час для вечері, поставили авто на парковку і прогулялись по Чернігову

Для вечері ми обрали паб Robata. І у нас з"явилась можливість порівняти два паба Робата і Zivot A Pivo

Що хочу сказати. Нам пад Робата сподобався більше

Які плюси у Zivot A Pivo - є можливість бронювати столик, у Робаті не бронюють. У Zivot A Pivo більш зручні столики і крісла, так сказати для відпочинку. У Робата  обстановка більш пабна, так сказати. Дерев"яні  високі лавки, столи. Але все остальне у Робата краще. Мені більш смачне пиво, смачніші страви і дешевші. Відношення офіціантів. Дружина захотіла пивний сет, у Робаті його немає. Але офіціантка сама його організувала. Принесла  по трошки того пива якого ми захотіли і це все на пробу і безкоштовно.

І це було правильно, адже ми потім купили здоровенний пакект пива до дому, і потім довго його смакували. Смачнішого пива я в Україні ще не пив,  дуже мені нагадало європейське пиво

Особливо сподобалось  Ячмінне  і дружині  Ванільне. Ось такі враження від чернігівського пабу. Можливо чернігівчани мене поправлять.

Ще трохи вечірнього Дитинця

Вдалині видно Троїцький собор і його дзвінницю, куди ми піднімались

Завтра ми їдемо до дому, але нам просто їхати не цікаво. Тому ми заїхали у Батурин.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2217805
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Кому цікаво, ось коротеньке відео  з концерту.

Зранку проснулись, по снідали, здали квартиру і в дорогу.

У планах у нас Батурин, гетьманська столиця України. Бути поруч і не заїхати,  це не правильно. Так ми повністю виконаємо план по подорожі.

Головний туристичний об"єкт.

Вид з цитаделі на р.Сейм

Храм- усипальниця останнього гетьмана України К. Розумовьского

Дал поїхали до будинку Генерального Судді лівобережної УКраїни

Поруч маленька виставка старовинних вуликів для бджіл

Трохи осторонь в парку пам"ятник знаменитому пасічнику Петру Прокоповичу, автру великих винаходів які дали великий розвиток світовому бджільництву

Ну і останній пункт нашої подорожі , палац К.Розумовського

Ми наче попали у Відень,)) гарний парк, шикарний палац.

Ось таким вийшов вік-енд у Чернігові.

Що хочу сказати. Ми дуже приємно здивовані і довольні що відвідали Чернігів.

Це місто просто ідеальне для маленької подорожі на вихідні.

Нам не далеко їхати, гарна дорога, Є що подивитися що туди що назад. Сам Чернігів дуже сподобався. Знову ж гарні дороги, багато облаштованих парків для відпочинку. Багато туристичних пам"яток, гарні ресторани , кафе і паби. Все просто дуже добре.

Тому хто не був у Чернігові, дуже сильно рекомендую

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2218795
Поділитись на інші сайти

Дякую за докладну розповідь.

Так, дійсно Чернігів (а особливо Батурин) приємно дивують великою кількістю історичних пам'яток та просто красивих місць. Минулої осені ми зробили

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

з одноклубниками. Тільки ми ще дорогою завернули на меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут». 

Подорож дуже сподобалась.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95943-vik-end-u-chernigovi/#findComment-2218797
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.