Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Коли минулого року на своє день народження ми з дружиною поїхали у

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

нам ця практика дуже сподобалась. І от після багатьох поїздок на захід України, наш погляд направився в Одесу. Колись в Одесі ми були, але це було років 12 назад і гуляли ми по Одесі лише один день. І захотілось Одесу вивчити трохи краще.

Настав мій день народження і ми поїхали. До Одеської траси ми їхали через Таращу, Ставище. В районі Ставище як завжди обочину від дерев не чистять

Через 5,5 годин ми були в Одесі. Що сказати про Одеську трасу? Іноді вона жахлива, напливи і т.д. не дають розігнатися. Такі ділянки в районі Жашкова і трохи після Умані. А так траса непогана хоч і гірша за Київ-Чоп.

Виявився такий прикол. Одеса до мене ближче чим Львів, відповідно на авто дешевше і зручніше їхати в Одесу. А от на поїзді дешевше і зручніше у Львів)))

По навігатору доїхали до готелю -  . Знаходиться він на Єврейскій , в 4 квартах від Дерибасівської. Наскільки це хороший готель ми побачили згодом. А так зпершого разу він нам сподобався

З вікна постійно дивились на рекорд України)))

Вид з вікна

А це вид ближче

Освоїлись в готелі і пішли гуляти. Спочатку на пляж. Дуже я мріяв побачити море в некуплальний сезон.

Там у нас була зустріч з одногрупницею дружини. Давно не бачились. На пляжі випили пляшку шампанського, так сказати за зустріч)))

А далі просто Дерибасівська

Думали десь сісти по вечеряти, Але після шампанського з фруктами нас хватило лише на каву)) . Зайшли у Компот. Там дуже гарно і цікаво, Одеський Компот мені здався набагато цікавішим чим Київський.

Рекомендую фірмовий їхній десерт- фонтан. Маленький правда, але смачний і красивий.

Трохи інтер"єру

Ось так минули перші години в Одесі. Все саме цікаве розпочиналось наступного дня.

Змінено користувачем tyz
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/
Поділитись на інші сайти

Наступного дня у мене був День Народження. Розпочався він з того, що під час сніданку робітники ресторану винесли шматочок торта з свічкою і заспівали пісеньку)) Милота.А в номері чекав такий сюрприз

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

А далі пішли гуляти. Зустріли дім Бабеля

А двір у нього виявився дуже і дуже красивим і оригінальним

А далі пішли в сторону мор вокзалу

Приморський бульвар

" Если станешь ты у люка, то увидишь член у Дюка" ))))

Ну і вид на мор.вокзал

Потьомкінські сходи, вид знизу

Трохи погуляли по мор.вокзалу

Нам пропонували морську прогулянку, але відмовились. Якось було холодно і на це не було часу.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187340
Поділитись на інші сайти

Ще дома запланували відвідати музей Контрабанди.  Як я зрозумів без екскурсії не можна, але без неї було б і не цікаво. Гарні історії, легенди.

Далі наш маршрут був направлений в сторону Тещиного моста.

Воронцовський палац був закритий на реставрацію, але біля нього така стіна

А за Тещиним мостом парк Стара Одеса. Там затишно і красиво

По бульвару Жванецького побачили пам"ятник апельсину

Ну і куди без Дерибасівської

І занурились в одеський гумор

І ось за ради чого ми стояли))

Трохи находились і втомились. Тому вирішили перекусити в Городском Рынке Еды.

Досить цікава концепція. Там представлено багато кухонь, наче вулична їжа, але в приміщенні і з музикою

Ми замовили різноманітний хумус

В номері пару годин перепочили і пішли святкувати  у Софі кафе.  Так я люблю куховарити, то дружина мені подарували майстер-клас від шефа цього ресторану. Було дуже цікаво.

Він розказав і показав як готувати три страви, які ми перед цим замовили

А потім було продовження вечері

Ось на такій ноті завершився один із кращих днів у моєму житті.

Ще дома запланували відвідати музей Контрабанди.  Як я зрозумів без екскурсії не можна, але без неї було б і не цікаво. Гарні історії, легенди.

Далі наш маршрут був направлений в сторону Тещиного моста.

Воронцовський палац був закритий на реставрацію, але біля нього така стіна

А за Тещиним мостом парк Стара Одеса. Там затишно і красиво

По бульвару Жванецького побачили пам"ятник апельсину

Ну і куди без Дерибасівської

І занурились в одеський гумор

І ось за ради чого ми стояли))

Трохи находились і втомились. Тому вирішили перекусити в Городском Рынке Еды.

Досить цікава концепція. Там представлено багато кухонь, наче вулична їжа, але в приміщенні і з музикою

Ми замовили різноманітний хумус

В номері пару годин перепочили і пішли святкувати  у Софі кафе.  Так я люблю куховарити, то дружина мені подарували майстер-клас від шефа цього ресторану. Було дуже цікаво.

Він розказав і показав як готувати три страви, які ми перед цим замовили

А потім було продовження вечері

Ось на такій ноті завершився один із кращих днів у моєму житті.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187344
Поділитись на інші сайти

любимый город )) 
на мостике убрали все замочки от влюбленных ))

их там было просто немеренно

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187955
Поділитись на інші сайти

Що хочу сказати по готелю - Premier

Ми зняли номер за 960грн, наче дорогувато, але враховуючи що сюди включені сніданки.  та ще й по системі шведський стіл. То вийшло дуже навіть добре. Ми кожного разу наїдались так, що враховуючи одеські ціни. То виходить що ми економили не менше 200 -250 грн. І ціна готелю ставал ще кращою. До речі ось тут, у підвальному приміщенні готеля ми снідали

В останній день ми виріщили по максимуму нагулятися. Я колись дуже часто бував в Одесі, тому вирішив показати дружині Привоз.

ось такі в Одесі є убиті тротуари в центрі міста.

Хоча дороги дуже непогані. Вони мені більше сподобались чим у Львові. А от Привоз розчарував. дуже брудний, запах мочі, або хлорки. тісно, поки дійдеш до справжнього привоза потрібно пройти кучу лотків з тряпками

А далі ми пішли здійснювати мою мрію. Побачити, відчути море у некупальний сезон. Пішли на пляж Отрада

По дорозі побачили одеські дворики 

Ну і знову одеський гумор

Море дуже сильно сподобалось. Навіть якесь містичне, суворе і чарівне

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187966
Поділитись на інші сайти

Гуляючи дійшли до Ланжерону. Змерзли і відігрілись у затишному кафе Веранда

Чуємо, що сили покидають, але нам ще багато що треба побачити. Тому до Дельфінарія викликали таксі. Доїхали до Археологічного музею, а за ним є затишний парк скульптур. Минулого разу ми його не знайшли. Парк сподобався. ось деякі експонати. Вхыд здається 55грн

Золоте теля

" Шаланды полные кефали.."

Одеса-мама

Оперний

Ще була одна мета. Відвідати кафе Жето. пішли туди

Кафе сподобалось, оигінальна обстановкак в стилі старої аристократичної Одеси. Сподобався фірмовий десерт - маковий торт

Але було далеко за післяобід, тому вирішили все таки трохи перекусити. Так ми і зайшли у ресторан Маман.

І знову гастрономічна ціль - нарешті я спробував биточки з тюльки.

Але спочатку комплімент -  гаспачо

А ось і биточки, Вони такі смачні, просто бомба. Рекомендую. Дружині замовили просто тюльку. Теж сподобалась, малосольна і смачна. Не така як у нас на базарі- одна сіль а не тюлька

Ну і яка Одеса без гумору. Дуже давно ми часто дивились Маскі-шоу. І от уних виявляється є театр  - Дом Клоуна.

Купили дома квитки і пішли на виставу Ромео і Джульєта))) У кого слабенько з почуттям гумору, або дуже серйозно ставиться до класики то на таке дивиться суворо заборонено))) Там такий треш і угар  на сцені що кпець. Барський у своєму репертуарі. Чого вартий аносн вистави

" Джульетта-Заслуженная артистка Украины Наталья Бузько — девочка-переросток тридцати пяти лет — обещана в жены Парису, родственнику князя, неоднократно травмированному в голову утюгом. Неожиданная встреча на балу с Ромео-Народный артист Украины Борис Барский — восторженным дебилом — зажигает в сердцах влюбленных негасимую страсть. С этим не могут смириться отец Джульетты — старик-маразматик Капулетти, и ее брат Тибальт Народный артист Украины Георгий Делиев— задира, забияка и драчун."

Від вистави ми отримали величезне задоволення, Як буду в Одесі обов"язково ще сходжу на Маскі

Декомунізація по одеськи

І знову про їжу))) після таких сніданків і перекусів геть  не хотілось вечеряти. Тому просто пішли на пиво. Вибрали знаменитий Гамбрінус. Моя рекомендація, обов"язково йдіть туди коли там жива музика. Тоді там весело і цікаво. Паб Гамбрінус сподобався, дуже класно він вписався в останній вечір в Одесі. Заношу його у список для обов"язкового відвідування

Спробував ца-цу. Це тюлька у фрітюрі

Дуже класна закуска до пива да живе пиво Гамбрінус теж нічого

Ось така у нас вийшла Одеса

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187968
Поділитись на інші сайти

Що хочеться сказати про Одесу у порівнянні з моїм фаворитом Львовом. У деяких питаннях Одеса уступає Львову це наприклад із-за малої кількості сувенірних крамничок,  ми реально їх шукали)) Тротуари показав які іноді бувають страшними . Також засмутили страшні будинки і це в центрі Одеси, це старовинні будинки і геть не видно щоб з ними щось намагались зробити

Це все виправити і Одеса стане на рівні зі Львовом,  враховуючи що є море, яке мені дуже сподобалось. То на мою суб"єктивну  думку, а я побачив багато туристичних міст, Одеса дуже хороше туристичне місто. І жалко що я не скоро в ньому побуваю. Аджепо Україні плани є на Карпати, Чернігів, Полтавщина з Сорочинським яомарком. В Одесі хіба що буду транзитом по дорозі у Грецію ( Румунія , Болгарія) є такі плани ;)

p.s. 

В Одесі зустрічали Львівську майстерню шоколаду і Львівські наливки ))) У Львові лише одеське вино у ресторанах)))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187970
Поділитись на інші сайти

Ваши отчёты как всегда на уровне :)

Интересно посмотреть на свой город глазами гостей, а вдруг чего и не замечаешь в повседневной жизни.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2187996
Поділитись на інші сайти

20 часов назад, lafa сказал:

Ваши отчёты как всегда на уровне :)

Интересно посмотреть на свой город глазами гостей, а вдруг чего и не замечаешь в повседневной жизни.

Да ладно. Щиро дякую!  Насправді письменник з мене ніякий, але хочеться розказати про місця де я буваю

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2188117
Поділитись на інші сайти

насправді, досить професійно розказуєте про свої подорожі! :yes:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2188135
Поділитись на інші сайти

Дякую, можливо не сильно художньо, але докладно)))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/95007-osinnya-odesa/#findComment-2188160
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.