Перейти до змісту

Легализация "литовцев", "эстонцев" и прочих "европейцев"

Рекомендовані повідомлення

Только что, Drug сказал:

Тобто литовські номери проходять ТО в Литві тільки тому, що в Литві існує корупція в цьому питанні?

Я в деталі не вникав...Але по ходу ви не маєте права на такому авто їхати за межі України..

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151131
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Drug сказал:

Тобто литовські номери проходять ТО в Литві тільки тому, що в Литві існує корупція в цьому питанні?

Скорей всего речь не о прохождении ТО, а о страховке ОСАГО. Не помню точно но у кого-то из прибалтов в случае если владелец не оплатил страховку в течение года она оплачивается принудительно, но за счет их органа следящего за страхованием (типа нашего МТСБУ). Естественно с возникновением долга у владельца перед этих контролером.

Змінено користувачем WAC47
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151146
Поділитись на інші сайти

Не буду конечно претендовать на истину последней инстанции, но уже затрагивался вопрос в теме по пригону таких авто.

Литва - раз в пол года страховка и раз в два техосмотр. Неоформление или не прохождение ТО - машину снимают с регистрации. результат - застревание между таможнями в нейтральной полосе...

Эстония - раз в год (если машине до 10 лет то раз в два года) нужно проходить техосмотр. непрохождение ТО находясь в Украине не влечёт наказания. при пересечении границы Эстонии могут остановить, выписать предписание в течении какого-то срока пройти ТО, если не прошел в срок - тогда уже штраф. Страховка, как писал 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

но немного не так, должна оформляться раз в год хоть на месяц на минимальную сумму. Иначе выпишут штраф на максимальную стоимость годовой страховки.

Все страховки - аналог ОСАГО.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151550
Поділитись на інші сайти

А теперь немного ближе к сути темы. Не сочтите за агитацию или рекламу. 

Итак что мы имеем сейчас - есть два течения, которые имеют общие корни, но одно более развилось, второе только начинает набирать обороты. Напишу немного ликбеза, чтобы было проще дальше нам всем обсуждать. Сам я не лезу в проводимые ими мероприятия, что в принципе позволяет осуществлять их поддержку там, где считаю правильным и целесообразным. 

1.

На данный момент добивается минимальных уступок, а именно за регулярную плату 0,2-0,3% от стоимости растаможки в месяц разрешить использование автомобилей с иностранной регистрацией в Украине на условиях временного ввоза, усугубив наказание за нарушение транзита. По этому поводу даже зарегистрирована на сайте Президента. Кто хочет  - может подписать. Новости и комментарии я обычно читаю на их  

2. . Другая общественная организация. по некоторым высказываниям отколовшиеся от первой активисты, которые пытаются тянуть на себя одеяло недовольных автомобилистов, и хочет добиваться снижения растаможки автомобилей до вменяемого уровня, чтобы все могли это позволить себе. При этом ввозить автомобиль на постоянку и пользоваться им и распоряжаться в полном объёме по украинским законам. 22 февраля анонсирован старт какой-то акции, о чём . Информации совсем мизер, поэтому могу сделать вывод что таки преположения про отколовшихся верное. Но и идея и цель тоже верные и правильные. 

ИМХО нужно максимально поддерживать любое из этих, а может и большего количества движений, которые направлены на:

1) снижение стоимости растаможки автомобилей или

2) создания условий для полноценного использования автомобилей в Украине

3) предоставления возможности всем гражданам приобрести нормальное, пусть и далеко не новое, авто, которое по уровню состояния и безопасности превышает весь советский и постсоветский автопром.

4) создания условий для регистрации (даже временной) автомобилей в Украине для возможности идентификации их собственников или водителей при нарушении ПДД или ДТП.

Понимаю, что всё это сложно и потребует времени. но если эти все попытки будут получать вменяемую поддержку (я не говорю о блокировании дорог, а как минимум подписание петиций или участии в блокировании ВР чтобы депутаты таки рассматривали проекты улучшающие нашу жизнь), мы вскоре можем жить в более лучших автоусловиях )))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151558
Поділитись на інші сайти

Просто интересное мнение

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151657
Поділитись на інші сайти

6 минут назад, catkiev сказал:

Просто интересное мнение

Полностью согласен с автором. Те идеи, которыет Автосила подала в декабре почти как готовый результат лишь путь к законодательномк закреплению коррупционной по факту схемы временного ввоза. Нормальным решением проблемы является снижение таможенных платежей, а не подталкивание к участию в качестве объекта бизнес-схемы.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151660
Поділитись на інші сайти

ну бизнес у тех же людей и сохранится при любых раскладах. поехать, выбрать, пригнать машину будет всёравно стоить денег.  Так что бизнес останется.

Что касается узаканивания временного ввоза - то мы получим "латку" на фуфайке... да. Но по крайней мере фуфайку можно будет носить, и пытаться раздобыть что-то более приличное... в виде растаможки. я бы не отбрасывал вариант проекта 5567, но больше (и давно) ратую за снижение таможенных платежей.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151663
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що знижок розтаможки не буде. Подивіться на нашу економіку. Ми завалили все, що можна завалити. На сході війна і різні блокади, на заході нас обклали квотами і ми фіг що можемо продати. Нас "поимели" з двох сторін. Де брати гроші для бюджету? Залишки недобитої економіки в тіні, малий бізнес майже не дихає. Залишаються автомобілісти. Вони на виду, машини їздять, пальне споживають. От з них і помпують. Перше - збільшення акцизу на пальне, друге - збереження і навіть збільшення податків на продаж нових автомобілів. В благополучному 2008 році у нас продалося біля 600 тис. нових авто, з яких в бюджет у вигляді різних податків поступило біля 2 млрд. доларів. Цього року продали 60 тис., але і це біля 200 млн.  доларів. Окрім того податки з автосалонів, робочі місця, фірменні СТО і т.д. Не говорячи вже про відкати і іншу корупцію, в якій зацікавлені чиновники. Хто ж буде пиляти таку гілку? Доступна розтаможка - це згортання до мінімуму автобізнесу. Та цього і Європа не дасть зробити. Рено, Шкода, Фольксваген на перших місцях по продажах. 

Купувати машину на іноземній реєстрації - це ризик в квадраті. Поки блях відносно мало, ще якось проходить. Поліція зараз перестрашена, їй не до блях. Але коли навіть припустити неможливе і лібералізують в"їзд блях і наш, охочий до халяви народ, лавиною їх повезе в Україну.... а так буде 100%, то нова Верховна Рада все це скасує. Адже не може бути такого, щоб в країні їздили масово на машинах іншої країни. Такого немає ніде в світі. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151671
Поділитись на інші сайти

В чем выражается поимение западом? Это не совсем в тему, но просто хотелось бы понимать.

По теме. Таможенные платежи не несут больших доходов бюджету и для их снижение нужна лишь политическая воля. Которой, как показало лето, пока нет. Причём не только у президента, но и у его оппонентов (вспоминаем кто опротестовывал закон о снижении акциза).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151673
Поділитись на інші сайти

8 минут назад, sens2012 сказал:

....Але коли навіть припустити неможливе і лібералізують в"їзд блях і наш, охочий до халяви народ, лавиною їх повезе в Україну.... а так буде 100%, то нова Верховна Рада все це скасує. Адже не може бути такого, щоб в країні їздили масово на машинах іншої країни. Такого немає ніде в світі. 

вот нахлынут, и будет повод, чтоб пересмотреть и упростить растаможку этих авто у нас. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151675
Поділитись на інші сайти

Частично согласен с

.

Я тоже за всякие законопроекты о которых говорит и другие, но я вижу следующее:

1. Ничего никто принимать не будет. Всё будет как сейчас (растаможка только Евро5, иностранные номера так же будут катать максимум год.

2. Если даже примут законопроекты то:

а) кто привык (или есть бабло) покупать новую машину, будут также покупать новую машину (к примеру как тот же Kandidat или Sens2012, которые привыкли и любят запах новой тачки)

б) плюс явный я вижу в том, что на тех же разборках появится кучу тачек "оттуда" и запчасти в цене на разборках упадут.

в) страна не потеряет в любом случае.......оййййй, что я говорю.....правители наши не потеряют. Приняв законопроект они сделают другую кормушку для наполнения бюджета своих карманов. Себя они точно не обидят)

г) о каком наполнении бюджета вы говорите?! Если посчитать сколько мы налогов платим сейчас (или даже платили год назад) и если бюджет не разворовывать.....да он взорваться должен он количества такого бабла!!!!!

Итог: все-таки я не верю в принятие законопроектов....все будет как в данную секунду.

Змінено користувачем Ukraine4u
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151676
Поділитись на інші сайти

от давно стримував себе, щоб Вам не писати у Ваших БЖ. але любите Ви змішувати мухи з котлетами... А тут взагалі намішали все, зробили вінегрет з того, у чому ну зовсім не розмієтесь.... 

1. пальне. Чим більше в нас буде авто (а зниження вартості розмитненя і відповідно зниження цін на авто стимулюватимуть до розширення автопарку), тим більше буде споживання пального, і відповідно більше надходжень від акцизу та інших податків що включено у ціну пального. Так що одна Ваша теза вже в смітнику.

2. Продаж нових авто. так, впав продаж, і не тільки тому що ціни на них непідйомні, а тому що люди стали шукати як отримати те що вони хочуть з меншими затратами, без кредитів. Але надходження до бюджету від акцизу з імпортних авто (а нові авто теж проходять розмитнення) не тільки зросли.... (бо зросла вартість в гривневому еквіваленті), а ще зростуть при збільшенні притоку авто в країну, які будуть розмитнюватися. Для довідки наведу обсяги акцизного збору із ввезених на територію України товарів, а саме "Транспортні засоби (крім мотоциклів і велосипедів)" (ПДВ не ділять у звітах держказначейства, але акциз кращий показник, адже ПДВ при розмитненні старих авто буде значно менше ніж сума акцизу... для моєї це 1/4 ПДВ, в 3/4 це акциз. ввізне мито порівняно з ними копійки)

2007 рік - 213,6 млн грн

2008 рік - 308,4 млн грн

2009 рік - 302,2 млн грн

2010 рік - 609,8 млн грн

2011 рік - 947.8 млн грн

2012 рік - 1131,8 млн грн

2013 рік - 1095,4 млн грн

2014 рік - 834,7 млн грн

2015 рік - 2456,9 млн грн

2016 рік - 2652,3 млн грн

Це великі суми????? ні, бо за минулий рік доходи бюджету склали 782 мільярди!!!! То до чого доходи бюджету? знову фтопку....

3. автобізнес. Чим більше буде авто в країні, і чим дешевші вони будуть, то тим більше в людей буде потреба в ремонті та обслуговуванні авто. А зі збільшенням розборок і б/у запчастин - це стане дешевше, і частіше... Тож малий автобізнес по СТО, а з ним шиномонтажі, мийки, автомагазини отримають новий поштовх до розвитку. Користь? так, а не негатив про який Ви говорите

4. авто на бляхах? так от поки такі як Ви купуєте нові авто втридорога, є люди зацікавлені в тому щоб ми їздили на пострадянському автопромі... бо дивлячись на вас ми хочемо кращі авто і пижимося назбирати, брати кредити під неймовірно високі відсотки, платимо банкам купу грошей, а в нормальних країнах студент, який підробляє, вже їздить на власному авто... і приклади є навіть в нашому клубі.... 

Тож моя порада - перш ніж захищати свою "жабу", бо ваші "нові" авто впадуть в ціні як тільки хоч один з механізмів законно запрацює, подумайте чим аргументувати.... І вибачте, що трошки грубо. але то правда... більшість противників дешевого ввезення авто (не важливо за якими схемами), бояться що втратять дуже багато грошей через падіння цін... от і все.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151682
Поділитись на інші сайти

А тепер про реальну втрачену можливість для бюджету.

За інфу, якою керуються в Автоєвросилі - в Україні близько 1.5 млн авто на іноземних номерах. Мало? Ні. Якщо їх узаконити, скільки отримає бюджет???

Наприклад мені розмитнення калькулятор рахує на рівні 8 тис євро. 3-5% на рік від цієї суми це 240-400 євро. Або 7200-12000 тис грн за поточним курсом на рік. Припустимо що всі мають платити по 10 тис грн на рік. 1.5млн*10тис=15 млрд грн.... порівняйте з доходами від акцизу що я навів вище....

Або розмитнення повністю... нехай 50% від вартості авто. Для мене це 1850 євро. 55 тис грн. Нехай розмитнять мільйон авто... але в бюджей отримають 55 млрд грн. Це теж мало? І якщо в рік буде привозитись кількасот тисяч, не мільйони, авто - доходи складатимуть мілярди гривень. А зі збільшенням авто - більше доходів з пального...

Мінус тут один - пригон авто - відтік валюти з країни. Але він відбувається і так... і без розмитнення чи тимчасових дозволів... і навіть через нові авто.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151692
Поділитись на інші сайти

17 минут назад, catkiev сказал:

А тепер про реальну втрачену можливість для бюджету.

За інфу, якою керуються в Автоєвросилі - в Україні близько 1.5 млн авто на іноземних номерах. Мало? Ні. Якщо їх узаконити, скільки отримає бюджет???

Наприклад мені розмитнення калькулятор рахує на рівні 8 тис євро. 3-5% на рік від цієї суми це 240-400 євро. Або 7200-12000 тис грн за поточним курсом на рік. Припустимо що всі мають платити по 10 тис грн на рік. 1.5млн*10тис=15 млрд грн.... порівняйте з доходами від акцизу що я навів вище....

Або розмитнення повністю... нехай 50% від вартості авто. Для мене це 1850 євро. 55 тис грн. Нехай розмитнять мільйон авто... але в бюджей отримають 55 млрд грн. Це теж мало? І якщо в рік буде привозитись кількасот тисяч, не мільйони, авто - доходи складатимуть мілярди гривень. А зі збільшенням авто - більше доходів з пального...

Мінус тут один - пригон авто - відтік валюти з країни. Але він відбувається і так... і без розмитнення чи тимчасових дозволів... і навіть через нові авто.

Вже 1.5 млн? На форумах мусується цифра 2 млн. Цікаво, яка в реальності? Не здивуюсь, якщо значно менше.

Ви кажете для вас митні платежі були б 8000 євро. Згідно перехідних положень законопроекту на рівень 0,5%/міс планується вийти тільки через пару років. А поки буде 0,2%, 0,3%...... Тобто з 8000 євро виходить 16євро/міс, або 192 євро/рік. І як для блях, у вас ще дуже дорога машина. Тобто більшість реально мала б платити до 100 євро/рік. 100 євро/рік, це прямо скажу фуйня.

Ще одне. А чим машини такі особливіші від абсолютно всіх інших імпортних товарів? На абсолютно всі імпортні товари є як мінімум 20% ПДВ. Машини це гуманітарка,

Моя пропозиція: вимагайте реалістичні речі. Мита і акцизи в топку, ПДВ залишається. Розмитнюйте авто від євро3, набувайте на них право власності, ну і не забувайте, що субсидія дається, якщо нема покупок більше 50000 грн. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151700
Поділитись на інші сайти

ну я не знаю точних цифр. Нехай навіть мільйон. Але це теж не мало... 

машин до 3700 вистачає. але я знаю чимало машин в Києві що значно дорожчі за мою. І я тому і брав приблизні цифри.

Щодо ПДВ - я трошки провтикав і не вказав зразу, довелось редагувати. 

1 час назад, catkiev сказал:

ПДВ не ділять у звітах держказначейства, але акциз кращий показник, адже ПДВ при розмитненні старих авто буде значно менше ніж сума акцизу... для моєї це 1/4 ПДВ, і 3/4 це акциз. ввізне мито порівняно з ними копійки

Тобто, якщо акциз 2 млрд, то ПДВ від імпорту авто буде мільярд, ну може два за рахунок низького акцизу на нові авто.... 

9 минут назад, Drug сказал:

100 євро/рік, це прямо скажу фуйня.

100євро=3000грн. 3тис*1млн авто=3 млрд гривень доходів додатково!

10 минут назад, Drug сказал:

Моя пропозиція: вимагайте реалістичні речі. Мита і акцизи в топку, ПДВ залишається. Розмитнюйте авто від євро3, набувайте на них право власності, ну і не забувайте, що субсидія дається, якщо нема покупок більше 50000 грн. 

я не проти. і цілком готовий за 1,5-2,0 тис євро розмитнити своє авто. І мені якось байдуже на субсидію і так, бо мені її ніхто не дасть і без авто.... 

саме тому я і вказав вище інформацію про дві громадських організації, які йдуть трошки різними шляхами....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151703
Поділитись на інші сайти

А чего это вы ПДВ оставили. Ни в одной евростране , по моей информации, пдв не применяют к машинам во время растаможки.

Как правило, это какие-то единые цифры для всех. Но чем младше машина тем меньше, но и для старой максимум 500 евро. 

Евространы НИКАК не ограничивают ни ЕВРО стандарты выхлопа ни возраст. Можешь завести хоть 80х готов с Евро0, заплатил 500 евро и поехал. 

И да, я тоже готов до 1500 евро заплатить за растаможку своих 2х машин. Но жаба все равно душит, почему в Грузии таможат за 400-500 евро)))

Змінено користувачем TenderFog
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151704
Поділитись на інші сайти

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151707
Поділитись на інші сайти

20 минут назад, catkiev сказал:

100євро=3000грн. 3тис*1млн авто=3 млрд гривень доходів додатково!

Я мав на увазі, що 100 євро/рік податків для ВЛАСНИКА авто, це фігня. Саме так, фігнєйша фігня. І не треба розказувати, що це ж цілих 2900 грн/рік, а в нас народ бідний, і т.д. Автомобілі, це не гуманітарка. 20% ПДВ це адекватний податок. Він є на УСІ імпортні і українські товари. Якщо ви з цим не згодні, справедливо було б добиватись відміни ПДВ на ВСІ товари і імпортні і українські, вплоть до перекриття доріг. Наприклад зняти ПДВ з бензину. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151718
Поділитись на інші сайти

Ви не зрозуміли. Я не проти заплатити податки. Якщо вони будуть в адекватному розмірі. І більшість заплатить. І акциз. І ПДВ. І акциз. Але не дві ціни машини. І зі свого боку буду підтримувати будь-які ініціативи щоб знизити вартість розмитнення чи запровадження іншого механізму щоб ми усі змогли їздити на нормальних авто.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151732
Поділитись на інші сайти

10 минут назад, catkiev сказал:

Ви не зрозуміли. Я не проти заплатити податки. Якщо вони будуть в адекватному розмірі. І більшість заплатить. І акциз. І ПДВ. І акциз. Але не дві ціни машини. І зі свого боку буду підтримувати будь-які ініціативи щоб знизити вартість розмитнення чи запровадження іншого механізму щоб ми усі змогли їздити на нормальних авто.

Не сприймайте написане мною на свою адресу. Я вашу точку зору почув ще на початку цієї гілки, і вона адекватна.

Але, як видно, не в усіх власників блях вона адекватна. Пропоновані 0,2-0,5% абсолютно неадекватні.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151741
Поділитись на інші сайти

Ось ще дуже хороша стаття. Дякувати Богу невинна акція 24 січня дає свої результати - про проблему все більше говорять і в правильному руслі.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151745
Поділитись на інші сайти

Трошки новин з фронту боротьби.

Спойлер

Львівська обласна бляхорада звернулась до Верховної поршеради з пропозицією підтримати законопроект про спрощення володіння нерастаможеним та незарееєстрованим в Україні бляхомобілем.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151747
Поділитись на інші сайти

Я, знаете ребят, в шоке от комментариев людей. Люди считают что те машины которые гонят - это хлам. Блин, те кто покупают машину за 3000 у.е, в литве, вот какую машину они за эти деньги купят в Украине. Ну вот давайте представим, что у нас можно купить за 3000 у.е.

У меня отец за 4500 купил себе шикарную машину 2009 года. Дизель Евро4. В идеальнейшем состоянии.

У людей, которые против евро машин есть только 3 отговорки.

1) Это хлам который везут. ( Да, есть машины 2000х годов,которые типа хламом считаются, но вы спросите этого человека, на чем он жо этого ездил. На Део Сенс 2003 года или Ваз 2107... Хотя попадаются люди и среднего класса, которые могли бы купить машину не за 2000-3000 у.е, а дороже, но не хотят "рисковать", берут для теста и тд. По типу меня)

2) Загрязняют экологию ( тут вообще смеяться хочется. Интересно как Евро3-Евро4 загрязняет экологию, если новый ланос идет Евро2-Евро3 ?????)

3) Не платят налоги ( Подойдите к любому автомобилисту и спросите, вот если будет расстаможка вашего авто стоить 500-1000 у.е, вы заплатите - Ответ большинства удивит. Да заплатят) Ну бред же платить налог в 9000 евро за машину которая стоит там 2000 евро, правда? Которая имеет Евро3-Евро4, которая в хорошем состоянии (в основном) 

Я согласен с рядом людей, которые считают закон 5567 не совсем корректным. Это да. Все же расстаможка значительно интереснее. Снизить до нормального уровня.

НО. Правильно говорит АЕС. Никто в ближайшее время не пойдет на снижение расстаможки. Должно прийти время. Потому закон 5567 разрабатывался как переходной. Даже авторы закона не надеяться что он проработает больше года, т.к следующим шагом после его принятия - будет обсуждаться приведение расстаможки в человеческий размер. А пока нужно дать пополнение бюджета и упростить ситуацию с евро номерами. Но основным посылом закона - является постановка всех этих машин на временный учет в МРЕО, да бы убрать возможность бросить авто после ДТП и сбежать.

Змінено користувачем TenderFog
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151783
Поділитись на інші сайти

Я не буду вдаватися в дискусію, бо мені зрозуміло, що опоненти далекі від економічних знань. Мало того, вводять читачів в оману. В Україну на сьогодні завезено 15 тис. автомобілів на бляхах. Всього 15 тис. !!! А цифра 1.5 млн. - це кількість перетину кордону тими 15 тисячами. Тобто, машини кожні 5 днів їздять туди-сюди через кордон - ось і виплила цифра в 1.5 млн. Це офіційна відповідь держприкордонслужби на запит групи депутатів. Я цим питанням цікавився, бо мене вже дістали заблоковані чергами кордони і неадекватна поведінка блях на дорогах. Я категорично проти легалізації блях. Якщо знижувати розтаможку, то цивілізованим шляхом. Так було в 90-х, так може бути і зараз. Для Грузії низька розтаможка не проблема. Вони на інших речах заробляють. А Україні треба визначитися: чи розвивати автопром і суміжні галузі, чи поставити на цьому хрест і відкрити кордони. В 90-х, коли вільно ввозили 8-10 річні іномарки по 3-4 тис. дол., нікому в голову не приходило купувати нові Таврію, Дану, Жигулі чи Самару за такі самі гроші. Лише, коли обмежили приток б/у іномарок, на ЗАЗ прийшли корейці і змогли налагодити виробництво і продаж достойних (на той час) машин. 

Я не вірю, що будь-який уряд (патріотичний, опозиційний, радикальний, з косою....) зважиться відкрити кордони дешевим б/у. Ось не вірю і все. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151844
Поділитись на інші сайти

Я не переживаю, що мої машини впадуть в ціні, коли легалізують бляхи. Шкоду продавати не збираюся, а китаєць дістався не дорого, то й жалкувати нема за чим. Якщо все ж знизять розтаможку до вигідних розмірів, я перший буду на кордоні з паспортом і грішми. Але брати участь в цирку, який називається "їзда на бляхах", не бажаю принципово. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93858-legalizatsiya-litovtsev-estontsev-i-prochih-evropeytsev/page/3/#findComment-2151847
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.