Перейти до змісту

Скільки часу йде на прогрів двигуна до ввімкнення ГБО?

Рекомендовані повідомлення

Описую сьогоднішні спостереження.

Зранку завів, прогрів хвилини 4, поки сніг зчищав. Поїхав потихеньку, доїхав до тієї ж заправки, де позавчора перевіряв руками температури.

Це десь 1,2 км. Знову став там для контролю.

Знову верхній шланг від двигуна на радіатор - добре гарячий, але руку ще можна тримати. Редуктор теж прекрасно обігрітий, чуть холодніший, ніж шланг, але все ж, думаю, понад 40 градусів.

І от поки я мацав редуктор - почув, як клацнуло переключання на газ, і авто включило ГБО в роботу. Тобто стало краще, бо день назад - газ включився значно пізніше.

Надалі при катанні по місту відзначив, що навіть якщо машина постояла 20 хв - газ вмикався десь за 30 сек. Це дуже потішило.

Але все рівно не покидає відчуття, що коли авто зовсім холодне було, тобто зранку - то газ мав вмикатися раніше, бо редуктор вже був дуже теплим.

Тут ще є такий момент - коли перший раз на СТО перевірили, яка температура переключання на газ - там стояло 40. Вони поставили 30. Я поїхав. На другий день вони знову перевірили - і там знову було 40. Вони знову поставили 30. І навіть я цього разу бачив, що натисли на "сохранить изменения"...

Цікаво, чи воно запам'ятало все ж ці зміни, чи там знову 40?!

Ну і додаю фотки з-під капоту. Не знаю, чи ви по них щось побачите, але от вони.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Змінено користувачем A.B.
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93622-skilki-chasu-yde-na-progriv-dviguna-do-vvimknennya-gbo/page/3/#findComment-2142261
Поділитись на інші сайти

2,8 тис   32

так это у вас обогрев редуктор с дросселя взят...!  просто вижу около редуктора переходники 16/10 на тосольных рукавах (16мм это на редуктор, а 10 на обогрев дросселя). если обогрев редуктора будет врезан параллельно в печку, то будет по фэншую.  

сам ездил на обогреве дросселя пару лет... когда пере врезал на печку, чисто субъективно, редуктор стал быстрее прогреваться.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93622-skilki-chasu-yde-na-progriv-dviguna-do-vvimknennya-gbo/page/3/#findComment-2142262
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Коли температура повітря близько нуля - авто переходить на споживання газу десь за 5 хвилин після запуску й роботи на холостому ходу. Майже завжди прогріваю до 10 градусів, а якщо тепліше, то чекаю 30 секунд, виїжджаю з гаража, закриваю його,  й їду,  підтримуючи оберти двигуна 2-2,5 тис./хв до переходу на газ 0,5-1 км. Авто переходить на газ, коли БК показує температуру охолоджуючоїх рідини 40 (влітку) та 45 (взимку). Щоправда, за таких умов витрата бензину не менш 1 л/100 км, а коли переважають короткі поїздки (2-3 км.)в холодну пору року то й значно більше.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93622-skilki-chasu-yde-na-progriv-dviguna-do-vvimknennya-gbo/page/3/#findComment-2142986
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.