Перейти до змісту

На литовских номерах в Украине

Рекомендовані повідомлення

11 часов назад, rebus сказал:

а не нити про те, що грошей немає???

ты хочешь лешить укропа любимой справи? :D 
В суперах очереди,на паркинге мест нет,дорогу не перейдёшь,к соседу попросился в морозилку рыбу положить ибо у меня забито,так он отказал по той же причине :D Пухнем с голоду ...

11 часов назад, rebus сказал:

Я їду, то мені ніхто не заважає, ніхто не сигналить, не підрізає, все добре. :) 

тому,що ти чортапхаешь,а не пересуваешься. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208590
Поділитись на інші сайти

купувати нову автівку з салона на сьогодні вважаю марнотратством. особливо економ-клас і тим паче китай. А ще й якщо в кредит... то подавно. Мені вистачило нового ланоса з кредитом. І то, якби не підійшов з головою до купівлі, то і з цим би ще порпав добряче. Тому тепер дивлюсь тільки на вживані авто. До того часу, принаймні, поки зарплата не дозволятиме купувати нове авто щороку (сума чистої річної ЗП не буде на рівні нового авто, яке відповідатиме потребам та побажанням. на сьогодні це 600-700 тис грн).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208600
Поділитись на інші сайти

меняйте мышление, я беру пример с америкосов и когда есть уверенность то беру рассрочку и покупаю новые вещи.

возможно это неоправданно, но моральное удовлетворение от покупки новой вещи для меня важнее чем выгода от сэкономленных денег.

это так же как и одеваться в секонд хенде.  если думать о деньгах и выгоде - тогда на велосипед и общественный транспорт.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208612
Поділитись на інші сайти

Вставлю своїх 5 копійок з приводу заробітків. Підозрюю, що про бандитів, розбійників і т.д., що купують нові іномарки, це був просто сарказм. Але в кожному жарті є доля правди. Я б сказав, що не те, що в Україні не можна отримувати прибутки в декілька десятків тис. грн., а не можливо ЗАКОННО, ЧЕСНО, без обходів законодавства отримувати такі прибутки. Тобто без "конвертів", несправедливих премій, нарахувань, доплат і т.п. відверто злочинністю це назвати не зовсім буде правильно, а от правопорушенням, обманом - в самий раз. Скажете, що час такий настав, життя таке. Правильно, погоджусь, але сама суть справи не зміниться. Припустимо, працюєте приватним будівельником, плиточником, оздоблювальником, перевізником на власному вантажному автомобілі. Отримуєте від замовника оплату. Здавалося б все нормально, що тут злочинного. Але, ви отриманий прибуток задекларували? Податки сплатили? Всі дозвільні документи на діяльність маєте? Сумніваюсь. От це і є НЕ ЗАКОННО! Я ні в якому разі не засуджую такий спосіб заробітку, розумію, час такий, але факт є фактом... 

Говорячи про заробітки в Україні, я розумію, як саме держава оцінює роботу! Тобто робота в бюджетних організаціях. Саме це є показником. І не в структурах влади: міськ-, рай-, облвиконкомах, міністерствах, президенських апаратах і т.п. Радити вчителю, що заробляє 4-5 тис грн. йти на базар дорогими шмотками торгувати, сідати на фуру і шабашити, чи навіть організовувати приватну фірму, бо там заробити можна більше - це не зовсім коректна порада... Чи збирати манатки й переїжджати з районного центру в столицю? Чи залишати школу і йти перекладачем в солідну приватну компанію? То хто тоді буде вчити дітей??? Хто буде в селі лікувати? Це абсолютно не вихід! Це зовсім не коректна пропозиція для підвищення заробітку.

Я інженер в бюджетній організації. Отримую мінімальну зарплату (3700 грн). давно підшукую щось більш оплачуване. Більше 4-5тис. ніхто навіть на перспективу не пропонує. Якщо вже за 5-6 тис., то це вже ненормований робочий день і тиждень...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208614
Поділитись на інші сайти

17 хвилин тому, angeldoc сказав:

меняйте мышление, я беру пример с америкосов и когда есть уверенность то беру рассрочку и покупаю новые вещи.

возможно это неоправданно, но моральное удовлетворение от покупки новой вещи для меня важнее чем выгода от сэкономленных денег.

это так же как и одеваться в секонд хенде.  если думать о деньгах и выгоде - тогда на велосипед и общественный транспорт.

не не...вы своё мышление не навязывайте пожалуйста.
Поговорка: Хочется,хуже чем болит -в аккурат про вас. И для таких специально придумали кредит.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208615
Поділитись на інші сайти

16 хвилин тому, angeldoc сказав:

моральное удовлетворение от покупки новой вещи для меня важнее чем выгода от сэкономленных денег.

:) Є немало знайомих, котрі полюбляють все нове, для морального задоволення і не зовсім прораховують вигоду. Через 3-4 роки такого "задоволення" вони носом землю риють, працюють майже цілодобово на 2-3-4 роботах. І це все для того, щоб заплатити відсотки за набрані кредити і позики... Моє моральне задоволення нехай почекає в сторонці, поки я адекватно оціню вигоду...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208617
Поділитись на інші сайти

офигеть. не думал что на форуме есть люди которые не верят что можно официально получать зарплату 40-80 тыс грн и при этом не быть бандитом или коррупционером.

кстати, некоторые госслужащие высокого ранга выписывают себе премии по 200-600тыс грн.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208618
Поділитись на інші сайти

1 година тому, angeldoc сказав:

офигеть. не думал что на форуме есть люди которые не верят что можно официально получать зарплату 40-80 тыс грн и при этом не быть бандитом или коррупционером.

кстати, некоторые госслужащие высокого ранга выписывают себе премии по 200-600тыс грн.

можно, и вполне официально, и даже больше. и не на госслужбе. и не на высокой должности. Знаю не мало людей которые зарплату меньше 5-ки баксов даже не рассматривают как приемлемую. 

1 година тому, angeldoc сказав:

в каждом случае должна быть экономическая выгода от покупки. Есть вещи которые б/у я даже рассматривать не буду. а есть автомобиль, который у нас б/у стоит как 70% нового. Тогда да, новый может и выгоднее даже с кредитом. Но он не должен в 5-летнем возрасте стоить как 70% нового....

цифры приблизительные навскидку, из истории покупок. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208626
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, angeldoc сказал:

...

От і я про це. :(

Сумно від того, що народ навіть не уявляє собі чесний заробіток вище, ніж в нього є. 

4 часа назад, martinger сказал:

Вставлю своїх 5 копійок з приводу заробітків. Підозрюю, що про бандитів, розбійників і т.д., що купують нові іномарки, це був просто сарказм. Але в кожному жарті є доля правди. Я б сказав, що не те, що в Україні не можна отримувати прибутки в декілька десятків тис. грн., а не можливо ЗАКОННО, ЧЕСНО, без обходів законодавства отримувати такі прибутки. Тобто без "конвертів", несправедливих премій, нарахувань, доплат і т.п. відверто злочинністю це назвати не зовсім буде правильно, а от правопорушенням, обманом - в самий раз. Скажете, що час такий настав, життя таке. Правильно, погоджусь, але сама суть справи не зміниться. Припустимо, працюєте приватним будівельником, плиточником, оздоблювальником, перевізником на власному вантажному автомобілі. Отримуєте від замовника оплату. Здавалося б все нормально, що тут злочинного. Але, ви отриманий прибуток задекларували? Податки сплатили? Всі дозвільні документи на діяльність маєте? Сумніваюсь. От це і є НЕ ЗАКОННО! Я ні в якому разі не засуджую такий спосіб заробітку, розумію, час такий, але факт є фактом... 

Говорячи про заробітки в Україні, я розумію, як саме держава оцінює роботу! Тобто робота в бюджетних організаціях. Саме це є показником. І не в структурах влади: міськ-, рай-, облвиконкомах, міністерствах, президенських апаратах і т.п. Радити вчителю, що заробляє 4-5 тис грн. йти на базар дорогими шмотками торгувати, сідати на фуру і шабашити, чи навіть організовувати приватну фірму, бо там заробити можна більше - це не зовсім коректна порада... Чи збирати манатки й переїжджати з районного центру в столицю? Чи залишати школу і йти перекладачем в солідну приватну компанію? То хто тоді буде вчити дітей??? Хто буде в селі лікувати? Це абсолютно не вихід! Це зовсім не коректна пропозиція для підвищення заробітку.

Я інженер в бюджетній організації. Отримую мінімальну зарплату (3700 грн). давно підшукую щось більш оплачуване. Більше 4-5тис. ніхто навіть на перспективу не пропонує. Якщо вже за 5-6 тис., то це вже ненормований робочий день і тиждень...

1. Є достобіса різноманітних вакансій, які дозволяють ЗАКОННО, БЕЗ ХАБАРІВ, ЗІ СПЛАТОЮ ВСІХ ПОДАТКІВ отримувати 20-40 тис. грн. Я особисто знаю контору, в якій менеджер з продажу обладнання отримує тільки ставку в 18 тис. грн. А при виконанні плану відсоток від продажу може суттєво перевищувати ставку. І це зі сплатою всіх податків.

2. Якщо сидіти та ходити на роботу, отримувати зарплату, та боятися "ненормованого робочого дня", то так воно і буде. А якщо РОБИТИ РОБОТУ, ТА ЗАРОБЛЯТИ, то виходить трохи інакше.

4 часа назад, arkur сказал:

не не...вы своё мышление не навязывайте пожалуйста.
Поговорка: Хочется,хуже чем болит -в аккурат про вас. И для таких специально придумали кредит.

Та ти - відомий на весь форум жлобяра :D 

Щоб від тебе якийсь банк отримав якусь копійку?! :D Швидше рак свисне! :lol: 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208640
Поділитись на інші сайти

я выезжаю из дома в 8 утра и возращаюсь к 9 вечера. вот как-то так. работая на ЗАЗ я приходил на работу в 8 и уходил в 5.

Сейчас я езжу на спортедже, работая на Зазе даже сенс не мог себе купить.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208654
Поділитись на інші сайти

1 година тому, rebus сказав:

2. Якщо сидіти та ходити на роботу, отримувати зарплату, та боятися "ненормованого робочого дня", то так воно і буде. А якщо РОБИТИ РОБОТУ, ТА ЗАРОБЛЯТИ, то виходить трохи інакше.

А Ви живете, щоб працювати, чи працюєте, щоб жити? Мій другий варіант. Тобто, обов"язковий відпочинок після роботи, обов"язкові вихідні! Обов"язковий час для сім"ї. Якщо ж порівнювати з розвинутими Європейськими країнами, то там так і є. Ненормований робочий день - нонсенс, виключення. Так, є робочі місця, де без цього не обійтись. Але рити носом землю, працювати цілодобово - цього забезпечений європеєць не зрозуміє... Він саме ходить на роботу, отримує зарплатню і боїться "ненормованого робочого дня". І в цей час ЗАРОБЛЯЄ. Бувають часи, коли набираю робіт як пес блохів. Так, заробляю, але то не життя... Ні дітей толком не бачу, ні дружини, ні відпочинку. Скажете, то вибирай: або робота з заробітком, або відпочинок. Це як в тому анекдоті: вам чай з цукром, чи суп з хлібом?.. А й те й інше не можливо? Чому???

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208659
Поділитись на інші сайти

Не в обиду скажу конечно но получается каждому свое и кто на что учился.Каждый человек абсолютно индивидуален и у каждого свой взгляд на окружающий мир.своя модель поведения в этом мире и отношения к окружающим его людям.В конце концов воспитание накладывает очень большой отпечаток тоже - есть скромные люди.есть смелые и напористые,есть хитрые - разные есть и каждый зарабатывает по своему.

Например инженер там или мастер узкого профиля (каковым я себя вижу например) - не всегда сможет стать успешным менеджером или руководителем.Это зависит не только от образования но и от характера человека .Кому то по душе тихая работа размеренная работа без суеты а кому то нужно постоянное движение и так далее.Поэтому и получается что один продает свое рабочее время (скажем 10 часов) за 50-100 уе а другой с натягом 500 грн получает а то и этого не видит.Я не в коем случае е говорю или не делаю акцент что один красавчик а другой "лох" - имеется ввиду два нормальных образованных адекватных человека.

Другой ворпос в том что обесценили труд и что это за зарплата 3700 при коммуналке 1600?Отношение государства к людям скотское а люди кто молчит а кто уезжает..терпим вот и результат.

А так то да - хотелось бы может не то что бы много получать денег а стабильности и адекватности в оценке покупки труда,тогда можно и кредит брать и покупать новое авто ,хорошее,и менять его через 5 лет а не капиталить..

И мне кажется что если бы такой движ пошел то и отношение к работе изменилось бы.да пусть наши сенсы ланосы бюджетные машины и что ? Были бы сделаны хорошо и с душой вот в чем фишка.У меня все)

Змінено користувачем TGR
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208663
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, TGR сказав:

Не в обиду скажу конечно но получается каждому свое и кто на что учился.Каждый человек абсолютно индивидуален и у каждого свой взгляд на окружающий мир.своя модель поведения в этом мире и отношения к окружающим его людям.В конце концов воспитание накладывает очень большой отпечаток тоже - есть скромные люди.есть смелые и напористые,есть хитрые - разные есть и каждый зарабатывает по своему.

На сколько я понял мы говорим о Неньке верно? Так вот,там где два хохла,там всегда три думки.
На жаль наше мировозрение только в зародыше,говорить о каком то нац.самосознании куда как рано,думаю многие это наблюдают каждый день. Европейское сознание формировалось не один век и у них всё было далеко не гладко:

Цитата

Чистота в Германии, а конкретно в Швабии, была не "врождённой" а весьма даже принудительной.
Долгое время немцы вываливали мусор, золу, сдохших домашних животных, кости и помои с кухни тупо за забор, или куда придётся. Как результат имели антисанитарию, болезни и загаженные до невозможности деревни и города. 

В XV веке графа Вюртембергского достала эта вонь, и он начал издавать указы, что мол навоз и дерьмо, которое производит скотина и люди, надо вывозить за околицу или хотя бы "на речку", причём только ночью. На указы конечно забили, так как проверять их выполнение было нереально, а полицию к каждому сараю ставить дороговато, да и взятки и угощения для служителей закона отменить было трудно. 

Тогда граф издал новый указ, в результате которого швабских городах резко стало ЧИСТО. Суть указа сводилась к следующему: если вы заметили, что ваш сосед пару недель не убирает мусор, и не донесли на него, то наказан будет не только он, но и вы. А если вы донесли, то у вас есть право на часть его земли. В результате каждую субботу все демонстративно и тщательно убирали мусор перед своим двором, резонно опасаясь стукачества и соседских козней.

С одной стороны можно рассматривать такие методы как государственное принуждение к стукачеству и насилие над свободой личности. С другой стороны, швабы весьма быстро навели в своих деревнях и городах идеальный порядок, а швабская "Кервохе" стала частью культурного наследия.

Так,что мы в самом начале пути,менять окружающих бессмысленно,дети,только вложив зерно здравого смысла в своего ребёнка,в будущем оно даст(я надеюсь) хороший урожай.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208671
Поділитись на інші сайти

11 часов назад, TGR сказал:

...

...

Другой ворпос в том что обесценили труд и что это за зарплата 3700 при коммуналке 1600?Отношение государства к людям скотское а люди кто молчит а кто уезжает..терпим вот и результат.

А так то да - хотелось бы может не то что бы много получать денег а стабильности и адекватности в оценке покупки труда,тогда можно и кредит брать и покупать новое авто ,хорошее,и менять его через 5 лет а не капиталить..

И мне кажется что если бы такой движ пошел то и отношение к работе изменилось бы.да пусть наши сенсы ланосы бюджетные машины и что ? Были бы сделаны хорошо и с душой вот в чем фишка.У меня все)

Я вибачаюся, а до чого тут Держава???? :shock:

Чи "Держава" має прийти, взяти за руці та відвести до іншого роботодавця, який платить за ту саму працю більше??? :wacko:

Тут я повністю згоден з Артемом 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, - "...мировозрение только в зародыше..." 

Тут не те, що Держава, і не власник підприємства, яке платить мінімум, а навіть керівництво першої ланки не завинило за таку заробітню платню! 

Якщо "...терпим вот и результат...", то навіщо СВОЇ ПРОБЛЕМИ РОЗКИДУВАТИ НА ВСІХ У ОСОБІ ДЕРЖАВИ???!!!!

Я з такою логікою КАТЕГОРИЧНО НЕ ЗГОДЕН!!!

Я не згоден відповідати за бездіяльність тих, хто не хоче навіть для себе САМ ані трохи зробити! 

Я - Держава. Ми всі - Держава!

І така колективна відповідальність мене мене примушує обурюватися таким ствердженням! 

Виходить, що це я винен у тому, що хтось НЕ ХОЧЕ хочаб відкрити сайт з оголошеннями по працевлаштуванню???? :wacko: ТАНУНАФІГ!!! :veryangry:

Я спілкуюся з різними людьми. В мене навіть знайомі бомжі є (доречі, досить інтелегентні люди, приємно бухати :D ) Так ті самі бомжі НІФІГА НЕ ХОЧУТЬ РОБИТИ. Можуть, але їм ліньки щось міняти. 

От вибачайте, що я роблю такі порівняння, але так воно і є.

До тих пір, поки люди "ходять на роботу" за ті гроши, до тих пір їм і будуть платити рівно стільки та жодної копійки більше.

А перекладати все своє не бажання бодай щось зробити на сусіда у особі Держави - це вже занадто. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208703
Поділитись на інші сайти

А вы Александр радикал :D

Шож ты родненький все под одну гребенку то сгребаешь?, а? 

Два примера реальных:

1. Устроился я как то рабочим, с оговоренной зп в 10к, но тут работодатель решил вскрыться и прищнался, шо зп таки 5к. Через 10 мин.  я стоял с трудовой у прозодной. 

2.Дама устраиваль на працю, ее спрашивают, скока вы хотите получать?. Она, ну... то се, я бы и 7к радовалась. 

Извините, вы нам не подходите, вы себя не цените. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208713
Поділитись на інші сайти

5 минут назад, arkur сказал:

А вы Александр радикал :D

Шож ты родненький все под одну гребенку то сгребаешь?, а? 

Два примера реальных:

1. Устроился я как то рабочим, с оговоренной зп в 10к, но тут работодатель решил вскрыться и прищнался, шо зп таки 5к. Через 10 мин.  я стоял с трудовой у прозодной. 

2.Дама устраиваль на працю, ее спрашивают, скока вы хотите получать?. Она, ну... то се, я бы и 7к радовалась. 

Извините, вы нам не подходите, вы себя не цените. 

1. Ти не звинувачував мене при цьому, що то я тобі повинен був гарантувати правдиві цифри.

2. Дама та також наврядчи сказала, що всі казли, Держава винна.

Ось і все.

Все інше - індивідуально, ясне діло.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208717
Поділитись на інші сайти

Я вибачаюся, а до чого тут Держава????

Якщо мова йде про оцінку праці в даній державі, то критерієм оцінки праці робітника є саме ця ДЕРЖАВА! Тобто, як вона сама оплачує труд її громадян. якщо слідувати Вашій думці ("до чого тут Держава?"), то виникає глобальне запитання: А для чого нам така держава??? Тоді слід діяти за принципом: зброю дали й крутись як можеш?

Чи "Держава" має прийти, взяти за руці та відвести до іншого роботодавця, який платить за ту саму працю більше?

Серйозно? Ви рекомендуєте вчителю перейти до іншої школи, де платять більше? А про таке, як тарифна сітка не чули? Тільки, будь-ласка, не давайте рекомендацію кваліфікованому вчителеві йти працювати менеджером з продажу до успішної крутої компанії. Чи вихователю дитячого садка, чи медичному працівникові (хоча тут є невеличка альтернатива працювати в приватній клініці, але ця альтернатива також не досить добре оплачувана).

Тут не те, що Держава, і не власник підприємства, яке платить мінімум, а навіть керівництво першої ланки не завинило за таку заробітню платню! 

А хто??? Сам вчитель, електрик, слюсар, маляр? Чи хто на законодавчому рівні встановлює такі зарплати???

2 години тому, rebus сказав:

До тих пір, поки люди "ходять на роботу" за ті гроши, до тих пір їм і будуть платити рівно стільки та жодної копійки більше.

Є варіант не ходити, тоді вони стануть тими бомжами, про які Ви писали вище...

2. Дама та також наврядчи сказала, що всі казли, Держава винна.

Впевнений, що про державу саме так і сказала.

Бачу, що Ви людина рухлива, ініціативна, не звикли до оседлого способу життя, полюбляєте увесь час шукати де краще. Розумію. Це дуже добре. Але є тисячі, сотні тисяч, мільйони розумних, кваліфікованих, старанних працівників, яким такі характеристики стилю життя не притаманні. Але вони своєю працею, своїми знаннями і вмінням можуть принести багато користі. що їм робити? От тут то й повинна працювати держава! І це її прямий обов'язок! Так, є люди, які "з сокири кашу зварять", які "з однієї зернини хліб спечуть". Але всі такими не можуть бути. То що, іншу частину розумних, кваліфікованих працівників відкинути? Їм не пощастило в житті?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208746
Поділитись на інші сайти

5 хвилин тому, martinger сказав:

Тільки, будь-ласка, не давайте рекомендацію кваліфікованому вчителеві йти працювати менеджером з продажу до успішної крутої компанії. Чи вихователю дитячого садка, чи медичному працівникові (хоча тут є невеличка альтернатива працювати в приватній клініці, але ця альтернатива також не досить добре оплачувана).

Между прочим рекомендация очень правильная.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208748
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, WAC47 сказав:

Между прочим рекомендация очень правильная.

Якщо так діяти, то це прямий шлях до повної деградації держави як інституту, до знищення держави, до розділення на дві протилежні сторони держави і народу (громадян), до анархії... Не хочеться вірити, що це перспективний шлях України...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208751
Поділитись на інші сайти

1 година тому, martinger сказав:

Якщо так діяти, то це прямий шлях до повної деградації держави як інституту, до знищення держави, до розділення на дві протилежні сторони держави і народу (громадян), до анархії... 

Де тут деградація держави? Це зміна праці окремої людини.

Колись були в нас візники та сажотруси. Я їх не застав. А от дядьок що пропонували точити ножі бачив. Правда вони на той час вже не ходили по дворах, бо фіг ти докричишься у дворі тринадцатипід'їздної дев'ятиповерхівки. Так от всі ці професії зникли зовсім. І з державою через це нічого не сталося.

В рекомендації не йде мова про те що вчителів треба розігнати, мова про те що якщо твоя праця коштує ровно ніфіга - міняй працю. Багато хто в 90-х так і зробив. Як бачимо держава досі не луснула. І таке відбувалось не тільки в нас, не тільки на теренах бувшого СРСР.

Змінено користувачем WAC47
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208757
Поділитись на інші сайти

Хоч розмова вже трохи відхилилась від назви вітки, але все-таки.

Щодо сажотрусів - то так, майже (ще не зовсім) ця професія вимерла. А от щодо дядьків, які точать ножі - то навпаки, щороку я їх бачу все більше по дворах свого міста. Зокрема в мій двір по декілька разів за літо заходять. І знаєте, до них вилаштовується черга. А тому, що ножа в місті ніде погострити... У мене в майстерні є інструмент, обладнання. Для мене це не проблема. А от у кого немає, то з нетерпінням чекають на тих дядьків. А от коли довго їх немає, то дійсно, державу за це голова не болить, а людям, кому конче потрібна їх послуга це дуже шкодить. А якщо глобальніше, то ми бачимо майже повний розвал медицини, освіти, промисловості через те, що вчителі, лікарі, слюсарі й токарі йдуть працювати "менеджерами з продажу". От тому й чекають тих дядьків, щоб поточити ніж, бо в місті немає де це зробити. Я ледве знайшов токаря, щоб виточити ремонтну втулку до рульової рейки та прошліфувати вал. Мабуть, один круглошліф на все місто залишився...

22 хвилини тому, WAC47 сказав:

якщо твоя праця коштує ровно ніфіга - міняй працю.

Згідний, якщо думати лише в межах себе особисто, в межах своїх прибутків. І частково підтримую таку позицію. А якщо глобальніше, в межах держави - це крах.  А держава таки луснула. Ще й як луснула! Кажете, що з державою нічого не сталося? Ви дійсно нічого не помічаєте? Про знищення медицини, науки, освіти я писав трішки вище. І стверджую я це цілком відповідально, бо безпосередньо працюю в цій сфері. І дружина моя працює в освіті. Тому, це не просто голослів’я. Мабуть, у моїй свідомості ще не зовсім згас вогник патріотизму. Та нічого, я старанно працюю, над тим, щоб його загасити... :). Я подолаю опір своєї свідомості :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208758
Поділитись на інші сайти

Привет болтунам, ябедам, бездельникам и просто ленивым наблюдателям...

Не смотря на ваши истерики и жалобы - я вернулся :)

и то что Вы тут плачетесь постоянно и жалуетесь как вас бедненьких обижают - меня только веселит.

Админы - просыпаемся :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208975
Поділитись на інші сайти

P.S: не нужно болтать о чужих деньгах и заработках - бляхеры это не любят... они потом и большим трудом нашкребли на свою бляху и будут героически ее защищать... а ведь их уже кинули. Достаточно было посмотреть парочку открытых трансляций и почитать комменты таких же как они.

надцать месяцев назад Ты уже поднимал этот же вопрос зарабатывания денег... и там я Тебе пример приводил, что дворник в Киеве в Эпике получает больше, чем некоторые. Так может просто сменить работу на оплачиваемую, а не расписывать как оно платят мало... а бляху дешевую хочется...

да и машинки у нас дорогие не потому, что они дорогие - а потому, что за дешево их отдавать никто не хочет... однако все хотят отдать за дорого, но купить по дешевке и чтоб в идеальном состоянии :lol:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2208976
Поділитись на інші сайти

Уважаемые "бляхоненависники" прокоментируйте как это так что водитель не на еврохламе а на укр.номерах да и скрылся с ДТП. Как???? Это ж не возможно, убежать с ДТП можно ж только на еврохламе!!!

P.S. Миша с возвращением! Видишь без тебя здесь уныло было....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2209036
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, Igor_Dnepr сказал:

Уважаемые "бляхоненависники" прокоментируйте как это так что водитель не на еврохламе а на укр.номерах да и скрылся с ДТП. Как???? Это ж не возможно, убежать с ДТП можно ж только на еврохламе!!!

P.S. Миша с возвращением! Видишь без тебя здесь уныло было....

Игорь, а чего тут комментировать - уже давно установили, что проблема адекватности езды зависит не от авто, а от прослойки между рулем и сиденьем.

Проблема поиска виновника связана с регистрацией и оформлением.

а так, как сейчас можно купить авто по техпаспорту и ездить - то вообще хрен кого найдешь.
Однако бляховода все же найти будет намного сложнее... - если вообще его искать кто то будет.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/93244-na-litovskih-nomerah-v-ukraine/page/155/#findComment-2209037
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.