Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт.

Як писав один наш одноклубник "вот уже и не новая машинка...".

Сьогодні ранком в 8-20 виїзджаючи з другорядної на головну (з однієї вулички на іншу) не замітив справа лєтящого опеля кадета і стався бумц. Звичайно я був винен, хоча знаю що той поворот дуже небезпечний і треба 100 раз пересвідчитись що нікого немає чи туман чи не туман. Але сьогодні був туман і я недодивися одним словом бабах. А перед цим цілий тиждень мені снилося що я коцнув авто. От тобі і віщий сон.

Одним словом виходжу з машини думаю от п...ц тепер - коцнув нову свою машинку. Дивлюся в мене тільки бампер поцарапаний з слідами фарби з того опеля. А в кадета двері замнуті, стойку повело і арка тріснула. Думаю от тоже пластилінова машина. Але в душі думаю слава Богу, що моїй машинці майже нічого.

Думав визвати страховиків.

Але : 1. Я винуватий 100% бо не пропустив з головної. 2. Я заїхав під кірпіч і їхав проти шерсті. Думаю зараз визвуть минтосів накатають мені штраф і купа проблем. Кажу чуваку якого я коцнув давай нормально - називай цифру і розійдемося. Він почав мені співати мол давай техпаспорт мені і тоді їдемо оцінювати ремонт. Я йому 15 хв втираю, що документи ніякі не дам, що я й так нормально поступаю, що виявляю бажання заплатити йому за нанесену шкоду. Короче ми з ним чухаємо до дяді Васі на СТО, де всі майстри цмокають і кажуть що тут менше чим 400 у.о. не вийде. Цей чувак знову за своє давай мені 400 у.о. техпаспорт я зроблю машину і тоді віддам документи і гроші(здачу). Я думаю ну ти слон! Підходить до нас якийсь авторитетний чувак, що приїхав на модній тачилі і питає які проблеми. Я кажу що ось коцнув чувака хочу дати йому гроші, а він морозиться хоче техпаспорта. І тоді авторитений чувак каже: я не бачу проблем 350 уо. якщо винуватий дає, то все в нормі. Пострадалий тоді зрозумів розклад і згодився. Підїхали під мій офіс і я розпрощався з 350 у.о. Ще раз глянув на машину і думаю а цього могло і не статися, але нічого страшного я машині не витворив. Хоча 350 це майже зимові колеса:(. Але нічого немає в житті гладко.

А тепер про саму машину.

Проїхав я 7000 км. Вроді проблем немає. Тільки скрипить ричаг КПП :) і трішки підтроює мотор. А так все гут.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-223664
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Всім привіт.

Нарешті я змазав кулісу РПП!!!. Вже не скрипить!!! Ура!!!

Часу потратив на операцію 15 хв, 10 з яких не міг втикнути як зняти кожух РПП. Змащував літолом 10 річної давності:).

Але замок запалювання став тарабанити ще більше. Напевно на наступних вихідних будемо фіксити цю бадягу.

Почали випливати якісь неприємні ньюанси.

1. Заводжу авто (холодне) починає гуркотіти як дизель + щось підсвищує та піддзеленькує під капотом. Вроді після прогріву пропадають ці звуки.

2. Нахолодну свистять колодки.

3. При прогріві при включенні додаткового навантаження (фари, обігрів заднього скла) таке враження, що падають обороти.

4. Якийсь звук, який було чути дуже рідко, а тепер майже постійно згадує про себе таке враження що спереді в ходовій якийсь стабілізатор недокручений і тарабанить. Якась така противна дрібна вібрація.

Але думаю що це все пофікситься після ТО-1. До нього ще залишилось 2000 км.

Цього місяця надіємось на:

1. Нову зимову гуму Nokian W.

2. Противотуманики.

3. Lanos Sport 4.2

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-227722
Поділитись на інші сайти

привіт.трабли схожі.а 1 передача далі важкувато включається?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-228250
Поділитись на інші сайти

Это защита от "дурака" надо вкл. только при полной остановки.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-228311
Поділитись на інші сайти

Это защита от "дурака" надо вкл. только при полной остановки.

+1

Я про це подумав коли тільки авто купив. Досвід показав, що таки воно так і є.

А взагалі наскільки мене вчили їхати , то завжди всі казали , що 1 це тільки для того щоб рушити з місця. Дальше 2-3-4-5.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-228382
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ну ось вже мому авто виповнилось 5 місяців :oops:

Набігало авто 7700 км.

Причому більшість воно бігає по галімій чернівецькій брущатці та хіровому пригородному асфальтоподібному покриттю.

Появилися нова тєма авто. Гримить задня ліва дверка. Причому з кожнем днем все сильніше, але руки не доходять відрегулювати. Надіюсь зробити це сьогодні.

Здається ще більше почала гриміти підвіска, таке враження, що щось спереді недокручене.

А так вроді авто їде.

Недавно виліз перший глюк.

Я коли приїзджаю додому вечером вже надворі темно і єссно що їду з фарами. Зупинясь біля хвіртки щоб вигрузити сумку, ноут, харчі, пиво і решту куплену за свої тяжко зароблені продукцію капіталітичного виробництва. Але коли виключаю запалювання, то гаснуть фари і потрібно перевести включатель фар з ближнього в габарити і тільки тоді включаться габарити. Якщо чесно , то це кумарить, бо у таврюку і в ескорті такої шняги не було. Коли виключав запалення фари гавтоматично переключалися в габарити. Але в ланоса є прікольна фіча - не знаю чи то глюк чи то тєма з більш дорогих авто. Коли їдеш на дальному або ближньому і зупиняєшся та виключаєш запалювання фари горять на тому світлі (ближнє/дальнє) декілька секунд а потім самі виключаються. Прикольно. Але в мене стався глюк. Виключаю запалювання а фари горять . Чекаю 10 , 20 , 30 секунд вони собаки дальше горять. Думаю заведу і поставлю машину на місце стоянки може глюк втече. Ага фіг там! Заглушив авто 2 раз виключаю фари , а їм пофіг ближнє все рівно не гасне. Думаю бля. Не буде ж авто стояти цілу ніч з фарами, якщо дотягне до ранку. Думаю клєму акумулятора зніма тупо - сигналізація рулити не буде. Беру мануал находжу реле фар в моторному відсіку - нажав на нього глюк пропав.

Отака ковбаса. Неприємно.

А так вроді все гут.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-232704
Поділитись на інші сайти

Привіт! Хоча вже може пізно але все одно вітаю тебе в рядях ланосоводів! Це напевно якись глюк в тебе був з фарами, в мене такого не було :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-235577
Поділитись на інші сайти

Привіт! Хоча вже може пізно але все одно вітаю тебе в рядях ланосоводів! Це напевно якись глюк в тебе був з фарами, в мене такого не було :)

Protocol

http

Привіт.

Все рівно дякую:)

Глючить релюшка фар.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-237402
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Всім привіт.

22-12-08 - самий короткий день в році..

Моя машинка пробігла 8900 км. Місяць тому встиг побувати в ДТП. Хоча це дуже крута назва ДТП - просто мене догнали. Малесенька тріщина в бампері + поцарапаний бампер + бампер змістився на 3-4 мм відносно кузова. Сильно не видно, але так обідно шо пісєц. І знаєте хто мене догнав? ТАЗ-2109. Після цього тазіки ще більше не люблю.

До речі на днях моїй машинці було півроку.

Короткий резюме мому ланосу:

1. Ні разу не підвела (тьфу-тькфу-тьфу).

2. Під капот заглядав 3-4 рази - залити омивайку та глянути до масла, рідин гідріка та тормозухи і чи нічого не відпало:).

3. Досить шумна машина.

4. Вроді частково вмер задній правий амортизатор, при русі чути такий звук, як накачуєш насосом колесо - фсс.. фсс ...фсс :)

5. Напевно недокручений стабілізатор - гримить як танк.

6. Підтроює двіжок - не звертаю уваги буду на ТО нехай крутять.

7. Коли ранком заводжу з під капота свист і тарахкотіння як у 25-річного дизеля.

8. Гримить салон. Особливо по брущатці співають вікна, замок запалювання і стабілізатор. Жорсткувата машинка.

9. Слабенька пічка.

10 ТРЕБА ДЗЕРКАЛ З ЕЛЕКТРОПІДІГРІВОМ.

Але що я хотів за 11000 у.о. (на той час 19-08-08 ).

Затрати на авто за півроку(бензин не врахочую:(

1. 2 банки омивайок - 12 грн.

2. Чохли - 320 грн.

3. Колпаки на колеса - 30 грн.

4. Щітка для змітання снігу - 20 грн.

5. Зимові колеса - 1700 грн.

До речі про колеса.

Були гроші, був магазин, не було бажання та натхнення.

Дочекався цього дибільного курсу євро і бакса.

Результат я зміг собі дозволити тільки застарілі Nokian W.

А хотів Nokian Hakkapeliitta - вони вже по 675 грн колесо. Нда. Для мене трохи круто. Питаю в магазині у вас шинмонтаж є? Вони кажуть є.

45 грн за колесо. Та йопт що за країна :evil: Поїхав в нормальний шинмонтаж 30 хв, 2 цигарки і 68 грн.

Це торба мало того, що по таким цінам колеса продають, то вони хочуть ще 100 рубанів на монтажі нагріти, взгалі мали б безкоштовно ставити!!!

Я от собі думаю чи таке наєбалово тільки у нас в Чернівцях чи і всюда?

Вертаючись до своєї машини. На даний момент я задоволений машиною. Буду бачити дальше як себе буде вести та що покаже ТО1.

А взагалі....Старенькою ти стаєш ланька... Я маю на увазі як модель...Але нічого все в наших руках:)

Скоро китайці всіх зїдять.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-245737
Поділитись на інші сайти

хорош жрунальчик... респект

05У это какой цвет?.. а то у меня 04у мокрый асфальт

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-246708
Поділитись на інші сайти

Мерсю за комплімант:)

05У - сіро-голубий.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Хоча блін тут колір не відповідає.

Зараз щось придумаю і виставлю фотку свого авто.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-246851
Поділитись на інші сайти

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Глянь на аватар топікстартера.

От такого кольору в мене авто.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-247458
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Всім привіт.

Ось пробігла моя машинка 9990 км.

Треба їхати робити ТО-1.

Звоню в чернівецьке УкрАвто. Налаштований що булуть морозитись і хамити.

Я - Алло драстє.

УА- Д.Д.

Я - Я хочу пройти ТО-1 ланос 1,5 10к км. по паспорту.

УА - На який день.

Я - на четвер на 10 год.

УА- Ок.

Я -Ок довідзеня.

Приходить чертвер.

Приїзджаю на УА. Беру сервісну книжку і чешу до манагерів.

Мене питають машина чиста? Я кажу ні. Тоді заїдьте на мойку нехай помиють. Заїхав - вимили. З вас -20 грн. Я дав всю дрібноту - 27 грн.

Я надіявся, що помиють нашару - та ладно вже.

Йду до манагера кажу - авто чисте і стоїть під воротами. Він - шас одну сек, найшов старшого майстра і каже заїзджайте. Я заїзджаю, старший майстер показую підйомник - заїхав на підйомник. Майстер питає які жалоби? Кажу вроді підгримує стабілізатор і деколи підтроює на холостих. Він каже ок. 30 хв - мені поміняли масло та фільтра. Відкрутили рампу, глянули на форсунки , на свічки і кажуть бажано промити форсунки. Мийте. Знову 20 хв. Форсунки помиті і закручені на місце. Пробний старт, пару перегазовок. Кажуть, о тепер зовсім інша пісня. Постукали колеса, подокручували болти якісь (вроді подушок) і все готово. Хм..

Підїхав до електриків щоб поставили противотуманки. 30 хв чекав поки найдеться вільний майстер. Найшовся, пройшла 1година , каже - все готово. Показав, розказав, взяв сервісну книжку, пішов відмітив, я дав йому бабло і я собі поїхав на роботу.

Одним словом мені не нахамили, не обізвали, не заблии на мене і т.п..

Відношенням задоволений, хоча може тому, що нічого по гарантії не міняв:).

Тепер по баблу.

Мийка авто - 20 грн - я дав 27 (хотів дати 25, але вже ладно - вигріб всю дріботу грн.)

Заміна маслів-фільтрів 642 грн в касу.

Мийка форсунок 182 грн + 50 грн на чай майстру, що взагалі працював з моїм авто.

Противотуманки 420 грн + 100 грн робота + 30 грн чайових електрику.

До речі противотуманки з кнопкою а не переключателем.

Всього ТО-1 27 + 642 + 182 + 50 = 901

Противотуманки 420 + 100 + 30 = 550

Всього = 1451 грн.

Багато це чи мало хз. 900 грн за піврічну експлуатацію авто вважаю небагато. А противотуманки міг і не ставити , але 500 грн мене вже не спасуть.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-254163
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Всім привіт!!!

Щось мало я їзджу останнім часом. За півтора місяця наїхав 1500 км. Хоча їзджу кожен день.

Ітого 11500 км.

Розхід середній 7,5-8,5.

Останні події:

1. На холодну коробка співає просто пісєц, але я не звертаю увагу.

2. Правда чи я вже придираюсь чи то реально мотор так голосно працює?...

3. УРРРРРРАААА!!! Нарешті я розібрав замок запалювання і вставив туди додаткову резинку. Замок перестав тарабанити!!! 15 хв кохання з улюленим авто і все гут.

4. Не чути замок, зато з кожним днем все веселіше тарабанять дверки, дзвенить десь в торпедо і взагалі якісь дивні кукірукуки бігають по салону, особливо коли чешу по брущатці і завжди згадую тему на форумі "Ланос не девятка, но почему все гремит?". Десь буде час і натхнення розберу дверки і буду дивитися.

5. Після ТО-1 2 рази заглядав під капот. Прикиньте після ТО-1 проїхав 100 км. Глянув рівень масла а там вище норми!!! І біля фільтра якісь плями!!! Правда машина не зовсім рівно стояла. Через 100 км глянув знову вроді рівень в нормі - машина стояла рівно. Надіюсь, що та пляма - це неакуратність персоналу УкрАвто при заміні масла.

6. Почав глючити сигналізатор неприщепленого ремня - немає нормального контакту в фіксаторі ремня. Даю щелбан фіксатору і все як має бути.

7. За 7,5 місяців 1 раз поставив у свій мафон диск - лабає!!!

Але мені вистачає і радіо. Правда деколи по всіх станціях таку галіму попсу крутять, що хочеться завити і піти в магазин і купити мафон з ЮСБ-інт..

А так в загальному за 7,5 місяців претензій до авто немає.

Хоча за цей період я потратив на авто 3500 грн. : зимові колеса, колпаки, чохли, омивайки, ТО-1, противотуманки..

Тобто приблизно 500 грн в місяць:)

І це нова машина, яка ,тьфу-тьфу, поки не просить ремонту:)

В мого друга є знайомий - один із керівництва місцевого "Тойота-центр". І по його словам, що часто на сервіс по гарантії приїзджають із нових машин Рав4 і авенсіси.

Я собі сиджу і думаю - от піздєц, купити тачку за 20-40 кг бакісів і ще їздити по сервісам.

А що тоді казати про ланоси?

Всім всього найкращого, будьте здорові:).

П.С.

Пішов я готуватися вболівати за Челсі:)- сьогодні Челсі - Ювентус.

Друм-бум

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-273147
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

І ось майже 8 місяців мому авто. Пробіг 12700.

Вчора заглянув під капот і трішки засмутився.

Трішки впав рівень тосолу. Зняв захисну кришку з коллектора і побачив що видавлює тосол чуть-чуть в районі 3-го циліндра з-піл головки. Блін, це ж 1,5 а не 1,4.

Ця хірня сталася після заміни масла на Укравто. Але вроді нічого вони такого не робили страшного.

Думаю поки забити і коли буде ТО-2 напрягти їх щоб підтягнули головку чи замінили прокладку. І чомусь авто стало голосніше працювати після Укравто - маю наувазі мотор. Короче хз.

Всього тільки 12000 а вже потекло. Абідна.

Але так авто їде вроді. Хоча вчора їхав по трасі. Ну блін більше 130 нівкакую.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-282970
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

Всім привіт.

Щось давненько я не заглядав сюди.

Пробігло моє авто 14000 км за 8 місяців.

Виплачено за авто 35%, того що я позичав. Хех, аж смішно, я купував її за 11200 уо, думав поїзджу десь 3 роки і продам за 7-8 кг баксів.

А тут така шняга, що навіть зараз річну машину я не продам за 8000 кг, бо це вартість нової машини. От кинула криза...:)

Про авто:

їздить без проблем, возить кожен день мене на роботу і по власним справам.

Недавно перезувся на літню (всесезонну стокову росаву). Хотів купити нормальні літні колесі і титани, але вже хочу поставити 14 замість своїх 13-ток. Але уважно підрахувавши бюджет проекту (навіть з 14-ми стальними) вирішив, що це трохи круто в такий скрутний час.

Перевзування зайняло 30 хв, 2 цигарки та 85 грн. Я жалівся монтажнику, що ставлю галімі колеса, бо інших немаю, а він мені з співчуттям - "та які вже є".

Тепер таке враження, що авто як фіра (місцевий діалект - підвода ). По брущатці трам-бам-бумц-бах. Але я вже вчуся забивати на це співання салону.

Ага і ще.

На шинмонтажу коли зняли колеса, я заглянув під авто. І.... Бля.... Все-таки потекли... Задні стойки. Передні вроді ні. Хоча чув від форумних людей, що як в кого : в декого стокові стойки бігають тільки 5000, а в декого і всі 25. Хоча по наших дорогах...

Короче поки не гримає, а просто чвакає. Ну десь літом розживуся, то може зміню нах на нормальні.

Тосол дальше слинить з-під головки, але бачу що загальний рівень не міняється, тому і не звертаю уваги.

І таке враження, що авто стало жерти більше, хоча думаю, що то такий бензин.

А в загальному все вроді гут.

Але якщо бути чесним, то хочеться трішки кращої машини.

Хотілося б

1. більш динамічніший мотор.

2. менш шумну підвіску та салон.

3. ну і купа понтів, які можна спокійно прикрутити - були б тільки гроші або прямі руки.

А от і ще тєма

Згоріла в мене противотуманка одна (за 2 місяці). Поліз її міняти і виявив, що немає зліва пластмасового захисту для противотуманок.

1. Або її там не повинно бути.

2. Або не закрутили на заводі.

3. Або при встановленні противотуманок на УкрАвто забули закрутити назад.

Я більш схиляюсь до останнього варіанту.

От такі справи.

Бувайте здорові.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-297272
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Всім привіт.

15800км.

Вроді з авто все нормально.

Єдина неприємність - це те, що згорів моторчик (соленоїд чи актуатор короче хз як назвати ) ЦЗ в задній лівій дверці. Думав їхати по гарантії. Глянув в неті по чому вони - передумав. Думаю ну нах паритися з УкрАвто із-за дрібниці.

Одним словом одного погожого дня вирушив я на автобазар.

В планах купити:

1. лампочки до противотуманок, бо одна згоріла сука ще й права.

2. моторчик до ЦЗ.

3. молдинги на двері.

і взагалі пробити що по чому.

Не знаю хто як, але я коли заходжу на автобазар в мене таке враження що вже зі старту тебе хочуть розвести. Таке враження, що продавці думають, якщо ти нормально одітий і в окулярах , то ти тормоз, нічого не шариш ітебе можна наїбати поповній.

Підходжу там де великий вибір (по місцевим міркам) лампочок до противотуманок.

Продавець - "Що вам потрібно?".

Я - "Лампочки до противотуманок".

Продавець - "Вам сині чи хамелеони?"

Я думаю собі - "я що молдаван з синіми противотуманками їздити?"

Кажу - "дайте без наворотів, але якісні, але тільки не таку" і показую ту лампочку, що мені на Укравто закрутили при установці противотуманок за 500 грн.

Продавець - "Це у вас були галімі китайські ".

Я думаю собі - "хто б сумнівався, що укравто поставить японські?".

Продавець - "Ось є німецькі Нарва - класні ".

Я знову думаю собі - "які вони нах німецькі, чо ти мені мозги париш?"

Кажу - "ладно, давайте але якщо буду криві, то принесу назад із скандалом".

Думав може якісь філіпси є, або ще щось..

Йду шукати моторчик до ЦЗ.

Бачу є. Питаю кіко ? Кажуть 20 грн. Питаюсь чи є якісь інші тіпа SPAL або ще щось. Продавці сіли на сраку і не знають, що сказати.

Кудись побігли - принесли якусь упаковку і дають мені моторчик звідти і кажуть - от це за 40 грн і це нармальний німецький. Я :lol: . Думаю от мій ланос буде радий чистокровним німецьким запчастинам. :D . Але прікол в тому що на моторчику за 20 грн є штапм виробника і комлект шурубчиків та тяг, а в цьому за 40 грн. комплектація тільки базова - одна тяга. Короче...

Беру я цей "бундесовський" моторчик і йду шукати молдинги, але ніде немає.

Думаю ладно - в мене й так обід вже закінчується, їду я в офіс.

День перед цим я отримав нарешті фільтр салону Містрал із Прізм-Авто (Запоріжжя).

Одним словом, сьогоднішній вечір я присвячу одній з своїх жінок - своїй автомашині :oops:

Лампочка в противотуманці була поміняно швидко, думав міняти другу. Але передумав, хочу порівняти ресурс китайця і німця:).

Закрутив назад той пластмасовий захист, що стоїть під правою противотуманкою (зліва такого немає). І в дядька в сенсі також немає. Хз чи повинен він там бути взагалі , але кріплення на лівій частині бампера під нього немає.

Наступним ділом хотів поставити фільтр салону. Пару рухів викруткою, все знято і я бачу, що поставити фільтр буде нелегко. Хоча поставив його за 2 хв лівою рукою, подерши собі руку, згадавши коструктора, його найближчих родичів та тих, хто почав випускати ці фільтри. Таке враження, що фільтри придумали до ланоса ТАЗоводи, щоб приколотись над ланосоводами :) .

Після того треба було провірити чи нормально я його поставив. От це зайняло 20 хв. Я так і не поняв чи фільтр повністю сів на своє місце чи треба ще забивати його.

Після цього зняв обшивку дверки, поставив моторчик, потестив, закрутив, ще раз потестив і закурив. Думаю от який я молодець, як я шарю авто ремонтувати.. :). Але сміх-сміхом, а 100 грн здерли б на сервісі мінімум.

Уважно придивившись до авто під час цього дрібязкового "ремонту" вияснив для себе, що ланос буде гриміти по брущатці і по інших галімих дорогах тому, що в ланосі кріпиться вся пластмаса на голий метал. Ну... вібачєйте... Які гроші така машина.

А так вроді з авто все гут.

Хоча мені здається що підрив пропав в авто і тяга.

Радує те, що вроді більше не слинить з-під ГБЦ. Вроді тосол в нормі і масло. Хоча для точності треба вимити мотор і тоді вже оцінювати.

До авто планується купити :

1. Мануал.

2. Вогнегасник.

3. Дорожня лампа з подовжувачем від прикуріватєля.

4. Молдинги (нарешті таки).

5. Адаптер «USB-ECU K-Line» для діагностики.

В подальшому хочеться

1. стойки Kayaba Exel_G

2. найти десь панельку з тахометром і замінити.

3. встановити БС Lanos Sport.

4. робити потрохи шумку своїми силами.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-308074
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Привіт всім.

Ось мій тазік пробіг 16800 км майже за 11 місяців.

Якихось проблем поки вроді немає.

Правда є одна маленька проблема з противотуманкою лівою - десь контакту немає доброго, але руки не доходять пофіксити.

Недавно вирішив я приділити час свому авто. Помив , натер, думаю щось підрипують деколи задні сідушки. Думаю, намотаю я ізолєнти. Намотав від душі.

Після цього як спинки почали рипіти, то мені аж страшно стало. Думаю нах я то мотав. Їздив мучився 2 тижні :energy: . Недавно зняв ізолєнту - тишина в салоні.

Або я щось не так робив, або туда ще зарано мотати.

Нарешті я купив свому авто вогнегасник!!! 115 грн на 2 кг якогось запорізького виробництва.

До речі на рахунок Запоріжжя. Поставив я фільтр салону собі.

Пилюки майже немає. Але, коли їдеш в дощ, то потію страшно (мається на увазі вікна). І думаю що на зиму нах цей фільтр знімати.

А так машина як машина. Їде вроді без проблем. Середній розхід 8,0. Так що сильно не напрягає.

Далі буде...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-322014
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

13-08-09

пробіг 20300 км.

Давненько я тут не був :)

Особливо нема що і писати.

Хоча...

Одним словом машина біжить без проблем.

Хоча підвіска гримить, але я вже переконався, що це нормально і не треба напрягатися. Вікна на брущатці гримлять-скриплять, але я вже привик. Думаю ці зауваження до авто за 52000 грн. лишні.

Трошки підроює моторчик на холостих, але мені пох і я їду дальше.

Потрохи цифра на одометрі почала приближатися до 20000 км - тобто 2-га заміна масла(вірніше ТО-2) .

Прикинувши що заміна масла 700-900 грн. вийде вирішив забити на ту гарантію УкрАвто.

Було куплене масло Q8 і всякі фільтра. Повітряний та бензиновий замінв під офісом. Масло хотів дома замінити.

Але як завжди воно буває : плануєш одне, а виходить совсім інше. В результаті на одометрів 20100, а нове масло в багажнику їздить зі мною вже тиждень.

Якось я собі їду і бачу вивіска "заміна масла". Заїхав, завтикав - вроді пристойні бокси, купа маслів-фільтрів, купа всякого обладнання. Питаю - кіко заміна масла на ланосопепелац? Кажуть 40 грн. Заїхав на яму - 30 хв і масло замінене.

Підібємо бюджет кампанії "ТО-2" = 300 грн з маслами, фільтрами та роботою.

Залишилося поїхати на діагностику ходової, хоча думаю якихось проблем особливих не виявлять, але резинки стабілізатора та зетки вже сидять в багажнику:)

А так більше нічим немає похвалитися...

далі буде.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-363887
Поділитись на інші сайти

• 6 місяців потому...

Всім привіт!

Нарешті дійшли руки написати хоч пару слів про своє авто.

Пробігло воно вже 29500 км за півтора року.

Як для нової машини, то вік і пробіг солідний...

Що вам сказати ? Тьфу-тьфу , але авто надійне, хоча не таке комфортне якби хотілося.

Але кожен день мене возить на роботу туда-назад 34 км і особливих перетензій немаю.

Чи купив би я знову ланос в якості свого нового авто?

Думаю ні. Хоча це авто ніразу мене не підвело.

Навіть коли було -35 на вулиці, а я ще живу біля річки, де вологість величезна і ранковий старт нелегкий. Не буду кривити душою, але акумулятор на ніч знімав - ну не ставлять поляки нормальні батареї на ланос. Плюс в мене масло 10В40. В 35-градусний мороз чув всі елементи мотора окремо: масляний насос, стартер, гідропідсилювач, ремінь генератора.

Але... В ці сніги при парковці я залазив в такі сніги, що тієї зими навряд би рискнув.

Можливо це залежить від коліс? Але вважаю Nokian W далеко не фонтаном. Можливо ланос має задатки джипа?:)

Щодо самого ланоса. За цих півтора року, виявилось, що при всій бюджетності цього авто, воно має дуже благородне походження(як не дивно).

1. Дизайн та кузов - сам маестро Джуджарді.

2. Ходова проста як борщ - англійська.

3. Мотор німецький - і зовсім не опелькадетівський, як багато, хто вважає.

До речі у ланоса є пару фіч від модних та дорогих авто:

1. Гідропідсилювач "мертвіє" в залежності від швидкості.

2. Встроєна діагностика помилок БК.

3. Є ще одна фіча, але блін забув:)

Недавно я чесно аж припух від одного чувака.

Вроді грамотна людина.

Я давно з ним не бачився.

Підїзджаю, потер з ним пару хв, а він питає "ти що взяв ланоса?".

Я кажу "взяв".

А він - от взяли жигулі і поставили в інший корпус і є авто.

А в самого цього чувака жигулі(2107).

А я йому на це що проїхав півтора року і тільки масло і бензин.

А він ти гонищ.

Я зрозумів, що власник ваз 2107 взагалі не втикає в прікол і краще нехай курить дальше свій бамбук.

Доречі нарахунок масла.

Перечитав нємєряно інформації на тему "яке масло лити?"

І нарешті надибав грамотного моториста, який підтвердив моє власне переконання.

Масло буває 2-х видів - зимове і літнє.

А чи синетика чи мінералка залежить від товщини гаманця, якості збірки мотору та дурості власника авто.

От недавно сам стою в Епіцентрі і так хочу купити ту Кастрюлю за 500 грн, але ж специфікації рекомендовані виробником зовсім інші!!!

От взяв і купив лікі молі, яке по специфікаціях сервісного (і не тільки) мануала підходить, але вартість всього 270 грн.

:shecry:

Багато хто жаліється на аппетит ланоса. От хз.

Я часто їзджу по пробкам, тепер зима, буксую. І ще поки не прогрію авто до того щоб стрілка температури ОЖ не полізла вверх - навіть не думаю рушати.

В мене деколи ранком машина тарабанить 15-20 хв, поки нагріється + щоб вікна розпотілися і були чисті (для мене безпека дорожче будь-якого бензину.)

Від повного баку до першого моргання лампочки я проїджаю в такому режимі від 480 до 500 км.

Авто не шите і не тюніховане.

При такому розкладі 48(повний бак) - 6 (лампочка) = 42 л на 490 км. Звідси 42/490=х/100=42*100/490= 8,6 л. Це прогріви, пробки(ну звичайно не київські), букси і т.п.

Моя літня норма 7,9-8.0. Хз. Може щось путаю?

А так все гут, єдине про що я жалію, то це про теперішнє своє відношення до авто.

Під капот до масла і всього решту заглядаю раз в 1-2 місяці.

Машина в мойці не була вже скоро 3 місяці.

Лампочку лівої противотуманки міняю вже 6 місяців.

От такий я шОфер...

Бажаю всім безпечної дороги і якщо авто не хоче заводитись, то щоб це у вас було під хатою або під офісом, але точно не в 4-рядному напрямку чужого міста, або не дай Бог серед поля вночі , де не гребе ні один сотовий оператор.

Будьте здорові, далі буде.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-517727
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

22.04.10

Світле свято для всіх жовтенят та піонерів:)

Всім привіт.

Пробіг 32500.

Недавно замінив масло на 30400 км. Майже як по книжці.

Хоча на мене всі дивляться як на мудака, що я міняю масло раз в 10000, а не раз в 6-7 тис. км.

Хе. Доречі. Про заміну масла. Купив я масло ЛікіМоллі тратата (не памятаю яке, але точно по книжці) в Епіцентрі. Ходив разів 5 вибирати. Крутився між Мобілом, Каструлью і Лікі. Вибрав Лікі, бо саме прикольніше підходило по специфікаціям.

Беру я це масло і їду до знайомого на сервіс. Приїзджаю. Він починає процедуру, відкриває банку масла і офігіває.

Масло таке як болото, як реальне болото.

Цей сервісмен каже, що не буде заливати це масло мені і йде радитись із продавцем масел в магазині.

Продавець говорить що це якась бадяга. А потім згадує щось і додає - "Часом масло не Лікі".

Я говорю: "Так" і показую банку. І тоді продавець видає заключення, що для масла Лікі такий колір нормальний.

Одним словом я замінив масло і поїхав собі далі.

Особливих проблем з авто немає, якщо не рахувати продовження підтікання з під голови тосолу і масла.

Проїхавши ще 2 тис км я вирішив все-таки поїхати на автосервіс і спробувати усунути причину підтікання.

Позвонив на сервіс, на якому я колись свою таврюку ремонтував, записався, попередньо запитавши скільки буде коштувати заміна прокладки ГБЦ. У відповідь почув 400 грн.

Наступив день зустрічі, приїзджаю я на сервіс. :witch:

Заганяю авто, поки воно остиває йду пити каву і курити. Через хвилин 40 зявляється майстер і починає потрошки розбирати мотор.

Доходить до моменту коли вже злили тосол і має відбутися зняття голови, майстер говорить помічнику - "йди в магазин візьми прокладку". Помічник пішов і приносить прокладку.

Майстер - "Це що ти приніс?"

Помічник - "Прокладку".

Майстер - "Це не та прокладка"

Помічник - "Це ж на ланос".

Майстер - "Ця прокладка тіпа на ланос, але ми її ставити не будемо, бо вона галіма".

Короче закінчується тим, що один із продавців обїздив місцеві склади та магазини і прокладки немає.

Я розстроєний стою і думаю, так блять, якщо ви мене записували на таку роботу, то чого ж не запитали в магазині чи є в наявності прокладка? :wall:

Майстер підходить до мене і говорить - "якщо хочеш, то ставлю цю, але гарантувати нічого не можу, скоріш за все буде знову текти. Тому давай завтра приїде твоя прокладка і я її поставлю та й наберу тебе коли буде готово".

Я кажу "добре", визиваю таксі і чешу в офіс.

Але якщо чесно, то абідна.

В мене зразу закралась підозра. Коли цей майстер пробував зрушити ГБЦ з посадочного місця, то вона (ГБЦ) не хотіла піддаватися. І раніше виявилося, що болти ГБЦ були слабо закручені. Хоча цей майстер переконував мене, що обтяжка голови нічого не дасть, всерівно я приїду до нього через 2-3 дні.

Також після того, як я вийшов з бокса тіпа їхати собі геть, я вирішив його(майстра) дещо попросити - зробити діагностику ходової.

І я застав цього майстра в капоті мого авто - таке враження, що він почав мотор збирати назад.

Тому зводячи всі ці факти докупи, в мене виникла наступна підозра:

1. Майстер побачив, що болти були слабо закручені.

2. Головку було важко зірвати з місця.

Я підозрюю, що історія з прокладкою - кіно, і якщо так, то дуже добре зіграно. Вони мене зараз наганяють, закручують все назад, роблять нормальну обтяжку, заливають тосол і звонять мені завтра під вечір, мол , давай чеши до нас - твоя автівка готова і неси гроші.

Такий собі разводняк на рівному місці.

Але може я щось видумую?....

Хоча , якщо навіть надурять, то головне щоб авто нормально працювало і не текло з-під ГБЦ.

А всі нечесно отримані гроші або на шару, як показує життя, приносять тільки проблеми , а не задоволення.

Ну це таке.

Головне , щоб завтра не позвонили і не сказали, що прокладка буде тільки через 4 дні. :veryangry:>:-[

Змінено користувачем lars_145
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-579159
Поділитись на інші сайти

22-04-10 (Вечір)

Телефон дзззззззз!!!!

Дивлюся дзвонить мій майстер.

Каже що авто готове, але є декілька "но":

1. Коли клєму АКБ поставили на місце авто захлопнулось.

2. Прокладку поставили таку як треба, але вона дорожча на 60 грн, бо брали на базарі.

Але авто готове :yahoo:

Беру таксі і :witch: на сервіс.

Приїзджаю даю таксісту 50 грн (бо живу в пригороді).

Підходжу до сервісменів, ще раз здороваюсь і відкриваю авто запасними ключами.

Бере майстер і заводить авто. УРА!!! завелось з першого разу.

Дав попрацювати пару хв і заглушив. Пішли розрахувались.

Бюджет кампанії:

1. Прокладка 150 грн (в їхньому магазині 90, але немає).

2. Робота 400 грн.

3. Таксі 50 грн.

Сідаю в авто , щоб їхати додому, заводжу і чую лишняковий гул в моторі.

Кажу - "Опа , а це що за тєма? :shock: "

Майстер - "Не сси, все нормально, ми ж тобі все там трогали, притреться... "

Я реально в шоці і розкис. Думаю блін грузять.

Але виїзджаю від них і через 30 секунд гул справді пропадає. І більше всю дорогу 15 км не появлявся.

Короче прокладку мені поставили якусь опельовську модну.

По словам майстра вона йому сподобалась, оскільки має мідну вставку в тому місці де в 1,5 мотора любить сочитись масло.

Сказав, помити мотор, і контролювати чи не тече. Якщо щось, то чекає мене в гості, але текти не повинно.

Одним словом завтра вечером помию мотор і буде точка відліку.

Судячи із старої прокладки, то підтікало масло, і вроді всередину мотора тосол не попадав.

Надіюсь що з авто буде все гаразд, що не потрачені дурно гроші й час, чого бажаю всім з lanos.com.ua.

Йду пити пляшку пива і вболівати за "Ліверпуль".

Далі буде

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-579406
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

21-30-2012.

Купа часу не оновлював свій журнал...

З останнього свого писання пройшло майже 2 роки.

Якось вже дивлюся на своє авто по філософськи.

За ці 2 роки я не мав ніяких проблем з машиною, не було ніяких поломок.

Авто чесно возить мене з роботи/на роботу і не тільки.

Часто люблю кудись помандрувати на вихідні в радіусі 200-400 км і все без проблем.

За цей період я встановив підігрів на дзеркала, встановив передні ЕСП - все було зроблено своїми руками:) - доречі ці штуки не понти, а реально потрібні речі.

Витрат на машину(ремонт) практично не було - планові заміни тосолу/гальмівної рідини/колодок,помпи та інших розхідників.

Не повірите, але машина до цього часу їде на рідних свічках - 70000км.

Недавно поставив нові - різниці майже немає , навіть появились якісь пропуски - вернув назад старі свічки.

Буду відвертим - дуже хочеться якогось комфортнішого авто. Але на жаль фінансове положення все більше не дозволяє думати про якесь нове авто класом вище.

Купити трошки ліпше б/у в принципі зможу, а головне щоб я не пересів з безпроблемного ланоса на щось крутіше і щоб не почалося...

Всі на фірмі знають що мій ланос під офісом - це норма (аксіома); якщо його немає, а я на роботі значить я вчора бухав :) .

Вже й не знаю що писати...

Хочу сказати, що навіть незважаючи на свою древність, ланос навіть на даний час являється бестселлером серед бюджетних авто і я свій вибір 4 роки тому зробив правильний :).

На днях маю їхати на ТО. От тоді більш буде повноцінна картина на рахунок класності ланоса і його безвідказності.

Бажаю всім їздити на бумерах і мерсах, ну накрайняк на фольцах :)

Далі буде.

Змінено користувачем lars_145
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-1209815
Поділитись на інші сайти

• 10 місяців потому...

Знову пройшло купу часу з останнього мого запису (21-03-2012).

Якщо комусь цікаво, то за цей час з машиною проблем не мав (тьфу-тьфу-тьфу).

Масла-колодки. Короче 700-900 грн. раз в півроку (10000 км).

Хоча, брешу, мав проблему - почав сочитися тосол з під одного патрубка. Дотягнув - почалось сочитись в іншому, знову дотягнув.

Знову почало текти в самому незручному місці. В неділю з чортопханнями підняв морду машини на бруси, заліз дотягув. І тут до мене доперло.

"Ти слоню гумовий з освітою фізичного факультету.....Чого тече в різних місцях???".

Короче поїхав в магазин, купив пробку розширювального бачка і текти перестало.

Одним словом, для тих кого цікавить чи надійна машина Ланос - скажу що дуже.

Але вже маємо 4,5 року від початку експлуатації і тихенько рухаємось в сторону пробігу 100000км.

Починає мене відвідувати думка поміняти авто, оскільки боюсь що якщо почне сипатись, то все зразу:) .

Хоча, ну продам я свого ланоса за 6000, ну є в загашнику 2 кг у.о. - разом 8, ну нехай 9(з великим напрягом).

Все рівно до кіа ріо/хундай акцента/фольца поло залишається далеко.

9 * 8 = 72. Треба ще 40-50 тис.

Може б знову ризикнув і заліз в борги на 3 роки, але в теперішній економічній ситуації це стрьомно.

Брати щось беушне - ссу.

Виходить що світить мені максимум заз форца.

Але коли читаю форум власників форців, починаю біситись.

В них там так запрелестний форум(нехай не ображаються організатори і модератори) - все на купу, що витягнути якусь інформацію по ділу реально напряг. Починає якийсь чувак бортовий журнал і зразу йому туди напіхують купу оффтопових питань.

В цьому плані форум ланос.ком.юа на голову (а то і дві) вище, хоча дехто також зловживає.

Колись тусувався на таврія.орг.юа - то там за дописи в чужому бортовому журналі попереджали або наказували.

Так що отакі справи.

Далі буде.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/8211-lanos-15-bazagur-05u/page/2/#findComment-1477166
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.