Перейти до змісту

Кредит в "ПростоФинанс"

получившие письмо об увеличении % ставки  

262 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Вот ещё хорошенькая новость!

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275432
Поділитись на інші сайти

интересно, они ссылаются на увеличение среднеарифметического значение курса на протяжении 1 месяца, пишут курс с 8.11.08 до 8.12.08 вырос на 22,95%, а если .....

с хх .хх.хх по хх .хх.хх курс упал или не вырос .....

Может выбрать именно етот месяц , а не тот что они нам преложили

по чему именно с 8 по 8 Этой даты в договоре нет

я например хочу с хх .хх.хх по хх .хх.хх курс упал и вы

МР обзаны мне снизить % и заплатить за текущий месяц .......

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275438
Поділитись на інші сайти

отношение курса они мне выслали с 8.. по 8...

Я получил ХХ.ХХ.ХХХХ и посчитал ,что с ХХ по ХХ курс не менялся и поэтому предлагаю Вам перестать меня шантажировать и морально запугивать ,а то я буду вынужден обратиться впрокуратуру...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275467
Поділитись на інші сайти

Первая часть от Wind-70

Вторую ждём...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275507
Поділитись на інші сайти

Камарады, а я хочу написать в ответ, что-то типа, "Вы в своем письме п.2.8.3 перебрыхали, так что я думаю что мой договор вы перепутали с чьим-то другим, патаму шо у меня ставка повышается в случае роста гривны, а Вы мне ваще шо-то наоборот цитируете. Так що вважаю вашы повыдомлення недоречними и ваще гоните оригинал договора".

Мнения, гаспада?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275522
Поділитись на інші сайти

Добрый день, уважаемые пані та панове.

Хотел бы поделиться с Вами составленным мной ответом в Простофинанс. Хотел бы обратить Ваше внимание на то, что обстоятельства, изложенные в данном ответе могут и должны пригодится Вам в суде (если до этого дойдет). Разрешаю, в случае необходимости, рассылку данного письма на другие ресурсы. С уважением, Mikloff.

Директору ТОВ «ПростоФінанс»

Марку Рею

м. Київ, Московський проспект, 9

оф. 5-401, 5-й корпус, 4-й поверх

Шановний Марк Рей!

__ ___________ 2009 року я отримала лист від ТОВ «Простофінанс» в якому містилось звернення від Вашого імені, але без Вашого підпису та печатки ТОВ «Простофінанс» та повідомлення № ___________________ з печаткою ТОВ «Простофінанс», але без Вашого підпису (факсимільний підпис не може вважатись дійсним, адже у відповідності до ч.3. ст. 207 ЦК України при укладанні кредитного договору ми не доходили до згоди щодо можливості використання факсимільного підпису та зразок такого підпису мені наданий не був). Хоча, з огляду на вищевикладене, дане повідомлення і не може вважатись офіційним, я уважно розглянула його, на що можу повідомити Вам наступне:

____ _________ 200_ року між нами був укладений Кредитний договір (далі по тексту – Кредитний договір), відповідно до якого ТОВ «Простофінанс», як Кредитодавець, мало надати, а я, як Позичальник, повернути кредит в сумі ___________ грн. з терміном погашення до ____ _________ 20__ року з процентною ставкою за користування кредитом у розмірі ___%. За час користування даним кредитом я не допускала жодного порушення умов даного Договору, завжди вчасно та в повному об’ємі сплачувала щомісячні внески за користування кредитом. З огляду на це, справжній подив викликало в мене повідомлення № __________________, направлене від Вашого імені, про підвищення процентної ставки з існуючих ___% до ___% і вважаю, що порядок зміни процентної ставки за користування кредитом, запропонований ТОВ «Простофінанс», не відповідає вимогам Кредитного договору та чинному Законодавству України, а саме:

1. Під час пропозиції (оферти) на підвищення процентної ставки за користуванням кредитом, ТОВ «Простофінанс», як Сторони по Кредитному договору, не дотрималось вимог до письмової форми правочину. Так, відповідно до ч.2. ст. 207 ЦК України, правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами). Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, Законом або іншими актами цивільного законодавства, та скріплюється печаткою. В порушення даної норми Закону, підпис уповноваженої особи під правочином, вчиненим ТОВ «Простофінанс», відсутній. Застосування ж факсимільного підпису в даному випадку не може прийматись до уваги, оскільки Сторони по Кредитному договору, у відповідності до ч.3. ст. 207 ЦК України, не доходили до письмової згоди, щодо можливості застосування факсимільного підпису та зразки відповідного аналога власноручних підписів одна одній не надавали.

Отже, як вбачається з вищенаведеного, вимоги до письмової форми правочину не дотриманні. Наданий Вами графік платежів в новій редакції має викладатись у вигляді Додатку до Кредитного договору та являтись його невід’ємною частиною, а отже має відповідати вимозі ч.1. ст. 1055 ЦК України, яка є нормою імперативної дії, що встановлює обов’язковість його письмової форми. В зв’язку з тим, що така форма Договору (Додатку до нього) не дотримана, згідно ч.2. ст. 1055 ЦК України, такий Договір є нікчемним.

Відповідно до ч.1 ст. 203 ЦК України, зміст правочину не може суперечити актам цивільного законодавства, а згідно ч.1 ст. 215 ЦК України недодержання даної вимоги є підставою недійсності правочину, а ч.2 цієї ж статті ЦК України уточнює, що недійсним є правочин, якщо його недійсність встановлена Законом (нікчемний правочин). У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається.

2. В своїй заяві Ви керуєтесь абзацом 2 частини 10 статті 11 Закону України «Про захист справ споживачів». Викликає здивування таке обґрунтування Вами своїх вимог, адже відповідно до абзацу 1 тієї ж частини 10 статті 11 Закону України «Про захист справ споживачів» якщо Кредитодавець згідно з договором про надання споживчого кредиту одержує внаслідок порушення споживачем умов договору право на вимогу повернення споживчого кредиту, строк виплати якого ще не настав, або на вилучення продукції чи застосування іншої санкції, він може використати таке право лише у разі:

1) затримання сплати частини кредиту та/або відсотків щонайменше на один календарний місяць; або

2) перевищення сумою заборгованості суми кредиту більш як на десять відсотків; або

3) несплати споживачем більше однієї виплати, яка перевищує п'ять відсотків суми кредиту; або

4) іншого істотного порушення умов договору про надання споживчого кредиту.

Таким чином, як вбачається з даної норми Закону, на яку Ви посилаєтесь, вона є імперативною і встановлює виключний перелік підстав виникнення у ТОВ «Простофінанс», як кредитодавця по Кредитному договору, права на вимогу повернення кредиту, строк виплати якого ще не настав, або на вилучення заставного майна. Жодних з порушень, зазначених в абзаці 1 частини 10 статті 11 Закону України «Про захист справ споживачів» я не допускала (це фактично підтверджується і Вами, оскільки в Повідомленні в графі «прострочена Заборгованість по кредиту (з врахуванням штрафних санкцій)» вказано «0» грн.), а отже і права на вимогу повернення кредиту, строк виплати якого ще не настав, або на вилучення заставного майна Ви не маєте.

Неможливо прийняти до уваги Ваше посилання на п.6.2.3. Кредитного договору, адже незрозуміло, на який саме підпункт даного пункту Ви посилаєтесь.

3. У відповідності до статті 509 ЦК України зобов’язанням є правовідносини, в яких одна сторона (боржник) зобов’язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) чи утриматися від порушення особистих немайнових або майнових суб’єктивних прав і законних інтересів, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов’язку.

Як відомо, добросовісність, розумність і справедливість є принципами зобов’язального права і основними засадами цивільно-правового регулювання зобов’язальних відносин (частина 3 статті 509 ЦК України).

Принцип добросовісності можна визначити як засаду, що передбачає сумлінну і чесну поведінку суб’єктів при виконанні своїх суб’єктивних обов’язків і здійсненні своїх суб’єктивних прав у зобов’язальних відносинах.

Принцип справедливості полягає у незловживанні правом і врахуванні інтересів іншої сторони зобов’язання.

Саме тому незрозуміло, чому ТОВ «Простофінанс», керуючись п.2.8.3. Кредитного договору, запропонував здійснити збільшення процентної ставки за користування кредитом, керуючись зростанням середньоарифметичним значенням встановленого НБУ курсом долара США по відношенню до курсу, встановленого НБУ на момент укладання Кредитного договору і не пропонував раніше, керуючись тим же п.2.8.3. Кредитного договору, здійснити зменшення процентної ставки за користуванням кредитом в період з травня по жовтень 2008 року, адже саме в цей період відбулось зменшення середньоарифметичним значенням встановленого НБУ курсу долара США по відношенню до курсу, встановленого НБУ на момент укладання Кредитного договору більш, ніж на 3% (5,05 грн. за долар США на дату отримання кредиту та 4,85 – 4,86 грн. в період травень-жовтень 2008 року).

Крім того, з надісланого Вами повідомлення абсолютно незрозуміло, яким чином Вами було встановлено, що, відповідно до зростання середньоарифметичного значення курсу долара США, ставка за користування кредитом зросла саме до ____%, адже жодних розрахунків такого збільшення Ви не надали. Так само не зрозуміло, яким чином може змінюватись в сторону зменшення процентна ставка за користуванням кредитом у разі зниження середньоарифметичного значення курсу долара США.

Також звертаю Вашу увагу, що згідно ч.1. ст. 654 ЦК України, зміна або розірвання договору вчиняється у тій самій формі, що і договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом. Відповідно до п.9.6. Кредитного договору, всі зміни та доповнення до цього Договору вносяться за згодою сторін у письмовій формі та є невід’ємною частиною цього Договору. Ч. 2 ст. 638 ЦК України встановлює, що договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) другою стороною.

З огляду на вищевикладене, керуючись ч.1. ст. 202, ч.1 ст. 203, ч.2,3 ст. 207, ч.1,2 ст. 215, ч.3 ст. 509, ч. 2 ст. 638 ЦК, ч.1. ст. 654, ч.1,2 ст. 1055, ст. 11 Закону України «Про захист справ споживачів», ст. 27 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», повідомляю Вам наступне:

- Укладання правочину, спрямованого на збільшення процентної ставки за користування кредитом та внесення змін в Додаток до Кредитного договору, що містить затверджений графік платежів, не вбачаю можливим до часу усунення ТОВ «Простофінанс» зазначених в даному листі обставин, що призводять до нікчемності даного Правочину;

- У разі здійснення ТОВ «Простофінанс» збільшення процентної ставки за користуванням кредитом в односторонньому порядку без усунення обставин, що призводять до нікчемності даного Правочину, я буду змушена звернутись з відповідною скаргою до Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Організацію у справах захисту прав споживачів та, у разі необхідності, і до суду.

Додаток:

1. Копія конверту від ТОВ «Простофінанс»;

2. Копія повідомлення № _______________ з графіком платежів;

3. Всі інші документи, необхідні для розгляду даного листа Ви маєте.

__ _________ 2009 року.

З повагою,

/___________________/

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275525
Поділитись на інші сайти

Мне только что принесли оригинал договора , точнее ранее подписанный мной договор заверенный 11.02.09года. А также позвонили по вопросу переплаты, спросили нужно ли присылать новый график с учетом переплаты, с уменьшением ежемесячной суммы оплаты. После моего вопроса по какой % ставке, ответили, что по новой. Но если вы не согласны, то мы его направлять не будет, ведь вы его все равно не подпишите !!!!! Т.е. все-таки понимают что наше согласие необходимо! Это уже радует! После моего ответа, что график платежей я им отправила обратно ( оригинал) даже ойкнула. Я ей ответила, что письма надо читать! И еще сказала, вот что : если я сейчас вам инаправлю новый график с новой % ставкой, обратно изменить ничего нельзя будет !!!! Т.е. действует старая ставка, или я чего-то не понимаю...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275533
Поділитись на інші сайти

Первая часть от Wind-70

Вторую ждём...

Консультация приведена относительно банков и, к сожалению, действительно не распространяется на финансовые учреждения типа Простофинанс. Честно говоря, других поводов, чтобы отбиться, кроме тех, которые я указал выше, не вижу. Если кто-то добавит что-то разумное буду рад прочитать...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275536
Поділитись на інші сайти

Мне только что принесли оригинал договора , точнее ранее подписанный мной договор заверенный 11.02.09года. А также позвонили по вопросу переплаты, спросили нужно ли присылать новый график с учетом переплаты, с уменьшением ежемесячной суммы оплаты. После моего вопроса по какой % ставке, ответили, что по новой. Но если вы не согласны, то мы его направлять не будет, ведь вы его все равно не подпишите !!!!! Т.е. все-таки понимают что наше согласие необходимо! Это уже радует! После моего ответа, что график платежей я им отправила обратно ( оригинал) даже ойкнула. Я ей ответила, что письма надо читать! И еще сказала, вот что : если я сейчас вам инаправлю новый график с новой % ставкой, обратно изменить ничего нельзя будет !!!! Т.е. действует старая ставка, или я чего-то не понимаю...

См. ответ в моем письме относительно акцептирования оферты...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275539
Поділитись на інші сайти

Принцип справедливості полягає у незловживанні правом і врахуванні інтересів іншої сторони зобов’язання.

Саме тому незрозуміло, чому ТОВ «Простофінанс», керуючись п.2.8.3. Кредитного договору, запропонував здійснити збільшення процентної ставки за користування кредитом, керуючись зростанням середньоарифметичним значенням встановленого НБУ курсом долара США по відношенню до курсу, встановленого НБУ на момент укладання Кредитного договору і не пропонував раніше, керуючись тим же п.2.8.3. Кредитного договору, здійснити зменшення процентної ставки за користуванням кредитом в період з травня по жовтень 2008 року, адже саме в цей період відбулось зменшення середньоарифметичним значенням встановленого НБУ курсу долара США по відношенню до курсу, встановленого НБУ на момент укладання Кредитного договору більш, ніж на 3% (5,05 грн. за долар США на дату отримання кредиту та 4,85 – 4,86 грн. в період травень-жовтень 2008 року).

Вот и я о том же

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275541
Поділитись на інші сайти

Первая часть от Wind-70

Вторую ждём...

Консультация приведена относительно банков и, к сожалению, действительно не распространяется на финансовые учреждения типа Простофинанс

Пока не получим ответ от МИНЮСТА, утверждать выводы юристов и доказывать это, что не привело к однозначному мнению всех юристов, не имеет смысла... моё мнение. Ваше письмо, это ответ на письмо №2 от ПФ?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275551
Поділитись на інші сайти

Первая часть от Wind-70

Вторую ждём...

Консультация приведена относительно банков и, к сожалению, действительно не распространяется на финансовые учреждения типа Простофинанс

Пока не получим ответ от МИНЮСТА, утверждать выводы юристов и доказывать это, что не привело к однозначному мнению всех юристов, не имеет смысла... моё мнение. Ваше письмо, это ответ на письмо №2 от ПФ?

Нет, это ответ на письмо №1. Письмо №2 содержало в себе стандартный ответ, адресованный всем, но совсем не подходившему на мой запрос. Напоминало разговор немого с глухим. Но мне на руку - я этот ответ, если надо, буду в суде показывать...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275558
Поділитись на інші сайти

Письмо супер! Так мы уже на первые письма написали ПФ ответ. Я писала с юристом, но свой ответ они опоздали прислать. Или дюже каверзное прочитали в нём, что думают, чего такого ответить.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275562
Поділитись на інші сайти

Думаю они их не читают! Если удивляются потом, что всместе с ответом я им вернула график платежей, о чем в тексте также указала

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275568
Поділитись на інші сайти

подскажите плиз. как правильнее поступить

Значит плачу я больше ежемесячного платежа, но неделю назад мне позвонили и сказали что у вас с февраля новая ставка и типо вы заплатили больше значит типо согласны.

НО, письма я от них не получал-это раз.

№ письма мне тоже отказываються назвать(думал уже пойти на почту самому его найти чтобы ответы поотписывать им)-это два

ну и самое интересное, теперь они мне говорят примерно следующее: "типо письмо мы отправляли и вы его не получили по вашей вине, а если хотите чтобы мы его продублировали, то напишите нам письмо с ПРОСЬБОЙ О ПОДНЯТИИ ПРОЦЕНТОВ"-бред какой-то.

как дальше быть?? платить больше как платил до этого а потом в суд что они деньги свер платежа не в тело ложат а в проценты, письма же у меня нету о изменении ставки(и настаивать на одностороннем с их стороны повышении)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275575
Поділитись на інші сайти

Письмо супер! Так мы уже на первые письма написали ПФ ответ. Я писала с юристом, но свой ответ они опоздали прислать. Или дюже каверзное прочитали в нём, что думают, чего такого ответить.

Да, я уже понял из форума то, что вы написали ответ на первое письмо. Я привел здесь его текст исключительно для того, чтобы дать Вам основания для аргументации позиции в суде, держфинпослуг, иже с ними.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275577
Поділитись на інші сайти

Значит плачу я больше ежемесячного платежа, но неделю назад мне позвонили и сказали что у вас с февраля новая ставка и типо вы заплатили больше значит типо согласны.

№ письма мне тоже отказываються назвать(думал уже пойти на почту самому его найти чтобы ответы поотписывать им)-это два

ну и самое интересное, теперь они мне говорят примерно следующее: "типо письмо мы отправляли и вы его не получили по вашей вине, а если хотите чтобы мы его продублировали, то напишите нам письмо с ПРОСЬБОЙ О ПОДНЯТИИ ПРОЦЕНТОВ"-бред какой-то.

как дальше быть?? платить больше как платил до этого а потом в суд что они деньги свер платежа не в тело ложат а в проценты, письма же у меня нету о изменении ставки(и настаивать на одностороннем с их стороны повышении)

Напишите им письмо о том, что Вы ошибочно переплатили в предыдущем месяце большую сумму денег, просите излишек зачесть в следующий месяц, в этом месяце не доплатите эту сумму. Любое письмо необходимо отправлять с уведомлением о вручении заказным с описью вложения (подробно описав в описи вложения содержание письма).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275582
Поділитись на інші сайти

Привет!

Плохо, что Вы не предупредили их, что деньги, которые Вы им переводите - это частичное досрочное погашение (есть такое понятие в Договоре, почитайте. Но о част.доп. погашении надо предупреждать заранее. Попробуйте включить мороз и сказать, что простым письмом информировали их о намерении частично досрочно гасить (детский лепет, конечно, ни в каком суде не прокатит, но и они тоже так же тупо морозятся). Можете также сообщить им, что то, что Вам не доставили письмо - это проблема их и Почты Украины, а никак не Ваша, типа, надо было выбирать надежных контрагентов по доставке уведомлений, есть масса курьерских доставок. И основное - если Вы, конечно, собираетесь судиться с ними - потребуйте у них перерасчет платежей и новый график, а если они отказываются засчитать Ваш платеж как част. погашение, то Вы просите их вернуть Вам ошибочно переплаченную сумму. Полюбасу, Вы должны вымутить у них документ, подтверждающий противоречащее договору зачисление оплаченных Вами средств.

Удачи!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275585
Поділитись на інші сайти

Да, я уже понял из форума то, что вы написали ответ на первое письмо. Я привел здесь его текст исключительно для того, чтобы дать Вам основания для аргументации позиции в суде, держфинпослуг, иже с ними.

Спасибо Вам большое! Это пригодится всем тем, кто сомневается ещё в своих действиях по отношению к ПФ!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275587
Поділитись на інші сайти

Напишите им письмо о том, что Вы ошибочно переплатили в предыдущем месяце большую сумму денег, просите излишек зачесть в следующий месяц, в этом месяце не доплатите эту сумму. Любое письмо необходимо отправлять с уведомлением о вручении заказным с описью вложения (подробно описав в описи вложения содержание письма).

а ещё варианты есть. я просто платил больше чтобы уменьшить срок и тем самым переплату, а платя чётко по графику я опять вернусь на 5летний кредит с переплатой почти в 2 раза.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275588
Поділитись на інші сайти

Сегодня звонила в ПФ получить объяснения по графику платежей.Сравнив старый график с новым обнаружила: тело кредита в новом графике уменьшили на 100 грн.,а проценты увеличили на

300 грн. (сравнивая февраль 2009г.). Обоснованного ответа мне так и не дали. Мне кажется что это серьезное нарушение.У кого такие же графики,отзовитесь!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275640
Поділитись на інші сайти

Сегодня звонила в ПФ получить объяснения по графику платежей.Сравнив старый график с новым обнаружила: тело кредита в новом графике уменьшили на 100 грн.,а проценты увеличили на

300 грн. (сравнивая февраль 2009г.). Обоснованного ответа мне так и не дали. Мне кажется что это серьезное нарушение.У кого такие же графики,отзовитесь!

У ВСЕХ ТАК...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275647
Поділитись на інші сайти

Представьте себе даже если ежемесячно курс $ будет расти на 2,8 %, а по прошествии N времени прыгнет на 3,1% за месяц, все равно будет привязка к курсу на момент заключения договора и % посчитают за всь период. Хитрецы интересно по какой формуле они закладывали свой инвестиционный проэкт.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/71/#findComment-275676
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.