Перейти до змісту

Кредит в "ПростоФинанс"

получившие письмо об увеличении % ставки  

262 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Ура и мне сегодня позвонили причём с двух номеров 0444982161 и 0674629256.На вопрос буду ли я доплачивать, ответил что пока не получу ответа на своё письмо буду платить по старомую Также получил ответ из МинФина, отписали, что о правомочности повышения ПФ процентной ставки в одностороннем порядке они послали запрос в комитет по регулированию финансового рынка...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274119
Поділитись на інші сайти

Всем привет! Заплатила по старому. Звонила в центральный офис в Киеве,сказали что до конца месяца нужно доплатить разницу (%), если до конца месяца не будет доплаты-штраф 20% от всей суммы. Думаю как быть.И вообще,закон о повышении % в одностороннем порядке действует только на те договора,которые будут заключены после 10 января 2009г.(читайте внимательно) и не действует на фин.учреждения!

Читаю внимательно

ГК

Стаття 10561. Проценти за кредитним договором

1. Розмір процентів та порядок їх сплати за договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів.

2. Встановлений договором розмір процентів(прошедшее время или нет?) не може бути збільшений банком в односторонньому порядку.

3. Умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів в односторонньому порядку є нікчемною.

Конституцию

Стаття 58. Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Читаю дальше официальное тлумачення:

справа за конституційним зверненням Національного банку України щодо офіційного тлумачення положення частини першої статті 58 Конституції України

(справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів)

Рішення Конституційного Суду України

від 09.02.99 р. № 1-рп/99

ВИРІШИВ:

1. Положення частини першої статті 58 Конституції України про те, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи, треба розуміти так, що воно стосується людини і громадянина (фізичної особи).

2. Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим.

Кто компетентен- поясните ,,,,,,,,,,

Есть-ли группа в Днепропетровске?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274120
Поділитись на інші сайти

Вчера звонил чел с ПФ и сообщил мне, что если я не доплачу до пятницы задолженность (два платежа платил по старому) то мне будет насчислен штраф. Я сказал хрен вам а не доплата, если будет штраф обращусь в суд, платил и буду платить по старому. Он сказал- хорошо и положил трубку.

Вечером получил вот такое письмо.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274125
Поділитись на інші сайти

Сегодня получила ответ из Министерства финансов и ответ на письмо от ПФ с двумя додатками. Завтра иду к юристу со всеми документами и письмами (посоветовали вроде толкового). Вечером отпишусь если будет что нового.

А на счет дат, так правильно кто-то заметил - для поднятия % должна была собраться какая-нить рада или собрание и по этому поводу должно быть решение с указанием размеров повышения %. И на основании этого задокументированного решения в течении 7 дней нам должны были сообщить это решение и размер новых %.

По поводу нарады. Эта процедура оговорена в Статуте (Уставе) предприятия. Как я уже говорил давайте его запросим вместе с решением или приказом или ещё чего там нибудь. А ещё экономические показатели + ценоформирование с указанием влияющих факторов, т.е.$...;)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274134
Поділитись на інші сайти

Народ, я тут собрался с мыслями и запулил сцыцаевцам сегодня вот такое письмо:

Товариство з обмеженою відповідальністю

“ПростоФінанс”

Московський проспект, 9, оф. 5-401

5-й корпус, 4-й поверх

м. Київ, 04073, Україна

Шановний, Марк Рей!

На Ваше повідомлення за № ХХХХХХХХ від 08 грудня 2008 року (фактично Вами оформлене та відправлене поштою 15 січня 2009 року про що свідчить штемпель поштового конверту) отримане мною 20 січня 2009 року, щодо збільшення розміру річної процентної ставки за кредитним договором № ХХХХХХХХХХХХ від “25” червня 2008 року з додатками на трьох аркушах, мною 23.01.09 на Вашу адресу була направлена відповідь, в якій я вам виклав свою аргументовану позицію щодо дій ТОВ „ПростоФінанс”. Моя відповідь була отримана представником вашої компанії паном Яковенком 26.01.09, про що свідчить поштове повідомлення.

Цим повідомляю Вас, що станом на 27 лютого 2009 року я не отримав від вас будь-яких заперечень чи незгоду з аргументами, наведеними у моєму листі від 23.01.2009 року.

Таким чином, керуючись п. 2.8.3 Договору № ХХХХХХХХ від “25” червня 2008 року та ст. 20 Закону України „Про звернення громадян”, питання, порушені у вашому повідомленні № ХХХХХХХХХХ від 08 грудня 2008 року, вважаються вичерпаними.

Також цим повідомляю Вас, що з моменту підписання договору, мені не було надано оригіналів. Для підписання документів в момент видачі кредиту, мені були видані ксерокопії договору, які містять ксерокопію підпису невідомої особи. Також надані документи не містили печатки «Кредитодавця», а тільки її ксерокопію. Щоб отримати оригінали Кредитного договору та Договору Застави мені потрібно було зателефонувати до офісу. На протязі всього часу, я постійно нагадував Кредитодавцю, щоб надіслали оригінали належно оформлених документів мені на підпис. Але на теперішній час 27 лютого 2009 року р. оригінали документів мені не надано.

Тобто таким чином Кредитодавець порушив Закон України „Про захист прав споживачів” відповідно до п.4 ст. 11 якого, „Договір про надання споживчого кредиту укладається у письмовій формі, один з оригіналів якого передається споживачеві. Обов'язок доведення того, що один з оригіналів договору був переданий споживачеві, покладається на кредитодавця".

Відповідно п. 2 ст. 207 ЦИВІЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ, правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства, та скріплюється печаткою. Тобто, на теперішній час, Кредитний договір № ХХХХХХХХХХХХ від 25.06.2008 року ,не вважається оформленим належним чином підписаними і завіреним печаткою з боку Кредитодавця, а саме фактично вважається не укладеним.

Таким чином, прошу Вас терміново надіслати мені на підписання, оригінали Кредитного договору та Договору застави, оформлені належним чином, з підписами уповноважених осіб та копіями документів, які надають право підпису .

У випадку якщо ви у встановлений Законом термін не надішлите мені на підпис оригінали Договорів, відповідно до п. 4 ст. 545 Цивільного кодексу України, я змушений буду затримати виконання боргового зобов’язання до оформлення договорів належним чином.

З повагою,

Я любимый

27 лютого 2009 року

Кому ПФ в течении месяца не прислал ответ - можете мое письмо слямзить :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274157
Поділитись на інші сайти

Всем привет! Конечно хотелось бы чтоб законы,которые предлогают наши депутаты применялись на деле,а не на бумаге.Читайте снизу

Клієнти банків тепер законодавчо захищені!

10 січня вступив в силу Закон України від 12.12. 2008 № 661-VI ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам міняти умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку”.

Підприємцям слід звернути увагу на те, що дія Закону розповсюджується тільки на банки, а не на всі фінансові установи. Крім того, заборона на зміну умов договорів стосується майбутніх операцій, увязнених починаючи з 10 січня.

Привід

В умовах кризи клієнти банку стикаються з різного роду проблемами. До недавнього часу банкіри за здійснення своїх операцій самостійно і в односторонньому порядку вводили додаткову плату у вигляді комісії (комісії при здійсненні касових операцій по обміну валюти). Приблизно також в односторонньому порядку змінювалися умови кредитних і депозитних договорів. Цьому вирішила покласти край Верховна Рада.

Фабула

Заборона на односторонню зміну відсотків за кредитними договорами розповсюджується тільки на банки, а не на всі фінансові установи

Так, Законом України від 12.12. 2008 № 661-VI (далі - Закон № 661) парламенту заборонив банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку. Це було зроблено в першу чергу шляхом ухвалення змін до Цивільного кодексу.

Что не можна?

Парламентарії в Законі № 661 передбачили, що встановлений кредитним договором розмір відсотків не може бути збільшений банком в односторонньому порядку, а умова договору відносна права банку змінювати розмір відсотків в односторонньому порядку є нікчемним.

Також нікчемною є умова, що надає банку право змінювати розмір відсотків на терміновий внесок в односторонньому порядку. Прийнявши зміни в Закон України ”Про банки і банківську діяльність” Верховна Рада залишила банкірам право в односторонньому порядку зменшувати розмір процентної ставки за договорами внеску на вимогу.

Кому не можна?

На жаль, єдиний законодавчий орган не був послідовний в питанні встановлення заборони на односторонню зміну розміру відсотків за кредитними договорами. Адже заборона розповсюджується тільки на банки. Але стороною кредитного договору може бути і інша фінансова установа (зокрема кредитні союзи), яка отримала ліцензію на надання відповідної фінансової послуги.

Допущений пропуск правового регулювання може бути усунений шляхом ухвалення необхідного законопроекту. А таких вже у Верховній Раді два. Перший зареєстрований в парламенті 22 грудня під № 3524 народним депутатом від фракції БЮТ Валерієм Дубілем, який ініціював не тільки заборону зміни процентної ставки, але і заборону зменшення терміну дії договорів.

А другий законопроект під № 3524-1 зареєстрований у Верховній Раді 24 грудня представником від фракції Блоку ”НУ-НС” Кирилом Куликовим. Цією законодавчою ініціативою пропонується заборонити фінансовим установам не тільки змінювати процентну ставку, але і інші платежі.

Действие заборони

Від односторонньої зміни відсотків за кредитними і депозитними договорами захищені тільки позичальники і вкладники, які стануть такими з 10 січня 2009 року Законопроект № 3343 щодо заборони банкам міняти умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку містив завершальне і перехідне положення, згідно якому заборона на зміну процентної ставки планувалося розповсюдити на договори увязнені до набуття чинності Закону.

Але, мабуть, народні обранці пригадали норму ст. 58 Конституції України, згідно якої ”законі та iншi нормативно-правовi акті не мають зворотної дiї в часi, крiм випадкiв, коли сморід пом’якшують або ськасовують вiдповiдальнiсть особини”.

Виходячи з цього, прийнятий Закон № 661 не зможе допомогти тим позичальникам і вкладникам, які уклали свої договори до набуття чинності вказаного Закону. На жаль, ці ж позичальники і вкладники не зможуть визнати умови договорів про можливість зміни в односторонньому порядку процентної ставки недійсними.

Адже згідно ст. 215 Цивільного кодексу України, ”пiдставою недiйсностi правочину є недодержання у момент вчинення правочину стороною (сторонами).” певних вимог, зокрема відповідності ГК. Але на момент висновку кредитні і депозитні договори йому не протіворечилі.

Висновок

Таким чином, парламентарії захистили тільки майбутніх (з 10 січня 2009 року) вкладників і позичальників банків, без згоди яких банки не зможуть змінити розмір процентної ставки за кредитними і депозитними (окрім внеску на вимогу) договорами.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274172
Поділитись на інші сайти

Единственное,осталась надежда на запрос Министерства финансов к ООО "ПростоФинанс" на правомерность повышения процентов.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274181
Поділитись на інші сайти

Стаття 1054. Кредитний договір

1. За кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується повернути кредит та сплатити проценти.

2. До відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 цієї глави, якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274187
Поділитись на інші сайти

Единственное,осталась надежда на запрос Министерства финансов к ООО "ПростоФинанс" на правомерность повышения процентов.

Не единственная надежда...

Есть Министерство Юстиции и любимая мной ГЕНПРОКУРАТУРА. А после всех судов, Конституционный суд!!!

Когда выкладываете текст, оставляйте ссылку плизз.... Мы все читать умеем. С января месяца, можем рассказать по памяти все законы и их формулировки.

Я не могу понять, что вам надо выяснить? Право ПФ повышать ставку или аргумент для повышения ставки? Так что не понятно... Право имеют, но для суда нужен аргумент. По моему мнению, если сам факт повышения ставок возможно ( нет единого мнения юристов) обоснован, то сумма, на которую ПФ повысил стоимость кредитов, необоснованна в большинстве случаев.Исходя из этого, в суде ПФ будет вынужден оправдать свои действия. Почему в одностороннем порядке повысил кредитные ставки и почему именно на такую сумму.Поверьте, если ПФ в суде покажет те приведенный формулы, без аргумента их использования, суд не зачтет это как повод для повышения процентной ставки

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274191
Поділитись на інші сайти

Не единственная надежда...

Есть Министерство Юстиции и любимая мной ГЕНПРОКУРАТУРА. А после всех судов, Конституционный суд!!!

Когда выкладываете текст, оставляйте ссылку плизз.... Мы все читать умеем. С января месяца, можем рассказать по памяти все законы и их формулировки.

Я не могу понять, что вам надо выяснить? Право ПФ повышать ставку или аргумент для повышения ставки? Так что не понятно... Право имеют, но для суда нужен аргумент. По моему мнению, если сам факт повышения ставок возможно ( нет единого мнения юристов) обоснован, то сумма, на которую ПФ повысил стоимость кредитов, необоснованна в большинстве случаев.Исходя из этого, в суде ПФ будет вынужден оправдать свои действия. Почему в одностороннем порядке повысил кредитные ставки и почему именно на такую сумму.Поверьте, если ПФ в суде покажет те приведенный формулы, без аргумента их использования, суд не зачтет это как повод для повышения процентной ставки

Полностью согласен!!!
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274220
Поділитись на інші сайти

ВСЕМ КТО ЗАПЛАТИЛ ПО НОВЫМ СТАВКАМ ПОСВЯЩАЮ !!!

Для того , что-бы изменить проценты надо подписать ДОПОЛНИТЕЛЬНОЕ СОГЛАШЕНИЕ , и не как иначе .

Вы начав платить по новым ставкам соглашаетесь с новыми условиями без заднего хода .

Так те, кто заплатил по новым ставкам, допсоглашение с простофинансами и не подписывали. Заплатили бОльшую сумму согласно новой распечатки. Интересно, является ли это признаком того что они согласились на поднятие процентной ставки или они могут сказать что просто заплатили сумму большую, чем указано в договоре ? :D (Договор вроде не запрещает вносить бОльшие ежемесячные суммы).

Договор не запрещает , но большинство именно заплатило по новым ставкам, не требуя графиков пересчета.

Хотя если захотеть то можно конечно отсудить,но не будут же этого делать . Просто зло берет - нас как хотят нагинают , а большинство согласно. Выговориться просто хотел, если кого обидел извините.

Но я до конца эти пи... с меня болт получат !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274363
Поділитись на інші сайти

Тем кто заплатил по новому!!! Уже есть письма о повторном поднятии процентов :x

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274364
Поділитись на інші сайти

ПОЗДРАВЛЯЮ!!!

А как они нам сообщат о начислении пени в письменном виде или

" Света" будет звонить и предупреждать, а то по моему в бой уже пора

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274365
Поділитись на інші сайти

Блин, они че с ума выжили совсем?

Доллар же стоит вроде на отметке около 8 за месяц же ничего не изменилось! :evil:

Какой то кошмар.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274369
Поділитись на інші сайти

Откуда информация? Ты что,заплатил по-новому и получил письмо? Меня сейчас еще один очередной разводняк напрягает- ежегодная страховка. Подходит время платить а смысла в этом я не вижу,т.к. при наступлении страхового случая никто них...я не возмещает(тянут время,переводят стрелки и т.д.) А стоимость страховки = трем проплатам по кредиту... Ну не пид...ры,а???
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274370
Поділитись на інші сайти

Выкладывайте скан, плиззз...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274371
Поділитись на інші сайти

Мне сегодня пришел дурацкий ответ от ПФ ( дурацкий потому что стандартный), вопросы у меня были другие - а ответы как у всех, про шахрайство. Просила оригинал договора, новый график платежей с учетом суммы переплаты в январе ( я им отправила оригинал графика, т.к. платить по нему не буду). Позвонила сама возмутило меня то, что всем звонили, а мне нет. Что я сегодня слушала..... песня. На вопрос кто вы- сказала, что не скажет !!! Сказала, что письма от меня им не приходили!!!! А только что пришел тот самый "дурацкий ответ". По-моему они как обученные "собаки" говорят, то что полагается и все. Не знаю что делать, я бы с радостью подала на них иск - да боюсь, что этим нужно серьезно заниматься, нужна консультация. Может кто-то помочь хотябы с чего начать.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274375
Поділитись на інші сайти

Откуда информация? Ты что,заплатил по-новому и получил письмо? Меня сейчас еще один очередной разводняк напрягает- ежегодная страховка. Подходит время платить а смысла в этом я не вижу,т.к. при наступлении страхового случая никто них...я не возмещает(тянут время,переводят стрелки и т.д.) А стоимость страховки = трем проплатам по кредиту... Ну не пид...ры,а???

так застрахуйся в более или менее нормальной конторе в оранте или провидной или еще какой-то , кстати если подняли проценты ПФ чтот-то заикался о другой сумме залога и соотвественно о повышении стоимости страховки

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274380
Поділитись на інші сайти

Мін‘юст скасував держреєстрацію норми постанови правління НБУ щодо права банків передавати приватним особам та організаціям інформацію, яка містить банківську таємницю

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274394
Поділитись на інші сайти

AlexW писал: "так застрахуйся в более или менее нормальной конторе в оранте или провидной или еще какой-то , кстати если подняли проценты ПФ чтот-то заикался о другой сумме залога и соотвественно о повышении стоимости страховки"

Дело в том,что товарищи из ПФ при оформлении кредита НЕ дали мне вААще возможности выбрать страховую компанию,а тупо отправили по адрессу этой страховой и только тогда,когда я оформил договор в "Дженерали гарант" начались движения по отправке гарантийного письма на автосалон. Не могу сказать,что я не понимал фактк нарушения моих прав и все такое,но эта эйфория,что вот-вот машина будет у меня не позволила мне "трезво" думать, о чем ща жалею "неймовірно"....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274402
Поділитись на інші сайти

так кому пришло письмо о повторном поднятии % ставки??? Дайте скан.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274433
Поділитись на інші сайти

Я в автосалоне работал.Клиент позвонил и рассказал о том что заплатил по новому а теперь второе письмо пришло о повышении

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274444
Поділитись на інші сайти

так кому пришло письмо о повторном поднятии % ставки??? Дайте скан.

Как только попадет в руки так сразу :!:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274446
Поділитись на інші сайти

Народ кто платит больше суммы ежемесячного "старого"платежа, опомнитесь, на что вы надеятесь. Если и идти бороться так в открытую, им только и надо больше денег, а на какие счета они их зачислят вы и знать не будете, видите как умело они мороз включают, что ж вы потом будете судиться за то что вы платили не по новому графику а большими платежами? Наивные, без суда мы не обойдемся ведь для них наши письма как мертвому припарка. Факт начисления пени и в суд. Не платите повышенные платежи это не выгодно даже с экономической точки зрения, лучше валюту скупать или адвокату их отдать.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274475
Поділитись на інші сайти

тему читаю долго, с самого начала. пришел с хендэ-клуба. Письмо от ПФ получил, отправил ответ. плачу по старым ставкам. на днях пришел ответ от них, еще не получал. Но для себя решил платить только по старому!!! я считаю козыри у нас в рукаве. Все имущество на любимых родственниках. Если в суд -я готов! если суд не в нашу пользу, у нас есть россия и авто останеться у родственников там, до решения вопроса с ПФ. Я забуду его там, и не смогу найти. Если не получится с этим пусть ищут авто в украине, или получат в таком виде, что будут умолять забрать его назад!!! ОТАКЭ

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/67/#findComment-274481
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.