Перейти до змісту

Кредит в "ПростоФинанс"

получившие письмо об увеличении % ставки  

262 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Предлагаю создать телефонную базу ПФ

Как только Вам звонят, будем выкладывать тут номер телефона. Успешно его все вносят в свои телефоны (как хотите так и давайте Имя номеру)

После как Вы видите, что ПиФиии Вам звонит - не берите трубку.

Пусть письма пишут...

А зачем? Если ты в себе не уверен, точнее не уверен в своих доводах/своей позиции, то ДА, не брать трубку - смысл есть. А вот если, например как я, то пусть ещё пару раз позвонят - с большим удовольствием послушаю их бред и пошлю в САД!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338394
Поділитись на інші сайти

Звонили в пятницу на роботу, потом домой три раза (была в отпуске) 1 раз спрашивали почему не плачу по новой ставке - сказала что я ничего не подписывала и буду платить согласно договора, 2 раз предлагали сделать реструктуризацию, я не согласилась. 3 раз, когда меня не было дома, мужу сказали чтобы я им перезвонила. Я не звоню. После того как прислали ответ на первое письмо- писала второе, на что ответа не получила.

НАДЮШКА ничего не подписывай и плати по старому. Держись. Будет и на нашей улице праздник :boyan:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338401
Поділитись на інші сайти

Люди, а как обстоят дела с нашим законом (Проект Закону про внесення доповнення до деяких законодавчих актів України (щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір процентів та інших платежів, передбачених кредитним договором))???

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338496
Поділитись на інші сайти

Люди, а как обстоят дела с нашим законом (Проект Закону про внесення доповнення до деяких законодавчих актів України (щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір процентів та інших платежів, передбачених кредитним договором))???
К сожалению, пока народные избранники, блокируя трибуну, забавляются решениями своих кадровых вопросов, упражняясь в политическом остроумии, наш законопроект ожидает рассмотрения. На все про все у них осталась только одна пленарная неделя до каникул. Очередное :hitr-tong: избирателю.

И все-таки, сочувствующие :umn: еще надеются на эту неделю :love-not: !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338610
Поділитись на інші сайти

Народ, я помню где-то здесь мелькала мысль о разночтении того самого злосчастного п.2,8,3, :-|

а именно: ".... протягом 1 (одного) місяця .... на момент укладання Кредитного договору"

т.е. они читают как "среднее значение курса ЗА МЕСЯЦ" а нам выгоднее читать как "изменение курса В ТЕЧЕНИИ месяца с момента подписания договора..."

так вот что то эту тему никто не развил..... у кого какие мысли? имеет ли такое разночтение место, или это "желаемое за действительное?" :(

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338630
Поділитись на інші сайти

Всем привет форум читаю давно а зарегестрировался толькочто я тоже как и многие на форуме плачу по старому и буду платить

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338666
Поділитись на інші сайти

вопрос стоит ли писать им на @ или нет , а то

год как закончил платить а тут звонок " вы задолжали 368 " И есть ли в ОДЕССЕ ГДЕ ТО ИХ ОФИС

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338695
Поділитись на інші сайти

всем привет. тоже звонили много раз, в последнем звонке предложили продлить срок, я согласился.

девачка расказала что в июле сделать 2 платежа, один типа долг с февраля 500грн., а второй за месяц 800грн.

я ей говорю пришлите доп.соглашение и буду платить по 800, а ваши 500 убирайте их платить не буду из принципа,

она так нельзя, я ей тогда оставляем всё по старому. тон разговора к концу явно увеличился в децибелах.

мораль такова что нехотят убирать свои бока.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338702
Поділитись на інші сайти

Привет всем участникам форума Прочитал все с первой страницы а сегодня только зарегестрировался Плачю по старому Никаких писем не получал но недавно позванили дефачка представилась так что патом на диктофоне прокрутил раз десять и ничего не понял Сказала что долг с февраля Я расказал ей чтобы прислали все бумаги тогда и будим разговаривать Больше не звонили

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338845
Поділитись на інші сайти

вопрос стоит ли писать им на @ или нет , а то

год как закончил платить а тут звонок " вы задолжали 368 " И есть ли в ОДЕССЕ ГДЕ ТО ИХ ОФИС

В Одессе офис есть на 4-й станции Черноморской Дороги 92/94. Там бизнес-центр, на втором этаже кабинет 215. 734-37-03. Просто так не войдёшь. Охрана на входе. Только вот не знаю... обитает там кто, или нет...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338885
Поділитись на інші сайти

Привет всем участникам форума Прочитал все с первой страницы а сегодня только зарегестрировался Плачю по старому Никаких писем не получал но недавно позванили дефачка представилась так что патом на диктофоне прокрутил раз десять и ничего не понял Сказала что долг с февраля Я расказал ей чтобы прислали все бумаги тогда и будим разговаривать Больше не звонили

+1

Аналогичная ситуация.

Никаких писем не приходило, только один звонок . Не представилась вообще, наотрез!

Короче, я со своими юристами проконсультировался, они посоветовали письмо написать, чтобы объяснили ситуацию пиьсменно. Письмо отправил через 3 дня после звонка (в пятницу). Жду ответа. Если нужен текст письма - пиши в личку.

ЗЫ Звонков пока больше небыло! Но я на готове! Диктофон всегда включен! )))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338889
Поділитись на інші сайти

Всем привет! Принимайте ещё одного бойца против ПРОСТО Финанс. У меня так же кредит на авто. Письмо пришло о повышении %-й ставки 16.01.09г. На работе юрист составил письмо в ответ. Ответили моментально! Но....... ответ был (я себя почувствовала стадным животным) просто под копирку. Ни одного ответа на те пункты на которые я ссылалась, с датой 08.12.08г.(а первое письмо пришло же 16,01 - как они могли заранее написать мне ответ?) и ЛАСКОВОЕ предложение платить по новому графику. На прошлой недели они меня вернули на землю. Мои док-ты уже переданы в отдел по борьбе со злостными не плательщиками по новым процентам. Хотя старую сумму я плачу исправно. Оказывается,штрафные санкции ко мне применены и если я не хочу оплачивать ещё и их, я должна оплатить разницу между старой суммой и новой.В инете вышла на Ваш форум. Вы просто молодцы,ребятата. Обязательно ещё отошлю с 4-мя копиями Ваше письмо (пусть и с опозданием на 5м-в,типа новая волна возмущений). У меня вопрос: не хочу показаться пессимисткой,но если подавать иск в суд и там действия ПФ признают правомерными этож какаие штрафы нужно будет заплатить??????

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338940
Поділитись на інші сайти

...Оказывается,штрафные санкции ко мне применены и если я не хочу оплачивать ещё и их, я должна оплатить разницу между старой суммой и новой

ТУПОЙ РАЗВОД

... У меня вопрос: не хочу показаться пессимисткой,но если подавать иск в суд и там действия ПФ признают правомерными этож какаие штрафы нужно будет заплатить??????

А теперь давайте-ка разберёмся со штрафными санкциями :wall:

Штрафні санкції. Порядок їх застосування

Разом з відшкодуванням збитків особа, яка порушила господарське зобов'язання або правила здійснення господарської діяльності, повинна сплатити стороні, права якої порушено, штрафні санкції. Тобто у правопорушника виникає так звана штрафна відповідальність. Штрафна відповідальність, на відміну від відповідальності за завдання збитків, має передусім караючу, а не компенсаційну функцію.

Відповідно до ч. 1 ст. 230 Господарського кодексу України, штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми, назви яких: неустойка, штраф, пеня. Господарським кодексом не визначається, що слід розуміти під кожним з Цих видів господарських санкцій і чим вони відрізняються одна від одної. Цивільне законодавство визначає всі три види штрафної відповідальності як різновиди неустойки. Так, у ст. 549 Цивільного кодексу України йдеться про те, що неустойкою (штрафом, пенею) є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові в разі порушення боржником зобов'язання, проте окремо дається поняття штрафу та пені.

Штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежне виконаного зобов'язання.

Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Отже, на відміну від господарської штрафної відповідальності, яка може стягуватися тільки у грошовій формі, цивільна штрафна відповідальність може бути реалізована і шляхом стягнення з винної сторони майна.

Дуже важливим є питання визначення розміру, в якому стягуються штрафні санкції. Цей розмір може бути визначено як у законі, так і в договорі. На відміну від визначення розміру заподіяних збитків, де діють оціночні категорії, штрафні санкції строго прив'язані до суми невиконаного зобов'язання, днів прострочення, відсоткового співвідношення. За загальним правилом, якщо законом визначено розмір штрафних санкцій, змінити його за погодженням сторін не можна, такі зміни будуть вважатися нікчемними. Так, за невиконання грошових зобов'язань платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів за прострочення платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін. Але, відповідно до Закону України «Про відповідальність за невиконання грошових зобов'язань», ця пеня не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Неустойка та штраф, які, по суті, є одним видом штрафних санкцій, можуть стягуватися у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов'язання або в певній, визначеній грошовій сумі, або у відсотковому відношенні до суми зобов'язання незалежно від ступеня його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів (робіт, послуг). Розмір неустойки та штрафу не залежить від терміну прострочення виконання зобов'язання.

Пеня може стягуватися тільки у відсотковому відношенні до вартості невиконаного зобов'язання за кожний день прострочення. Отже, розмір пені прямо залежить від терміну прострочення виконання зобов'язання.

Як уже зазначалося вище, розмір штрафних санкцій встановлюється законом або договором. При цьому законом встановлюється розмір штрафних санкцій для конкретного виду господарських правовідносин: будівництво, поставка, додержання стандартів, норм і правил, фінансова та податкова дисципліна та ін. Законом не встановлюється загальних випадків стягнення штрафних санкцій. Отже, якщо штрафні санкції не передбачено спеціальним законом або конкретним договором, потерпіла особа не може пред'являти до правопорушника вимогу про їх стягнення. Однак з цього правила є винятки. Частина 2 ст. 231 Господарського кодексу України має універсальний характер щодо стягнення штрафних санкцій. Проте ця норма застосовується, якщо у правовідносинах є так званий публічний елемент, а саме: якщо порушено господарське зобов'язання, в якому хоча б одна сторона є суб'єктом господарювання, що належить до державного сектора економіки, або порушення пов'язане з виконанням державного контракту, або виконання зобов'язання фінансується за рахунок Державного бюджету України чи за рахунок державного кредиту. Штрафні санкції застосовують­ся, якщо інше не передбачено законом чи договором, у таких розмірах:

за порушення умов зобов'язання щодо якості (комплектності) товарів (робіт, послуг) стягується штраф у розмірі двадцяти відсотків вартості неякісних (некомплектних) товарів (робіт, послуг);

за порушення строків виконання зобов'язання стягується пеня в розмірі 0,1 відсотка вартості товарів (робіт, послуг), з яких допущено прострочення виконання за кожний день прострочення, а за прострочення понад тридцять днів додатково стягується штраф у розмірі семи відсотків вказаної вартості.

Оскільки неустойка (штраф) не залежить від терміну прострочення виконання зобов'язання, нарахування цих штрафних санкцій здійснюється одноразово. Нарахування пені за прострочення виконання зобов'язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Якщо за невиконання або неналежне виконання зобов'язання встановлено штрафні санкції, то збитки відшкодовуються в частині, не покритій цими санкціями. Крім того, законом або договором можуть бути передбачені випадки, коли:

допускається стягнення тільки штрафних санкцій (виключні штрафні санкції);

збитки можуть бути стягнуті в повній сумі понад штрафні санкції;

за вибором кредитора можуть бути стягнуті або збитки, або штрафні санкції (альтернативні штрафні санкції).

У разі, якщо належні до сплати штрафні санкції надмірно великі порівняно із збитками кредитора, суд має право зменшити розмір санкцій. При цьому повинно бути взято до уваги: ступінь виконання зобов'язання боржником; майновий стан сторін, які беруть участь у зобов'язанні; не лише майнові, але й інші інтереси сторін, що заслуговують на увагу.

Сплата штрафних санкцій за невиконання або неналежне виконання господарського зобов'язання не звільняє боржника від виконання зобов'язання в натурі, крім випадків, передбачених у ч. З ст. 193 цього Кодексу.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338969
Поділитись на інші сайти

Shibby,

+ 100

Спасибо большое за ценное разъяснение, сохранил себе в архив :)

Ириша писал(а:(

...Оказывается,штрафные санкции ко мне применены и если я не хочу оплачивать ещё и их, я должна оплатить разницу между старой суммой и новой

Читайте Шибби внимательно, и еще, применять ПФ может все что угодно, судя по их действиях за полгода им явно нужно что-то от головы, при чем в очень больших дозах :D

А по-сути, НАСЧИТАТЬ можно хоть мульен штрафов и тд., а вот ВЗЫСКАТЬ только по решению суда, что очень и очень хлопотно для ПФ. Да и аргументов маловато, чтобы через суд штрафы взыскивать, ИМХО

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-338991
Поділитись на інші сайти

И ещё небольшое дополнение:

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА

ЛИСТ

від 04.12.2002 р. N 2-221/6439

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розглянув ваш лист щодо розміру пені та повідомляє.

Згідно зі статтею 1 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань" від 22.11.96 р. N 543/96-ВР платники грошових коштів за прострочення платежу сплачують на користь одержувачів цих коштів пеню в розмірі, що встановлюється за погодженням сторін. Відповідно до статті 3 цього ж Закону зазначений розмір пені обчислюється від суми простроченого платежу і не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня. Законом України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань" від 22.11.96 р. N 543/96-ВР обмеження в розмірі пені встановлено тільки стосовно грошових платежів.

Стаття 72 Цивільного кодексу передбачає, що стосовно позовів про стягнення неустойки (штрафу, пені) встановлено скорочений строк позовної давності тривалістю в шість місяців. Згідно зі статтею 76 Цивільного кодексу відлік строку позовної давності починається від дня виникнення права на позов. Право на позов виникає з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення свого права. Якщо з моменту початку обчислення пені минув період понад шість місяців, то кредитор у позовній заяві має право вимагати пеню, нараховану за останній шестимісячний період, оскільки стосовно тієї пені, що виникла раніше цього терміну, строк позовної давності вже минув. Отже, при поданні позовної заяви пеня розраховується виходячи зі строку в шість місяців, що передують даті подання позову.

В. о. Голови 

В. Загородній 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339010
Поділитись на інші сайти

Снова ПФ заскучали, позванивают, заикающимся голосом скороговоркой невнятно втюхивают. Говорят, что Марк Рей запрещает называть подчиненым фамилии свои :D И как всегда не вкурсе дела, звонок наобум.Вот их тел.80672339801 Марина Васильевна.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339063
Поділитись на інші сайти

Народ, я помню где-то здесь мелькала мысль о разночтении того самого злосчастного п.2,8,3, :-|

а именно: ".... протягом 1 (одного) місяця .... на момент укладання Кредитного договору"

т.е. они читают как "среднее значение курса ЗА МЕСЯЦ" а нам выгоднее читать как "изменение курса В ТЕЧЕНИИ месяца с момента подписания договора..."

так вот что то эту тему никто не развил..... у кого какие мысли? имеет ли такое разночтение место, или это "желаемое за действительное?" :(

Неужели ни у кого никаких мыслей???

Вот и про меня ПФ..сы вспомнили.. названивали на работу и домой .... не заставали :) слёзно просили перезвонить :) интересный разговорчик получился..

удалось записать :) кто желает можно послушать...

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Но по ходу там бардак ужасный :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339084
Поділитись на інші сайти

для себя сделал вывод - платить по старому, в суд не рыпаться, пусть ПФ доказывает что я не прав...

а вот по поводу реакции на письмо - еще не определился какую позицию занимать:

... то ли требовать доп согл (хотя я так понял по некоторым постам они и его уже готовы присылать)

... то ли перевернуть фары и стоять на том что в течении месяца курс не менялся - значит идите в лес!

Что скажут революционеры с опытом? :sos: жду письмо со дня на день (надеюсь что они идиоты и опять напортачат с письмом) :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339143
Поділитись на інші сайти

.... протягом 1 (одного) місяця .... на момент укладання Кредитного договору

Посмотрел только что договор. Есть ещё такой вариант трактовки: Если каждый платёжный период (один месяц) курс отличается от того, который был на момент подписания договора, более чем на 3%..... дальше понятно)) Типа, они могут каждый месяц поднимать ставку, ведь в Феврале курс был больше чем в июле... и в Марте больше... и в Апреле больше, чем в июле....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339169
Поділитись на інші сайти

Посмотрел только что договор. Есть ещё такой вариант трактовки: Если каждый платёжный период (один месяц) курс отличается от того, который был на момент подписания договора, более чем на 3%..... дальше понятно)) Типа, они могут каждый месяц поднимать ставку, ведь в Феврале курс был больше чем в июле... и в Марте больше... и в Апреле больше, чем в июле....

Верно заметил!!!

Я вот подумываю потребовать переподписания Договора, пусть даже и новыми %%, но при этом привязаться к новому курсу.. или вообще изменить/убрать дискриминирующие пункты!

Но пока я не сдаюсь!!! И буду требовать перерасчёта нового графика, т.к. он расчитывался не от фактической задолжености, а от плановой - что есть не верно!!!

PS: А вот что касается "штрафов" - так они 100 пудов незаконны!!! Т.к. штраф (20%), согласно п7.2. "... береться від повної суми Щомісячного платежу...". Получается - от суммы "Щомісячний платіж (без врахування комісії за управління)", т.е. от Суми кредиту + Сума %% за користування кредитом = Разом(4.1+4.2) согласно графика платежей!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339281
Поділитись на інші сайти

только что говорил с юристом - он считает что четко написано:

"... у випадку, якщо .... протягом 1 місяця зросте ... в порівнянні з курсом ... встановленого на момент укладання Кредитного договору"

т.е. ПФ имеет право повышать % если ЗА месяц курс вырос :( на протяжении всего срока действия :(

теперь надо бы придумать другую мазу :) может извратиться по поводу ЗРОСТАННЯ курсу гривни т.к. растет курс доллара а гривня падает :)

КСТАТИ, то что эти пункты являются дискриминационными - так это точно ИМХО, может их можно признать "НІКЧЕМНИМИ" ???

чё все притихли?

КАК дела у наших самых опытных революционеров? как продвигаются судебные разбирательства?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339299
Поділитись на інші сайти

только что говорил с юристом - он считает что четко написано:

"... у випадку, якщо .... протягом 1 місяця зросте ... в порівнянні з курсом ... встановленого на момент укладання Кредитного договору"

т.е. ПФ имеет право повышать % если ЗА месяц курс вырос :( на протяжении всего срока действия :(

теперь надо бы придумать другую мазу :) может извратиться по поводу ЗРОСТАННЯ курсу гривни т.к. растет курс доллара а гривня падает :)

Провильно гласит твой юрист!!! Мои мне тоже самое сказали.. И добавили то, что разя переплачивал ежемесячно(до повышения %%), то перед повышением они должны были сделать перерасчёт сумм за прошедший период и в новом графике отобразить ФАКТИЧЕСКУЮ задолженность!!! Другими словами - ПФ не предоставил не правильный грфик платежей(я так полагаю что у всех именно ТАК, ну кроме тех, кто платил тютелька в тютельку)!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339303
Поділитись на інші сайти

shibby цитировал письмо,- Відповідно до статті 3 цього ж Закону зазначений розмір пені обчислюється від суми простроченого платежу і не може перевищувати подвійної облікової ставки НБУ, що діяла в період, за який сплачується пеня.

А можно привести пример расчета пени в цифрах согласно этого Закона.

Какая сумма пени законна при ежемесячном платеже к примеру 1000 грн. И где надо узнавать обликову ставку НБУ.

Я один раз заплатил пеню за месяц просрочки - 20%, а видимо мог не платить. Не хочу отдавать им ни одной незаконной копейки.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/126/#findComment-339313
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.