Перейти до змісту

Кредит в "ПростоФинанс"

получившие письмо об увеличении % ставки  

262 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

ну а к примеру могут они насчитать нам пенню если мы будем платить по старому? я тоже отправил письмо но думаю что они отвечать не будут а потом как зарядят пенню что мы опупеем я консультировался с юристом он сказал что они обязательно подадут в суд на возмещение пенни вот тогда буде весело :?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257888
Поділитись на інші сайти

Лично я, вообще не могу платить по присланному с "повидомленням" графику. Даже если бы хотела. Потому, что график составлен 26.12.08, а я оплатила взносы за декабрь 06.12.08, за январь 15.12.08 и оба платежа превышали сумму платежа по графику (старому). Но в новом присланном графике стоят суммы оплаты не учитывающие мою переплату. Получается они не видели мои проплаты. Об оплате за январь (15.12.08) еще можно поспорить, но оплата за декабрь уже должна была быть учтена. Следовательно сумма моей задолженности по телу кредита уже меньше и, естественно, сумма ежемесячного платежа тоже должна быть меньше

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257890
Поділитись на інші сайти

ну а к примеру могут они насчитать нам пенню если мы будем платить по старому? я тоже отправил письмо но думаю что они отвечать не будут а потом как зарядят пенню что мы опупеем я консультировался с юристом он сказал что они обязательно подадут в суд на возмещение пенни вот тогда буде весело :?

Чем обосновал юрист, что ПФ имеет право начислять пеню?

И еще, кто платил больше суммы указанной в графике? ПФ прислал новый график перерасчета? Мне в новом графике не учли 1,5 тис. переплаты. С октября прошлого года воюю с ПФ чтоб прислали график с перерасчетом. но пока бесполезно

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257891
Поділитись на інші сайти

а кто нибудь ходил в представительство простофинанса в его городе что они говорят по этому поводу

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257893
Поділитись на інші сайти

И еще, кто платил больше суммы указанной в графике? ПФ прислал новый график перерасчета? Мне в новом графике не учли 1,5 тис. переплаты. С октября прошлого года воюю с ПФ чтоб прислали график с перерасчетом. но пока бесполезно

Я из 6 платежей 3 оплатила точно по графику, а 3 с переплатой. Мне два раза письма с перерасчетом присылали, а вот теперь должны были прислать в начале февраля. Скорее всего не пришлют. Дело в том, что после переплаты ты должен был звонить по тел горячей линии и сообщать что ты переплатил и называть внесенную сумму. После этого оператор там отмечал переплату и говорил что до 10 числа следующего месяа вы получите письмо с новым графиком. У меня так все и было.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257894
Поділитись на інші сайти

а кто нибудь ходил в представительство простофинанса в его городе что они говорят по этому поводу

В моём городе (Кривой Рог) их уже нет. Я работаю в 100 метрах от их офиса, двери постоянно закрыты. Никто не отвечает

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257895
Поділитись на інші сайти

Блин не ужели нет ни одного грамотного юриста на форуме который бы дал однозначный ответ что в этой ситуации делать и не попадем ли мы с пенней если заплатим по старому?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257896
Поділитись на інші сайти

Сегодня отправил во все инстанции такие вот письма:

Товариство з обмеженою відповідальністю

“ПростоФінанс”

Московський проспект, 9, оф. 5-401

5-й корпус, 4-й поверх

м. Київ, 04073, Україна

Копія: Національний банк України

Директору дирекції по банківському надзору

Киреєву А.И

01601, Київ, вул. Інститутська, 9

Копія:Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики

03680 м. Київ-150, вул. Горького, 174

Копія:Міністерство фінансів України

Департамент політики розвитку ринку фінансових послуг

м. Київ, вул. Межигірська, 11, кім. 106

Копія:Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України

01001, м.Київ-1, вул. Б. Грінченка, 3

Іващенко Юліана Васильовича

Кредитний договор № 02012535851

від “20” червня 2008 року

69068, м.Запоріжжя, вул. Нариманова, 14

Шановний Марк Рей!

Уважно розглянувши Ваше повідомлення за № 02012535851 від 08 грудня 2008 року (фактично Вами оформлене та відправлене поштою 15 січня 2009 року про що свідчить штемпель поштового конверту) отримане мною 20 січня 2009 року, щодо збільшення розміру річної процентної ставки за кредитним договором № 02012535851 від “20” червня 2008 року з додатками на трьох аркушах, повідомляю наступне.

Користуючись нагодою, висловлюю Вам свою щиру повагу та подяку за можливість користуватися високоякісними банківсько-фінансовими послугами, що їх надає ТОВ «ПростоФінанс», яке діє на ринку фінансових послуг на підставі Свідоцтва про реєстрацію фінансової установи ФК № 72 від 03.11.2005 та ліцензії на надання фінансових послуг (діяльність з надання фінансових кредитів за рахунок залучених коштів кредитними установами) серія АВ № 02853 від 05.06.2006 р. виданими Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України.

Станом на 21 січня 2009 року я користуюся кредитом на купівлю автомобіля, наданим ТОВ «ПростоФінанс», на суму 46850,00 грн. під ставку 10 % річних. За сім місяців існування кредитної заборгованості мною жодного разу не були допущені затримки погашення відсотків чи основної суми боргу або інші порушення умов договору (згідно Вашого листа прострочена заборгованість по кредиту дорівнює – 0 !!!), в тому числі щодо надання фінансовою установою своєчасної та достовірної інформації про мій фінансово-майновий стан та щодо страхування майна за мій рахунок на користь фінансової установи. Тому для мене великим подивом було отримати 20 січня 2009 року від Вашого імені офіційного листа-повідомлення, датованого ще 08 грудням 2008 року щодо підвищення номінальної ставки відсотку за кредитом до 15,17 % річних.

В цьому листі я змушений викласти обґрунтовану критику Вашої аргументації та вказати на ознаки порушення чинного законодавства України.

Стосовно ознак порушення фінансовою установою вимог законодавства України та нормативно-правових актів в ході спроби реалізації рішення про зміну відсоткової ставки, доводжу до Вашого відома наступне.

10 січня 2009 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку» від 12 грудня 2008 року за № 661, згідно якого внесено зміни до Цивільного кодексу України, а саме:

«Встановлений договором розмір процентів не може бути збільшений банком в односторонньому порядку, а умова договору щодо права банку змінювати розмір процентів в односторонньому порядку є нікчемною».

Зміни до статті 55 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (2121-14) такого змісту:

"Банкам забороняється в односторонньому порядку змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами або зменшувати її розмір за договорами банківського вкладу (крім вкладу на вимогу), за винятком випадків, встановлених законом».

Тобто банкам заборонили односторонньо змінювати розмір процентної ставки за кредитним договором по укладених з клієнтами договорах (наш договір вже є укладеним!!!).

Ви можете зауважити, що в даному випадку йдеться лише про банки. Проте відповідно до статті 1054 Цивільного кодексу України кредитодавцем за кредитним договором є банк або інша фінансова установа.

Отже, у межах діючого законодавства надавати кошти у позику на умовах фінансового кредиту, а саме на визначений строк та під процент, мають можливість лише банки або інші фінансові установи.

Разом із цим здійснення діяльності з надання фінансових послуг, що передбачають пряме або опосередковане залучення фінансових активів від фізичних осіб, згідно з частиною першою статті 34 Закону дозволяється фінансовим установам тільки після отримання відповідної ліцензії.

Фінансова установа - юридична особа, яка відповідно до закону надає одну чи декілька фінансових послуг та яка внесена до відповідного реєстру у порядку, встановленому законом. До фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг (ВР України, Закон "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" від 12.07.2001 N 2664-III).

Кредитна установа – фінансова установа, яка відповідно до закону має право за рахунок залучених коштів надавати фінансові кредити на власний ризик.(ВР України, Закон "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" від 12.07.2001 N 2664-III).

Небанківська фінансова установа – юридична особа, яка відповідно до Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" надає одну чи кілька фінансових послуг та яка внесена до Державного реєстру фінансових установ в установленому законодавством України порядку. До небанківських фінансових установ належать кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг. (Національний банк, Постанова "Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні" від 15.12.2004 N 637)

Тобто, по за увагою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку» за № 661 від 12.12.2008 р. залишилося питання заборони змінювати умови укладених з клієнтами договорів, зокрема, збільшувати розмір процентної ставки за кредитними договорами, укладеними з іншою фінансовою установою (не банком). Оскільки дане питання не врегульоване в нашому випадку Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", то діє правило, передбачене ст. 8 Цивільного кодексу України, відповідно до якої: «Якщо цивільні відносини не врегульовані цим кодексом, іншими актами цивільного законодавства або договором, вони регулюються тими правовими нормами цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, що регулюють подібні за змістом цивільні відносини (аналогія закону).

Тобто можна зробити висновок, що дана норма по забороні односторонньої зміни розміру процентної ставки за кредитним договором по укладених з клієнтами договорах стосується як інших фінансових установ взагалі, так і ТОВ «ПростоФінанс» зокрема.

Таким чином, наведена в цьому листі інформація в своїй сукупності ставить під сумнів правомірність Вашої вимоги щодо одностороннього підняття процентної ставки за кредитом.

Виходячи із ситуації, що склалася, задля відповідності усіх дій діючому законодавству України прошу:

1. Пояснити як склалася ситуація щодо відправлення мені листа, який датовано 8.12.2008 лише 15.01.2009 (про що свідчить поштовий штемпель на конверті).

2. Надати коментар щодо можливого порушення ТОВ «ПростоФінанс» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського внеску і кредитного договору в односторонньому порядку» від 12 грудня 2008 року за № 661;

3. Повідомити мене про правило (у вигляді алгебраїчної формули), за яким фінансова установа розраховує необхідну зміну відсоткової ставки за договорами на основі подій, що впливають на вартість ресурсів фінансової установи.

Висловлюю сподівання, що моя вимога буде сприйнята Вами із розумінням.

До часу надання вище запитуваної інформації я згоден сплачувати платіж згідно нової процентної ставки (15,17 відсотків річних), як Ви вимагаєте, але у разі ненадання обгрунтованих відповідей, чи визнання Ваших дій, щодо односторонього підвищення відсоткової ставки за вже укладеним кредитним договором, невідповідними діючому законадавству України буду змушений вимагати зарахувати усю переплату, яка може скластися через різницю суми платежів між сумою місячного внеску, який був визначений первісними умовами кредитного договору, та тим, який Ви вимагаєте сплачувати починаючи з 10.02.2009, в рахунок погашення тіла кредиту, а також сформувати та вислати мені новий графік погашення заборгованості з урахуванням первісної відсоткової ставки (10 відсотків річних) та зменшеного тіла кредиту. У разі неможливості вирішення наших розбіжностей в ситуації, що склалась, шляхом перемов, я залишаю за собою право звернутися до суду та відповідних державних органів влади і, можливо, – до засобів масової інформації, з метою забезпечення захисту своїх законних прав та інтересів.

З повагою, _________________________

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257912
Поділитись на інші сайти

Но халява рано или поздно заканчивается, и теперь всех кто брал кредиты как баранов подгоняют к досрочному погашению взятых вами объектов кредитования.

Возвращайте деньги в банки и живите по средствам.

Кредит - это жизнь по средствам, мне жаль, что вы этого не знали. Не по средствам - это брать необеспеченный кредит, тот, отдать который трудно или невозможно. При оформлении кредита человек рассчитывает свои силы, и вот если он жалуется на то, что не может платить по договору - его проблемы. Но все, что не соответствует договору - проблемы банка.

И не выставляйте себя глупым, не называйте кредит (а также рассрочку, ипотеку и многое другое) халявой.

з.ы. сегодня отправили 5 писем. Теперь и правда думаем, как лучше платить. И в понедельник собираюсь звонить ПФ.

Птичка, у нас в Харькове, кстати, тоже сотрудник сидел в офисе автосалона, и теперь его уже там нет.

Кстати, при покупке была ситуация, аналогичная описанной в топикстартовом посте.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257918
Поділитись на інші сайти

Но халява рано или поздно заканчивается, и теперь всех кто брал кредиты как баранов подгоняют к досрочному погашению взятых вами объектов кредитования.

Возвращайте деньги в банки и живите по средствам.

Кредит - это жизнь по средствам, мне жаль, что вы этого не знали. Не по средствам - это брать необеспеченный кредит, тот, отдать который трудно или невозможно. При оформлении кредита человек рассчитывает свои силы, и вот если он жалуется на то, что не может платить по договору - его проблемы. Но все, что не соответствует договору - проблемы банка.

И не выставляйте себя глупым, не называйте кредит (а также рассрочку, ипотеку и многое другое) халявой.

з.ы. сегодня отправили 5 писем. Теперь и правда думаем, как лучше платить. И в понедельник собираюсь звонить ПФ.

Птичка, у нас в Харькове, кстати, тоже сотрудник сидел в офисе автосалона, и теперь его уже там нет.

Кстати, при покупке была ситуация, аналогичная описанной в топикстартовом посте.

Как по мне я думаю лучше заплатить по новой ставке если докажем что ПФ перегибает нам переплату учтут в тело кредита.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257920
Поділитись на інші сайти

Я из 6 платежей 3 оплатила точно по графику, а 3 с переплатой. Мне два раза письма с перерасчетом присылали, а вот теперь должны были прислать в начале февраля. Скорее всего не пришлют. Дело в том, что после переплаты ты должен был звонить по тел горячей линии и сообщать что ты переплатил и называть внесенную сумму. После этого оператор там отмечал переплату и говорил что до 10 числа следующего месяа вы получите письмо с новым графиком. У меня так все и было.

За 5 дней до и после оплаты суммы по кредиту сообщила по гарячей линии, сказали что получили, и вышлют в конце месяца. С переодичностью раз в неделю напоминала чтоб выслали график, они в ответ одни обещания. Когда приехала в их главную контору, в которой еще раз повторюсь с клиентами общаются только в телефонном режиме :!: сказали что усная заявка не канает, нужно написать на имя Марка Рея письмо, и может тогда пришют график с перерасчетом! И почему-то суммы которую внесла в новом графике неучли, забыли с...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257926
Поділитись на інші сайти

Ребята, кто отвечает на сообщения только ПОСЛЕДНЕЙ страницы этой ветки, почитайте пожалуйста всю ветку - полезно !!!! не будете задавать вопросы, на которые УЖЕ даны компетентные ответы теми, кто действительно читает эту ветку !

Думаю письма-ответа (может быть даже и не одного) против повышения должно быть две цели :

1. Естественно законодательно обосновать свою позицию про повышение (я конечно же Не согласен, но НЕ нужно про это говорить ПФ сразу) и добится в итоге сохранения старых условий договора.

2. Но еще при этом выиграть как можно больше времени (т.е. можно платить по-старому) путем неоднократной переписки с ними.

Для осуществления этого предлагаю:

Дельное предложение внес gess :

«Проверьте достоверность источников

Не забудьте обратить внимание на то, что информация об увеличении стоимости денежных ресурсов на межбанковском рынке Украины должна содержать также источник данных и период наблюдения. Вы также должны помнить о том, что банк, входящий в перечень банков Украины, по ориентировочным данным которых высчитывается основной индекс стоимости межбанковских ресурсов в Украине KievPrime, не имеет права использовать стоимость межбанка в качестве аргумента, поскольку сам принимает участие в его формировании. С юридической точки это может свидетельствовать о несоблюдении правил конкуренции с соответствующими правовыми последствиями. Если же при подсчете стоимости ресурсов использовались другие данные относительно стоимости ресурсов на межбанковском рынке, они должны быть приведены с указанием публичного источника информации. В случае же, если такая информация не предоставлена, решение может считаться безосновательным.

(от СЕБЯ - у нас с Вами в договоре есть привязка к курсу НБУ, однако ПОЧЕМУ НБУ поднял ставку до 7,7 грн. за доллар ??? да потому что среди всего прочего в том числе поднялся курс и на межбанке, в формировании КОТОРОГО ПРИНИМАЛА УЧАСТИЕ И НАША контора, как указано в сообщении от gess сам принимает участие в его формировании !!!!! тогда на кого ж они пеняют - сами на себя !

ФОРУМЧАНЕ ЧТО СКАЖЕТЕ - пожалуйста поддержите или опровергните мой вопрос – в споре рождается истина !)

Не хотел я повторяться, но повторюсь:

Я бы после вступления начал так:

Даним листом я повідомляю Вас, що я не маю змоги прийняти будь-яке вмотивоване рішення щодо Вашої ініціативи про підняття процентної ставки, оскільки мені, як споживачу, не надано всієї необхідної інформації щодо економічного та законодавчого обгрунтування такого кроку ТОВ "Просто-Фінанс" (по окремих питаннях не надано ЖОДНИХ обгрунтувань)….

Не надо в первом ответе говорить НЕ ДА ни НЕТ, а в следующем – по ситуации нужно посмотреть реакцию банка, может, как говорилось выше в этой теме, ее вообще НЕ будет.

Почитайте пожалуйста стр. 11 про п. 2.8.3 договора

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

и у кого он изложен точно также - посмотрите сколько реально можно ВЫИГРАТЬ времени, а это даст возможность платить ПО СТАРОЙ СТАВКЕ.

Дальше: допустим, что они не Не будут слать нам в ответ никакое обоснование, а потом уже и Вимогу, а обратяться сразу в суд.

Вот наше письмо и будет аргументом в суде, мол я не мог что-либо ответить на инициативу ПФ о повышении, потому что…. ну и привести аргументы… НО при этом я попросил у ПФ:

- привести мне все необходимые согласно действующего законодательства аргументы

- пояснить НА КАКОМ основании ПФ плюс к этому нарушил процедуру/условия договора и прислал сразу письмо и вимогу, т.е. «два в одном»

и только после законодательно обоснованного ответа на мое письмо я имел бы возможность ответить согласен я или не согласен с повышением процентной ставки.

Думаю решение будет в нашу пользу.

На счет действия Закона про запрет одностороннего повышения процентной ставки на нашу ситуацию предлагаю обсудить:

Да безусловно, про зворотню дію законів в часі я знаю, но:

вопрос - если Додаткова угода – это же «правочин» ?

А он «вчиняється» когда ? после вступления в силу указанного Закона. Так что получается нормы этого Закона про запрет все-таки могут применятся в нашей ситуации?

Кто что думает ?

Процитирую ОБРАЗЕЦ одного из выложенных здесь писем:

«Частиною 1 статті 651 Цивільного кодексу України встановлено, що зміна договору допускається тільки за згодою сторін, якщо інше не встановлене договором або законом. Окрім того, згідно ст. 654 Цивільного кодексу України, зміна або розірвання договору вчиняється у тій самій формі, що й договір, що змінюється або розривається, якщо інше не встановлено договором або законом чи не випливає із звичаїв ділового обороту. Правочини вчиняються усно або в письмовій формі (ч. 1 ст. 205 Цивільного кодексу України). Так, відповідно до ч. 1 ст. 207 Цивільного кодексу України, правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. При цьому, норма закону носить імперативний характер і не робить виключень до порядку зміни умов договору в односторонньому порядку. Іншими словами, обмін листами є обов’язковим. Якщо обмін листами не відбувся «формально», правочин не може вважатися вчиненим у письмовій формі. Наслідки недодержання письмової форми договору передбачені ч. 2 ст. 1055 Цивільного кодексу України, відповідно до якої «кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним». При цьому, необхідно зазначити, що згадані норми закону (какого закона, здесь же все время про кодекс говорится ???) вступають в колізію з нормами Цивільного кодексу України, які передбачають можливість односторонньої зміни договорів».

Тепер комментарий к этому отрывку:

1. В ОБРАЗЕЦ письма указано про «листи», но ПРИ ЭТОМ там же написано, що: «його зміст зафіксований….листах, телеграмах…». А какой же у нас зміст в наших листах – НИКАКОГО, мы же не соглашаемся на новые условия, а сначала просим обоснованно пояснить почему они это сделали?

Что значит «вступають в колізію з нормами Цивільного кодексу України, які передбачають можливість односторонньої зміни договорів» - извините, но наличие писем это уже не односторонняя зміна.

Тогда в ЧЕМ коллизия ? Мы что себе враги, чтобы ТАКОЕ писать ???

А к чему вообще там написано : «Правочини вчиняються усно або в письмовій формі (ч. 1 ст. 205 Цивільного кодексу України).» ???

В нашем случае же ОДНОЗНАЧНО указано ст. 1055 кодекса:

«1. Кредитний договір укладається у письмовій формі.

2. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним

Заключение договора «у письмовій формі» подразумевает под собой, я так понимаю, такие условия:

- наличие физически самого этого договора (а не просто графика который есть у нас)

- подписи ДВУХ сторон договора ;

- согласие с его условиями ДВУХ сторон договора – только тогда договор буде считаться «укладеним»

НО У НАС ЖЕ ЭТОГО ВСЕГО НЕТУ !!!!

У меня мысля ! поддержите ее или опровергните !

Выше я говорил, что тут для начала главное выиграть время, так вот если ПФ в своем ответе (если вообще он будет этот ответ) на мое письмо вдруг будет говорить про нераспространение на него указанного Закона про запрет одностороннего повышения процентной ставки, т.к. Законы «зворотної сили Не мають»

ТО во втором письме ТОЖЕ можно будет НЕ говорить НИ да ни НЕТ относительно повышения, а сказать ПФ о том, что смогу однозначно ответить только после получения раъяснения из Минюста по этому вопросу. А запрос в Минюст направить за день до отправления замечу УЖЕ ВТОРОГО письма ! А Минюст может и МЕСЯЦ отвечать согласно закона «Про звернення громадян».

И что они могут мне предъявить даже в суде, если после ВТОРОГО моего письма подадут иск ???

что я НЕ согласен – так я такого НЕ говорил, что я согласен – так я тоже такого Не говорил !!!

А почему не говорил ? так я ж не получил еще разъяснения :wink: мол я же их НЕ ИГНОРИРУЮ, как только получу, так сразу и отвечу :wink:

Кто подскажет какой суд у нас в Украине может «тлумачити законодавтство» ?? Конституционный суд или Верховный ? это я про то, что Минюст на запрос выскажет конечено же свою позицию ( как он это делает всегда), но обязательно при этом сделает приписку что «тлумачити законодавтство» может только……такой-то суд

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257928
Поділитись на інші сайти

Думаю, что даже после того как мы наприсылаем им письма, ответов не последует, а нам пришлют письмо в котором уведомят, что в срок - 30 дней с момента получения письма мы должны полностью погасить кредит

Вопрос. Оплата по-новому - означает согласие

Оплата по-старому - означает несогласие

Кто как будет поступать когда прийдет время платить, а вразумительного ответа от ПФ мы не получим????

"Оплата по-новому - означает согласие" - ИМЕНННО ТАК

"Оплата по-старому - означает несогласие" - нет если правильно написать письмо - читай всю ветку дружище !

Если ответа от ПФ не будет - это ИХ проблемы, мы сделали все что могли, подтерждением тому будет письмо им и во все инстанции.

Реябта кто-то писал про обязательность ответа в течении 10 дней - ЧИТАЙТЕ ВСЮ ВЕТКУ и свой договор - какие 10 дней ???? ИМЕЕМ ПРАВО написать им письмо ДО СЛЕДУЮЩЕГО платежа - я сделаю это ЗА ОДИН день до уплаты - это правомерно и будет считатся вовремя отправленным ответом почитайте ВНИМАТЕЛЬНО ДОГОВОР !!!!!!!!

Пеню они насчитать-то могут, только это будет НЕПРАВОМЕРНО, если человек им писал спрашивал что и как, тем более что действительно нарушен ряд нормативно-правовых актов с ИХ стороны.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257930
Поділитись на інші сайти

Вот тоже получил «письмо счастья» 16.01.09 и уже отправил в четверг письмо в ПФ, а кто не отправил, поспешите – в договоре написано в течение 10 дней с учетом три дня «поштового пробігу». п. 2.8.3.

Вопрос: а если перед оплатой, числа так 5 февраля, перезвонить на горячую линию и поинтересоваться какой у меня ежемесячный платеж – стоит ли? Или сидеть тихонько, платить по-старому и ждать ответ в письменной форме.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257942
Поділитись на інші сайти

To Alex_@:

Дарова, дружище, полностью тебя поддерживаю. Главное - тянуть время, вести переписку и платить по-старой ставке. Только ответ вот нужно дать в течении 10 дней с момента получения письма, в п.2.8.3 четко написано.

Всем новоприбывшим: КАМАРАДЫ, ВЫ ПРИКОЛИСТЫ ИЛИ ТАКИЕ ЛЕНТЯИ ? ПРОЧИТАЙТЕ ВСЮ ВЕТКУ ХОТЬ, ПРЕЖДЕ ЧЕМ ПИСАТЬ "ПРИШЛО ПИСЬМО, ШО ДЕЛАТЬ ?" ИЛИ "ПРИШЛО ПИСЬМО, ВЫШЛИТЕ ОТВЕТ НА МЫЛО". Мы тут уже неделю толкаем темы и сколько людей, столько и нений.

Кто собрался платить по новой ставке: АНАЛОГИЧНО ЧИТАЙТЕ ДОГОВОР И ПРИСЛАННОЕ ПИСЬМО, ТАМ ЖЕ ЧЕРНЫМ ПО БЕЛОМУ НАПИСАНО, ЧТО ОПЛАТА ПО НОВОЙ СТАВКЕ ОЗНАЧАЕТ СОГЛАСИЕ. Кому и ,самое главное где ??????, вы потом будете что доказывать, а ?

Где тут логика: я плачу по-новому, но требую чтобы было по-старому. Ага, щаз, сцыцаевцы так и сделают. Снова и снова повторю: ОДИН РАЗ ЗАПЛАТИТЕ ПО-НОВОЙ СТАВКЕ И МОЖЕТЕ РАССЛАБИТЬСЯ, ПОСКОЛЬКУ ВСЕ ВАШИ ПИСЬМА, ИСКИ В СУД - БЕССМЫСЛЕННЫ. Самый тормознутый судья спросит: чувак, ты что читать не умеешь, написано ж "оплатил по-новому - согласился", какого теперь кулаками махать ?

Что касается штрафов или пени и взыскания досрочно:

1. Чего ее так боятся ? У меня что штраф, что переплата по-новой ставке примерно одинакова. НО ПЕНЮ МОГУТ ВЗЫСКАТЬ ТОЛЬКО ЧЕРЕЗ СУД.

2. Разорвать договор и принудительно взыскать можно только ПО РЕШЕНИЮ СУДА, где лично я их буду ждать с нетерпением.

Уже наверное точно в 20-й раз говорю:

ОСНОВНАЯ НАША СИЛА В МАССОВОСТИ, В ТОЛПЕ, ЕСЛИ БУДЕТ БОДАТЬСЯ СОТНЯ ЧЕЛОВ - МОГУТ НАГНУТЬ, НО ЕСЛИ 2-3 ТЫЩИ, А ЛУЧШЕ ТЫЩ 10, ТО У СЦЫЦАЕТЕ НИКАКИХ ШАНСОВ.

Ну неужели так сложно прикинуть СКОЛЬКО НУЖНО ВРЕМЕНИ, ЧТОБЫ ЧЕРЕЗ СУД ВЗЫСКАТЬ ТАМ ЧТО-ТО С 10 000 ЧЕЛОВЕК. Я думаю года 2-3, с учетом апеляций, касаций, залегания ответчиков, т.е. нас в больнички и тд. Ы еще, что-то реально ЗАБРАТЬ у нас может только исполнительная служба, с которой тоже есть законные методы "договаривания" в плане погашения долгов и тд.

Так что выше нос, МАШИНЫ И БАБЛО у нас. А то ж где логика, где разум получается ?

Кстати, прикольный анек на тему логики:

Вовочка бегает по коридору школы и приговаривает "Где логика ? Где разум ?". Его спрашивает директор:

- Вовочка, ты чего не на уроке ?

Вовочка снова:

- Шеф, вот я не пойму где ж тут логика ? Где разум ?

- В смысле ?

- Ну я сидел на уроке и нечаянно пукнул, так меня учительница выгнала из класса, а сама с остальными осталась :D:D:D

Да не уподобимся учительнице..... :P

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257973
Поділитись на інші сайти

To Alex_@:

Дарова, дружище, полностью тебя поддерживаю. Главное - тянуть время, вести переписку и платить по-старой ставке. Только ответ вот нужно дать в течении 10 дней с момента получения письма, в п.2.8.3 четко написано.

Всем новоприбывшим: КАМАРАДЫ, ВЫ ПРИКОЛИСТЫ ИЛИ ТАКИЕ ЛЕНТЯИ ? ПРОЧИТАЙТЕ ВСЮ ВЕТКУ ХОТЬ, ПРЕЖДЕ ЧЕМ ПИСАТЬ "ПРИШЛО ПИСЬМО, ШО ДЕЛАТЬ ?" ИЛИ "ПРИШЛО ПИСЬМО, ВЫШЛИТЕ ОТВЕТ НА МЫЛО". Мы тут уже неделю толкаем темы и сколько людей, столько и нений..... :P

+1 8)

На счет ответов от простофинанса:

Завтра начнуть приходить уведомления с почты о доставке письме простофинансу (те кто отправлял в четверг) или не начнуть приходить (это хуже, это означает что почтальёну не открыли дверь офиса простофинанса, и возможно, наши письма через месяц вернуться). Вобщем будем надеяться..

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257976
Поділитись на інші сайти

Alex_@

Дельное предложение внес gess :

«Проверьте достоверность источников

Не забудьте обратить внимание на то, что информация об увеличении стоимости денежных ресурсов на межбанковском рынке Украины должна содержать также источник данных и период наблюдения. Вы также должны помнить о том, что банк, входящий в перечень банков Украины, по ориентировочным данным которых высчитывается основной индекс стоимости межбанковских ресурсов в Украине KievPrime, не имеет права использовать стоимость межбанка в качестве аргумента, поскольку сам принимает участие в его формировании. С юридической точки это может свидетельствовать о несоблюдении правил конкуренции с соответствующими правовыми последствиями. Если же при подсчете стоимости ресурсов использовались другие данные относительно стоимости ресурсов на межбанковском рынке, они должны быть приведены с указанием публичного источника информации. В случае же, если такая информация не предоставлена, решение может считаться безосновательным.

(от СЕБЯ - у нас с Вами в договоре есть привязка к курсу НБУ, однако ПОЧЕМУ НБУ поднял ставку до 7,7 грн. за доллар ??? да потому что среди всего прочего в том числе поднялся курс и на межбанке, в формировании КОТОРОГО ПРИНИМАЛА УЧАСТИЕ И НАША контора, как указано в сообщении от gess сам принимает участие в его формировании !!!!! тогда на кого ж они пеняют - сами на себя !

ФОРУМЧАНЕ ЧТО СКАЖЕТЕ - пожалуйста поддержите или опровергните мой вопрос – в споре рождается истина !)

Сцыцаете не ссылается на удорожание кредитных ресурсов, а привязывается к курсу доллара. Они ж так и пишут : " в связи с влиянием кризиса на БАНКОВСКУЮ систему Украины (камарады, а при чем тут вы ? вы же крутая финансовая компания, а не банк, значит вам должно быть пофиг :D ) и ЗНАЧИТЕЛЬНЫМ обесцениванием гривны к доллару мы ВЫНУЖДЕНЫ поднять вам ставку".

Вот в этом то и все дело: что за слова ЗНАЧИТЕЛЬНЫМ и тд. в финансах. Пришлите расчет, в котором напишите, что на момент выдачи был вот такой коленкорчик, а сейчас вот такое попадалово, посему просим слезно. То есть, нужно привести ЦИФРЫ и АРГУМЕНТЫ, чтобы менять ставку "пропорционально". Пропорция к чему ? К доллару ? А через что ? Через евро, иену, фунт ? ЗА какой период, опираясь на какие данный и тд.

ИМХО, как раз этого они в суде и не смогут предъявить, поскоку ссылаться на п. 2.8.3 что имеем право - тупо. Я Ж НЕ ОТРИЦАЮ ЧТО ИМЕЕТЕ ПРАВО И МОГУ ДАЖЕ СОГЛАСИТЬСЯ, ЕСЛИ ВЫ МНЕ ПРИВЕДЕТЕ АРГУМЕНТЫ

Думаю решение будет в нашу пользу.

Это вообще однозначно :lol:

Кто подскажет какой суд у нас в Украине может «тлумачити законодавтство» ?? Конституционный суд или Верховный ? это я про то, что Минюст на запрос выскажет конечено же свою позицию ( как он это делает всегда), но обязательно при этом сделает приписку что «тлумачити законодавтство» может только……такой-то суд

Тока Конституционный, увы :D Увы потому, что написав туда даже коллективный запрос - ответ получил года через 2 не раньше

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257977
Поділитись на інші сайти

Alex'

+1 Cool

На счет ответов от простофинанса:

Завтра начнуть приходить уведомления с почты о доставке письме простофинансу (те кто отправлял в четверг) или не начнуть приходить (это хуже, это означает что почталььёну не открыли дверь офиса простофинанса, и возможно, наши письма через месяц вернуться). Вобщем будем надеяться..

Никого не было дома, переехали в другой офис и тд. - это все траблы ПростоФинанса. Главное, у нас есть квитанция, что мы отправили в срок, т.е. "должным образом прореагировали".

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257979
Поділитись на інші сайти

Думаю, стоит напомнить о существовании бюро кредитных историй.

Реально, таких бюро на Украине несколько и информацию в них о заемщиках дают как большинство банков, так и большинство кредитных союзов. Я не владею информацией, в какие бюро дает информацию ПФ, но хорошо понимаю, что может быть некоторым и удастся добится неповышения процентной ставки, но получить негативную запись в бюро о несоблюдении условий договора.

Кризисы приходят и уходят, но с негативной сторией будет сложно когда-либо получить новый кредит.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257983
Поділитись на інші сайти

Реально, таких бюро на Украине несколько и информацию в них о заемщиках дают как большинство банков, так и большинство кредитных союзов. Я не владею информацией, в какие бюро дает информацию ПФ, но хорошо понимаю, что может быть некоторым и удастся добится неповышения процентной ставки, но получить негативную запись в бюро о несоблюдении условий договора.

Кризисы приходят и уходят, но с негативной сторией будет сложно когда-либо получить новый кредит.

У простофинанса у самих негативная история, а дальше ещё то будет.. 8)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257984
Поділитись на інші сайти

Лично у меня намного лет вперед пропало желание брать кредиты еще. Так что меня это "бюро" абсолютно не пугает.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257990
Поділитись на інші сайти

А может быть надо написать еще письмо в "Общество по защите прав потребителей"? Только не в областное, а державне - если оно существует. Такое же как в НБУ с приложением копий договора и письма от ПФ. Адресок не подскажете?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-257993
Поділитись на інші сайти

Думаю, что даже после того как мы наприсылаем им письма, ответов не последует, а нам пришлют письмо в котором уведомят, что в срок - 30 дней с момента получения письма мы должны полностью погасить кредит

Вопрос. Оплата по-новому - означает согласие

Оплата по-старому - означает несогласие

Кто как будет поступать когда прийдет время платить, а вразумительного ответа от ПФ мы не получим????

если не получу ответа в письменной форме, где все будет подробно и понятно расписано (врядли они такое смогут написать и все обьяснить), то заплачу по старой ставке, НО ЗА ДЕНЬ ДО ОПЛАТЫ ЕЩЕ ОДНО ПИСЬМО ОТПРАВЛЮ, типа "в связи с отсутствием ответа с Вашей стороны на мое письмо от 24.01.09, и ввиду отсутствия пояснений, связанных с поднятиет процентной ставки по кредиту №........ от .............. , считаю невозможным производить оплату по предлагаемой Вами процентной ставке и платеж за данный платежный период буду производить по ставке, указаной в договоре"

:preveds: Привет форумчане! Тоже поддерживаю эту идею с ответом ПФ за день оплаты по старому тарифу в случае еслиПФ не пришлет ответ свой.Только у меня вопрос: письмо отослать только ПФ или еще в те инстанции, которым отсылали копии письма? Кто что думает?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-258026
Поділитись на інші сайти

А может быть надо написать еще письмо в "Общество по защите прав потребителей"? Только не в областное, а державне - если оно существует. Такое же как в НБУ с приложением копий договора и письма от ПФ. Адресок не подскажете?

color=darkred]Головне управління [/color]розташовано в старовинному, живописному районі Києва на Подолі Адреса: вул.Сагайдачного, 29а.

Киев, 04070

Україна

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-258032
Поділитись на інші сайти

To Alex_@:

Зацитирую п. 2.8.3 договора:

«На протязі 10 календарних днів (з урахуванням днів поштового перебігу по території України)» з моменту направлення йому Кредитодавцем повідомлення Позичальник має право (НО НЕ ОБОВ’ЯЗОК !!!!!!!!) повідомити письмово Кредитодавця про свою незгоду із розміром нової процентної ставки за кредитом. Неотримання Кредитодавцем повідомлення про незгоду Позичальника із розміром або здійснення чергового Щомісячного платежу у розмірі згідно нового графіку платежів вважається наданням Позичальником згоди на зміну процентної ставки за Кредитним договором та на відповідну зміну Графіку платежів.

Отримання Кредитодавцем письмовго повідомлення про незгоду Позичальника із новим розміром процентної ставки або здійснення Позичальником чергового Щомісячного платежу у розмірі відповідно до попереднього графіку вважається незгодою Позичальника з новим встановленим розміром процентної ставки. В разі незгоди Позичальника з новим розміром процентної ставки, Кредитодавець відповідно до п. 6.2.3 має право вимагати від Позичальника дострокового погашення Заборгованості за кредитом, а Позичальник зобов’язаний достроково погасити Заборгованість за кредитом у відповідності до п. 5.1.6 Кредитного договору.»

Если бы в договоре было написано ТАК: «На протязі 10 календарних днів (з урахуванням днів поштового перебігу по території України)» з моменту направлення йому Кредитодавцем повідомлення Позичальник ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ повідомити письмово Кредитодавця про свою незгоду із розміром нової процентної ставки за кредитом, якщо протягом вказаного строку Позичальник не повідомить письмово Кредитодавця про незгоду, то це вважається наданням Позичальником згоди на зміну процентної ставки за Кредитним договором», ТОГДА нужно было бы отвечать в 10 дневный срок, и ТО если бы мы были НЕ согласны СРАЗУ.

А что получается у нас:

Они присылают «повідомлення по зміну ставки», а я могу - АБО написать лист АБО заплатить по-старому. ТАК вот заметьте, что в договоре указано, что ТОЛЬКО после уплаты СЛЕДУЮЩЕГО платежа по-старому это будет считатся НЕЗГОДОЮ, т.е. идет привязка к ДАТЕ, после которой будет считаться что мы НЕ согласны, и этой датой будет дата уплаты СЛЕДУЮЩЕГО ПЛАТЕЖА !!! так что какие 10 дней ????

В нашем случае ВООБЩЕ речь про НЕЗГОДУ не идет !!! Мы для начала требуем ПОЯСНЕНИЯ и ОБОСНОВАНИЙ для того, чтобы ТОЛЬКО после получения о них ОТВЕТА соглашаться или НЕ соглашаться.

Ну что тут непонятного ??????

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7863-kredit-v-prostofinans/page/12/#findComment-258052
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.