Перейти до змісту

Санкт-Петербург - місто на 42-х островах

Рекомендовані повідомлення

В Ленінград поїхати мріяв давно, ще з дитинства. І ось, мрії збуваються, правда вже в дорослому віці. Їздив з дядьком на Опелі Астра G 1,4 без кондиціонеру ah.gif тиждень назад, водієм був я. Їздили в гості. Взяли в дорогу бутерброди, мінералку, термос з чаєм. Виїхали о 4 год. ранку. Ви запитаєте, чому о 4-ій? А чому би і ні  ag.gif . Проходили митницю з Білоруссю за Сарнами (Рівненська обл). Хоча все там просто формальність, але 1 год 45 хв. ця формальність зайняла.

25983276.jpg

Білорусь сподобалася чистотою, гарними дорогами та дешевим бензином А-95 по 7 грн.(на наші гроші)

25983277.jpg

Дорожна інфррастуктура не розвинута в білорусів, мало АЗС, придорожніх кафе майже немає, села дуже бідні з дерев'яними хатами. Але красива природа, багато річок та озер і особливо лісів. Переважає рівнинна місцевість, а найвища вершина країни становить 345 м.))

Кордону між білорусами та росіянами немає взагалі, проїжджаєш, як в нас між областями. Дороги в наших східних сусідів трохи гірші за білоруські, але всеодно нормальні. 

Перед Пітером побачив нову кільцеву дорогу, яку недавно побудували. Над містом проходять триповерхові мости, які утворюють транспортні розв'язки. По таких дорогах я не тільки не їздив, але і не бачив. Але ні, згадав, їздив по таких дорогах в need for speed ag.gif. Якщо проїхати потрібний поворот, треба робити коло в 30 км.

Санкт-Петербург зустрів нас заторами в 10-15 км. та сонячною погодою, хоча переважає тут похмура погода, сонячних днів тут є 60 на цілий рік. Це найпівнічніше місто-мільйонник у світі, північніше за нього великих міст немає.

25983284.jpg

Місто - музей під відкритим небом, тут багато пам'яток архітектури, музеїв і взагалі це один з найважливіших у країні центрів туризму. Історичний центр Санкт-Петербурга та пов'язані з ним комплекси пам'яток входять до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тому прогулюватися його вулицями та парками саме задоволення.

25983279.jpg

Казанський Собор - один з найбільших православних храмів міста.

25983281.jpg

Ще про місто говорять, що це російська Венеція, адже розташоване воно на 42-ох островах, між якими по каналах курсують безліч туристичних корабликів. 

25983280.jpg

25983853.jpg

Перед Вами - розвідний Троїцький міст, під яким, за легендою пролетів радянський льотчик Чкалов.

25983855.jpg

Унікальний пам'ятник імператору Олександру ІІ Визволителю - Храм Спаса на крови

25983316.jpg

А це я вже поїхав на екскурсію в Царське Село - колишню резиденцію царського, а потім імператорського двору Росії.

25983285.jpg

Все побудовано з небаченим розмахом та величчю, навіть за сучасними мірками. Видно, що Катерина не шкодувала грошей на свою літню резиденцію.

25983292.jpg

В шестимільйонному місті весіля відбуваються кожного дня, а приїжджати на фотосесію нареченим є  куди.

25983293.jpg

Дуже красивий парк, по якому приємно прогулятися, та гарні ландшафтні краєвиди.

25983304.jpg

Кожного ранку тут прибирають тротуари, тому я не побачив жодного листочка з дерева.

25983309.jpg

В парку багато квітів і в окремих горщиках ростуть навіть мандарини.

25984040.jpg

В приміщенні не менш бездоганно. В гості до російських царів приїжджало багато відомих європейських постатей і навіть вони були вражені побаченим.

25983307.jpg

Славнозвісна янтарна кімната, якій не було аналогів в Європі і яку заборонено фотографувати  ag.gif

25984003.jpg

Дуже багато туристів приїжджає до Північної столиці, багато іноземців. Взагалі Санкт-Петербург посідає 8-ме місце в світі за чисельністю туристів.

25983310.jpg

А це футболка - сувенір з Росії sm302.gif

25983312.jpg

Вид через арку на Ермітаж - один з найбільших у світі художніх і культурно-історичних музеїв.

25984072.jpg

На площі перед Ермітажем (розпочинався він, як приватне зібрання Катерини ІІ) полюбляють проводити час закохані пітерці.

25984074.jpg

Якщо в Ермітажі кожному експонату приділи увагу хоча б 1 хвилину, то для того, щоб оглянути всі експонати у вас піде 8 років життя і треба пройти 20 км.

25984075.jpg

В 1824 році в місті була страшна повінь, вода піднялася на 4 м 10 см. Були затоплені перші поверхи будинків. Зараз місто оберігає 12 дамб, які розраховані на максимальну висоту 4 м 50 см.

По місту їздить дуже багато туристичних автобусів. В турфірмах зараз гарячий сезон.

25984076.jpg

Ісаакіївський собор - має статус музею та на думку фахівців, зараз перебуває в аварійному стані.

25984077.jpg

Вид через Неву на Петопавлівську фортецю на Заячому острові. Саме побудова фортеці вважається початком заснування міста в 1703 році.

25984078.jpg

Пам'ятник кораблям, яких потопив російський флот.

25984079.jpg

Культовий крейсер "Аврора" з холостого пострілу якого розпочалася революція, яка привела до влади більшовиків.

25984081.jpg

Морський собор на о.Кронштадт.Головною умовою при складанні проекту було, щоб висота купола дозволяла собору слугувати орієнтиром з моря, а хрест морського храму був першим, що кидалося в очі мореплавцям. 

25984082.jpg

Під час екскурсії навколо острова Котлін (на ньому розташований Кронштанд) побачив пришвартований секретний підводний об'єкт ВМС Росії.

25984083.jpg

Взагалі, війський бастіон Кронштадт не змогла взяти жодна армія. Дуже зручно він географічно розташувався для оборони міста.

25985796.jpg

Ну і неможливо було не відвідати Петергоф - колишню заміську царську резиденцію. Кожного ранку в 11 год. ранку тут урочисто лунає гімн Росії та включають всі фонтани в парку (верхній та нижній парк розташований на 120 га).

25983317.jpg

Після 1917 року після відомих всім подій, Радянська влада перетворила резиденцію Петра на музей.

25986445.jpg

З палацу відкривається прекрасний вигляд на фінську затоку. Говорять, що Петро любив спостерігати, як до Росії припливають багато кораблів, на яких купці привозили різні товари.

Ну і щоб передати Вам неповторну красу Петергофа, я використаю фото з інтернету.

St_Petersburg_Peterhof_23453.jpg

Туристи з якими я спілкувався, в один голос говорили, що тут красивіше ніж в паризькому Версалі.

На рахунок вхідних квитків діє дискримінація: для представників митного союзу вхід 250 р. (63 грн), для всіх інших країн (в т.ч. для України) - 400 р. (100 грн). Я їздив сам на маршрутці, купував квиток як росіянин  ah.gif. Так мені вийшла екскурсія 100 грн., а якби організовано автобусом з туристами то 300 грн.

По Петербурзі найзручніше пересуватися метро (ціна 7 грн), яке вважається найглибшим в світі і прокладені станції навіть під Невою.

P.S. Багато наших людей їдуть за враженнями в Краків, Прагу, Париж та недооцінюють туристичний потенціал Санкт-Петербургу.Тож я Вам хотів порадити спланувати маршрут та поїхати все таки на екскурсію в Північну столицю Росії.

drinks.gif

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/
Поділитись на інші сайти

+100500 за фотоотчётик.... Эх и я там был.... Питер - супер!!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1622508
Поділитись на інші сайти

Тепеь и я загорелся... Спасибо за фото-отчет! Класс!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1623663
Поділитись на інші сайти

Все таки русские умеют всякое придумывать Санкт петербург. Вроде как город в честь красного упыря назывался - ленинград. :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1623724
Поділитись на інші сайти

Все таки русские умеют всякое придумывать Санкт петербург. Вроде как город в честь красного упыря назывался - ленинград. :)

Изначально он назывался в честь Петра! И лишь некоторое время - в честь Володи Ульянова.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1624002
Поділитись на інші сайти

И мы в этом году в июне были в Питере, практически там же , за исключением царского села. Это были лучшие 10 дней моей жизни! Фантастика!!! 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1624477
Поділитись на інші сайти

• 4 місяця потому...

Город невероятен во всем своем великолепии! 

Гостиницы чуть дешевле, чем в Москве. Я жил в здании нынешнего конституционного суда РФ за чуть мение чем за 600 грн/сутки. По расположению - лучше не придумать. Дворцовая площадь в 2-х минутах. Самый центр. Супер шикарно. 

Жалею, что не нашел в себе сил, и времени на Эрмитаж. Очень жалею. Но поеду еще раз. Неприменно. И наверстаю упущенное.

Кстати, аэропорт Пулково - сарай тот еще, но ему не удалось испортить мне впечатления от города!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1723852
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Обязательно нужно съездить. Спасибо за хорошую статью

Змінено користувачем yurii_mogilnyi
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/77820-sankt-peterburg-misto-na-42-h-ostrovah/#findComment-1744807
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.