Перейти до змісту

Бортовой журнал Fedja007 (Ланос SE 1.5 2007р.)

Рекомендовані повідомлення

На сайті тусуюся досить давно, ще задовго до того, як придбав автомобіль. Навіть зареєструвався, тільки згодом забув логін і пароль, і тепер вирішив завести бортовий журнал, щоб занотовувати для історії різні замітки і події.

До покупки Ланоса була у мене шістка з шостим двигуном. Машина старенька 22 роки, але доглянута, без капризів, завжди на ходу. Був я нею задоволений. Але дружина весь час настоювала купити нову.

І ось початок серпня 2007 року прийнято рішення про покупку нової машини. Почалась біганина по автосалонах, перелопатив весь інтернет. Вибираємо марку, модель. Спочатку зупинились на Skoda Octavia A5, потім Opel Astra Clasic. Вже взяли рахунок. Вибираємо банк для отримання кредиту. Починаються проблеми. На Astru кредит під 18% + перший внесок. Цікавлюсь Ланосом. "Просто фінанс" проводить акцію на кредити на вітчизняні авто. 10,5% річних + 0,1% місячних. Разом 11,7% в гривнях. На цей час це було досить класно, бо в інших банках в валюті було дорожче. Крім того кредит дають без першого внеску + при необхідності на всі витрати по оформленні і передпродажній підготовці.

Не знаю на якій моделі зупинитися: SE 1.5 чи SX 1.6. Вибір падає на SE 1.5. Збираю небхідні документи, довідки, копії. В рекламі банку сказано, що рішення банк приймає протягом 1 години. В мене чомусь аж на четверту добу. Іду в автосалон, знову проблеми. Мою машину вже продано. Є такі ж, але інших кольорів. Чекаю ще чотири дні. Приходить те, що хочу. Ура!!!. Дооформляю всі документи, роблю замовлення в автосалоні на ППП, сигналізація, тонування, підкрилки, днище, антикор. Реєстрація в ГАІ - 3 дні!!!. На кінець все зроблено, їду в салон забирати машину. ???? не тут то было. Автосалон не має договору з банком. Машину можуть видати після того, як поступлять гроші на рахунок. Чекаю тиждень, другий, щодня назвонюю, тероризую всіх. Немаааааа. Після двох тижнів "хождения по муках" виявляється, що в договорі між банком потрібно було внести якісь зміни, вносимо, знову чекаємо.

Дочекався 7.09.2007 року. Майже 5 тижнів, ужос!!! Машина за цей час припала пилюкою. Візуально оглянув, прикрутив номера, поїхав через заправку додому. Потихеньку привикаю.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/
Поділитись на інші сайти

Сиджу, підраховую витрати:

Передпродажна підготовка 4 200,00

Пенсійний 3% 1 705,29

Реєстрація 729,71

Страхівка ОСАГО 199,00

Страхівка КАСКО 2 899,00

Комісія банку 34,00

Техогляд 156,00

Підложки під номера, коврики,чохли підголовників, насос, скребочки 371,00

Разом:

Грн 10 294,00

Дол 2 058,80

Євро 1 525,04

Ну і сам кредит на машину 56 843 грн.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-169258
Поділитись на інші сайти

Появились перші нюанси.

Вивчаючи інструкцію до сигналізації, виявляю, що не те встановили, що замовляв. Замовляв Шериф ZX-710, а поставили якийсь Челенжер односторонній, хоча оплачено за Шериф. Не праює задній правий динамік. Їду на СТО роблю розборки. Виявляється на момент встановлення не було 710-го Шерифа. Доплатив, взяв 925 v2, перевстановили. динамік не працював тому, що при підключенні

розєма зігнули одну ніжку самого розєма, випрямили все в нормі.

Якість робіт вимагає кращого. При мені падає брелок на бетон, на іншу машину падають плоскогубці. І на мій капот теж щось падало, залишилась маленька вмятина, яку видно при відблиску світла.

Під час обробки днища забризгали передній бампер і праву задню дверку з порогом. Зразу не виявив, а коли вимив машину видно досить сильно, ніби мухи обс...ли. Відчувається байдужість до клієнта, повний непрофесіоналізм, зате ціни космічні. Для прикладу: таж сама сигналізація Шериф 925 у роздрібній торгівлі коштувала 505-525 грн, у них 940 + установка 360 + матеріали ???? 129,89. Не знаю де можна було всунути три мотка ізоленти і 40 м провода і т.д., адже все мало бути в комплекті сигналізації?

Крім того не отримав відповіді по питанню встановлення центрального замка 60 грн + сам привід замка 40 грн. У мене все це мало іти з заводу.

Короче: ТЕРНОПІЛЬ-Авто РУЛИТЬ !!!!!!!!!!!

В загальному машиною задоволений, проблем ніяких. Заливаю 95 і навіть капота не відкриваю.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-169322
Поділитись на інші сайти

Потихеньку катаюсь. Невеликі поїздки км 120-150 і кожен день по місту 20-40 км. Накрутив 4500. Можна пробувати на що здатна машина, і є повід, потрібно їхати у Львів. 24.02.08 після опівночі виїжджаю. Погода чудова, сухо, траса майже пуста, місцями по якості ЄВРОПЕЙСЬКА. До Львова не гнав, заїхав за 1 год 15 хв (130 км). Масимум 150 км/год. Владнав справи і назад. Розвиднілось, 5 чоловік в салоні, залетів за 45 хвилин. Місцями йшов 185, трасу тримає відмінно, запас потужності ще є. Замітив, що при тривалій їзді на високій швидкості - жере масло, зразу же долив десь 200 мл масла. А так не бере ні каплі. Розхід бензину приблизно 7-7.5 л.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-169373
Поділитись на інші сайти

03.05.2008. Поїздка в Київ Бориспіль. Погода погана, падає дощ, місцями туман, тому виїжджаємо завчасно. В салоні 5 чоловік, в багажнику сумки. Траса майже пуста (4 год ранку), потіють вікна, приходиться вмикати вентилятор в положення 3 іноді навіть 4. А це лишній шум. Крім того напередодні підкачав шини до 2.25, а було 1.6-1.7??? І що цікаво, що колеса не просідали, в порівнянні з колишнім жигулем при тиску 2.0 замітно було досить сильне просідання. Машина після підкачки стала набагато жорсткішою, відчувалися всі камінчики і ямки на дорозі, і до того шумнішою, тормозний шлях замітно збільшився.

Доїхали до Києва нормально, в пробках не стояли (вихідний день і ранок), за винятком того, що прогавив поворот із Столичного шосе на Південний міст, тому прийшлось трохи попетляти. А прогавив тому, що кругом дороги понаставляли бігМордів через кожні 5 м. і дорожних знаків на цьому фоні просто не видно. В аеропорту ніде припаркуватись. Паркуються де хто зможе: під знаками, на клумбах, а в сквериках так взагалі полігон зробили. Земля розмокла від дощу, машини поробили колії до колін. Якийсь бус сів повністю на пузо. Ужас ! Останній раз був в Борисполі років три тому, такого не було.

Припаркувались в скверику.

pic.php?mode=large&pic_id=14803

Ніде пройти, не те, що проїхати.

pic.php?mode=large&pic_id=14804

Літак затримали, тому виїжджаємо додому аж після обіду. На Житомирській трасі заправляюсь. Проїхав 576 км, спалив 41 л. бензину, середнє – 7,12. Знову дощ, місцями сильні зливи. На Хмельниччині влітаю на фару, 94 під знак 50. Після приємного спілкування з представником ГАІ, розставанням з 20-кою і побажанням щасливої дороги, їдемо дальше. В Тернопіль приїжджаємо вже на фарах. Намотав 998 км, політ нормальний, втоми не відчуваю.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-169862
Поділитись на інші сайти

08.05.08. Почались неприємності. Поїхав по справах, поставив машину, пройшло 5 хвилин, поїхав дальше. Через пару хвилин відчув, що тягне машину в сторону. Зупиняюсь, - проколоте колесо, міняю, з салону зникає сумка. Ситуація банальна, при чому вже вдруге. Років 7-8 тому був в такій же ситуації – не навчило. Правда тоді сумку підкинули, десь через годину в цілості і сохранності, тільки без грошей (сума була досить значна).

Зараз в сумці було біля 500 грн і куча документів: три парі ПВ з талонами, три паспорта, техпаспорт на машину, свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження, куча довідок, квитанцій і ксерокопій, візиток і багато різних дрібниць, типу флешки і т.п. І не знаю з якої причини в сумці ще був запасний ключ від машини (без брелка). А також чотири пластикових картки, з однієї з них хвилин через п’ять зняли гроші (800 грн), про що був повідомлений SMS-кою через мобілбанкінг. Визвав оперативників, заяви, протоколи і т.д. і три години вбитого часу. Довідку видали через чотири дні (вихідні). Надії на оперативників ніякої, тому проводжу власне розслідування, і ще надіюсь на повернення документів (за винагороду). Також зразу заблокував всі карти.

Отямившись від стресу починаю логічно мислити. Звідки взнали ПІН-код? В сумці не було! Починаю пригадувати, де і коли користувався ПІН-кодом. Виявляється днем перед тим заправлявся на автозаправці, де і змалювали код, швидше всього оператор, так як в магазині не було нікого. Після цього мене мабуть «вели» якийсь час, але побачивши, що я не сам в машині і виїхав за місто, заправившись під пробку, залишили. А на наступний день припильнували.

Дальше іду в банк, пишу заяву в службу безпеки, щоб отримати відеозапис з банкомата. Запису немає – камера закрита рукою. Обурююсь, невже не можна зробити так, щоб банкомат не видавав грошей, коли закривають відеокамеру?

Нічого втішного, продовжую надіятись на повернення документів, їжджу на справці.

І на рахунок підозри оператора заправки, спеціально не наводжу назви і адресу (не пойман – не вор) скажу тільки, що це було в Тернополі, можливо у когось була аналогічна ситуація, пишіть в лічку. Якщо виявиться закономірність – будемо приймати міри.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-170685
Поділитись на інші сайти

Співчуваю! Дуже важка ситуація, стільки документів пропало, тепер все це відновити стільки геморою буде! :(

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-170822
Поділитись на інші сайти

20.05.08 Пройшло майже 2 тижні. Про документи ні слуху – ні духу. Потрібно починати з паспорта, без нього нікуди не рипнешся. Поїхав в паспортний стіл, подивився, що потрібно, зібрав все, завіз, оформив без проблем і дуже швидко. Обіцяли на 29.05 буде готовий. Обійшлось все 67 грн. На черзі права і техпаспорт. Там думаю буде складніше, особливо з техпаспортом, машина в кредиті, напевно потрібно буде якесь відношення з банку, а там оперативність ніяка. І техпаспорт напевне спочатку буде тимчасовий. Може хто в курсі, як діяти і куди звертатися в першу чергу, був би щиро вдячний за підказки. А також по умовах КАСКО в «Дженералі Гарант» я мабуть позбувся страховки у випадку викрадення авто. Тьфу… Тьфу… Тьфу… Зразу ж поставив додатково блокування руля. Просто і сердито. При нагоді сфотографую і виложу фотки.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-171063
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

03.06.08 Отримав новий паспорт. Планую завтра займатися іншими документами. Підходить вечір їду додому, повечеряв, дзвінок в двері. Відкриваю, стоїть мужчина, показує посвідчення і говорить "я з міліції, чи зможете під'їхати до відділення, ми знайшли вашу сумку з документами". Я - само собою. Приїхав, є моя сумка, все на місці, за винятком грошей і деяких дрібниць. Зразу не віддали, сказали потрібно провести експертизу, може які відпечатки пальців залишилися. Але це вже дрібниці. Забрав документи в неділю 08.06.08. Тепер маю два паспорти. О як!!!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-176494
Поділитись на інші сайти

О, два паспорта це добре, але для водія краще було б дві пари прав, на випадок, якщо одні заберуть менти.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-176615
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

18 липня 2008 року, телефонний дзвінок з відділення банку, «чому не погашаєте заборгованість по кредитній карті?». Я в шоці!!! Біжу у відділення банку. Виявляється що кошти були зняті ще й з кредитної карти, про що мені ніхто не повідомляв, коли ставив карти в Стоп-лист і брав виписки про рух коштів, хоча я запитував. Вже набігло трохи процентів плюс пеня. Дана карта була не активованою. Пишу заяву, щоб провели розслідування, пояснення, довідки. Візую це все і віддаю на розгляд. Обіцяють через 10 днів розглянути. А поки що чекаю, хоч надії мало на позитивний результат.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-190296
Поділитись на інші сайти

23.07.08

pic.php?mode=large&pic_id=14807

Пройдено перших 10 тисяч. За десять місяців зовсім не багато. Претензій до машини ніяких. Заливаю бензус і їду. За весь час капот відкривав всього кілька разів і то з ціллю оглянути. Поїхав на ТО-1. Оформив заявку, залишив машину і пішов по справах. Після обіду приходжу забирати - ще не все пройдено. Бачу з кімнати для огляду, що моя машина заїжджає на регулювання розвалу-сходження. Підняли, прикріпили до коліс дзеркала, зняли, опустили. Все. На дільниці діагностики електрообладнання те саме. Поблимав поворотами і стопами і на цьому діагностика закінчена. Навіть не підїжджав до стенда для регуліровки фар.

Масло залили напівсинтетику Кастрол 10W40. Обійшлось все разом 535,16 грн. Забираю машину, почався сильний дощ. Я вскакую в салон і поїхав. Чуть пізніше відкриваю капот, продивляюсь ????? Повітряного фільтра не поміняли, хоча гроші справно взяли. Не відомо чи паливний міняли чи ні. Телефоную до знайомого, обіцяв розібратися. При нагоді заїду.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/7444-bortovoy-zhurnal-fedja007-lanos-se-15-2007r/#findComment-190306
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.