Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Прошу прощения за офтоп в чужом БЖ. Но все же я хотел ответить на пост выше.  Когда у меня был ланос с кондером, которой я установил я тоже использовал похожие правила. Но теперь у меня авто с климатом, где достаточно выставить полный автомат и задать температуру. Для того , что бы в данной системе произвести просушку испарителя нужно произвести ряд манипуляций, а при включении климата произвести обратный ряд манипуляций. Причем, хотелось бы заметить, что в предыдущем сезоне, когда фильтр стоял с завода запахов не было. Дабы исключить  предвзятость в своей ситуации -  общаюсь с владельцем такой же модели линейки,дык он фильтр еще с завода не менял, а пробег уже под 30 тык. и запаха нет.

Еще пример - у приятеля хюндай ix35 в полном фарше в т.ч и климат контроль. За 5 л эксплуатации не были обнаружены посторонние запахи при работе кондера. Фильтры менялись во время.

Да и вообще в чем спор? Есть заводской фильтр, который криворукие спецы у ОД установили криво! Дабы не слететь с гарантии приходиться проходить ТО у них, а последствиия от такого ТО бывают хуже, чем вообще не проходить ТО у ОД!

У меня в БЖ много описано косяков, которые напортачил ОД когда устанавливал допы и проводил ТО, жаль обнаружены когда истек срок предъявления претензий!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1886926
Поділитись на інші сайти

Есть заводской фильтр, который криворукие спецы у ОД установили криво!

Но-но-но! То я так всобачив той фільтр 5.000 км тому, більше не буду :)

Офіціали ставлять фільтр в 3-4 рази дорожчій і в рамку пласмасову - він не може зім'ятися.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1886998
Поділитись на інші сайти

То я так всобачив той фільтр 5.000 км тому

Тогда понятно почему он у тебя такой чистый  :D

8d114d81dea7.jpg

У меня тоже в рамке, просто вытягиваешь картридж и вставляешь новый фильтр, рамка старая 

Змінено користувачем Doc_UKR
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1887024
Поділитись на інші сайти

Пробіг 40.384 км. Перевзувся на зиму. 7.398/32.986 зима/літо.

Якщо вірити синоптикам - скоро буде погода для зимової гуми:

gallery_25189_3501_104315.jpg

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1891247
Поділитись на інші сайти

Пробіг 40.430 км. Продовжую готуватися до зими - "ремонт підігріву сидінь".

Тиждень тому зранку підмерз і вирішив зігрітися підігрівом, а той чогось вирубався. Пошукав по гуглю і профільним форумам - є така трабла, ламається підігрів. Треба їхати до офіціалів на гарантійний ремонт. Заїхав, підійшов до гарантійщика (на понтах, як на шарнірах). А гарантійщик мене засмутив - на підігрів гарантія 1 рік, а машинці іже два рочки =(
Провели діагностику (150 грн) і знайшли проблему: нижній елемент підігріву треба міняти. 1600 грн за елемент, 800 грн за роботу. На Ланос за підігрів обох сидінь з роботою віддали менше 1300...

Екзіст знайшов підігрів дешевше - 1100, заїхав до

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

- замінили. Тепло :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1891740
Поділитись на інші сайти

Пробіг 40.800 км. "Фальшстарт"

Ось гараж. Гараж, як гараж:

med_gallery_25189_3501_525176.jpg

Але якщо подивитись збоку - то якось ворота роздуло:

med_gallery_25189_3501_200273.jpg

А то я залишив машину на передачі і здому запустив. Ось вона і поїхала. Думав повний *пі-пі-пі*. Ан ні, тільки дві подряпинки.

med_gallery_25189_3501_515030.jpg

med_gallery_25189_3501_402141.jpg

med_gallery_25189_3501_369157.jpg

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896056
Поділитись на інші сайти

печалька, а я думал что автозапуск не работает если авто на передаче стоит

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896058
Поділитись на інші сайти

Я тоже думал, что у сигналок с автозапуском есть защита "от дурака", ну какой-то контакт, подключаемый на ручник, чтобы автозапуск не сработал, если авто не на ручнике.

А подряпынки таки нехилые. Хотя если ожидал худшего, то и не такие уж и страшные:) Только вот непонятно - всю силу удара вроде должен был принять номер, он ведь выступает перед бампером...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896064
Поділитись на інші сайти

Електроніка не може дізнатися чи стоїть авто на передачі. Сигналки з автозапуском на механіці вимагають виконання процедури "програмна нейтраль":

1) поставити авто на ручник;

2) нажати певну комбінацю кнопок сигналки - в деяких моделях;

3) дістати ключ із замка (авто продовжує працювати);

4) вийти з машини, закрити двері, поставити машину на охорону (авто продовжує працювати);

5) сигналка глушить двигун - сигналка знає - машина не на передачі.

Але яжкомпутерщік - прочитав інструкцію і виставив у налаштуваннях сигналки тип коробки - Автомат. Так зручніше.

Я тоже думал, что у сигналок с автозапуском есть защита "от дурака", ну какой-то контакт, подключаемый на ручник, чтобы автозапуск не сработал, если авто не на ручнике.

А подряпынки таки нехилые. Хотя если ожидал худшего, то и не такие уж и страшные :) Только вот непонятно - всю силу удара вроде должен был принять номер, он ведь выступает перед бампером...

1) авто було на ручнику, це сигналка перевіряє.

2) Удар прийшовся на діагональні ребра жорсткості дверей.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896066
Поділитись на інші сайти

Тю, тряпкой вытирал? Уверен ничего страшного нет, если хо возьми белый лак у жены для французкого маникюра и зарисуй. Это же бампер, он для этого и приспособлен.

А вот то что заводишь авто, в гараже с закрытыми дверями -  :po pope:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

При содержании 0,08 % СО во вдыхаемом воздухе человек чувствует головную боль и удушье. При повышении концентрации СО до 0,32 % возникает паралич и потеря сознания (смерть наступает через 30 минут). При концентрации выше 1,2 % сознание теряется после 2-3 вдохов, человек умирает менее чем через 3 минуты.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896178
Поділитись на інші сайти

1) Ще не протирав, та я і не сильно парюсь. У мене на задньому бампері теж є схожі елементи "тюнінгу".

2) Завожу за 2-3 хвилини до виходу. Не встигає ще стільки диму зібратися. Плюс - гараж дуууже дірявий, вентиляція добра :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896182
Поділитись на інші сайти

2) Завожу за 2-3 хвилини до виходу. Не встигає ще стільки диму зібратися. Плюс - гараж дуууже дірявий, вентиляція добра

Друже, за 2-3 хвилины иноді достатньо буде, не жартуй з цим. Ліпше відкрий гараж, випий кави поки грітись буде.  

Та і сенс тоді заводити дистанційно, я розумію 10 хв и сідаеш в теплу машину. 

Змінено користувачем Doc_UKR
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896186
Поділитись на інші сайти

12,4 тис   59

Это привет установщикам. На механику "нормальные" установщики ставят датчик нейтрали. По-сути обычный геркон. Который не разрывает провод пуска, если ручка не на нейтрали. 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1896683
Поділитись на інші сайти

Пробіг 41.000 км. (вчора) Батько сказав, треба іноді їздити на маршрутці на роботу =)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1898812
Поділитись на інші сайти

Я собі уявляю реакцію людини яка в той час проходила біля цього гаража, а тут машина рветься на волю з клітки. Повстання роботів йопта :)

ПС: співчуваю...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1899140
Поділитись на інші сайти

ПС: співчуваю...

Дякую =)

То було 7:00 ранку. Не думаю, що хтось там тоді був :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1899147
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Пробіг 42.890 км (вечір п'ятниці 28.11) - повернувся з відрядження у Мінськ.

Кілометраж: 1486.6 км, середня витрата газу: 8.1 л/100 км.

Якщо коротко: круїз-контроль рулить :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1910620
Поділитись на інші сайти

Пробіг 43.000 км. Але розкажу я вам про мою поїздку.

Компанія, де я працюю, відкрила офіс у Мінську. Нещодавно взяли на наш проект нову співробітницю і мене відрядили у Мінськ передати їй сакральні знання про нашу роботу :)

"Дорога туди"

Маршрут: Київ->Чернігів->Гомель->Бобруйськ->Мінськ.

Відстань: 575 км

Час в дорозі: 8:20

Підготовка до подорожі:

- зняв тонування з передніх вікон (100 грн);

- встановив оффлайн навігації (Навітел) - нажаль Яндекс.Навігатор за кордоном не працюватиме;

- забрав у дружини тримач для смарту;

- купив авто-зарядку;

- помив машину (в першу чергу були потрібні чисті вікна і дзеркала) ;

- вже перед самою дорогою підкачав колеса. Все, транспорт готовий :)

Фото

19331_900.jpg

19688_900.jpg

19860_900.jpg

20132_900.jpg

Дорога загалом середньої якості. Бувають місцями більше латок, місцями менше. Трапляються відрізки (1-2 км) нового асфальту. Загалом їхати можна - круїз виставив на 90 км/год. Десь 200 км дві смуги в обидві боки. А останні 20 км дорога звужується до однієї смуги.

Фото

20463_original.jpg

20497_original.jpg

20884_original.jpg

Через 2:30 під'їхав до кордону. На узбіччі велика черга з фур. Перед кордоном є десяток-півтора кіосків де продають страхові поліси "Зелена Карта", каву-шоколад, тощо. У страховиків є домовленість - продавати поліси по черзі. В мене в одному "кіоску" не захотіли продавати поліс за долари, то я пішов в інші. Не продали і там, відіслали назад у перший :)

Порада: візьміть на поліс потрібну суму в гривнях!

На в'їзді дають "контрольний талон" куди вписують номер авто і кількість пасажирів.

Перший кордон пройшов швидко, десь за 15-20 хв. Прикордонник із ліхтариком оглянув машину потім у двох віконцях показав державний паспорт і тех.паспорт (реєстраційний документ на авто). В контрольному талоні поставили печатку і випустили з України.

Фото

21479_original.jpg

21227_original.jpg

21522_original.jpg

21956_original.jpg

На білоруському кордоні важче. В "зелений коридор" попадають тільки авто на білоруських номерах. Їх досить цікаво "обшукують": хазяїн відкриває багажник повіністю забитий сумками, прикордонник уважно дивиться десь так секунд п'ять, все!

Мені не повезло - я їду по "червоному коридору". Треба заповнити митні декларації: одну на мене (ПІБ, дата народження, серія/номер паспорту, причина в'їзду), друга на авто і товари (в двох екземплярах) - загалом треба вказувати лише авто (номер шасі, об'єм двигуна в см кубічних, рік випуску). В перше вікончечко подають паспорт, першу декларацію, контрольний талон. В другий: другу декларацію, Зелену Карту, тех.паспорт, контрольний талон. Теоретично це не займає багато часу, але то теоретично. Обидва "коридори" було забито. В один стояв мікроавтобус, в інший легковик із повним причепом. І все, що вини везли треба було декларувати. Вони загальмували чергу на дві години :(

Фото

22146_original.jpg

22366_original.jpg

Одразу після кордону є заправка, там видають БелТолли - пристрої для автоматичної оплати на платних дорогах. Приймають білоруські рублі і банківські картки. Там теж була черга на годину. 4-5 людей отримували нові БелТолли, а це оформлення нових договорів. За сам пристрій треба внести заставу ($25) і поповнити рахунок (~$30). Одразу закріпив пристрій під салонним дзеркалом (скоч іде в комплекті, вертикально) і довго шукав кнопку увімкнення. Почитав інструкцію - вмикати не треба, кріпити треба горизонтально. Відривав, переклеював :) Коли, нарешті, виїхав на трасу настала ніч.

Фото

22528_original.jpg

Спершу їхав по дорозі з лише однією смугою в кожен бік. Через приблизно десять кілометрів почалася значно цікавіша дорога: дві смуги в кожен бік, відбійники, краще покриття... І що вразило: знаки про обмеження швидкості стояли всі не "обличчям" до водіїв, а якось боком. Дивні ці білоруси...

Ближче до Бобруйська іде ремонт і розширення дороги. Як результат обмеження швидкості до 70. А місцями і до 50! Так і їхав - виставляв на круізі швидкість і повз. Місцеві їхати швидше не боялися і обганяли - спокійно, ніхто не сигналив.

Аж раптом мене зупинала машина із проблесковим маячком! Як виявилося - контроль платних доріг, подивився чи прикріпив БелТолл і побажав щасливої дороги. І тут я потрапив на платну дорогу - проїхав в рамку і пристрій сказав голосно Пііііі! Далі побачив знаки обмеження швидкості: 100, а для легкових 120 :) І стояли вони нормально, а не сором'язливо, як до того. Виходить попередній відрізок дороги ще не зробили платним, тож і їхати швидко ще не можна. Знаки вже встановили і повернули у бік, подалі від очей.

Що вразило в Мінську: всі їдуть спокійно, врівноважено, не підрізають і не роблять інших різких чи ризикованих маневрів. Я вже подумав, що білоруси ввічливі водії, як раптом...

Перехрестя. Три смуги. Поворот праворуч тільки з правої. Стою на поворот перший і єдиний, чекаю зеленого, дочекався - стартую. Рапотм бачу з середньої смуги ще хтось повертає! Ну все, думаю, серед місцевих теж є бидло-водії! Ан ні! Номери українські, київські. Соромно було ж :(

На місце приїхав десь о 22:15 за місцевим часом. У Білорусі літній час, переходу на зимовий немає. Тож за київським часом я приїхав о 21:15. Місце для машини ледь знайшов, заліз на бровку поряд з якимось джипом.

Фото

23012_original.jpg

"Офіс Діо-софт у Мінську"

Напередодні поїздки (у четвер) залишив заявку адмінам, щоб дали мені доступ у мінський офіс. Молодці! Виконали заявку у понеділок ближче до обіду. Велике їм дякую, мені було дуже комфортно чекати, поки хтось прийде на роботу і пустить мене у офіс! Без інету і можливості подзвонити.

Філія тільки-тільки набирає людей. Місць вільних багато :) Кухня ще неофіційна - в куточу стоять холодильник, чайник і мікрохвильовка, а також столик з чаєм/кавою. З вікна (за традицією компанії) видно цвинтар. Фірма якраз купила нові парку кріслел-мішків, диванчик, холодильник. В офісі є два туалети і душ. А ще для мене було великим відкриттям, що в куллері є тумбочка :)

Фото

23710_original.jpg

23383_original.jpg

23889_original.jpg

24231_original.jpg

24365_original.jpg

24737_original.jpg

25034_original.jpg

25617_original.jpg

23138_original.jpg

25536_original.jpg

26110_original.jpg

25319_original.jpg

З вікна видно будинок, де мене поселили. Зверніть увагу - номер будинку написано метровими цифрами. Їдеш по дорозі і бачиш де потрібний тобі номер.

Фото

26790_original.jpg

27003_original.jpg

26153_original.jpg

26554_original.jpg

"Мінськ. Особливості&цікавості"

Поряд із офісним центром знаходиться Національний олімпійский комітет Республіки Білорусь.

27184_original.jpg

27549_original.jpg

Місто виглядає дуже охайно.

27687_original.jpg

27909_original.jpg

І романтично. (Коли випав сніг - то на цьому місці знову таки було витоптано)

28305_original.jpg

Є багато вело-доріжок. Їх ділять із пішоходами.

30423_original.jpg

30561_original.jpg

30978_original.jpg

Машин досить багато, місця у дворі мало. Більшість водіїв лишають номер мобільного.

32527_original.jpg

Більшість світлофорів - світодіодні. Якщо є додаткова секція (Пр. поворот ліворуч), то коли вона не горить - секція відмічена червоним контуром. В секції "жовтого" кольору іде відлік часу до перемикання світлофора.

32329_original.jpg

29594_original.jpg

Мінськ - місто герой! А ще непомітна реклама Х'юлертПаккард :)

31451_original.jpg

Музей Великої Вітчизняної Війни.

31529_original.jpg

31995_original.jpg

32191_original.jpg

В центрі є стенди для туристів. Такі ж бачив у Києві.

30056_original.jpg

В Білорусі мало МакДоналдсів. Зайшов в один щоб протестувати - стояв у черзі півгодини :( Якщо порівняти ціни із київськими, то у нас вдвічі дешевше.

29701_original.jpg

33492_original.png

В мінському офісі ВорГеймінг працює біля 1700 людей. Мабуть один із співробітників.

28439_original.jpg

Автобус. Маршрут №69.

30729_original.jpg

Пожежне депо.

29106_original.jpg

29404_original.jpg

Щоб білоруси не забули рідну мову вздовж дороги стоять рекламні щити з картинкою і підписом. Також присутній переклад російською. Я зустрічав полуницю, шипшину, кавун.

33099_original.jpg

"ТімДрінкінг"

Ввечері у п'ятницю величезною компанією пішли на тім-білдінг випити пива у бар Gaststätte. Меню:

35512_original.jpg

Чек вийшов на півтора мулльона!

35134_original.jpg

Фото

33733_original.jpg

33962_original.jpg

34093_original.jpg

34537_original.jpg

34583_original.jpg

34982_original.jpg

"Замок у місті Мір"

Якось Антон сказав, що на вихідних їде зі своєю дівчиною на вихідних у замок, на екскурсію. До нього одразу напросилися Катя (з чоловіком), підключилася Даша (з дітьми) і я (сам один). Але не у всіх вийшло. Даша сказала, що вона нещодавно вже була у тому замку. Антон не зміг (дівчина з нічної зміни та ще й тім-білдинг напередодні). Тож поїхало нас троє: Катя, Олексій і я.

Це досить гарний і стровинний замок який пройшов серйозну реконструкцію. І це йому певною мірою зашкодило. Він став занадто красивим і сучасним: є ліфти, сучасні сходи, тощо. На першому поверсі є ресторан. Подекуди є телеекрани, на яких транслюється відео про реставрацію замку. У підземеллі я бачив інтерактивні карти "і де я знаходжуся?".

Фото

36003_original.jpg

36139_original.jpg

36356_original.jpg

36820_original.jpg

35622_original.jpg

36880_original.jpg

37373_original.jpg

37575_original.jpg

37695_original.jpg

37993_original.jpg

38184_original.jpg

38457_original.jpg

38804_original.jpg

38959_original.jpg

39319_original.jpg

39508_original.jpg

39850_original.jpg

39985_original.jpg

40302_original.jpg

40644_original.jpg

40744_original.jpg

41002_original.jpg

41348_original.jpg

41717_original.jpg

Після замку пішли шукати якесь кафе пообідати. Але всі були закриті "на спец обслуговування" :( Погуляли по вокзальній площі і сусідніх вуличках.

Фото

42091_original.jpg

42447_original.jpg

42611_original.jpg

42773_original.jpg

43258_original.jpg

43424_original.jpg

41818_original.jpg

"Дорога назад"

Здав на заправці БелТолл - без черги :)

На кордоні був о 21:00. Черги - нуль. На білоруському кордоні треба дати ті ж декларації, що заповнював на в'їзд. На українському машину навіть не подивилися - вітаємо вдома! І вже через 500 метрів згадав не злим тихим словом УкрАвтоДор. Дома був без 15 північ.

"Додатково"

Коли повернувся у Київ, виявилося, що я не можу потрапити у київський офіс. Дякую нашим адмінам!

В Білорусі спокійно. Особливо на дорогах. На вузеньких вуличках у дворах мене завжди пропускали першим, я лише один чи два рази встиг дати дорогу. Ніхто не сигналить. Приємно :)

Разом із Світланою зробили порівняльну таблицю цін на продукти у Мінську і Києві:

44014_original.png

Змінено користувачем Varajan
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911072
Поділитись на інші сайти

розкажу я вам про мою поїздку.

Вот это история!! :yes:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911094
Поділитись на інші сайти

В который раз убеждаюсь, что советская Беларусь гораздо ближе к Европе...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911113
Поділитись на інші сайти

Класс, прям захотелось к ним)))

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911130
Поділитись на інші сайти

Класний звіт. Прочитав із задоволенням. 

П.С. От якби ще в нас такі написи робили...

42091_original.jpg

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911172
Поділитись на інші сайти

Звіт супер) А от Білорусія щось не вразила... Ціни то завеликі... в кафе більше 2-х тисяч гривень тоже не слабо. 
Аплодувати на вулиці не пробували? :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911179
Поділитись на інші сайти

Трошки з відсотками накрутив :)

Там де, наприклад, більше 100 %. Якщо так, то повинні доплачувати за товар :).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911192
Поділитись на інші сайти

Аплодувати на вулиці не пробували?

Та якось холодно на вулиці. І після роботи зовсім не хотілося гуляти - додому і впасти на диван :)

Трошки з відсотками накрутив :)

Намагався вирахувати на скільки більше/менше ціна там від цін в Києві.

От якби ще в нас такі написи робили...

А ще б так:

43424_original.jpg

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/63222-kia-rio-16-mt-hatch/page/12/#findComment-1911195
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.