Перейти до змісту

Проводка кондиціонера Ланос 1,4

Рекомендовані повідомлення

Після встановлення кондиціонера ТТК замітив такий баг: при ВИКлюченом запалюванні якщо включить вентилятор пєчки або двірники - включається основний вентилятор радіатора (дуже легко посадить і угробить акумулятор) . До установщиків далеко їхати. Проводку кондиціонера підключено до лінії перегріву двигуна біля реле включення основного вентилятора радіатора.

Самі двірники і вентилятор печки не працюють з ВИМкненим запалюванням, але при ВИМкненому запалюванні і повороті виключатєля печки чи ричажка двірників ВКЛючається основний вентилятор радіатора охолодження двигуна!

Мої дослідження:

Чи може буть при ВИКлюченом запалюванні "+12В" на лінії перегріву контроллера двигуна (58 нога ЕБУ)??? До нього підключалася проводка кондиціонера. Саме він керує реле вентилятора охолодження - коли на ньому з"являється "-" реле замикає контакти і включається вентилятор. При ВКЛюченом запалюванні там приблизно +2,5В, а коли двигун нагріється до 98 градусів - там з"являється "-" і включається вентилятор охолодження.

Я так розумію, що там +12В не повинно бути - раніше ж (до встановлення) мабуть небуло!!!

Якщо його там небуло, то мені не зрозуміло де воно береться - я навіть витягував запобіжники які встановили нові з кондиціонером... всеодно є +12В.

Підскажіть, як обесточити контролер? для перевірки. Чи при вимкненом запалюванні він обесточений?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/45466-provodka-konditsionera-lanos-14/
Поділитись на інші сайти

чего ты туда вообще полез? Хочеш короткое замыкание в проводке. или убитый входной порт ЭБУ?

Ты бы форум покурил немного, расписывали ведь уже неоднократно о работе вентиляторов.

Не лезь вообще к термодатчикам. Сигнал о включении и выключении вентилятора выдает ЭБУ на основании показаний термодатчика. Опроное напряжение. необходимое для питания термистора вырабатывает сам мозг и составляет 5 вольт. Откуда там 12 вольт?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/45466-provodka-konditsionera-lanos-14/#findComment-986756
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.