Перейти до змісту

ВОПРОСЫ по обжалованию постановлений / действий ГАИ

Рекомендовані повідомлення

Кто является этим органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу? суд?

Нет - дядя Вася у пивного ларька (Сорри)

Ты знаешь еще какие структуры в нашем государстве кроме суда?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-670074
Поділитись на інші сайти

Кто является этим органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу? суд?

Нет - дядя Вася у пивного ларька (Сорри)

Ты знаешь еще какие структуры в нашем государстве кроме суда?

Думал может через гаи как-то можно, но раз суд значит пойдём в суд. Может кто кинет ссылку на пример заявления о поновлении срока на обжалование.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-670105
Поділитись на інші сайти

Думал может через гаи как-то можно, но раз суд значит пойдём в суд. Может кто кинет ссылку на пример заявления о поновлении срока на обжалование.

В ГАИ ответ один: в действиях инспектора нарушений не обнаружено... - пустая трата времени.

Да собственно ГАИ законы не составляет, только протоколы выписывают.

В субботу вызывали в суд - так судья на меня просто орать стала и выталкивать за дверь - со слабыми нервами туда лучше не соваться :)

Ходил к Юристам - сказали вероятность отмены штрафа есть, но так как судимся с государством, а им бюджет наполнять надо - то ... дальше досочиняй сам.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-670112
Поділитись на інші сайти

В ГАИ ответ один: в действиях инспектора нарушений не обнаружено... - пустая трата времени.

Да собственно ГАИ законы не составляет, только протоколы выписывают.

В субботу вызывали в суд - так судья на меня просто орать стала и выталкивать за дверь - со слабыми нервами туда лучше не соваться :)

Ходил к Юристам - сказали вероятность отмены штрафа есть, но так как судимся с государством, а им бюджет наполнять надо - то ... дальше досочиняй сам.

Я тоже бывал в суде, знаю что судьи все нервные и несдержанные, орут на всех и ни за что но что делать. У меня ситуация с которой все нормальные люди просто смеялись бы - гаец правонарушения не видел а просто решил что если был включен правый поворот то вероятно я выехал с улицы где правый поворот запрещен, а я на самом деле выезжал рядом с этой улицей от ворот предприятия где правый поворот не запрещен.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-670161
Поділитись на інші сайти

В любом случае, если есть желание,а главное силы с ЭТИМ бороться - НАДО БОРОТЬСЯ ! :wink:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-670176
Поділитись на інші сайти

Перестроились до знака 5.16, или после?

без разницы до или после, если он именно "перестроился" до перекрестка то это не нарушение, это если бы поехал на перекрестке не туда куда указывала стрелка то тогда нарушение, а перестраиватся можно если разметка не запрещает. правда гайцы ПДД не читают и всё трактуют как им хочется.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-671144
Поділитись на інші сайти

Примерно так. До апелляционного суда 5 месяцев. Но лето - сезон отпусков у судей.

Позвони в канцелярию суда, узнай какому судье передали дело и на когда назначено слушание. Если не знают, проси соединить с секретарем судьи, он должен знать. Повестка может и не дойти. Наши суды все без тебя решат. Такое решение нужно будет снова обжаловать. Это лишняя волокита не в твоих интересах.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-672207
Поділитись на інші сайти

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, подскажи сколько времени прошло с момента подачи заявления в суд и до суда - 2 месяца я правильно понял, потом еще 4 месяца до аппеляционного суда - так?

Сам сижу на аналогичном чемодане. Уже почти месяц прошел как подал заявление и тишина.

В мене аналогічно все:) В апеляційний подав ще в травні, ні слуху ні духу, ходив до них то сказали що ще всі справи 2009 року не розглянули і до моєї доберуться в кінці року.

А ще питання для знаючих: апеляційний суд відміняє постанову первинного суду, хіба не так? Тобто апеляційний скасував постанову, справа повертається знову в районний суд, розглядає її вже інший суддя. Чи я помиляюся?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-672210
Поділитись на інші сайти

Ошибаешься и не ошибаешься.

КАСУ Стаття 198. Повноваження суду апеляційної інстанції за наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду

1. За наслідками розгляду апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції суд апеляційної інстанції має право:

1) залишити апеляційну скаргу без задоволення, а постанову суду - без змін;

2) змінити постанову суду;

3) скасувати її та прийняти нову постанову суду;

4) скасувати постанову суду і залишити позовну заяву без розгляду або закрити провадження у справі;

5) визнати постанову суду нечинною і закрити провадження у справі;

6) скасувати постанову суду і направити справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-672495
Поділитись на інші сайти

В прошлую субботу позвонили домой примерно в 12:00 сказали явиться в суд к 13:00, типа там что то недооформлено.

Приехал. Всунули какую то бумажку - Ухвалу: Дело оставлено без рассмотрения и иск надо дооформлять по всем юридическим нормам и правилам.

На вопрос что это - объясните. - Сказали что ничего пояснять не будут. Немножко настойчивости и ... вместо объяснений получил хороший толчек в грудь от судьи. Эта тетя с дикими криками вылетела из кабинета, выталкала меня в коридор, и закрыла перед моим носом дверь.

Вот так у нас бывает :(.

На данный момент прибегнул к помощи юристов, теперь они будут писать иск заново от моего имени и представлять мои интересы в суде.

Что будет дальше - покажет только время.

Кстати юристы сказали что по новым законам от 3.08.2010 - подавать в аппеляционный суд уже нельзя... Остается сражаться только в этом суде или тупо платить штраф.

P.S: Вывод напрашивается только один - платите гаишникам на месте и спите спокойно...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-672962
Поділитись на інші сайти

Закрутили гайки вже зовсім. Я про це писав в сусідній гілці. Суддям зверху дають негласні рекомендації щодо адмінсправ по штрафах, і реально порядних суддів залишилося дуууже мало. Будуть рубати на корню всіх і все, наповнювати бюджет.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-673101
Поділитись на інші сайти

Вобщем совершал на перекрестке поворот налево, на зеленый сигнал светофора. Повернул, через 50 метров гайцы, тормозят, показывают видео с обычного фотика Canon, якобы я не предоставил приемущество встречному транспорту. Я спрашиваю. я создал аварийную ситуацию? Гаи - нет, аварийно небыло, просто не пропустили. Короче мои убеждения, что встречный транспорт не изменил траекторию, не использовал экстренное торможение их не убедили. Выписали протокол на 425 грн. Я решил составить иск и обратится в суд. Нашел в инернете множестов примеров и сделал иск. Но не знаю как закончить, на какие статьи ссылаться. Кто в этом понимает помогите плиз. В пятницу уже нужно в суд идти.

Вот собственно сам иск:

Адміністративний позов

про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення

Відповідно до статей 104, 105 Кодексу України про адміністративне судочинство ( далі КАСУ) , статті 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП) прошу визнати дії працівника міліції незаконними та, відповідно скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення від 31.08.2010 року АЕ № 159051 винесену ДАЇ ВДАІ міста Кривий Ріг Мокрицьким Станіславом Сергійовичем, спеціальне звання працівника міліції - сержант як таку, що не відповідає вимогам чинного в Україні законодавства.

По суті справи. 31 серпня 2010 року о 8 годин 20 хвилин я рухався по вул.Пісочна на автомобілі ЗАЗ 11026. На перехресті вул.Пісочна з вул.Каховська, переконавшись у тому, що не створюю перешкоди транспорту який рухається у зустрічному напрямку, здійснив поворот ліворуч на основний зелений сигнал світлофора. Приблизно через 50 метрів я був зупинений інспектором ДАЇ сержантом міліції Мокрицький Станіславом Сергійовичем. На моє запитання до інспектора ДАІ, на якій підставі мене зупинили, адже я безпечно здійснив поворот наліво, не створюючи аварійної ситуації. Інспектор ДАІ відповів, що аварійної ситуації дійсно не було але заявив, що я порушив правила Дорожнього руху п. 16.6 не надавши перевагу в русі транспорту, що рухався у зустрічному напрямку, прямо. На мої доводи на те, що я безпечно здійснив поворот наліво, нікому не заважаючи, інспектор ДАІ дістав з машини не сертифікований прилад, фотокамеру Canon і показав мені відео, на якому я здійснював поворот наліво і нібито не надав перевага зустрічному транспорту. Але насправді на відео видно, що ніякого порушення немає, тому що транспорт який рухався в зустрічному напрямку не змінив своєї траєкторії руху, не використав гальмування, а тим більше екстрене гальмування, тим самим доводячи, що я не створював аварійної ситуації та здійснив на перехресті поворот ліворуч дотримуючись усіх правил дорожнього руху.

Мої заперечення проти скоєння правопорушення не були прийняті до уваги інспектором ДАЇ Мокрицьким С.С., та у відношенні мене були складені протокол про скоєння адміністративного правопорушення АЕ 159051 від 31.08.2010 року та на підставі нього постанова по справі про адміністративне правопорушення АЕ 0311153 від 31.08.2010 р.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-678964
Поділитись на інші сайти

Протокол и постанову подписал, что написал в пояснениях? на руки копии получил???

Пиши жалобы в облпрокуратуру (обязательно!) и облгаи на неправомерные действия гаичника , а потом и в суд.

Змінено користувачем kfile
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-678979
Поділитись на інші сайти

Alex1

Вечером выложу иск с аналогичной ситуацией который приняли сразу и по которому судом отменено постановление.

ИМХО Ваш иск жидковат и нет никакой конкретики. Про фотоаппарат я бы вообще ничего не говорил.

А с жалобами в прокуратурой и ГАИ я бы вообще не заморачивался и не переводил время и нервы поскольку жаловаться то особо не на что.

Змінено користувачем Лехен
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679024
Поділитись на інші сайти

Ну я думаю, если на видео явно видно, что ты никого не подрезал и не создал аварийной ситуации, то дело выигрышное. Главное правильно составить исковое заявление. Надеюсь ребята тебе помогут, и выложат сюда более детальное и юридически корректное заявление.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679081
Поділитись на інші сайти

Alex1

Вечером выложу иск с аналогичной ситуацией который приняли сразу и по которому судом отменено постановление.

ИМХО Ваш иск жидковат и нет никакой конкретики. Про фотоаппарат я бы вообще ничего не говорил.

А с жалобами в прокуратурой и ГАИ я бы вообще не заморачивался и не переводил время и нервы поскольку жаловаться то особо не на что.

Ошибаетесь! У меня штраф был отменен именно прокуратурой, хотя уже был подан иск в суд...

А про фотоаппарат НАДО говорить, он несертифицирован для подобных целей, за это можно и получить, у них даже рулетка должна быть сертифицирована, на этом можно строить свою защиту.

Змінено користувачем kfile
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679283
Поділитись на інші сайти

Прошу прощенья что влез в тему где помощь просится у адвокатов а я таковым не являюсь, но коль влез попробую аргументировать свои доводы.

В иске написано снимали на фотоаппарат кроме слов что он был ничем это не подкреплено. ГАИ если придет в суд скажет что ничем не снимали.

Незаконные действия ГАИ. В чем они заключаются и чем это можно доказать?

В общем в аналогичной ситуации у меня (конечно же если ТС в пояснениях не раскаялся и не сделал других огрехов) я ради интереса помимо иска в суд направил жалобу в ГАИ. В итоге 2 раза в ГАИ зря съездил и потратил свое время.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679356
Поділитись на інші сайти

До Київського районного суду м. Харкова

м. Харків вул.. Блюхера, 7-б

61168

Позивач:

Відповідач:ВДАІ по обслуговуванню м. Харкова

та автомобільно-технічної інспекції

ГУМВС України в Харківській обл.

м. Харків, вул. Шевченко 315

Позовна заява

про визнання Постанови АХ №092295 по справі про адміністративне правопорушення від 09.01.2010 року недійсною.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

09.01.2010р. посадовою особою відповідача ІДПС БДПС м. Харкова ГУМВС України в Харківській обл. прапорщиком міліції ________________________ щодо мене винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.122 КпАП України. та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 430 грн. 00 коп. (чотириста тридцять грн.. 00 коп)

Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.

Під час проїзду мною перехрестя, з поворотом ліворуч, транспортних засобів, що рухалися в зустрічному напрямку не було. Між тим, п. 16.6 Правил дорожнього руху встановлено, що повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч. Відповідно до п. 1.10 Правил дорожнього руху дати дорогу означає вимогу до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість. Враховуючи що транспортних засобів що рухалися у зустрічному напрямку не було то за таких умов обов’язку не відновлювати рух або його не подовжувати не існувало, а отже не існувало умов для застосування пункту 16.6. ПДР.

Протокол у справі про адміністративне правопорушення та Постанова не відповідають вимогам ст.ст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та Постанові по справі про адміністративне порушення. Так, у протоколі та Постанові немає даних учасників дорожнього руху, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку та змусило їх змінити напрямок руху або швидкість. Між тим, у відповідності до ст.269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. Характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих та свідків. У відповідності до ст.251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків суперечить ст.256 КУпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів.

Окрім наведеного, слід зазначити, що в протоколі про адміністративне правопорушення серія АХ №169795 в графі «До протоколу додаються» зазначено серію та № Постанови по справі про адміністративне правопорушення, що свідчить про те, що співробітник ДАІ заздалегідь знав, що розгляд справи буде на місці нібито скоєного мною адміністративного правопорушення, та буде винесено Постанову про притягнення мене до адміністративної відповідальності чим порушено мої права передбачені ст.268 КУпАП в частині надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі.

Очевидно, що співробітником ДАІ складено документи із спрощеним підходом , із значними процесуальними порушеннями.

З огляду на викладене вважаю, що дії працівника відповідача були незаконними.

До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.. 71 ч2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.

За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною Постановою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.2,4, 6 КАС України, ст.ст.287, 288 КпАП України

ПРОШУ

1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;

2. Зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.

Додаток:

1. копія позовної заяви

2. копія протоколу серія АХ №169795 про адміністративні правопорушення від 09.01.2010 року на 1 аркуші.

3. копія Постанови серія АХ №092295 по справі про адміністративне правопорушення від 09.01.2010 року на 1 аркуші.

„____”__________ 2010р.

(Підпис)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679740
Поділитись на інші сайти

Огромное спасибо Лехен. Завтра пойду подавать иск, после отпишусь о результатах.

Змінено користувачем Alex1
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-679919
Поділитись на інші сайти

Всем привет.

По поводу ходатайства - в КоАП не сказано в какой форме подавать его, письменной или устной.

Главное не допустить вынесения постановления инспектором, поэтому сразу говорите инспектору (если он начинает чтото писать) - на основании ст.268 КоАП

прошу перенести расмотрение справы для того чтобы я мог обратиться зя юридической помощью и собрать нужную информацию. Он обязательно "наедет" - "кто ты такой", "ты чё самый умный", "щас штраф впаяю по полной". Говорите, что в протоколе где пояснення я укажу все выше сказанное,тогда постанова со штрафом будет недействительна.

Все не поместится поэтому пишите фразу "пояснення на окремому аркуши" и просите лист бумаги, если гаишник не даст лист бумаги типа "что я тебе - бумажная фабрика" говорите что без этого листа протокол будет не действительный (инспектор об этом знает).Но обычно до этого не доходит.

Такой протокол уходит по месту жит. водителя, а гаишнику нужны деньги(для жены и начальника) или штрафы(для плана), при этом время - деньги. Тут вы можете предложить совсем немного денег, если реально нарушили и вас мучает совесть или если считаете себя невиновным говорите "отпустите меня пожалуйста".

Все это из жизни и работает.

Не конфликтуйте и улыбайтесь - среди них тоже есть люди.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-681441
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Привет всем.

Такая вот ситуация.

В июне выписали протокол за превышение. Было составлено исковое заявление на опротестование протокола и постановления и отправлено в суд по месту прописки (г.Симферополь), заказным письмом. Дело к рассмотрению приняли, и уже дважды переносили заседание.

Физически я нахожусь в Киеве, и явится на заседание 7 октября в Симферополь не могу.

Вариантов решения как мне видится два:

1. Выписать доверенность на отца, что бы он представлял мои интересы в суде. Но тут немного гемор.. так как нам надо вместе явится к нотариусу и такая доверенность будет стоить грн 150... не рентабельно.

2. Есть ли возможность, написать к примеру ходатайство с просьбой перенести рассмотрение дела в Киевский суд, так как по объективным причинам не могу явиться на заседание в Симферополь? Существует ли такая практика в принцыпе? Кто сталкивался?

Спасибо.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-690351
Поділитись на інші сайти

Попробуй поинтересоватся в личке 

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-690355
Поділитись на інші сайти

я не сталкивался, но ИМХО есть такое право подать ходатайство о переносе места слушания. Но тут нужен юрист.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-690381
Поділитись на інші сайти

, В плане доверенности - когда обратился к юристам за помощью, попросили доверенность на представление моих интересов в суде. Дали свой бланк, распечатанный на компьютере, попросили заверить или по месту работы или по месту прописки в жеке.

На работе естественно проще - стоимость равна нулю.

Смысл доверенности:

я, ....

разрешаю доверяю представлять мои интересы....

Заверено: .... Название организации, печать, подпись заверителя - в моем случае руководителя.

Змінено користувачем mich_ya
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-690412
Поділитись на інші сайти

Все увидела - почитаю вечером и напишу, что можно сделать.

По доверенности обязательно присутствия только доверителя (т.е. Вас) и данніе паспорта и ид.кода доверенного лица (отца). Доверенность можно переслать или передать скажем поездом.

Ходотайства - возможно отложить рассмотрение дела, а вот о переносе в другой суд - уже скорее нет, существуют правила подсудности.

Все остальніе моменті уточню и допишу.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/43939-voprosy-po-obzhalovaniyu-postanovleniy-deystviy-gai/page/48/#findComment-690416
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.