Перейти до змісту

Звіт: Подорож у відпустку на Шацькі озера.

Рекомендовані повідомлення

Прийшла і моя черга написати якийсь фото-звіт. Отже, зібрались ми із моїм дружбаном, Миколою, разом із своїми прекрасними половинками, поїхати у невеличку відпустку мальовничими місцинами України. Хотілось чогось екзотичного, недорогого і щоб можна було туди поїхати автомобілем. Так чи інакше, таким місцем було вибрано Шацькі озера, які знаходяться у Волинській області, дуже близько від кордону між Україною, Польщею та Білорусією.

pic.php?mode=large&pic_id=4042

Виїзд було намічено на 23 червня. Маршрут Київ – Житомир – Рівне – Луцьк – Любомль – Шацьк. В зв’язку із всякими обставинами виїхали аж о 12-й ранку. Перед поїздкою заскакую на заправ очку, заливаю бак під зав’язку, підкачую колеса до 2.1.

pic.php?mode=large&pic_id=4017

Погода чудова для поїздки, не сильно жарко і не холодно. Дорога від Києва до Житомира чудова, від Житомира до рівного теж хороша – їдеться легко, а враховуючи, що десь посередині дороги я дав порулити .Миколі, то дорога взагалі пройшла легко.

pic.php?mode=large&pic_id=4018

Відверто поганих відрізків дороги не було протягом всієї поїздки. Десь за Луцьком двохколійну дорогу заміяє одноколійна (в кожну сторону), але саме покриття непогане. А там, де ближче до кордону, дорога взагалі рівненька.

По прибутті на місце таки почав лити дощик, який гнався за нами всю дорогу і не міг наздогнати. В зв’язку з цим ми трохи засмутились, бо планували в основному купатись в озерах і засмагати, а погода своїми дощами, натомість, приготувала інші альтернативи. Негативно, також, вплинув на наш настрій той факт, що зізвонившись по-дорозі з хазяйкою котеджу, який ми собі заздалегідь забронювали на період з 23-го по 30-те число ми взнали, що наш котедж віддали іншим відпочиваючим, які приїхали на пару днів раніше нас. Ціна обіцяного нам 4-хмісного котеджу на озері Пісочному була 380 грн. на добу. В цю суму, звичайно, не входить ніяке харчування і т.д.

Намагаючись загладити свою вину, хазяйка котеджу дала нам телефон якоїсь її знайомої, яка також здає кімнатки. Після продзвонки виявилось, що у неї одна кімнатка коштує 200, а інша 250 грн. Досить дорожче і умови гірші ніж раніше, але було вирішено спочатку поїхати подивитись, що там пропонується і від того відштовхуватись.

Будиночки нової хазяйки знаходились також на озері Пісочному, поряд з відомим санаторієм «Лісова пісня». Отже, по приїзду, ми спочатку заскочили в сам санаторій, а потім на основі побаченого планували підти до приватних садиб.

pic.php?mode=large&pic_id=4021

Ось так виглядає центральний корпус «Лісової пісні»:

pic.php?mode=large&pic_id=4019

А отакий вигляд із цього центрального корпуса:

pic.php?mode=large&pic_id=4022

А отакі грибочки ростуть на території санаторію:

pic.php?mode=large&pic_id=4020

По цінах. В санаторії нам повідомили, що ціни приблизно від 160 до 570 грн. з чоловіка і якщо проживати не менше тижня, то в цю суму вже входить триразове харчування в їх столовці. Здається, також, туди входить і якийсь набір лікувально-профілактичних процедур в їхньому закладі. Однак, що мене здивувало, ні адміністрація санаторію, ні лікувальний корпус у вихідні не працюють, тому поселитись в санаторії нам би не вийшло, якби навіть хотіли. Але ми не хотіли, бо ціни кусачі, а все навколо виглядало не дуже гарно. Ми зробили висновок, що туди їздять в основному по путівках від підприємств, профсоюзів і т.д., бо звичайні люди навряд би платили за те гроші і чималі.

Далі пішли до приватників. Будиночки приватників буквально ліпляться до огорожі санаторію і в основному там живе обслуговуючий персонал санаторію, але в більшості таки відпочивальники. Ось в такому будиночку нам пропонувала кімнатки хазяйка, яку нам порадили:

pic.php?mode=large&pic_id=4023

Хазяйка ця набудувала на своїй невеличкій ділянці 3 чи 4-ри таких двоповерхових будиночків з великою кількістю двомісних кімнаток. Тут нам теж несподобалось, але ми, на всяк випадок, з нею трохи поторгувались, зійшлись на двохсот гривнях і пішли оцінити, який ще асортимент можна знайти в цьому та навколишніх селах. Треба сказати, що пошуки наші були малоефективні, бо через кілька днів мали бути довгі вихідні з приводу дня конституції і на той період всі пристойні місця були заброньовані. Там відпочиває дуже багато Львів’ян, Волинян та Рівненчан. Вдосталь покатавшись на моїй Ланьці по лісових дорогах ми все-таки повернулись до будиночків поблизу «Лісової пісні» і вже хотіли йти до намічених нами спочатку кімнаток, коли майже випадково натрапили на прикольно організовані кімнатки у вигляді мотелю. Ось так вони приблизно виглядали:

pic.php?mode=large&pic_id=4039

На огородженій гарним дерев’яним парканом території було 6 кімнаток, кожна з окремим входом. Спільна для всіх кімнат кухня і туалет та душ із гарячою водою. Присутнє супутникове телебачення, і мангальчик:

pic.php?mode=large&pic_id=4040

До того ж така кімнатка на двох коштувала лише 130 грн. Відразу за парканом починався ліс, було, також, місце де поставити авто. Одним словом ми, змучені дорогою та довгими пошуками, а також зморені свіжим повітрям хвойного лісу, з радістю прийняли ту пропозицію і нашвидку розмістивши в кімнатках свої речі, побігли в місцеве кафе поїсти місцевих страв та випити по кухлику горілочки.

На другий день ми планували ознайомлювальну поїздку по околицях. Так як напередодні горілочкибло випито немало, то вранці я встав годин в 6 і взявся виганяти залишки вчорашнього алкоголю за допомогою пробіжки до озера:

pic.php?mode=large&pic_id=4025

Отак я зловив веселку, але так як фотограф тільки я, то довелось форкатись самому.

pic.php?mode=large&pic_id=4024

Другий день видався на диво погожим, тому зганявши в центр місцевої цивілізації, село Шацьк, ми закупили на ринку всяких ягід, м’яса на шашличок та іншої смакоти. Пару слів про місцеву кулінарну фішку – це вугор, риба яка живе виключно в чистій воді, а так як озера дуже чисті, то його тут достатньо, щоб задовольнити потреби всіх туристів. Основна фішка з вугря – сирокопчений вугор, але користуються популярністю також юшка з вугря і живий вугор, якого можна купити в базарний день, а потім готувати його на грилі чи ще щось з ним робити. Середнього розміру копчений вугор (40-60 см) коштує порядка 50 грн. Великий ваговитий вугор коштує порядка 90-120 грн. Ну і є маленькі по 25-30 грн. Все це необхідно скуштувати, хоча б для того, щоб зрозуміти, що все це досить смачно, але нічого особливо надзвичайного.

Повалявшись цілий день на чудовому пісчаному пляжі ми приготували просто мегасуперський шашличок і з задоволенням його хряцнули під коньячок і вино:

pic.php?mode=large&pic_id=4028

pic.php?mode=large&pic_id=4029

На третій день ми поїхали на найбільше місцеве озеро – Світязь. Воно дійсно велике – завширшки в 5.3 км, а завдовжки 9.5 км. Найглибше місце – 68.4 метра!!! А в середньому близько 7-ми метрів.

pic.php?mode=large&pic_id=4030

Побувавши на Світязі ми знайшли людей в кого орендувати човен, та розпитали про рибалку. Таким чином запланували собі на наступний ранок рибалочку. Отакі мальовничі дороги навколо озера і я не втримався, щоб не зробити фотку з нашим клубним логотипом:

pic.php?mode=large&pic_id=4031

А ще ми взнали від хазяйки будиночків, що якщо нам ліньки платити по 10 грн за літрову баночку чорниці, яка якраз там найпопулярніша в ту пору, то ми можемо нарвати її в лісі прямо поряд з будинком. Ми спробували, дійсно в лісі цілі килими чорниці, щоправда порядком визбираної місцевими жителями:

pic.php?mode=large&pic_id=4032

pic.php?mode=large&pic_id=4033

Але вирішили, що для отримання більшого задоволення і меншої кількості комариних укусів краще таки ту ягоду купувати.

Оце гарна лісова дорога до санаторію «Лісова пісня»:

pic.php?mode=large&pic_id=4034

Наступного ранку двинулись на рибалку на озеро Світязь.

pic.php?mode=large&pic_id=4035

Рибак, який обіцяв нам показати місця, де сильно ловиться риба, видно трошки проспав. Тож ми самі знайшли місце під кущиками де досить жваво клювали невеличкі окунці і маленька плотвичка.

pic.php?mode=large&pic_id=4036

Потім до нас підпливла місцева інспекція заповідника і перевірили на наявність квиточків на вилов риби. Квитків в нас, звичайно, не було, тому нам довелось купити їх на місці по 2 грн з чоловіка. При цьому ми взнали, що якби ми купували їх в кіоску на березі, то вони б нам обійшлись по 3 грн. Отака фішка… 

По дорозі назад жіноче населення лодки примусило нас завернути ближче до камишів, де росли гарненькі білі лілії. Що ми там робили з тими ліліями говорити не буду, бо вони ніби записані в червону книгу.

pic.php?mode=large&pic_id=4037

Ввечері ми відвідали баньку з неодмінним купанням в озері:

pic.php?mode=large&pic_id=4038

Коротше, в цілому прикольно відпочили і розслабились. Є, звичайно, багато недоліків в плані відпочинку в тих краях, але для мене особисто основним недоліком була погода. Все інше відносно.

28-го червня ми покинули Шацьк і двинулись в сторону кордону, з метою відвідати героїчне місто Брест. Але на кордоні з Білорусією нас завернули наші ж прикордонники, бо авто, яким я керував не моє, а керую ним по довіреності. Так що зважайте, за кордон не виїдеш на машині по довіреності і навіть з тимчасовим техпаспортом. То ми розвернулись і поїхали в Київ.

По дорозі в Київ, на виїзді з Шацьку, нас зустріла сила силенна авто, - населення міст прямувало масово відпочивати на оазисах природи. Чомусь в мене склалось враження, що якщо вони не зважають на ПДР і їздять по зустрічній смузі так, то і правил поведінки на природі вони теж не будуть сильно слідувати. Урбан піпл, відпочивайте за кордоном – бережіть природу України.

pic.php?mode=large&pic_id=4041

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/
Поділитись на інші сайти

Хороші місця, був колись там. Тільки щоб зайти по пояс у воду, довелося метрів 100 пройти :D Озеро Світязь за Шацьком, точніше не скажу, не пам'ятаю :D

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80106
Поділитись на інші сайти

Які загальні витрати на поїздку?

-бензин

-житло

-хавчик

-інше

Скільки часу витрачено?

За звіт спасибі,фото прикольні!

Сам давно збираюсь в ті місця.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80159
Поділитись на інші сайти

48   0

Классный отчёт!!! :appl::clapping:

Stup можно ли узнать контактный телефон хозяйки у которой вы останавливались? (можно в личку)

Уж очень хочется там побывать!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80162
Поділитись на інші сайти

Які загальні витрати на поїздку?

-бензин

-житло

-хавчик

-інше

Скільки часу витрачено?

За звіт спасибі,фото прикольні!

Сам давно збираюсь в ті місця.

Точно, за тією всією лірикою забув викласти цифри! :)

Значиться разом із катанням по Шацьких озерах і на все-про-все було наїзджено чуть більше 1250 км., з яких порядка 560 це дорога в одну сторону. По бензину було використано майже 90л. (Соррі, маю десь записані точні цифри, але не при собі.)

Житло, як я писав, 130 грн на добу двомісна кімната. Разом це 650 грн.

Хавчик не рахував, але можу додати, що загалом(бензин+прожиття+хавка+випивка+риба всяка+баня+все інше) на нас двох з Наталкою було витрачено порядка 2300 грн.

Правда бензин ми оплачували пополам з дружбаном.

Дорога в один бік займає приблизно 7 годин.

Хороші місця, був колись там. Тільки щоб зайти по пояс у воду, довелося метрів 100 пройти :D Озеро Світязь за Шацьком, точніше не скажу, не пам'ятаю :D

Так, на Світязі дійсно ситуація схожа, але, як я вже казав, Пісочне в цьому плані прикольніше. Там по пояс вже за метрів 20. :)

Классный отчёт!!! :appl::clapping:

Stup можно ли узнать контактный телефон хозяйки у которой вы останавливались? (можно в личку)

Уж очень хочется там побывать!

Телефон не секрет! :)

8067 2600794, 8050 7235014 Валя.

Можете сказати, що від тих киян, які були в неї перед днем конституції. ;)

П.С. Поправив. Не перед днем незалежності, а перед днем конституції 28-го червня. :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80179
Поділитись на інші сайти

О!От тепер звіт вважаю повним!

Ще раз дякую за інформацію.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80189
Поділитись на інші сайти

в принципі, трохи дороге житло виходить

я їздив десь у той самий час

20 грн за місце у будиночку, щоправда, зручності на дворі :(

проте озеро за 20 метрів

за звіт - відмінно

ніяк не знаходиться час написати свій :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80199
Поділитись на інші сайти

в принципі, трохи дороге житло виходить

я їздив десь у той самий час

20 грн за місце у будиночку, щоправда, зручності на дворі :(

проте озеро за 20 метрів

А де це було? В самому селі Світязь, чи в Мельниках?

Чи був там гарячий душ?

Ми теж зустрічали пропозиції по 20 грн з чоловіка, але, хоч я і не дуже вибагливий, там були умови на грані фола, особливо для дівчат.

за звіт - відмінно

ніяк не знаходиться час написати свій :)

Дякую.

Таки знайди час і доповни мій звіт - думаю, буде цікавіше і повніше.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/3806-zvit-podorozh-u-vidpustku-na-shatski-ozera/#findComment-80208
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.