Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Ну що можу сказати... Проблема як завжди... Вся затримка за дверима! :shecry: Знав би запчастини ліпше сам купив би ! Двері мали приїхати ще в пятницю! :shecry: І якщоб приїхали, то вже сьогодні був би на колесах! Ну, буду чекати!

Ну а покищо, мені підігнали лЯмпочки... О такі :

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Гадаю вони ліпше світитимуть ніж стокові :rolleyes: Ну чи сподіваюсь....

Доречі сподіваюсь що скоро навіть протестую в нічних умовах. Збираюсь у відпустку в Карпати. І планую виїзжати о третій ночі... Ось і побачимо.

Ще, хто що знає про ці лЯмпочки ?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-963236
Поділитись на інші сайти

УРА!!!!!!!!!!!!!!!!!! Двери приехали !!!! :energy: Тобишь еще дня два и я буду в строю !!!! :witch::yahoo: Сейчас ребята еще с петлями разбираются, выравнивают, а потом на грунтовку, покраску и т.д. Дык, а я уж думал перегонять ее в бокс гарантийщикам, чтоб сальник на коробке посмотрели...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-963622
Поділитись на інші сайти

Свершилось !!! :yahoo: Я снова встрою !!! :witch:

Сделали еще раз повторно развал, перепроверили все, задули антикором двери, но походу переборщили... Ну лутше перебздеть чем недобздеть...

Походу отрегулировал фары. Уже при ТО буду тормошить за сальник, сегодня небыло времени, ибо уехал типа на обед, а сам катался много времени...

Вечером коль не занят буду, постараюсь поставить лямпочки!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-966448
Поділитись на інші сайти

Встановив нові лампи в фари... Щоб набагато ліпше стало то не помітив! :pinkglass: На дальному трохи то і відчувається, але дальний включаю рідко, даби не сліпити зустірчний транспорт. Ще перед тим як забирати машину, то просив відрегулювати фари, то тепер машина світить не тільки собі під колеса.

Ще на заправці ОККО були за збирані бали взяті безкаркасні щітки ! Кльово !!!

Тепер про погане... Якийсь звук зявляється, як у тачки не змазане колесо... Тра дивитись !!! Буду їхати на СТО і щоб передивились! Ще на СТО буду робити певно діагностику двигуна, так як хлопці коли робили машину, казали що вона туповата якась і має ліпше тягнути. Я то і помічав то є діло, але бив на те що після жопелю на якому стояв 1,8 двигун 1,5 слабіш просто... Хоча... Буду їхати і всьо передивлятись ! А ще і скоро відпустка, їхати в Карпати, та ще і з дитиною...

Змінено користувачем manyachilo_od
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-966948
Поділитись на інші сайти

І так, невеличка епопея з діагностикою двигуна.

Подзвонив вранці на нашу доблесну Ялинку, про котру після хлопців-ремонтників після дтп враження змінилось в ліпшу сторону. Але сьогодні вона впала в очах ниче плинтусу! Значиться, дзвоню, прошу щоб записали на діагностику, та питаю скільки то є діло буде коштувати, кажуть 120 грн... Н уладно, кажу запишіть на 12ту... Кажуть, непроблема, піїзжайте. Обмовлюсь, що розраховував на обіді то всьо зробити. Приїзжаю. Стоїть "Тіго" і ходе високий такий флігматичний дядько... Доречі, ще під час того як виписувати заказ-наряд запитав, скільки часу буде. Сказали десь з годину. Ну вітдав я заказ-наряд дядькові, він не спіша спочатку пішов до Тіго, подивився, потім пішов щось йому приспічило попаяти, потім десь пішов погуляв, потім підішов повикручував датчики у Тіго, потім не спіша їх замочив у якійсь рідині... Причому кожні дії, ну дуже повільні такі, погано скоординовані... Навіть словами передати не можу... Потім він пішов покурив, потім йому чомусь знадобилось колупатись з манометром, такий який тиск повітря перевіряє... І того, дивився я на то всьо 2 години, і вирішив що недочекаюсь... :shecry: Водій Тіго сказав, що він би вже також не витримав і уїхав би, але машина у нього на холодну не заводиться, та і він до майстера підїхав в 9.20 , а підійти майстер надумав до нього тільки о 12тій....... :shock:

Була думка зробити диагностику в іншому місті, але хтось сказав що втрачу гарантію... Якщо то є так, то мо наберусь терпіння і поїду в суботу, бо подивитись потрібно булоб !

Щоб не було так сухо, добавлю декілька фото...

ппц як мало їздити став...

на задньому фоні майбутній наш будинок.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-968440
Поділитись на інші сайти

І так...

Спочатку напишу, що дякуючи Druid-у тепер у мене є захист тросику капоту:

Лишилось його поставити, треба тьки виділити на то трохи часу...

Вчора їздив на СТО на діагностику двигуна, по причині, як на мене, великого витрати пального по місту, та інколи тупіння машини :verysad:

Хлопчина полазивши, попієднувавши всілякі дивайси сказав що все ідеально! І казав терпіти, як і казав колись Martine ...

Далі вирішив всередині почистити машину, бо на мийках всерівно так не попилисосять і не видраять так як хочу я! Взявши пилисос, закупивши шняжки для того діла, поїхав за місто де будуюсь то всьо робити...

для торпеди купив отаке

хлопчина казав що навіть кльово їм гуму натерти...

миючи машину знайшов одну "безхозну" фішку не підєднану... Шукав, шукав, так і не знайшов де вона мала б бути, так і незнайшов... Мо хто підскаже... Ось він -

Також Щоб все було по правильному, був докуплений антифріз, котрий в бачку був нижче рівня... Так як в бачку залитий рожевого кольору, купив просто також кольору:

Далі буде ... :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-972883
Поділитись на інші сайти

извини что вмешиваюсь...вот тоже не могу понять что это за провод ? може кто подскажет? кажется он красно желтый....

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-972890
Поділитись на інші сайти

извини что вмешиваюсь...вот тоже не могу понять что это за провод ? може кто подскажет? кажется он красно желтый....

У меня он вроде просто красный... Загадочный такой проводок...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-973557
Поділитись на інші сайти

Далі...

Вчора їздив вночі і зрозумів що я трошки погарячкував з приводу філіпсовських ламп. Вони то щоб далеко то не дуже світять, але ж я і не хотів дільність, а хотів ліпше сяйво і ліпший колір! Колір чистий, майже чисто білий, з ледве видним жовтим відтінком. Якраз те що я хотів ! Ще їми ж і наказав одного вир...ка, котрий не добре підрізав мене ! Їду, перехрестя, у мене головна, у парелельних машин стоїть знак "СТОП", їде добло, не те що не зупинився, і навіть не тещо мене не пропустив, він навіть і швидкість не скинув... Так як зустрічного нікого не було, влупив йому дальним і їхав за ним з три квартали ...

Сьогодні ж зробив часткове тонування.

Сподіваюсь тепер малечі не буде сонце в очі сліпити... Ми то можемо відвернутись, накритись, чи ще щось, а вона в кріслі привязана... Так то намагаємось вчасно закрити від сонця, але не завжди встигаєш. Будем дивитись.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-975559
Поділитись на інші сайти

Не подобається мені така срань -

Щось треба з цим вирішувати !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-976140
Поділитись на інші сайти

І так... Є якийсь дивний скрип... Скрип сзаді. Притому не просто "сверчок", а якийсь дивний і насторожючий ! Але поки що буду прислухатись і робити по принципу "не заважай техніці працювати!". Також в нещодавні лівні їхали і при гальмуванні, дружина казала, що дивний звук якийсь, ніби по щебеню їдемо... Дивно! Буду прислухатись !

А взагалі то сьогодні чудовий день! По порядку:

1. Пять років сімейного життя :rolleyes:

2. Професійне свято (День системного адміністратора) :many-beer:

3. Тяпниця ! У нас на робті кожна пятниця це свято! Чи хтось виставляється за день народження, чи просто скидуємось і набираємо пива. А так як головний офіс знаходиться в приватному будинку, то маємо сад з монгалом та бесідкою. :zzz-drunk:

4. Останній день робти, а далі ВІДПУСТКА !!!!!!!! :dance2:

В неділю збираємось їхати всією сімєю в Карпати :witch: ! Буде перевірка невелички як для машини, так і для дитини, як то вони витримають то всьо.

Офтоп:

Також, поздоровляю колег адмінів, так і в частності адмінів сайту, фотруму та і всіх адмінів світу ! Вічного аптайму, та безлімітного пива!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-976858
Поділитись на інші сайти

І так... Є якийсь дивний скрип... Скрип сзаді. Притому не просто "сверчок", а якийсь дивний і насторожючий !

А скрипит когда едишь тихонечко по плохой дороге? Обмотай петли замков задних спинок сидений изолентой, и будит тишина.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-976898
Поділитись на інші сайти

агамс + еще "вырви" нижнюю часть задней сидушки с ее подиума и обмотай изолентой ее железные фиксаторы - у меня сидушка скрипела металом по металлу именно там. Изоленты много не бывает :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-976926
Поділитись на інші сайти

І так... Є якийсь дивний скрип... Скрип сзаді. Притому не просто "сверчок", а якийсь дивний і насторожючий !

А скрипит когда едишь тихонечко по плохой дороге? Обмотай петли замков задних спинок сидений изолентой, и будит тишина.

Тут как бы вот в чем проблема, сей "тюнинг" я сделал уже давненько... А скрип не хороший бывает даже когда машина стоит, а именно, да и только когда на ручнике... Я им редко пользуюсь, но недавно на небольшом уклоне как-то поставил и такое чуство что тормоза скрипят или стойки... Но логика подсказывает на тормоза, ибо скрип бывает тольк при натянутом ручнике.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-976941
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

З'їздив в Карпати, так би мовити у відпустку ! Відпочили супер ! Машинка вела себе супер !!! Все дуже кльово ! Малеча перенесла дорогу добре !

Туди поїхав через Рівне ! Більш так їздити не буду !!! Приблизно 300 км дорога гарна, а далі ........... Приходилось місцями включати першу швидкість і повільно так, щоб нічого не пошкодити, бо дорога повний ппц !

В зупинились в Яремчі, а звідти їздили у всілякі музеї та і так по різних містах типу Коломия (прикольне містечко!!! ), Франківськ (чудове місто, але дороги........ ), Буковель (все суперово, але блін на підїзді дуже вузькі дороги!!! ) і т.д. ! А також було декілька таких крутих моментів як підйом під великим кутом в горах... Машинка тамишні дороги терпіла добре і показала себе дуже чудово !!!

Дорога з Коломиї в Яремчу -

Назад було вирішино повертатись черз Хмельницький ! І так різнитьця, затраченого часу як через Хмельницький стільки ж як і через Рівне (ціль їхати через рівне, що ніби не на багато довше :pinkglass:, а дорога також ніби то ліпше :pinkglass: ), але різничка виявилась в 100 км, а затрачено часу стількиж... Що стосується дороги, то через Хмельницький трошки гірша в плані що через Рівне 300 км широкої магістралі і гарної дороги, тут же вузька і укачує... Але зате малеча всю дорогу спала під це укачування !

Витрати палива по трасі приблизно 7 літрів. По містам не скажу так як мало їздили. За всю поїздку накатав десь біля півтори тисячи.

На сьогоднійшній день на спидомитру сім тисяч, а це не так багто до ТО... Блін, наскільки ж я менше почав їздити ... Навіть враховуючи півтора місяці на ремонті, то дуже мало... Ранійше що найменше 10 тисяч на пів року, а колись на взагалі 10 тис. на три місяці...

ооо... Ще одне:

Приїхавши, випадково проїзжали в місті біля не так давно відкрившиїся заправки КЛО... Вирішив спробувати. Вже є перші враження, а саме, різниці між КЛО і ОККО не побачив, а ціна непогано відрізняється ! Буду приглядатись, прислухатись, дивитись ! Якщо і надалі буде все так добре, то навіщо платити більше...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-990206
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Вітаю всіх з днем незалежності !

Далі неприємне... Знайшов сколи на кришці багажника... А машині ще нема року... Я розумію що це може бути в процесі експлуатації, але ж блін, хочеться щоб машина була як новенька :verysad:

неприємно блін ! Ще такий же скол знайшов на кришці бензобаку... :verysad:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-997013
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Давно не писав, та і писати особливо нічого... Машинка возить, всьо тіп-топ, витрати пального потрошки падають !

Хотів якось написати що до щіток, але якось не склалось ! Щітки коли на ОККО брав, то так вийшло, що трошкі завеликі взяв... Повернути вже була проблема, поставив, то трошки була накладка одна на одну. Воно то не заважало, але незабаром зима і боюсь як би вони між собою не змерзались... Але трошки переробив... Якось, десь хтось писав, що неподобається як стоять щітки, і хотів вирівняти по горизонту. Я вирішив спробувати і подивитись чи будуть вони торкатись одна одну... Вирівняти по горизонту і не дуже намагався але -

на фото може не видно але щітки одна одну не торкають. Але то буде видно вже зимою, коли сніг і т.д.

Також нещодавно було у мене день народження, на яке подарували ось таку цяцку KGB FX-9 -

Вчора добадав її ! Кльова штука, хоч і не зовсім може відома і стандартизована ! Встановлювати цю штуку їздив все на ту ж "ялинку"... От скожним разом все більше бажання спригнути з гарантії і послати їх всіх !!! Ціни взагалі невнятні !!! Пройду ТО і певно буду спригувати ! Я манав їх !!! Почувши, що сигналку не у них беру, подавай їм сертифікати, чеки і т.д.... А де я їх візьму, якщо це подарунок ! Так а ціни.... А поки ще когось виловити.... Неварте то нервів ! Як багато хто із знайомих каже, накатав десятку, подивився, що все гаразд і забив на них всіх ! Бо гарантія,вона така гарантія ! Те не підпадає під гарантію, те не підпадає, за любу дрібницю заплати, так заплатити то можна, але ж ціни потрібно адекватні робити !

Про бадання ... Все поставили, все кльово працює, двері зачиняються, скло піднімається, багажник з пульта відкривається (ну дуже кльова штука, коли йдеш з купую лахів в руках і прицьому варто лише тицнути на кнопку для відкриття багажнику, а не намагатись ключем і пакетами попасти в замок) ! Проблема була з вітдаленою заводкою двигуна ! Як виявилось, то всі інші сигналки взнають що двигун завівся чи то від генератора, чи від стартера або від датчика тиску масла! Ця ж сигналка не реагувала на то всьо, і завівши, відразу глушила двигун ! Методом наукового тику вона побачила що двигун завівся тоді, коли підєднали її до форсунки ! Так що, хто задумає цю цяцьку ставити, тому може стане в нагоді ...

Поки що все... Далі буде ...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1020422
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

І так, продовжую... Все по порядку !

Сигналка:

Сигналка супер, але є деякі трабли! Хоча по мому розумінню, мо це не тільки у неї такі трабли... Коли десь стою в центрі, то якось через раз відкриває/закриває ! Так я працюю адміном, і мав багатий досвід по вайфаю, а саме, вайфай дуже пагано працює в радіо зашумлених місцях ! З цьієї точки зору маю припущення що сигналка має тіж вади . Може можна пошаманити з частотами і каналами, то треба курити мануал ! А так вона радує, особливо вітдалений пуск ! Не так щоб двигун прогріти, як салон авто.

Зарядка:

У батька був день народження, на котре він замовив зарядний пристрій, мовляв що скоро зима і все таке... Ну замовлення іменинника закон! Взяв йому зарядку, котру гадаю якщо мені приспичить, то він мені позичить :rolleyes: Зарядка ось така -

ПТФ:

Нещодавно згоріла лампа в ПТФ-ці. Стояла орамовська... Прослужила рік! Ну, зважаючи на те, що тільки як заводжу двигун, то відразу їх включаю, по терміну важаю що нормально прослужили! Але цього разу вирішив поексперементувати і поставив дешевші, ось такі -

ліворуч осрам, праворуч хелікс

Різниця є ! Хоч на фото може і не видно, але вона є ! Тепература світла інша, більш біліша ! Але субєктивно, осрами були ярчі! :verysad:

ТО

Пройшов перше ТО... :energy:

Підтягнули всі гайки, замінили фільтри і мастило ! З приводу мастила, то залили майже те що я захотів, а саме хотів синтетику 5w30. Так як то всьо робилось на ялинці, то сподіваюсь, що масло таки як і в документах 5w30. :pinkglass: Зима попереду, мастило треба поліпше. З виробником мастила вибирати не приходилось, бо: "Тільки те, що рекомендоване заводом виробником"... А рекомендоване GM, на що також сподіваюсь що воно таки GM :pinkglass: А чому майже, бо невпевнений я що то дійсно синтетика від вище сказаного виробника.

Фільтра ніби то також GM, принаймі на коробці так було написано. Повітряний фільтр був звичайно не чистий, але я бачив набагато гірші, що навіть лячно було дивитись чим дихав двигун...

Знову пройшов діагностику двигуна, котрий показав, що все ОК. Доречі, тест аккамулятора показав: на аккамуляторі здається написано 450 A чи щось таке, а тест показав 470 ... :pinkglass:

Діоди:

Сьогодні шукав пообіді світлодіоди в плафон підсвітки салону... Поряд біля роботи того що хотів не знайшов! Були тільки червоного, та синього кольору, а це не кошерно :joking: Але взяв два діода білих на заміну підсвітки номерів... Так от, коли розібрав плафони, то побачив стокові лампи, котрі були хіба що не повністю чорні, і пластиковий цоколь був також трошки приплавлений...

Ще плюс один на користь діодів ! :)

Цікава табличка

Ну, здається поки все... Далі буде !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1042838
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Щож... Машині більше року. Все кльово ! Їздить, возить і скажу відверто, що дуже радий що взяв її ! Гріх скаржитись ! Якщо по суті, то все як каже дядько "По нормальному в машині треба знати два отвори! Куди бензин лити, і де масло перевіряти."

У когось в бртовику бачив що мерехтить світло... От таж фігня ! Чи то лапи знадто міцні, хоча по мануалу все ок, чи то контакти десь щось не так, але де... Я не автоелектрик, а тому певно буду когось шукати, бо коли ще їдеш, то воно то не так помітно, бо всерівно машина качається і не так помітно, а от тільки як стою, чи то за машиною на світлофорі, чи то стою в подвірї і коли бачу як мерехтить світло, то дуже неприємно ! І навіть не від того що воно прям мерехтить, а від того, що щось певно десь не так. :verysad: Хто може що підкаже, буду дуже вдячний ! :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1070212
Поділитись на інші сайти

Змінив гуму на зимню Sava Eskimo S3 (175/70R13 82T). Шумна ппц. Накатом тихенько їду по двору, а шум такий, що здається пиштець підшибникам... :blink: Хоча кажуть що чим шумнійше тім ліпше тримає дорогу, бо ніби мягче. :pinkglass: Незнаю. Буде видно !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1074411
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

І так, продовжую...

Давно нічого не писав, особливих змін правда і не було.

Спочатку вирішив поставити захист двигуна. Поставив... Три дні проїздив... Не сподобалось ! По-перше, клірінс і так маю вище ніж у сусідніх ланосів, а коли поставив, то почав їм черкати все підряд цим захистом. По-друге, звук страшнючий став, гуде шалено ! Треба обезшумлювати і як я не пробував щось підкласти, всерівно трохи ципляло глушака на низах.

Зняв його к бісу, окрім кріплення, котре також заважає... Дугою ципляю весь сніг ! Коротше, незнаю чи ставити буду, бо ще і нарозповідали страсті як вириває ланжерони і т.д. Якщо хтось хоче, можу продати незадраго :rolleyes:

Новий рік почався роком дівайсів.

Були підігані пультяшка на руль до патіфона:

відео-регістратор (Взагалі незамінна річ в наш час !!! Дуже раджу !!!) :

картинка відео не дуже, але доказати що ти не олень можна. І інших оленів можна зафіксувати. Наприклад:

smotri_com/video/view/?id=v20081806dee (замість _ поставити крапку)

і парктронік:

Тепер чекаю нормального тепла, щоб поховати проводи з цих всіх девайсів, та встановити парктронік. А в холод лізти до пластмаси якось не дуже хочеться.

Також купив хрень для змащування ущільнювачів дверей та багажника, щоб в морози не примерзали після мийки авто. Ось таку :

і купив антизапотівалку скла. Але ще не було часу нормально пробризгати, та зацінити, чи воно взагалі щось дає, і чи воно того варте. :pinkglass: Ось таку :

Зима потехеньку закінчується і це радує, бо велики витрати палива вже трохти замучали! Вітдалений прогрів авто це круто, причому машинку суперово заводилась і в - 30, але паливо вилітало ппц ! :verysad: Заре трошки менше. Ще і не радує що бензин буде доволі відчутно дорожати...

Коментар до новини сподобався:

"Нефтетрейдеры: в марте в Украине существенно подорожает бензин"

- Скажите, как же их зовут?

- Пи.. та-та-ра-та-та-таам

- Да.. та-та-ра-та-та-таам

- Ра.. та-та-ра-та-та-таам

- Сы.. та-та-ра-та-та-таам

Ще декілька фоток зими:

Із всіх машин які приїзжають на наш паркінг до офісного приміщення, приїхав тільки я і ще одна таврія... Інші на ній і лишались...

І про гуму. Гума просто супер ! Гребе ппц ! Тримає дорогу супер ! Головне не забувати, що "закони фізики ніхто не відміняв !"

Далі буде ...

Змінено користувачем manyachilo
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1177697
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Далі... На минулі вихідні було тепло і це дало змогу, та бажання щось поробити.

Убрав соплі від відеорегістратора. І тепер майже гарно. Майже, бо кудись би поховати проводи з навіка та антирадару... Щось придумаю !

Встановив парктронік. Прикольна штука ! Впринципі можна і без його, але коли він є, то кльово ! Єдине що треба памятати, що він не бачить деяких речей ! Мо хто не знає і кому може бути цікавим, то радари, то не радари, а сонари. Праюють вони абсолютно всі, без виключення на ультразвуці ! Дорогі, чи дешеві, але у всіх принцип один і тей самий ! Так от, як і всі акустичні системи, мають одну і туж ваду. Звук поглинають такі речі як шуба (собаки, коти і т.д.), або звук відлунює похила, пряма поверхня (я зіткнувся з сугробом, котрий примерз підку кутом. причому деякі сугроби бачить, а ті які з наледью і під кутом не бачить). Мо це і вади, але радіо і так засмічене (навіть коли купа машин, вони починають створювати шум і часто на парковках супермаркетів, і взагалі місцях скупчення машин, відкрити пультом машину буває дуже складно!), а друга причина, те що сонари дуже точні, і дуже швидкі в порівнянні з радіо. Час відгуку не перевищує 0,08 секунди, а відстань як правило становить 0,2-2,5 м. Взагалі коли встановлював, в гаражі до воріт від машини він показував 1,7 метри і спеціально взяв рулетку і переміряв, все точнісінько ! Далі, дехто каже що парктроніки можуть бачити чи то приципне, чи запаску на джипах. В теорії так, але насправді ні, так як датчики спочатку випромінюють з малим кутом і тільки трошки проїхавши трошки створює хвилю з кутом в 120° і цієї відстані вистачає, щоб не бачити приципне чи запаску. Взагалі, ці це не випробував, але у брата в бумері він чудово бачить сітку рябицю! З цього що написав, і з того що прочитав в мануалах, та насйтах, то вивід те, що ставити два датчика нема ніякого сенсу ! Хіба що на передок, на зад мінімум 3, а ліпше 4.

Наступного разу зафотаю, все що наробив, і викладу фотки !

Далі буде ...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1186622
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

І так... Відновив свій старий нік, і більш менш розібрався як нормально працювати з профілем... Так що буду продовжувати бортовик під свої старим ніком.

Що далі, далі було так, зимою дуже не подобались витрати палива ! ППЦ просто якийсь... Плюс планую перепрошитись, що буде трошки пізніше. спочатку зробив діагностику двигуна, чи все там ок.

діагност сказав, що більш ідеальної роботи, та відгуку всіх компонентів не бачив... Ну, то спочатку вже почав замислюватись над тим чи міняти прошивку, чи варто чипати те що і так добре працює, але із сподівань, що мо якось ще впадуть витрати палива, то певно згодом буду перепрошивати. :pinkglass:

Далі діставав мене напочатку дивний звук, дивна робота двигуна, а з часом стало все гірше і гірше, і з часом звук ставав більш чітким і зрозумілим, що це щось з глушаком. Шукали, шукали і знайшли ... Прокладка між резонатором колекторним відводом. Спочатку ж начитався на форумах, то у нас якось так, а от у росіян це актуальна тема дуже. Справа в тому що на заводі ну дуже часто криво ставлять цю прокладку. :shecry: У нас то проще, пішов в магазин да купив, а росіяни бідолаги чекають по два тиждні на цю прокладку. Смае це чудо:

ну таке... Замінив, намазюкав ще герметиком спеціальним для глушаків і тепер машинка працює як машина, а не як трактор ! :yahoo:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1208966
Поділитись на інші сайти

Вчора вранці машина чогось дуже затроїла... Вирішив перевірити свічки. Колись коли на "Ялинці" робив діагностику, дядько взяв, витащив одну свічку подивився, сказав, що все ОК і все... Це є в корні неправильним ! Далі ночно чому. І так, витаскую одну свічку вона рижого кольору, типу нормальна, але на кераміці чорний обід якийсь... Викручую другу, те саме, третю таж картина... Навигляд як нормальні свічки, але з нагаристим ободом на кераміці, ну, думаю,якщо вже три викрутив, викручу і четверту... А от викручуючи четверту, вона хлобись і розисипалась в кераміці... :blink: Свічки були замінені на б\у BOSCH, котрі лежали провсяк випадок у товариша в багажнику. Мо ці довго будуть лужити, але треба провсяк випадок купити нові і кинуть в багажник.

Ось свічки:

Так що недовго проходили стокові чемпіони ... Печалька !

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1213279
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Першого березня писав, що ставив парктроніки і т.д. Тоді ще був невелички прикол з тим, що коли зачиняю двері, скло не піднімалось... Як виявилось потім, то згорів запобіжник, але прикол не в тому, а в тому, що електрик котрий ставив сигналку всунув запобіжник від доводчика скла, в карту дверей ... То всьо було пофіксино і все тепер гаразд !

Писав що поубирав трохи соплі, але ще не всі, хочу якось вивести проводи від навігатора і радар детектрона десь біля скла, щоб гарненько було, а поки що ж взяв їх в гофру, котру прибав на ринку. Кабель під відеорегістратор вивів зверху -

Нещодавно він щераз допоміг ! Дуже корисна штука ! ДАЙці намагались розвести на гроші, просто в тупу, сподіваючись, що попали на лоха... Але цю ситуацію описував десь на форумі.

а ось так зібрав інші проводи. Ще думаю напаяти, чи якось переробити всі зарядки і пустити то є діло мимо троїніка на прикуровач, багато місця та вся фігня займає !

Сюди всунув індикатори парктроніка. Річ не те щоб дуже потрібно, але ввечорі чи вночі з нею дуже зручно !

Ну і просто машинка...

Скоро буде ще тепліше, і буде багато вихідних, на яких планю займатись будинком, а саме гаражом, ну і якщо буде вільна хвилинка, то хочу спробувати зробити хочаб трошки обезшумлювання машини ...

Далі буде ...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/37518-bortovoy-zhurnal-manyachilo_od/page/2/#findComment-1238507
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.