Перейти до змісту

мед/техогляд у Львові 2010

Рекомендовані повідомлення

Прийшла невідворотна пора проходити даївський ТО. Ділюся, сподіваюсь - пригодиться.

Вирішив піти законним шляхом, оскільки час з"явився, гроші зникли, а дійці (дайці) на шляхах не зникли.

Отже: 13.04.2010 - пр.Чорновола, 45а, корпус 12 (заходим через ворота з вул.Хімічної),

Година приблизна 12.00. Реєстратура - людей нема. Вештається два-три колєги по нещастю.Добриденьщомаюробити і т.д. і т.п. - два фото, пачпорт, військовий,права, місцепраці (називаємо державну службу для понтів :joking: ), квитанція на оплату 62.40грн.- година на чеку - 12.11.(платимо в касі корпуса 11 (навпроти, вхід з протилежної сторони), з чеком - в реєстратуру цурюк. Обхідний лист - вйо по кабінах 11,9,7,4 - в № 2 - ні-ні. Йду туди , де нема нікого. № 7 - окуліст, тра-ля-ля,окуляри, діоптрії , лівеоко, правеоко. зер гуд. Некст № 4 неРВопатолог, лор (2 в одному каб) - хворів-нехворів, тра-ля-ля, зер гуд. № 9 - аналізи - пісяєм в пластик грам 30-40, колимо палець нефаковий (попутно згадуємо дитинство)- віддаємо кров - "за аналізом приходьте завтра разом з паперами від психіатра та нарколога (ще штамп в пачпорт про групу крові (на рукавє). № 11(кардіо)- закрито-пішлинафіг. На все-провсе - 30-40 хв. Сідаємо в Деушку - їдемо на Матюшенка,30 (нині-Коциловського). Черга - 3 особи- 7 хв.-дядько без халата - "невмотивована агресія?", "припадки?" і т.д. - нема, будь-здоров -в сусідній каб - плати гроші. Платимо гроші у сумі - рівно 36 грн.(година на чеку 12.57)- приходьте завтра за довідкою з 8.00. Па-па.

Їдем дохати- паркую мафинку - кидаємо за хребет те, що лишилось після Паски, топаю пішки (бо жию в центрі) на вул.Галана,8 (нині Лепкого). В реєстратуру - талончик -каб № 2 (ніби). Тра-ля-ля, п"єм-неп"єм-для апетита, печінка, в касу платимо рівно 60 грн (43.0 - прийом нарколога+ 17.0 - медпідготовка). година на чеку -14.19. Вертаємося в сторону реєстратури (поруч) здаємо знову кров (у той же нефаковий палець),знові згадуємо дитинство, попутно лялкаємо про життя-буття і т.д., вертаємося в каб 2.Зер гуд - приходьте завтра на 9.30 - медпідготовка-потім сертифікат про наркозалежність :shetong: Питаю - щовонотаке- медпідлготовка - каже - будуть вчити надавати першу поміч при ДТП. Подумки "мазефака" - нарешті дотумкав, чому в реєстратурі питали чи маю відношення до медицини - знав би прикуп - зекономив би 17 грн. Але...На годиннику біля 15.год. - на вулиці дощ.

14.04.2010 - 9.30 - вул.Галана. Чоловік 10 дивляться старе польське відео (на СД) про бідолах і тих, хто ними прикидується (для фільму). Поруч сидить пані і заповнює якісь папьори. Віддаємо пачпоррт із чеком. Сідаю-дивлюся. Згодом доходжу до думки що такі речі дійсно варта знати, оскільки не раз стикався в дорозі із всілякою фігньою, коли не знав шо робити (а ДТП ставалося як правило чомусь на очах)або бачив безпомічність інших в таких ситуаціях.

В процесі перегляду напхалося чоловік 40. О 10.10 кіно скінчилося-отримав пачпорт-займаю чергу за сертифікатом (з тильного входу в реєстратуру)Черга - чоловік 10-15-стою близько години, весь час пориваючись піти і прийти як вчора - після обіду, щоб без черги. Але - траснув себе по писку: "стій - раз запрягся". Достоявся-розписався-забрав. Хух! Виходжу - у дворі помічаю вивіску, про те, що тут також проходять загальний водійський медогляд за ціною - 75 грн. Злорадно тішуся, що зекономив 12.грн.60 коп.

Ідемо на Матюшенка - тут лафа - черги нема - заходжу в сусідній каб-розписуюсь-забираю-жартую про право на вмотивовану агресію. Клас! Всюди б так (тьху-тьху-тьху - щоб не наврочити). На годиннику - 11 з копійками.

Їдемо на Чорновола. Попутно на Академічній паркуюсь- в колишньому кінотеатрі "Київ"(ніби - вже й забув) роблю ксеро зівсього, що нажив за 2 дні (ксеро по 0.25 грн)– професійна звичка – всілякий документ повинен мати копію. Їду. На Чорновола - 12.05. Каб № 11 (кардіо) - закрито, № 9 (де пісяв, вірніше де здавав наслідки)- закрито. І знову подумки "мазефака"-ну-у-у, почалося – накаркав!!! Ідемо в реєстратуру - без агресії (хоч маю право вже!- довідка з психушки на руках) питаю, може я втрапив на докторський обід і прийду "позжеє"? Та нє - чай луплять - 5 хвилин і всі на місці. Попутно, підчас діалогу, хтось (в дікарському халаті)настирливо мене шарпає за руку і шипить "не роби цього". До мене доходить, що довідку про медогляд можна було пройти за кілька хвилин (чого б ще лікар шарпав?)Однак: 1- сам вирішив пройти офіційно, 2 - невідомо скільки зекономив би (та й чи зекономив би?); 3- тепер сам знаю, що-де-коли (а це також немало - знати). Виходжу з реєстратури - підбігпє той щарпальщик-тягне в каб №4-видирає обхідний -розчаровано бачить, що я вже на фініші-робить фальшиву міну "а-а-а, ви в мене вже були!!!".

Тому доповідаю - хто немає часу і має гроші - вам в кабінет № 4 до неРВопатолога - такий круглий (буквально) старий сивий єврей (сидить відразу зліва від входу в каб. Часто виходить в "калідор" і під приводом - "дай сірника, бо немаю", прикурюючи, сам шукає "клієнта".

Нарешті "дохтори" напилися-розбіглися по кабінах. (Фіксуємо час!!! (щоб дурно не стирчати в майбутньому) - прийом чаю з 12.00 до 12.20)В коридорі 5-7 людей. Перелякані бурсаки, і вчорашні школярки стріляють очима. Краєм вуха чую інфу, що тут (на Чорновола) хтось заплатив 80 грн за довідку(???) Чому я - 62.40??? Мої понти, думаю (читай вище). От і добре. Я ж гроші не малюю!.

Каб № 11 - лягаємо на кушетку - піднімаємо штанки до колін - спускаємо... шкарпетки до кістки-піднімаємо рукави до ліктів-лежимо.Молоденьке (ну майже) дівча-докторча чіпляє якісь обценьки - 2 хвилини за головою щось квакає-тріщить. Забираємо кардіограму, топаємо в каб № 9 за аналізами - печатка- алєс гут. І нарашті омріяний каб № 2!!! (Хірург-терапіст - і вирок). Як завжди тра-ля-ля, травми-переломи, міряєм тиск - 110/70) - "я ж казав - понижений"- "чекайте в коридорі". 10-15 хв тупо ходимо туди-сюди і нарешті - ось вона- довідка!!!. Радість паперу затьмарює витрачена сума - 62.4+60+36 грн.

ІТОГО - 158.40 грн + витрати на ксеро + витрачено часу (якщо в сумі - менше доби)+ бензин. На годиннику біля 13.00. Їдемо на радіобазар - купуємо ДВД-Р. Все. Далі буде... якщо буде. Коли - незнаю.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/
Поділитись на інші сайти

Чекаю на продовження:) Скоро і мені таке світить

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-571841
Поділитись на інші сайти

Не варте воно того. В перших числах грудня 2009 на ланос 1.4 -520грн і 120хв (тонування, без меддовідки, тільки копія техпаспорта і цивілки) і гуляй 2 роки.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-571937
Поділитись на інші сайти

Не варте воно того. В перших числах грудня 2009 на ланос 1.4 -520грн і 120хв (тонування, без меддовідки, тільки копія техпаспорта і цивілки) і гуляй 2 роки.

Певно так і буду робити, нема часу бігати по кабінетах.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-571955
Поділитись на інші сайти

Мій брат місяць назад медогляд пройшов сам за дві години. Близько 200 грн. Запевняв мене що ніяких проблем не було.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-577421
Поділитись на інші сайти

" 13.00. Їдемо на радіобазар - купуємо ДВД-Р. Все. " Це для чого??

Це художній прийом - завершення історії.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-580897
Поділитись на інші сайти

так там написано, що далі буде.

Де друга серія?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-580963
Поділитись на інші сайти

так там написано, що далі буде.

Де друга серія?

Обов"язково буде.

Наразі ще немає. Весь час щось заваджає добратися до ДАІ

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-582989
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Далі.

Маю підозру, що офіційно (і, відповідно, як і планував - дешевше) ніфіга не вийде.

Подзвонив в ДАІ (238-40-27) сказали, що на Городоцькій (міське ДАІ) роблять техогляд. Скільки коштує? - черговий незнає - приїжджайте в ДАІ - там є стенд. Приїхав - подивився - є стенд, де розписано всі розцінки і по кубіках, а також - "на Городоцькій 124 техогляд не проводиться", а проводиться - і далі по списку (незнаю, може я щось не те прочитав, чи не так зрозумів), але...

Поїхав далі на "Галичину-Авто" (як на мене - тут більш-менш по-людськи, хоча мотористи - слабесенькі), де мене відразу спитали, чи затемнені вікна. Істєствєнно, кажу, Ну, то і техдовідка буде відповідна, тобто негативна, оскільки лиш заводське "напилення" може відповідати стандарту (70% - світлопропуск). Тому рекомендували питання "рішати" уже в ДАІ, щоб тут дурно гроші не тринькати. Так воно мабуть і вийде. До речі - техогляд на "Галичині" - 68 грн для клієнтів і 120 не для.

Автоцивілку купив у вівторок за 170 грн.(тіпа "по блату").

Ходив перед тим в "Оранту" (колишній Госстрах) де, думаю, розцінки мали б бути без великих накруток (фірма ж державна ніби)- тут ціна 186 грн з франшизою, без - 206 грн (ніби). Але, сказали, якщо раніше тут страхувався - то дешевше, наскільки - не сказали.

Отже: вівторкові 170+158.40 (див.вище)+ 130 (автоподаток за два роки) = 458.4 гирини. (На економію щось не тягне).

Будемо "рєшать" в ДАІ.

"Толі-к єщьо будєт"...

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-598048
Поділитись на інші сайти

Далі.

А в ДАІ тре дати ...грн (напишу після того як отримаю талон, а то найдутьтся бажаючі заробити на хабародавцях), при тому, що у мене вже все є (ну, крім ТО, звичайно), або каже, йди офіційно - і з затемненими вікнами там також домовишся (ніби).

Мабуть все-таки прийдеться обдирати передні вікна.

Ну його нафік за такі бабки від сонця ховатися.

Нє?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-600433
Поділитись на інші сайти

Нє.

Ото ж бо і воно.

І нема чого на державу продажну "гнати", якщо самі її і створюємо. Хочу затемнені вікна - плати даїшнику в лапу.

Хоча - чому я, з понад 20-літнім стажем керування і з напівзакритими очима можу їздити і повинен страждати із-за мудаків, яким придумали "світлопропуск",і яким хоч затемняй, хоч взагалі без скла - ніякі ГОСТи не поможуть, бо вонО права купилО, а "їздити" - ні!?

Це так - між іншим.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-600620
Поділитись на інші сайти

Здирай ту плівку, вона того не вартує:) І вночі краще дорогу буде видно.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-601693
Поділитись на інші сайти

Оскільки, як зазначалося, вирішив йти офіційним шляхом - тому здер вчора передні плівки.

Ділюся своєю технологією - акуратно намагаюся вчепитися лезом за крайній (гострий) кут плівки і, по можливості, рву цілим куском (2-3-4 куски), але не дрібними , бо можна промудохатися цілий день.Звук віддирання препаскудний - був би псом - завив би. Оскільки плівка віддирається, а клей - ні, знаючи зі слухів, що ніяка хімія його, блін, не бере, на власний страх застосовую китайську стружку (алюмінієву мабуть)- вона, як виявилося, не драпає шкло (Китай-бо), зате ціхенько здирає клей. Перед тим пшикаю на клей омивачем шкла - насухо не варта терти. Зачищаю лезом залишки - вимиваю шкло і дві години втрачено.

Тепер - на СТО, а там "дасть сі чути".

(Заходив на вул.Кривонаса,6 (ДП НДІ "Система") - тут техогляд коштує 115 грн. і півгодини часу (зі слів).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-607176
Поділитись на інші сайти

Привіт. Вирішив поцікавитись скільки винесе отримання в ДАІ тех. талон. Оскільки машина гарантійна то після чергового ТО довідку про технічний стан автомобіля можна отримати на Галичині оплативши при цьому офіційно в касу 50 грн. Стараховка є. Цікавить питання скільки буде коштувати медична довідка, якщо нікуди не бігати??? Може дешевше буде без медичної довідки, а просто ті витрати що на довідку дати на пряму.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-608693
Поділитись на інші сайти

Вже медична довідка обов'язкова.

В мене ще питання - потрібно якусь довідку з виконавчої служби про штрафи чи ДАІ самі пробитвають по базі винен чи ні?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-609283
Поділитись на інші сайти

Далі.

Сьогодні пройшов ТО в Галичині-авто. Приїхав після обіду (15.00), оскільки ДО (за власним досвідом) - всіх мусово проганяють через мийку, а це додаткових колись 15-20 грн (зараз незнаю скільки). Людей і черги нема - майстри швендяють хто-де. "Гарно-чемно-ціхо-ша".

Сама процедура зайняла 10-15 хв (ходовик+моторист+електрик). Загалом - 45-50хв. (опісь-протокол-сдал-прінял-отпєчаткі пальцев).

ІтОго - 62 грн за прОтокол + 3 грн комісійні (послуги) банку (до речі - іще одна спірна тема для корупційного управління у справах захисту прав споживачів - нафіга ? мені послуга, яку мені нав"язують, оскільки вибору оплати за послуги СТО - немає. Це банк мені має доплачувати, що я хороню у них свої кревні, йпрст!!!).

Отже,(до вищеописаних - 458.4 гирини)іще ТО - 65 грн = 523.4 грн.

Насутпним етап - найцікавіший (для мене), оскільки, за паперами у мене ніби вже все є, а шо "заспівають" ДАішники?...(а минулого тижня я уже з одним спілкувався: отримаю талон ТО - "розпишу")

Тут же спробую і відповісти на вищевказані питання (в межах свої пізнань) - тех.талон В ДАІ - 40 грн+18грн - це обов"язкові платежі (я ще не платив), а з розмови із ДАІшником зрозумів, що ще буде доплата саме за цю довідку про "штрафи-угони-ДВС" і т.п.

Хоча, наскільки я знаю, плату за цю довідку придумали самі ДАІшники своїм внутрішнім наказом (здається, я це десь прочитав на форумі, принаймні в офіційному переліку документів проходження ТО - цього (цієї оплати) НЕМАЄ!!) , тому, для більш просунутих, наглих чи язикатих шоферів є шанс зекономити. (ВІд того дописувача форуму взнав, що "даєць", нарвавшись на такого "знатока", вмотивував цю плату, як компенсацію за пільгові техталони, що видаються інвалідам, ветеранам і т.п. Так чи інакше дописувач - заплатив, з мотиву "не сперечатись, бо відіб"ється". Там, ніби, фігурувала сума в районі 40 грн.

Отже, як отримаю (дасть Бог) "вождєлєнний" талон - дам сі чути.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-611771
Поділитись на інші сайти

Привіт. Вирішив поцікавитись скільки винесе отримання в ДАІ тех. талон. Оскільки машина гарантійна то після чергового ТО довідку про технічний стан автомобіля можна отримати на Галичині оплативши при цьому офіційно в касу 50 грн. Стараховка є. Цікавить питання скільки буде коштувати медична довідка, якщо нікуди не бігати??? Може дешевше буде без медичної довідки, а просто ті витрати що на довідку дати на пряму.

Цілком можливо, але я із самого початку настроївся на "офіціоз" - тому вперто пру на своє. (Два роки тому я також пішов "наліво", але ж то був червень 2008 року!!!, зарплата "хароша" і курс доляра - 4.65 (і просльозився)!!!

Щодо дешевшості самої меддовідки - суми незнаю, а вище описав до кого звертатися - навряд чи я помилився - "глаз-алмаз"...

Крім того мислю так : якщо даішник має важіль впливу (обов"язковість меддовідки)- він це "по-любе" використає у свої маркантильно-жлобських цілях, та ще й з немалим, мабуть, наваром - не всі ж знають скільки офіційно коштує меддовідка... Хоча - мож я й помиляюся - не претендую на істину.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-611784
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Отже - фініш (він же - ідіотизм, він же "шляк бим вас не трафив" - це в сторону Городоцької).

Вчора - 10.06.10 - пісял обіду (біля 15.00) зайшов в ближній кабінет - "послали" в дальній, в дальньому чмо у формі сказав - приходь завтра на 9.00.

Сьогодні 11.06.10. о 08.55 - я під дальніми дверми. Другий в черзі. Чекаю хв.15-20 - з"явилося те саме вчорашнє чмо, але без форми і заявило, що "я з нОчі", тому йди в ближній кабінет (ну не міг, ...урва, прийняти документи вчора, коли чергував?) Третій в іншій черзі - чекаю ще 20-30 хв. Виходить якась дама і заявляє, що тут ніхто нині приймати не буде (в того срачка, в того пердячка, пардон) - ідіть у 8 каб на другий поверх до начальника. Іду - там прохідна/не пускають. Я знов другий в черзі. Чекаю ще 30 хв. виходить начальник, забрав із собою мого попередника. Пішов з ним "вглубь". Чекаю ще 10 хв. За мною вже черга ще 4 чол. Виходить начальник - чого тут стоїте - ідіть до інспекторів. Черга - "там не прймають, йомайо/йпрст!!!" і т.д. Начальник - "як не приймають??? Пішли за мной!!!" Ось вам ближній кабінет - всіх прийме. За той час, що бігав - тут уже утворилдася нова черга. Я - 7 чи 8. В черзі як завжди - народ "чув дзвін, та незнаю де він" - щтрафи, ДВС, рішення і т.д. Мовчу, бо маю на руках рішення суду про скасування штрафу, але що з ним робити - не знаю, бо ходити по кабінетах, держвиконавцях "западло". Будь-шо буде, піду на алярм. Може вони з "бази" самі вилучили. Орієнтовно 12.00 - заходжу нарешті і я.

Даю повний перелік паперів, які ДАІшник - одні оглядав, інші забрав собі:

1. Паспорт гр.України - оглянув-повернув.

2. Права+талон попереджень - талон віддав відразу права оглянув-повернув;

3. Техпаспорт забрав;

4. Меддовідка - оригінал оглянув-повернув, копію забрав;

5. 3 (три) квитанції- оригінали забрав :

а)автоподаток за 2 роки;

б) на 40.грн 50 коп.;

в) на 18 грн

Зробив собі копії зі всіх квитанцій - по-перше минулого разу оригінал автоподатку вернув, по-друге - Бог його знає, що буде через 2 роки - докажи потім, що платив/неплатив;

6. Протокол контролю КТЗ (це той, що з Галичини-авто) - оригіналоглянув-забрав собі (я зробив собі копію знову ж таки див. вище);

7. Оригінал Договору автоцивілки оглянув-повернув, а копію я не зробив - тому бігав за кут, зробив копію і віддав йому.

Заліз тим часом в "базу" - він шукає, а я прію - доводити, що я їх "вставив" у суді - може закінчитися до болю знайомим "приходьте завтра".

Але, о чудо!!! - пронесло. Значить видалили із "бази". До речі - хто має непогашений штраф - без коментарів, хто погасив - в каб № 20 там видають довідки про це. Задурно чи нє - незнаю.

Ідем далі : "приганяй машинку під ДАІ - будем дивитись". Минає ще хв.20-30. Він назбирав 5 чоловік, таких як я бідолах, і давай робити шмон : капот-номера кузова -1; світло -дальнє/ближнє/поворот - 2; вогнегасник - термін дії!!!, "трикутник", аптечка - термін дії ліків!!!) - 3; ну і славнозвісне тонування! вікон - а я ж то здер, але вікна опустив - жара! Піднімай вікна! Підняв - а плівки нема. Гут, а аптечка-то протермінована!!! Пойняв - біжу знов за кут - там є автозапчастини - 30 грн (блін) і є нова. Біжу назад - там знов черга : уже з таких як я, що здали документи, і з тих бідолах, які здають лише. Зайшов без черги - показав аптечку, вийшов довольний як слон - ніби пройшло. Сів на вулиці - чекаю. Потім до мене доходить: а чого я тут сиджу? - мені ж ніхто не винесе на блюдці техталон. Валю назад. Черга (тих хто здає документи - "нєгодуєт", але пропускає таких як я (а попереду мене двоє чи троє). Чекаю ще 5-10 хв. Зайшов-сиджу-чекаю-морда шлангом - нібито "всьо пофіг" :( . А він знов "по базі" бігає. А я знов прію (а нині ж жара +34 в тіні, якщо вірити радіву) :pinkglass: Нарешті - витягує бланк талона-заповнює-дає на підпис "видано-отримано" - дякую-допобачення. Сідаю у розпечену машинку і кляну цю довбану совдепію - цілий світ вже давно всі податки знімає із автовласників через паливо, а ми мусимо "башляти" файному вуйкові. На годиннику - 12.55.

ІтОго - до вищеописаною суми 523.4 грн. додаємо : 40.50грн + 18грн (техогляд ДАІ) + 30 грн (аптечка нова)= 611.9 грн.

Такса (це якщо "зліва" і без нічого) - 400 грн+автоподаток за 2 роки. Оскільки я вже всі папірчики вимучив - зробив па-па. Для інтересу поїхав на Перфецького (бічна Кульпи). Там який парєнь в робі і чоботях на прохідній, побачивши, що я тут "нєзря", але маю всі папери - заспівав 80 грн. Це було тижні два-три тому (ще до цього шухера у МРЕВ), що там зараз - незнаю.

Висновок : якщо порахувати суму, яку віддаємо "наліво" - 400 і сумуємо послуги, за які ця сума береться : 65 грн (це мені 65, а комусь від 100 до 120)- техогляд + 158.4 - меддовідка - виходить не 400, а 223.4 грн. Ну нехай ще тих 58.5 (40.5+18)(хоча я невпевнений, що ця сума піде в бюджет, а не в форменну кишеню) Це буде 281.9 грн.

Різниця - або 177, або 118.

Позитив - зекономив (?) нехай так - більше 100 грн.(для когось - не гроші, а мені 15-20 літрів палива); + на техстанції взнав, що насправді відбувається із машинкою на даний час (бо ж розпитував у майстрів підчас огляду, колодки гальмів, наприклад, ще можна не міняти) + взнав свою групу крові, а також отримав довідку, яку маю намір застосувати в інших навколоавтомобільних цілях, а також взнав, що не псих, і не пияк/наркоман :boyan: + взнав нарешті "що/де/коли/кому/скільки" (а це немало - "хто володіє інформацією, той ... " і т.д.); + нова аптечка (за 30грн); + "завєтний" техталон під шклом і 2 роки, дай Бог, спокою.

Негатив : тонна поту, скількись там бензину, (час не рахую - бо мав достатньо), втрачені нервові клітини, які за останніми дослідженнями, таки відновлюються + черговий раз переконався, де живу!!!

Фініта ля комедія - овацій не треба. :rolleyes:

ПиСи : якщо щось згадаю - домалюю.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-622565
Поділитись на інші сайти

Перед усім дякую Antohy за вичерпну та кумедну розповідь в цій темі, за якою я слідкую вже місяць, з оваціями та без таких за бажанням автора. :bravo:

Як мінімум ця історія надихнула мене також пройти такий квест, який сьогодні успішно завершився. 8-) Хоча після опису ДАІ думав здаватися...

Кінцева сума: 158.40 + 80 + 18 + 40.50 + 10 + 224 + 8 = 538.90 грн (за 1.6 л), менше чим думав. Хабарники просили від 874 до 1000+ грн (!) і ще плели щось про відсутність паперових талонів і наявність тільки пластикових (за 140 грн). Цивілку не рахую бо вона має бути завжди, як і аптечка, вогнегасник, трикутник. ;)

Змінено користувачем Sagittar
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-628088
Поділитись на інші сайти

Мої спостереження:

1) За мед. довідкою можна ходити 6 разів (по 2 рази у 3 точки), але якщо спочатку отримати сертифікати і з ними прийти на Чорновола 1 раз: тоді 5 разів. Приходити краще з 12 до 15 години (з 15-ої можуть згортатися) - мала черга або нема взагалі. Натурально всі хочуть зранку до роботи пройти.

2) НеРВопатолог з 4 кабінету не колиться. Заходив до нього і говорив на одинці, він сказав йти в реєстратуру. Може вже люди з форуму його засвітили. Але не жалкую, бо мед. довідка, вважаю, морально найпростіше у проходженні ТО для здорових або майже здорових людей.

3) На лекцію в наркологічному треба йти о 9:30 (як призначили), коли є ще вільні місця у «відео салоні», або о 10:10 (щоб тільки здати паспорт). Тут прийдестья почекати «вироку» (сертифікату), бо на той ранішній час і є натовп народу. За день до аналізу крові трохи «вживав» :oops: (не за кермом), нічого не виявили :joking:.

4) Протокол контролю КТЗ оформлював на СТО “Інвестиції-УП” (Skoda) на Бортнянського 57 (заїзджати краще з Шевченка, бо з іншої сторони прямо перед сервісом істотна яма, хоча я її проїхав, бо прямував з Залізничної), т. 298-65-66. Приїхав у суботу о 14 годині, помивши машину (можливо їм то і пофіг було). Спробували відправити на понеділок (типу нема майстрів), хоча старий сторож підказав що то відмазки :ay-yay: (перед тим по телефону все було OK), і моя категорична відмова відкладати ТО та інтенсивний пошук майстрів вирішили питання. 80 грн готівкою без комісій, 30 хв. часу (більше на оформлення, ніж на огдляд), черги не було. Там вогнегасник/аптечку не перевіряли, тільки спитали. Вікна нетоновані, хоча написали дозволений мінімум 75% світлопропускання (чому не 99% не виясняв).

5) Державі платив через Ощадбанк (комісія 2%, мінімум 3 грн – проти 7 грн, наприклад, у Кредобанку). Бланки взяв заздалегідь, заповнив як на стенді ДАІ на Городоцькій розписано. Питання були: 1 - який район та “призначення платежу” для транспортного податку? (може той, де власник прописаний?), бо реєструвалася машина у МРЕВі єдиному на весь Львів – короче подивився на стару квитанцію 2008 р., де було написано «Податок з ТЗ (Личаків. р-н)»; 2 - якщо на зразках в дужках написано «автомобіль», то чи треба замість того слова писати який? – про всяк випадок написав марку, модель, номерний знак (була така вказівка в Ощадбанку в інструкціях на стенді).

6) ДАІ на Городоцькій. Потішило, що не треба їхати аж у МРЕВ, бо біля Городоцької працюю. Два офіційні кабінети для ТО - 22, 23. Стоять в черзі «знатоки» похилого віку, які знають, які райони обслуговуються в якому кабінеті (а це має значення!). Повіривши «знатокам» простояв в черзі хвилин 20, потім вирішив запитати інспекторів – виявилося: Личаківський р-н у 8 кабінеті у 2-му корпусі (сусідній вхід) на 2-му поверсі у начальника тех. нагляду (!). А туди так просто не пройдеш – вертушка з охоронцем. Було 12:20. Подзвонив по внутрішньому 114, начальник вийшов за 5 хв та виявився ввічливою та адекватною людиною (без лапок), а може просто був у хорошому настрої. Поверхнево оглянув мої документи прямо у вестибюлі на століку на предмет наявності (а там все було гуд, дякуючи Antohy :yes:) та запросив приганяти машину після перерви о 15:00. Копія посвідчення про прохоження медичної підготовки непотрібна (!) як і сертифікатів, тільки сама мед. довідка з 2-х сторін (краще разом на одному листі А4).

7) Пам’ятаючи про аптечку, вирішив поексперементувати, використавши стару (за 2008). Купив просто нові ліки по списку (паспорт аптечки) – 8 грн (крім жгутів, вати і т.п.) та вклав чеки. Пригнав вчасно до ДАI, чудом знайшовши місце для стоянки. Через пару хвилин зустрів начальника, який провів мене в 8 кабінет, де взяв копії документів. Машину перевірив швидко, наявність аптечки, вогнегасника, трикутника. Я запевнив, що все поновлено або в межах терміну придатності, він в деталі не вдавався. Коли повернулися до кабінету, мене чекав сюрприз з бази даних: моя машина під арештом! Хоча вона ніяких злочинів та правопорушень не скоювала, як і її власник B). Виявляється всі машини в кредиті є під арештом, поки не повернеш кредит і не оформиш це у МРЕВі. Але на щастя це не є підставою для відмови у ТО. Просто порадили з'їздити у МРЕВ і зняти арешт, коли кредит буде погашено. Оригінал протоколу контролю КТЗ та квитанцію про податок повернув мені (на відміну від Antohy). Причому на квитанції проставив печатку «ТО проведено» (так було і в 2008). І ось я власник стандартного гарненького паперового талону про ТО :yahoo:.

That’s all.

Змінено користувачем Sagittar
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/24773-medtehoglyad-u-lvovi-2010/#findComment-628278
Поділитись на інші сайти

• Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.