Перейти до змісту

Бортовий журнал Lidok

Рекомендовані повідомлення

Пора, мабуть, мені почати

вести свій бортовий журнал,

а то нащадки не будуть знати

як мама сіла за штурвал.

(Штурвал машин - кермом зоветься,

я знаю, так що без атак,)

але для новачка машина -

скажу вам, той іще літак.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити зображення.

Там кнопка, там ричаг,там датчик,

і три педалі (ноги дві),

п’ять передач плюс на нейтралі -

як вкласти все у голові?

Водіння перше - руки терпнуть,

Тремтить інструктор і мовчить,

а я ніяк не зрозумію,

Чому машина ще стоїть.

А, виявляється в машині

є такий тормоз - це ручник.

Курсанту ж треба пояснити,

курсант до тормоза не звик.

Він хоче їхать, "газувати"

вперед по вулицям і паркам...

О, Боже мій, якби ж то знати

як тут заїхать на заправку?!?

Ура!Заїхали...на третій...

ну й що, як різко гальмували,

зате нам всі кругом красиво

дорогу звідусіль звільняли!

Заправились - і на майданчик,

свої години відкатала.

Таким він був, мій перший виїзд,

мій перший досвід за "штурвалом".

(...далі буде...)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/
Поділитись на інші сайти

А далі було трохи легше,

інструктор щось собі співав,

мабуть боявся уже менше

коли курсант його катав.

Навчання в школі закінчилось,

в ДАІ екзамени пройшли

і ось воно, таки здійснилось -

нарешті нам права дали!

І радощам не було меж :yahoo:

Машини, гм, не було теж... :unsure:

Яке ж авто мені придбати

(в діапазоні цін низьких)?

Б/у? Таку не хочу брати,

не люблю я речей таких.

І тут мій "муз" мене покинув, так що трохи прози. І так переді мною постала проблема вибору машини. 1-им критерієїм відбору стала її ціна, оскільки не маючи достатньо готівки я збиралася взяти машину в кредит - значить вона повинна бути не дорогою. Не китайською - критерій 2-гий (не довіряю надпису "Made in China", краще вже "made in Україна"). Вона не повинна бути маленьким жучком типу "Matiz" - критерій 3-ій. Обслуговування, догляд, ремонт - невибагливі - це по 4-е. І от мій "природній" відбір звівся до: 1)російських машин - Лада 110 та Лада 2170 (вона ж "Пріора") та 2)машин корейського походження - Hyundai Getz та Daewoo Lanos; 3) як варіант Daewoo Nexia та Dacia Logan.

1-ими відпали Лада Пріора та Hyundai Getz - вони виявилися найдорожчими у моєму списку. другим відпала Daewoo Nexia - таксисти наполегливо не радили. Далі відійшла у небуття Dacia Logan - завжди не подобався дизайн кузова "задка" - трохи ніби недороблений. Залишилися 2 варіанти: Лада 110-а і Daewoo lanos. Мабуть і не треба говорити, що вибрала я Ланоса.Отже важливий крок у виборі машини зроблено, можна йти в салон і обирати колір та комплектацію. Чомусь захотілося білого Ланоса (мабуть мені подобаються блондини :kiss: ), або чорного (брюнети також :tomno: ), та забігаючи наперед скажу, що не білий, не чорний в мене Ланос - а туманно-голубий - дуже гарний колір машини до речі.

Поки що все, па-па!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-431596
Поділитись на інші сайти

І от я в салоні "ЗакарпаттяАвто". Звичайно бувала там і раніше, але тепер вже йшла з кононкретною метою - розпочати процес купівлі машини. Один великий мінус у моїй автомобільній епопеї був такий: у всіх моментах придбання машини я брала участь безпосередньо сама (лише тоді як авто можна було забирати попросила дворідного брата піти зі мною, боялася що від емоцій не зможу нормально вести машину).Враховуючи те, що на той час мій водійський стаж був нульовим, і те що ніколи в житті не доводилося мати справу з автотехнікою (хіба що в ролі пасажира), мені було реально важко пройти всі етапи: від вибору машини до першої поїздки в ролі повноправного власника. Але оскільки я поставила собі за мету придбати машину до 01.09.08 (а права я отримала 14.08.08), я йшла до своєї цілі досить наполегливо і вперто. Живу за 13 км від обласного центру, де працюю і де вчаться мої діти. Поїздки в автобусах-маршрутках страшенно набридли. От і вирішила, що потрібна машина.

Значить я в салоні. В наявності Ланоси 1,5 повної комплектації ціною приблизно 62тис.грн. Швидко підраховую - 62+3(4)КАСКО+2(З)МРЕО=70тис.грн(приблизно).Розумію, що не потягну таку суму. Вдмовляюся від кондиціонера, центр.замка, сигналізації, автомат.склопідйомників залишається база +ГУР за 52600.Але в наявності нема. Їдуть. Будуть через 2-3 дні. Білого кольору сесред них нема (як і чорного).Якщо хочу, можу замовити, доведеться чекати 2-3тижні. Самі розумієте, яке тут чекати? Питаю якого кольору будуть "новоприбувші2, говорять синього і зеленого. Обираю синю і чекаю її приїзду. В кінці кінців я ж не колір хочу, а машину!

В процесі очікування машини намагаюся вибрати банк який би мене проспонсирував у вигляді кредиту на авто.Привабливі умови були в "Родовід банку"(щось в районі 7% річних в доларах), в той час як в інших банках від 13% і вище. але отримати кредит там не вдалося, зате зрозумілим стало одне - чим кращі умови отримання кредиту, тим менше вірогідність що його вам нададуть. Далі розглядала "простоФінанс" - щось не викликали довіри.Більшість банків вимагали 1-го внеску (від 10 до 30%), а я не могла цього собі дозволити. Врешті зупинилася на "Правекс-банку". Кредит на авто під 13,99% в $, без першого внеску. Можливо були кращі варіанти, але я вже втомилася від цієї біганини, пошуку потрібної інформації і т.д. Отже вирішено: оформляю кредит в "Правексі"

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-431989
Поділитись на інші сайти

Випали пару вільних хвилин, тож продовжу трохи свою розповідь. Позбиравши всі небхідні довідки, копії документів стала чекати на результат рішення банку. І він не забарився: ввечері мене порадували позитивною відповіддю на рахунок кредиту. Наступного дня йду в банк дооформлюю справу по кредиту і з листом на ім’я директора "ЗакарпаттяАвто" про надання кредиту йду в автосалон.Ура, машини приїхали! Йду дивитися де ж серед них моя - так вона ж не синя, а блакитна(по паспорту туманно-голуба, 05U).З виглядом глибоких знань у світі машин :wacko: оглядаю Ланоса - на спідометрі 5 км, кузов в порядку, перевіряємо рівень масла - все в нормі (за кермо сісти боюся - не віриться). Ну що ж, беру, сказала я і мене галантно провели в офіс для оформлення страховки (славна "Дженералі Гарант"). Розраховуючись в касі очі полізли на лоба :shock: - нічого собі КАСКО - 3645 грн, та ще й автоцивілка - 199 грн. Та що робити,треба платити. Далі поїздка в МРЕО для отримання держномера. Гроші, черги, знову гроші. Точно не пам’ятаю, пішло грн 2500.Номера отримала, та облом - машину сьогодні не вдасться забрати - субота - скорочений робочий день. Значить чекаємо до понеділка 1 вересня (в принципі не так і погано) і я, з держзнаком у руках і майже пустими кишенями йду додому. По дорозі підраховую супутні витрати: за отримання кредиту - 1500(довідки, довідочки, нотаріс і т.р.), страховка - 3844, МРЕО - 2500, таксі туди-сюди - ще 60 = 7904грн. Ого, на оформлення купівлі машини треба мати готівки 8-9 тис., чим дорожча машина, тим відповідно і сума витрат більша.

В понеділок на роботі сиджу як на голках. Після обіду беру з собою брата - і в салон.Ланос чемно чекає свою хазяйку. Не знає ні він, ні я, що не один день ми будемо один до одного звикати. бо знайомі поки що на відстані.

Пройдено останні формальності, йдемо на передпродажну підготовку. все змащено, підтягнуто, перевірено. кріпляться номера

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, страховий талон та талон ТО. Давно не курила, а тут не витримала - хто купляв свою першу машину, мене зрозуміє. Ланос швиденько приймає душ - і все, гудбай "ЗакарпаттяАвто" - ми приєднуємося до великого автомобільного світу. На заправку і додому. УРА! в мене є машина! я це зробила! :yahoo:

...to be continued...

Змінено користувачем Lidok
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433127
Поділитись на інші сайти

:bravo:  :bravo: :bravo:   Цікаво пишеш і здається єдина дівчина яка вирішила завести собі бортовий журнал  :bravo:  :bravo:  :bravo: :bravo: Змінено користувачем Irisha
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433359
Поділитись на інші сайти

Lidok, я буду чЕкати наступної серії твого БЖ. Так все ти зворушливо розповідаєшь. Я вже собі уявляю, як ти будеш чипляти в салон твою першу "вонючку", чи купляти чохли на сидіння, чи ще щось. А по суті - вітаю з покупкою автівки! Сподіваюсь, вона буде доставляти тобі тільки позитив!:yes:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433494
Поділитись на інші сайти

39   0

Lidok, я буду чЕкати наступної серії твого БЖ. Так все ти зворушливо розповідаєшь. Я вже собі уявляю, як ти будеш чипляти в салон твою першу "вонючку", чи купляти чохли на сидіння, чи ще щось. А по суті - вітаю з покупкою автівки! Сподіваюсь, вона буде доставляти тобі тільки позитив!:yes:

Простите, так уже больше года прошло, "вонючка" уже давно не "вонючка", сорри за OFF :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433622
Поділитись на інші сайти

. Давно не курила, а тут не витримала - хто купляв свою першу машину, мене зрозуміє.

Lidok, вітаю з придбанням машинки, заведенням бортовичка та вступу до наших рядів. Повністю підтримую Вас в тому, що емоції і переживання при покупці своєї першої власноі машинки є незабутніми.

Дуже порадувала лірика на початку.

Нехай щастить на дорогах і не тільки :wink:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433642
Поділитись на інші сайти

Извиняюсь, а Lidok и Серебристая Ксю это один и тот же персонаж?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-433709
Поділитись на інші сайти

Ребята, это все-таки чужой бортовик, не нужно в нем флуд разводить.

Змінено користувачем Sash_O
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-434039
Поділитись на інші сайти

Привіт! Дякую за увагу до мого БЖ. Насамперед мушу сказати, що пишу його мабуть для себе, але зовсім не проти якщо хтось проявить зацікавленість до нього (інакше я б усе писала собі тихенько в блокнотик і нікому не показувала). майже на 100% впевнена в тому, що хлопці, побачивши створення жіночого БЖ сприйняли це іронічно, :joking: мовляв "ну-ну". Звичайно, я не збираюся порівнювати себе з майстрами своєї справи в тюнінгу, ремонті та ін. технічних сторонах (а їх на форумі здається немало). Мій БЖ - це ніби невеличкий щоденник моєї улюбленої машини. І хто знає, можливо з часом, з певним досвідом я захоплюся і ремонтом, і тюнінгом, бо мені це подобається.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-434143
Поділитись на інші сайти

Прийшла обідня перерва, тихенько :ay-yay: посиджу за чашкою кави пару хв. в і-неті (на жаль дома ще не завели).

І так, з купівлею машини в моєму житті ропочалася нова сторінка. Я усвідомлювала, що в моїй сім’ї відбулося поповнення у вигляді довгоочікуваного автомобіля. І цей новий член родини також потребує уваги і клопоту, часу і фінансів (особливо). Але взамін він, без жодних претензій і запитань, надає тобі також не мало: в будь-яку хвилину він, твій залізний кінь, твій вірний і покірний слуга чекає тебе під пекучим сонцем, під проливним дощем, серед снігів і заметілі. Він надає тобі свій шматочок тепла і затишку, тільки не забувай про нього. він теж любить хорошу "їжу", у вигляді бензину і масла, а не якусь невідому "бурду", яку нам часто пропонують на заправках і в гарних пляшечках магазинів. Він теж любить невеличкі подарунки: чи то гарний і зручний чехол на кермо, чи практичні чохли для сидінь, чи якісне "взуття" (літнє і зимнє), і багато чого ще. Він не любить бути брудним, бо так втрачає свій респектабельний вигляд, і подякує тобі за хорошу мийку, виблискуючи на сонці яскравою фарбою і "підморгуючи" світлом фар. Він також любить якісну косметику, бо так може надовше зберегти свою молодість і гарний зовнішній вигляд. Інколи мені здається, що кожен автомобіль має свою душу і характер. Тому я ніколи не дозволю собі сказати про нього щось погане і образливе, ніколи не пну його ногою, якщо колись він стане показувати свою впертість (бо я така й сама).

Я хочу, щоб ми приносили одне одному лише хороші емоції і приємні спогади.

Напевно ця частина вийшла трохи ліричною, але жінки взагалі досить емоційні, а якщо хтось торкнеться теми, що їм далеко не байдужа, то можуть говорити про це без кінця. Тому я завершую цю частину трохи перекрученим афоризмом:"Як ви відноситеся до свого автомобіля, таку ж реакцію отримаєте у відповідь". Удачі на дорогах!

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-434495
Поділитись на інші сайти

Якщо ви ще не втомилися читати мій твір на задану тему, то я продовжу. 1-го вересня машина була вдома. Живу я у приватному будинку, свій двір і т.і., є гараж, але користуватися ним не можу. Колись у батька був Москвич-412 (мабуть років 10 тому), для якого і був збудований гараж. А тепер, коли Москвич пішов на заслужений відпочинок, гараж - то батькова недоторкана територія. Там і досі можна знайти майже антикварні речі на Москвича, повно всіляких інструментів, міні-трактор, генератор, різні станки і т.д.. Для того, щоб поставити Ланоса в гараж прийшлося б усе це добро кудись перенести, але для батька це був би кінець світу. Зрештою, я його розумію. Так що живе мій Ланос на свіжому повітрі. Влітку накриваю лобове скло шторкою, щоб сонце не напікало панель. Взимку, після нічного снігопаду розгрібаю його з-під снігу (до речі, хороший засіб скинути зайву вагу-але її в мене немає).

1-ий тиждень після придбання автомобіля. Їдемо з братом на Кінчеш (так називається наш автомобільний базар) за 1-ми необхідними покупками:резинові килимки в салон (140 грн)+ в багажник (80 грн), аптечка (25 грн), знак аварійної зупинки (25 грн), "вонючка", про яку згадували раніше (ну як же ж без неї), буква "У" (щоб усі боялись, і не насміхались). Мабуть на перший раз все, бо фінанси заспівали романси. :boyan:

Кожного дня на майданчик. Габаритів зовсім не відчуваю. Тиждень тренувань - ніби трохи краще. В понеділок їду на роботу :witch: . Батько як інструктор на почесному платному місці. Але інструктор не може кричати на свого підопічного, бо отримує за водіння гроші. Батько нічого не отримує і він може, якби поточніше виразитися, голосно коментувати техніку моєї їзди >:-] . Це починає мене дратувати. Пару раз за поїдку глохну, один раз на самому переїзді. Батько голосно коментує. Нарешті доїхали до рботи. Тепер цілий день буду виглядати у вікно, хто і як припаркувався біля моєї машини - мені ж через 8 годин виїзджати :joking: ! І от я вдома.. хочу в’їхати до двору заднім ходом - і тут задній бампер мого Ланоса вирішив познайомится поближче з бетонною верандою. Жахливий скрежет і результат як кажуть "на лицо" - подряпини в 20-30см вздовж лівого боку бампера. О, моєму відчаю немає меж :shetear: !Все, я поганий водій, я нікудишній водій, зіпсувала нову машину! Кроком руш на майданчик, їздити, їздити і ще раз їздити! До речі, ці подряпини у нього й досі, якось при нагоді сфоткаю.

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Тепер я трохи заспокоїлася, втішаю себе ти, що шрами прикрашають мужчину, тобто машину. "Якщо не можеш змінити ситуацію, зміни своє відношення до неї" - не знаю, хто це сказав, але дуже влучно.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-436256
Поділитись на інші сайти

І от я вдома.. хочу в’їхати до двору заднім ходом - і тут задній бампер мого Ланоса вирішив познайомится поближче з бетонною верандою. Жахливий скрежет і результат як кажуть "на лицо" - подряпини в 20-30см вздовж лівого боку бампера. О, моєму відчаю немає меж :shetear: !Все, я поганий водій, я нікудишній водій, зіпсувала нову машину!

У мене хоч досвіду керування авто і значно більше. але теж в перший тиждень після купівлі авто таранила переднім бампером залізний ларьок на базарі (задумалася, чи що :pinkglass: ) ....

Так що все добре небуває навіть у професіоналів :joking::joking:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-436294
Поділитись на інші сайти

.... !Все, я поганий водій, я нікудишній водій, зіпсувала нову машину! ...

Ну так конечно нельзя :ay-yay: . Я за рулем уже не первый десяток лет, но никогда не скажу, что я супер - пупер. А если кто так говорит о себе, относись к этим людям с улыбкой. Пример: мы все умеем ходит (кто лучше, кто хуже), но каждый из нас, хотябы раз, на ровном месте... Так и с авто.

Один маленький совет.

Если не уверена (пройдет- не пройдет), лучше выйти и посмотреть (потратишь от силы минуту) или сделать лишний маневр "вперед-назад". Если понадеяться на "авось", то рано или поздно все-равно не повезет (тогда потратишь не один день на СТО, кучу денег и потраченные нервы). И особенно нужно быть внимательным, когда садишься за руль другого авто (даже если оно другого класса). И опытному водителю нужно какое-то время, чтобы привыкнуть к габаритам, обзорности и т.д. нового авто.

Хорошо пишишь, молодец :yes:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-436346
Поділитись на інші сайти

Не сильно расстраивайтесь, моя жена на 2 день, после покупки авто, счесала весь правый бок переднего бампера(не разменулась со стеной дома)))) Пусть эта неприятность с машиной в Вашей жизни будет самая страшная....;)

Змінено користувачем vidoq
Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-436373
Поділитись на інші сайти

Автоісторія моя триває

І я памфлети машині співаю,

Що ж, поетична у мене душа,

Іноді хочеться скласти вірша.

Раніше писала про муки кохання –

Зустрічі, сльози, прощання, зітхання,

Тепер про автівку пишу знов і знов –

Може то моя нова любов? :oops:

І так, день за днем керувати я вчилась,

І поступово страх свій змінила

На задоволення, впевненість в собі,

Правда, залишились деякі фобії:

Дощ – а тоді мокрий асфальт,

Лід на дорогах і снігопад,

Круговий рух мене й досі лякає,

Як подолати там страх свій – не знаю.

Хай буква «У» ще на склі червоніє –

Значить водій цей чогось не вміє.

Це не трагедія, всьому свій час,

Був свій початок у кожного з нас.

-----------------------------------------------------------

Пройшов майже місяць з дня покупки машини. «Manual» на Ланос став моєю настільною книгою. Розібравшись у призначенні і роботі всіх пристроїв у салоні автомобіля, хотілося подивитися, що ж за таємницю ховає в собі підкапотний простір. Адже час від часу заради своєї ж безпеки ( і безпеки гаманця також) не помішає зробити контрольний огляд автомобіля. З книжкою в руках намагаюся знайти той чи інший пристрій, прилад чи бачок. Смішно? Напевно, зате рівень масла та інших рідин контролюю. До речі, коли останнього разу була на СТО, стала випадковим свідком розмови двох чоловіків (клієнта і працівника столу замовлень) :

- Добрий день! В мене тут в машині щось відламалося…

- Де?

- Знизу…

- Захисний щит моторного відсіку?

Пауза…

- Напевно… є якась там бляха…

А ще кажуть ці жінки нічого не розуміють, чоловіки теж бувають різні. Та це так, ліричний відступ.

Недавно закралася думка: «А чи не перевірити мені стан свічок запалювання (бензин у нас той ще), але поки система запалювання працює справно (тьфу – тьфу), вирішила туди не лізти. Але це я вже забігла далеко наперед.

А через місяць після покупки лючок бензобака перестав відкриватися ричажком із салону. Треба було, як в анекдотах про різні національності, одному тягти за ричаг, другому відкривати лючок. Коли це мені порядком надоїло, виявилося, що там загубилася одна металева деталька, яка відштовхувала кришку під час натиснення на ричаг. Невеликий шматок пружинки – і все стало на своє місце.

А чи не пора би нам зробити машині якусь обновку? Оскільки починалася осінь, а далі зима (що досить логічно), вирішила зробити антикорозійну обробку днища, встановити підкрилки(харківські, 260 грн+110 за установку), а також захист піддону картера. Звичайно, поїхала до офіційного дилера (через те що гарантія). Зранку машину залишила, після обіду забрала (позбулася півтора тисячі грн.) Якість роботи залишається на совісті майстра. Чула, що на інших СТО подібну роботу можна було зробити вдвічі дешевше. Що ж, «на ашипках учацца».

Ще через місяць розжилася на автомагнітолу, купила «Соньку»(900 грн), вірніше купив чоловік, спасибі йому. Якщо раніше (в перші тижні мені музика була не потрібна, бо я її просто не чула – настільки зосередженою моя увага була на дорозі), то тепер, підключивши на тому ж «ЗакарпаттяАвто» магнітолу (90 грн), я могла вдвічі більше насолоджуватися їздою на Ланосі. «Пищалки» та інші музичні прибамбаси мене не цікавлять. Звичайно, якщо є зайві гроші, все це можна ввіпхнути у машину, щоб було чим похизуватися. Багато хто зі мною не погодиться. Я не проти хорошого звуку, але як для новачка, для мене існують речі поки що більш важливі.

Люблю їздити сама, з улюбленою музикою (саме в дорозі часто слухаю Scorpions та Def Leppard). Пасажири дуже часто відволікають, чомусь вважають, що водієві за кермом сумно, починаючи розповідати про свої сни і обговорювати вчорашні новини. Та не сумно мені! А зараз буде весело і вам, думаю я і включаю «Metallikу (є в мене про запас парочка їхніх пісень – до речі, дуже мелодійних), і пасажирам не залишається нічого іншого як замовкнути і поринути в прекрасний світ «Heavy Metal». Ні, я не зла. Я дуже зла!! Коли мене відволікають за кермом страшилками типу «ой, учора там була аварія, 4 трупа» або «два дні там то й там то, хтось влетів туди-то й туди». Краще, шановні, слухайте «Wiskey in the jar» Металіки (до речі, рекомендую).

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-437952
Поділитись на інші сайти

Мда, у многих есть шрамы молодости автомобильной. Я в первые же дни переоценил маневренность - радиус разворота должен был быть больше. итог - потертый литой диск. Сразу же куча расстройства, собирался чинить, покупать новый диск, но с временем рана на сердце зажила, а потертость на диске покрылась грязью.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-437965
Поділитись на інші сайти

Привіт! Я продовжу… В планах на найближче майбутнє було:

(повторюся з теми «Поговорим в стихах», але трошки зміню свого вірша)

Я Ланос собі зроблю офігенний,

Щоб заздрили всі пацани у районі,

Навішаю лампочки я галогенні,

На бампер накладки - молдінги модні.

Звичайний клаксон я зміню на прикольний

Щоб чули його навкруги усі люди

І антикрило на багажник причеплю,

Такої машини ні в кого не буде!.

А ще на капот «мухобійку» в придачу –

а це і краса, і практична покупка:

я мух – комарів дуже цим озадачу,

зостане від них лише плямочок купка.

В салон я напхаю динаміків море,

Пищалок, сабвуферів, чейнджерів також,

Коли буду їхати у рідні гори,

Щоб чув мене здалеку кожен собака.

А ще поміняю я рідні колеса,

Що радіус мають в тринадцять дюймів

На «вісімнадцятки», ні на «двадцятки»,

Щоб всі оглядалися на такий тюнінг.

Я Супер! Я Пупер! Я мега крута, :yahoo:

Тепер я на форумі – краща!

А в кого ще стоковий Ланос стоїть,

Той просто велике ледащо!

------------------------------------------

Це ми, українці, веселі й смішні,

Наївні, вигадливі й творчі,

Ми вибрали Ланос, і просто його

Покращити трішечки хочем.

------------------------------------------

А якщо серйозно, в першу чергу хотіла купити зимове «взуття» для Ланоса, установити центральний замок і сигналізацію, протитуманки та чохли. Та сталося непередбачуване – наша національна валюта почала падати, падати, поки не впала нижче нікуди (я надіюсь) – майже до 10 грн за $. :shesad: Якщо на початку мені доводилося платити за кредит 1300-1440 грн, то після «космічного польоту» долара ця сума виросла майже на 1000грн. З усіх планів на майбутнє викроїла невелику суму на зимні шини. Батько бурчить, «теж мені, літні, зимні…все життя проїздив на одних» - слухаю, але роблю по-своєму. В радянські часи, що дали, те й брав. Не те, що тепер. Перелопативши купу інформації про надійність, практичність, безпеку шипованих-нешипованих Nocian-Toyo-Michelin-Dunlop-Gislaved – ів поїхала на вже знайомий базар і купила 2 штуки… Amtel Nordmaster (560 грн за пару), дуже сподіваючись, що зими, як такої цього року не буде (а воно практично так і було). Зате в процесі вивчення ринку шин навчилася трохи розшифровувати їх маркування. Літня в мене до цих пір стокова «Росава» 175/70/R/13. Тепер я знаю, що 175 – це ширина профіля, 70 – співвідношення у % висоти до ширини профіля, R – радіальна (буває ще діагональна, але тепер, здається таких дуже мало, бо термін служби радіальних шин набагато більший), 13 – розмір обода в дюймах. Там же, на шині можна знайти індекс швидкості та індекс допустимого навантаження на одне колесо (на Росаві 82Н – що означає максимальна швидкість на таких шинах 210км/год., макс. вага на одне колесо – 475кг.)

Індекси швидкості:

N – 140 км/год S – 180 км/год VR – 210 - 240

P – 150 км/год T – 190 км/год ZR – більше 240 км/год

Q – 160 км/год H – 210 км/год

R – 170 км/год V – 240 км/год

Індекси допустимого навантаження на одне колесо:

62 – 265 кг 72 – 355 82 - 475

64 – 280 74 – 375 84 - 500

66 – 300 76 – 409 86 - 530

68 – 315 78 – 425 88 - 560

70 – 335 80 – 450 90 – 600

M&S (mud & snow) – болото і сніг – універсальні шини, «всесезонки». Дату виготовлення позначають так: наприклад: 108 (десятий тиждень 2008 року).Чим свіжіші, тим краще. Бо залежалі шини будуть кришитися – резина втрачає свою еластичність.

Мабуть на сьогодні все, до зустрічі! Може Америки я нікому не відкрила, але кажуть, що найлегше все зрозуміти самому , пояснивши це іншому… :)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-440448
Поділитись на інші сайти

Бортовик твій усі уважно читають

І на швидке продовження чекають... :rolleyes:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-440621
Поділитись на інші сайти

M&S (mud & snow) – болото і сніг – універсальні шини, «всесезонки».

Вибачте, але M&S (mud & snow) - це всеж-таки зимова шина. Навряд в Ужгороді влітку сніг випадає ;) Взагалі я вважаю що «всесезонка» - це термін часів СРСР коли не було такого різноманіття серед шин. У всякому разі я не бачив жодної шини відомого виробника де що класифікувалася як всесезонна. Для нашого клімату звичайно.

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-440779
Поділитись на інші сайти

Вибачте, але M&S (mud & snow) - це всеж-таки зимова шина. Навряд в Ужгороді влітку сніг випадає ;) Взагалі я вважаю що «всесезонка» - це термін часів СРСР коли не було такого різноманіття серед шин. У всякому разі я не бачив жодної шини відомого виробника де що класифікувалася як всесезонна. Для нашого клімату звичайно.

Дякую, гуру, що вказали на помилку. M&S (mud & snow) - це всеж-таки зимова шина. Всесезонка - AW (Any Weather). Але на майбутнє пишіть, будь ласка в ЛС або ICQ, ОК?

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-440845
Поділитись на інші сайти

Сухой отчет про машину,Вы превратили в прозу и поэзию.Читал с наслаждением.А коли я в перше подряпав бампер-це була така трагедия,така трагедия!!! :suicide::)

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-441931
Поділитись на інші сайти

І знову здрастуйте!Хотіла вставити декілька фоток мого Ланоса, але щось не вдається (ніяк не знайду час щоб цьому навчитися. Щоб трохи підняти настрій собі і Ланосу, після придбання зимових шин зробила ще дві невеликі покупки. Мушу сказати ще й таке. Як в мене з'явилася машина, поганий настрій в мене буває дуже рідко, ну як рукою знімає, як тільки сяду за кермо. Так от, однією з покупок не першої необхідності стали ковпаки на колеса (110 грн). Їх місія суто декоративна – трохи змінити зовнішній вигляд стокових колес. Друге придбання – більш практичне. Це вітровики (80 грн). Задні короткі, передні довгі. Раніше, відкривши вікно на пару мм під час дощу в салоні відразу з'являлася вода. Приклеїла їх на суперклей, вставивши між ущільнювачем і склом. Читала, що мають тенденцію злітати під час їзди. Пройшло більше року – тримаються. Правда, на трасі більше 120 км/год не розганяюся, переважно 90 – 100, вистачає. Street rasing :witch: не для мене. Кажуть, краще на 50 хвилин запізнитися, ніж на 50 років скоріше померти.

Деякий час намагалася контролювати розхід пального. Мабуть з півроку заправлялася на «Укрнафті». Середній розхід в змішаному режимі (траса + місто) складав 8-8,5 л. З часом чи то бензин став гіршим, чи то я почала краще чути і розуміти машину, здалося, що вона досить погано розганяється. Ледве-ледве, 1-ша передача, 2-га… Тисну на газ, а реакція слабенька. Вирішила змінити місце заправки, хоча попереднє було мені дуже зручно по дорозі. Пару разів заправилася на «WOG» - різниця в ціні 50 копійок дорожче, різниці в якості не відчувалося. Якось підвозила знайомого дядька, який працює на нафтобазі. Розговорилися, казав, що більш-менший пристойне паливо на ОККО, інші – «темні конячки». Вирішила спробувати. Сподобалося, ще більше сподобалося Ланосу – ожив і весело побіг по Ужгородським вуличкам. :) Попробувала 95-pulls, непогано. Але останнім часом щось він мене розчарував і я знову перейшла на 95-Євро. Розхід, до речі став 7-7,5 у тому ж режимі. Недавно на заправці з'явилася якась акція - дали накопичувальну карточку, «Fishka» називається. Кожного разу при заправці сума, на яку заправляєшся зараховується на картку. При накопиченні певної кількості балів обираєш собі щось із запропонованих товарів. Дрібниця, а все одно приємно, бо так чи інакше десь потрібно заправлятися.

І от прийшла зима. Чекала її, чесно кажучи, з острахом – сніг, лід. Поставивши аж дві зимні шини, придбані заздалегідь, на передню вісь, я день у день від'їздила всю зиму. Правда й зима цього року в Ужгороді була для водіїв хорошою – мало снігу і морозів. Одного весняного ранку, коли я вже перевзула машину в літнє «взуття» мене очікував сюрпрайз: :shock: звечора випав сніг, уночі дощ, а зранку все це приморозило. Піднімаюся на гірку – що таке – ми не їдемо! Невже забула передачу включити і газую на нейтралі? :joking: Та я ж буксую! Переключившись з 2-гої на 1-шу потроху викарабкуюся на гору. Все таки зимні шини це добре. Навіть якщо тільки 2 спереду.

Цієї ж ранньої весни (чи то пізньої зими) сталася в мене 1-ша невелика ДТП. :shetear: Як завжди, зранку їду на роботу – чоловік, батько, сестра (всі родичі гарбузові). Щось ми з батьком стали сперечатися в машині, я рознервувалася >:-] (категорично не раджу робити цього за кермом). Зупинила батькові у забороненому місці (на автобусній зупинці). Рушаючи з місця, не помітила червону «копійку», що їхала прямо і за зупинкою повертала праворуч. Я вліво – він вправо і здрастьте, приїхали, вилазьте – передній бампер добряче потертий з лівої сторони із слідами червоної фарби. Включила аварійку, вийшла до того «копійчаного» шофера, розгубилася і мову як відняло. А він, не розгубившись, погнав матом, :crazy: козел. Та на «Жигулях» ніякого сліду, що не кажи, слабенький кузов на Daewoo. Під кінець сіли по місцях і роз'їхались. Винуватою була ніби я: зупинка в забороненому місці – раз, не пропустила того, хто рухався по головній – два, не згадала ні одного мата в потрібний момент – три. З добряче зіпсованим настроєм доїхала до роботи. Відтоді в машині не нервую – кажу, «ану, пойдем, выйдем» >:-[ , і знов з посмішкою далі. Стараюся відключитися від непотрібних розмов за допомогою музики.

Але то був ще не кінець історії. Наступного дня батьки запросили «батюшку» освятити будинок, заодно «батюшка» за 20грн і мого Ланоса освятив. Не минуло і дня, як я вже вдома бачу на лівому крилі хорошу таку вм’ятину. Та що ж це таке? Дураків магнітом тягне чи що? Згадую, де це мене могли так жорстоко не помітити. На думку приходить :wacko: одне місце – парковка біля роботи. Ну, думаю, прийшов час скористатися широкими послугами СК «Дженералі Гарант». Дзвоню, все люб'язно вислухали, занотували. Запропонували приїхати в офіс, оформити заяву, що я і зробила. Все зафіксували документально і фотодокументально. Довідки ДАІ звичайно в мене не було, в чому чесно призналася. А потім, через тиждень отримавши листа від СК саме цим і була мотивована відмова мені у виплаті страховки. А я так чекала, надіялась і вірила! Настрій і довіра до СК в мене були зіпсовані. Але ж їздити можна. Намагалася не звертати увагу на пошкодження, але перше, що я на Ланосі бачила, це була вм’ятина. Зрештою, недавно я нарешті зробила ремонт. :) Не на «ЗакарпаттяАвто», у знайомого. За 2 дні, за 150 $ від неї не залишилося і сліду.

А цієї ж таки весни все таки довелося побувати на СТО «ЗакарпаттяАвто», але це вже зовсім інша історія. :joking:

На цьому поки що все…на сьогодні

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-442336
Поділитись на інші сайти

Ездить только на 2 зимних не советую,при определенных ситуациях это может сыграть злую шутку.Особенно при резком маневрировании. :unsure:

Посилання на коментар
https://lanos.com.ua/topic/17995-bortoviy-zhurnal-lidok/#findComment-442431
Поділитись на інші сайти

Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.
  • Створити...

Важлива інформація

Ми розмістили cookie-файлы на ваш пристрій, щоб допомогти зробити цей сайт кращим. Ви можете змінити налаштування cookie-файлів, або продовжити без зміни налаштувань.