Перейти до публікації

Трансильванія (Сіная) - Болгарія (Солнячний Берег) - Турція (Істанбул)


manyachilo_od

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт !

Обіцяв звіт з поїздки, але він дещо з затримкою, так як роботи одразу навалило неймовірно багато по приїзді.

В тексті будуть присутні лінки на готелі і т.д.

 

І так. Довго вирішували чи взагалі кудись поїдемо цього року, але все ж таки наважились і вирішили їхати. Спочатку плану не було ніякого, а просто їхати в Болгарію, на постійне місце дислокації, куди їздимо кожен рік. Але потім трошки під коректували. Ми то були в Трансильванії, але у мене завжди була мрія саме переночувати там. Також була вже купу років потрапити до Істанбулу.

Вся поїздка\відпочинок запланували в три тижні.

Шлях туди -

 

image.jpg

 

і назад -

 

image.jpg

 

назад виключено просто Трансильванію.

 

Перед тим як їхати, зробили національні візи. У мене був відкритий німецький Шенген, але він свіжооновлений був і не хотілось порушувати правила Шенгену, да ще Шенген мені відкриває фірма, котра на дуже гарному рахунку в посольстві, тож не хотілось порушувати. Забронювали готель, котрий прислав нам листа, що таки заброньовано, та і проплачене, справку про зарплату, чи ПП виписку з банку про стан рахунку, страховки життя та свіжі фотки. Тож відкрили три національні візи, Дитяча безкоштовна, та придбали «грін карту». Я вже писав в інших звітах, що де її купувати немає значення в якій страховій, окрім того, що може ліпше ту, якій ви довіряєте. З приводу ціни, то вона коштує у всіх страхових однакові ціни, так як регулює її держава.

Перед тим як їхати в ту чи іншу країну, проглядаю зміни в ПДР країни, платні дороги і т.д. на сайті

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

. Тут окрім ПДР оновлють середню вартість палива, доріг і т.д.

 

Далі в путь. Перетинали кордон відносно швидко, здається за годину справились. Спека була неймовірна, а чорна машина то ще додавала спеки. Кондиціонер правда вирішує багато чого, але в черзі на кордоні то… Ну то таке. Далі, перетнувши кордон купили ровінєтку (обов’язково зберегти папірець, котрий роздрукують на пункті пропуску. Придбати можна прям пункті пропуску і можна розрахуватись євро.) і далі в путь. Да, ровінєтка це ОБОВЯЗКОВО!

 

І того, по дорозі в Болгарію, заїхали, та зупинялись в #Сіная, Sinaia. Зпинись в готелі . Зупинялись саме в цьому місті, так як саме тут є чудовий замок Пелеш, а готель взагалі знаходиться в метрах 300 від цього замку. Замок просто шикарний та вартий особливої уваги ! Хоча замком я б його не назвав би. Дворець так, але ніяк не замок, хоча від цього він ніяк не стане гіршим! Обов’язково йти в середину, та обов’язково брати аудіо гід ! Здається він коштував 10 євро, але воно реально того варте !

Да, про мрію там переночувати, якось нічого не відчув J Не знаю правда що я хотів відчути, але пропілявши 800 км, да приїхавши в Карпати, де шикарне повітря, мене тупо вирубило і спав як убитий…

 

 

Раджу також відвідати замок Бран, місто Брашів, та Раснов.

Переночувавши, погуляли по замку поїхали далі.

Покатушки по Карпатах Трансильванії, та Балканським горам –

 

 

Приїхавши на кордон Болгарії, купили місячу вінєтку. Виїзжаючи з Румунії попросили папірець, про проплати ровінєтки. Порахувавши, що три тижні окремими потижневими вінєтками буде дорожче, ніж одна місячна. Якщо б два тижні, то дешевше потижневі. Болгарська вінєтка складається з двох частин, і другу частину на вікно не потрібно клеїти і обов’язково зберегти!

В Болгарії запинись можна сказати в рідному готелі J, де зупиняємось кожен рік - Готель спокійний, знаходиться на краю Сонячного берега, та ближче до Святого Власа. В центрі шумно, та дуже людно. Ми брали студію, щоб була кухня для приготування як малечі їжі, так і собі щось. У вартість входили сніданки, парковка ну і басеїн з топчанами J Взагалі нам дуже подобається цей готель! Реально рекомендуємо! Особливо якщо з дітьми, то саме то !

 

 

Підходимо плавно до ще однієї мандрівки J Є у нас в Істанбулі знайомі, до котрих ми вирішили в цьому році заскочити, провідати, та подивитись місто. Ну, на це місто потрібно окремий огляд ! J Місто просто шикарне і щоб його хоч якось, хоч трошки подивитись, то потрібно мінімум два тижні!

Але все по порядку !

Вставши рано вранці, десь о п’ятій чи то шостій рушили в Істанбул. Від нашого готелю, до Істанбула 360 км. Фігня ! J до кордону з Туреччиною кілометрів під сто, хоча здається 90… По дорозі є місто «Звєздєц», з назви якої я спочатку просто поржав, а потім мені лінку на вікіпедію скинули, де значиться, що ліпше в цьому місті нівякому разі не зупинятись ! Колись це було військове містечко, але потім воно обезлюднило і його захватили общини циган. Ну і реально лячне таке місто. Влада ж закриває на то очі.

 

zvezdets.jpg

 

На кордоні, при виїзді з Болгарії попросили другу частину вінєтки, котру заносив в будочку, де сканували штрих код. Чому і писав, що не потрібно клеїти на вікно і не згубити її.

Далі кордон Туреччини, де розбудив хлопчину на паспортному контролі. Всунув йому три паспорти, він каже «три персони, давай всіх сюди», кажу «без шансів ! Якщо б дружину я б ще може і ризикнув в би, то дитину навіть і думки не було будуити !». Також він попросив показати грін карту. Поставивши штампи, пішов будити іншого хлопака, котрий продає чіпи  для платних доріг HGS. За все вітдав 15 євро. Чіп  сам коштує 5 євро і 10 євро на рахунок. Накатали за 4 чи то 5 днів на 8 євро. Тобто ще два євро лишилось на рахунку. Чіп ліпше лишити на постійній основі. Він привязується до машини і на наступний раз не потрібно буде витрачати лишніх 5 євро.

 

 

 

IMG_0097.jpg

 

В Істанбулі нас поселили в готелі в історичному центрі міста. Є одна бага з таким рішенням, хоча заважало власне мені тільки одну ніч, в інші спав як убитий, а саме бага в тому, що ми були якраз в Рамадан… О да, то ще та веселуха J але нам все сподобалось ! Просто чарівно ! В один день ми просто прогулювались, в інший катались на екскурсійному човні Босфором, та катались з друзями містом. Їздили в «акваріум», це щось неймовірне і суперове ! Дорого, але радимо ! Як для дітей, так і для до рослих ! Ввечері їхали містом, за кермом сидів Якуп, котрий показував мені як потрібно їздити цим містом, де все або повзе в тягнучках, або летить 160 по місту…

 

 

 Летимо, влітаємо в тягнучку, повземо, повземо і тут не з того ні з сього підлітають чуваки, відкривають двері, Якуп каже, хватаємо дітей, та вибігаємо… Прямо в потоці машин, тупо так… Вибіжали, чуваки сіли в нашу машину (ЗАЗ Ланос ! J ) і кудись попітляли. Як виявилос, Яуп видко навмисно не попередив і то біля ресторану чуваки забрали машину припаркувати десь, а ми мали йти в тей ресторан вечеряти. Це було реально ефектно, неочікувано і прикольно J Да, в ресторані було дуже смачно ! Хоч трошки незвична кухня.

 

image.jpg

 

Bosfor_2.jpg

 

IMG_6416_1.jpg

 

Після вечері поїхали фоткати міст Босфор, через пролив Босфор. Поки до нього доповзли по тягнучкам, то було ще та розвага, а потім вже після фоткань, було ще веселіше ! Початок другої ночі і безпроглядний затор ! J -

 

 

 

 

Ще в один день катались такою відомою по Європі штукою як “Big Bus”. В чому прикол, ви купуєте тур на одну вітку, котрих по Істанбулу дві, автобус їде і зупиняється у всяких визначних місцях. Можна виходити з автобусу в любому місці і ходити по цих визначних місцях, а потім сісти в наступний “Big Bus” і їхати далі. Білет на тур діє 24 години. В автобусі видають навушники, котрі ви тицяєте в гніздо, і вибираєте мову, якою вам буде гід розповідати про місто. Таким чином ми виходили в музей мініатюр, їздили на азіатську частину Істанбулу через міст Босфор і т.д. Чудова штука !

По цінах в Істанбулі… Туристичне місто і ціни також туристичні… Все не дешево. З парковками лажа і парковки дорогі. За добу просять 40 лір, що еквівалетно 400 грн… Ми ж заплатили за готельну парковку за три дні 45 лір. І то це як для Якупа, котри допомагав нам в тому всьому, від поселення в готель, і закінчуючи екскурсіями і все таке.

Потім повернулись назад в Болгарію, де провели залишок відпустки.

 

be3114568e7200b051108d4bd5332e5d3f2e6302

 

image.jpg

 

IMG_7706_1.jpg

 

Коли повертались назад, то зупинилсь з ночівлею в Чернівцях. Вранці прокинувшись, спокійно поснідали та спокійно поїхали до дому.

 

Ітого: провели чудових три тижні, котрі пролетіли як два дні ! Вїжаючи в неньку Україну, відчуття було, як ніби позавчора виїжав…

Пройдено без малого 4 000 км.

 

Здається все… Якщо щось ще згадаю, допишу.

P.S.: Більше фоток тут:

 

Трансильванія -

 

Істанбул -

 

Відео типу з трьох частин... -

 

 

P.P.S.: що до цін і т.д. наразі писати то не актуально, так як співвідношення гривні до місцевих валют, постійно скаче. Якщо розраховуватись картками, то вигідніш приватбанка, як то не булоб дивно... З моєї укрексімовської була занадто велика комісія...

Змінено користувачем manyachilo_od
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Замечательная поездка и замечательный рассказ!!!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

  • 2 місяці потому...

Классная поездка!) Можно огласить бюджет поездки и цены в лирах на проживание,топливо,питание,экскурсии?

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

  • lafa закрив тему
Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.