Перейти до публікації

ПРАВИЛА СПІЛКУВАННЯ І ПОВЕДІНКИ НА ФОРУМІ ВАК "ЛАНОС КЛАН"

 

Ласкаво просимо на наш форум!
Ми раді, що Ви вибрали саме наш ресурс для пошуку відповідей на хвилюючі Вас питання і просто для спілкування на цікаві для Вас теми.
Будь ласка, використайте декілька хвилин Вашого часу для ознайомлення з Правилами спілкування і поведінки на форумі (далі Правилами), що зробить Ваше перебування на форумі комфортнішим, а спілкування більш насиченим.
Також, просимо Вас ознайомитися з рекомендаціями учасників форуму.

 

1. Загальні положення

 

1.1. Форум «lanos.com.ua» (далі Форум) призначений для дружнього, доброзичливого спілкування всіх його учасників.
1.2. Форум не є комерційним ресурсом, тому будь-які реклама і комерція на форумі суворо заборонені, за винятком випадків і в порядку передбачених цими Правилами.
1.3. Учасником Форуму вважається кожен користувач, зареєстрований на сайті lanos.com.ua.
1.4. Публікувати посилання, завантажувати вкладення та файли у темах, користуватися службою "Особисті повідомлення", галереєю мають можливість тільки користувачі, які завершили процес реєстрації.

Безпосередньо після реєстрації:

  • публікація посилань, скачування вкладень та файлів у темах - недоступно і стає можливим після написання трьох повідомлень на форумі;
  • для розділу "Завантаження" - обмеження 3 (три) файли на добу, завантаження без обмежень стає доступним після написання трьох повідомлень на форумі. 

Анонімний перегляд більшості сторінок доступний всім відвідувачам ресурсу.
1.5. Дані Правила є єдиними для всього форуму, хоча в окремих розділах форуму можливо їх розширення і доповнення, про що користувач попереджається при отримання доступу до цих розділів, що автоматично є його підтвердженням про ознайомлення з ними. У разі виникнення суперечностей - дані Правила мають чільну силу і застосування.
1.6. Вся інформація, включаючи дані і сам акаунт, розміщена на форумі його учасниками (за винятком особистих повідомлень), є загальнодоступною з моменту її розміщення. Розміщуючи інформацію, користувач погоджується на її використання та поширення іншими учасниками і не має права вимагати її видалення (повністю або частково).

 

2. Правила спілкування на форумі

 

2.1. Основними принципами спілкування на Форумі є:
2.1.1. Рівноправність всіх учасників, незалежно від національності, статі, громадянства, місця проживання, освіти, віросповідання, політичних поглядів;
2.1.2. Доброзичливість, взаємоповага, культура спілкування.
2.2. Офіційною мовою форуму є українська. Проявляйте повагу до інших учасників форуму - стежте за тим, щоб ваші повідомлення були читабельними. При спілкуванні не забороняється використовувати інші міжнародні мови.
2.3. При створенні нової теми, переконайтеся, що:
2.3.1. Такої теми ще не було. Багато питань вже обговорювалися на форумі раніше. Користуйтеся "пошуком" для знаходження відповідей на питання. Пам'ятайте, що Ваше небажання використовувати FAQ і пошук завдає шкоди всім - перш за все Вам самим, (тому що Ви нехтуєте накопиченим чужим досвідом і не хочете отримати відповіді за найкоротший час), а також постійним відвідувачам форуму, яким нецікаво бачити в форумах теми з одними і ті ж питаннями. Тому не дивуйтеся, якщо вони Вас "перенаправляють" в FAQ, пошук, та інше, Ваша тема буде закрита або перенесена без попереджень, і Ви отримаєте зауваження від модератора. Якщо схожа тема створена вже кимось іншим, задайте питання в ній.
2.3.2. Назва теми відображає зміст піднімаємого питання. Будьте більш конкретні! Не слід називати теми односкладово ( «проблема» і т.д.) або загальними словами ( «Хто-небудь, допоможіть мені !!!», «Не знаю, що робити ...» і т.п.). Пам'ятайте, що ваше повідомлення, можливо, будуть читати сотні людей - зробіть форум зручним для читання і пошуку інформації, придумуйте заголовок, за яким буде зрозуміло вміст повідомлення. При недотриманні цієї вимоги, назву теми може бути змінено без узгодження з автором.
2.4. При висловленні різко негативної оцінки чого-небудь аргументуйте свої погляди. Ми люди розумні і емоційні вигуки розглядаються як неповага до співрозмовників форуму і розцінюються як порушення Правил.
2.5. При цитуванні чужого повідомлення стежте, щоб цитована частина в вашому повідомленні не перевищувала ваш власний текст, також стежте за тим, що б цитата не містила фотографії та зображення. Не рекомендується приводити цитування всього попереднього повідомлення, якщо ваша відповідь на нього йде відразу ж за ним. Повідомлення, які не відповідають цьому правилу будуть без попередження віддалятися або модеруватись.
2.6. Для доступу до деяких розділів форуму потрібно заявка і дотримання деяких умов (певну кількість повідомлень, термін реєстрації на форумі і т.д.). Заявки розміщуються в Заяви на вступ до закритих розділів. Адміністрація залишає за собою право відмовити учаснику в задоволенні заявки без пояснення причин. Деякі розділи форуму можуть бути не видно користувачам, які не зареєстровані у відповідних групах.

2.7. Користувачам дозволяється відступ від Правил в частині що стосується флуду і оффтопа в розділах форуму Гумор і Все про все (якщо розміщена тема не визначена автором як строго тематична), а також в регіональних розділах в темах, які мають у своїй назві позначення «Флуд про ...» або іншу назву, яке має на увазі дозвіл на флуд (наприклад «Курилка», «Болталка» і т.д.).
2.8. Після того як тема втратить свою актуальність, користувач повинен повідомити про це в самій темі. Закрита тема буде перенесена у відповідний архів через 7 днів.
Теми, в яких немає активності більше 5 місяців для регіональних гілок і 3 місяців для загальних гілок - будуть закриті і перенесені у відповідний архів. (При необхідності відновлення / приховування теми, потрібно звернеться до модератора розділу або Адміністратору).

 

3. Права учасників форуму

 

3.1. Кожен учасник форуму має право висловлювати свої погляди, думки, переконання, якщо вони не суперечать цим Правилам і загальноприйнятим морально-етичним нормам, а також відстоювати свою точку зору в аргументированном суперечці у відповідній темі. Якщо відповідь має логічний зв'язок з попередніми повідомленнями, але не відповідає тематиці через те, що автори попередніх повідомлень вже порушили дані Правила, це повідомлення може бути видалено, а поведінка користувача може бути розцінено як порушення Правил.
3.2. При порушенні прав користувача іншими учасниками форуму (образи, флейм і оффтоп в темі, створеної даними користувачем і т.д.) учасник форуму має право подати скаргу Адміністрації Форуму. Скарга може бути подана з використанням системних можливостей форуму (шляхом натискання кнопки «Скарга» і заповнення відповідної форми) або системи особистих повідомлень.
3.3. При втраті пароля і інших реєстраційних даних, учасник має право скористатися формою для відновлення пароля, а в разі неможливості здійснити ці дії самостійно, маєе право звернутися за допомогою до Адміністрації Форуму.
3.4. Кожен учасник, за умови дотримання Правил, має право на редагування свого профілю в форумі, з дотриманням наступних умов:
3.4.1. Право на установку персонального аватара (картинки в інфо користувача, розміром не більше 160px х160px);
3.4.2. Право на установку персонального підпису (текст, якій може містити: не більше 255 символів і / або трьох рядків, і / або не більше трьох зображень загальним розміром не більше 100px в висоту і 400px в довжину і / або посилання);
3.5. Користувач може звернутися до модератора або Адміністратору форуму з аргументованою проханням про приховування його повідомлення або теми, проте це не є їх обов'язком вчинити ці дії.
3.6. Користувач може дати посилання на інший ресурс, якщо така інформація запитується будь-яким учасником, проте вважається порушенням, якщо розміщується посилання на будь-який Інтернет-ресурс, на якому такої інформації немає або вона лише побічно відноситься до обговорюваної проблеми. Опубліковані посилання повинні вести до самого джерела, а не на головну сторінку сайту.
3.7. Користувач може розмістити оголошення про продаж чого-небудь в розділі «Оголошення» або відповідних (схвалених Адміністрацією) підрозділах регіональних гілок форуму, крім випадків комерційних продажів, які в обов'язковому порядку узгоджуються з Адміністрацією. До комерційних продажу відносяться оголошення про продаж більше 4 найменувань товару та / або більше 2 одиниць одного найменування. Також до комерції прирівнюються неодноразові (більше одного разу) продажу однакового або подібного товару або розміщення інформації про надання послуг (виконання робіт) на постійній основі.

 

4. Порушення Правил спілкування і поведінки на форумі

 

4.1. До основних порушень Правил відносяться:
4.1.1. Реєстрація ників містять відверто грубі, лайливі слова, матозаменітелі, завуальований мат або слова прирівняні до них, нічого не значущі поєднання букв / цифр (типу dfdfdfd, c24567 і т.д.) (крім випадків узгоджених Адміністрацією), що складаються тільки з цифр (наприклад 12021980), адреса будь-якого сайту або впізнавані частини цієї адреси, що вказують на комерційну спрямованість діяльності учасника форуму, наприклад "магазин», «запчастини», «розбирання» і т.д. не залежно використання мови, а також ники в яких присутнє слово Адміністратор або Модератор або їх похідні (незалежно від мови).
4.1.2. Повторна реєстрація (реєстрація двох і більше акаунтів з однієї IP-адреси) і захоплення ніків (реєстрація акаунтів з певними ніками з метою перешкоджання використання їх іншими), а також реєстрація схожого ника (до ступеня змішання) з існуючими.
4.1.3. Використання аватар, зображень в підписі, а також розміщення на форумі, в блогах, в галереї, підписі, чаті матеріалів порнографічного змісту і / або викликають огиду або потенційно ображають моральні, етичні, релігійні почуття користувачів, і / або сцен насильства (пропаганди насильства) і / або інформації з обмеженим доступом.
4.1.4. Розміщення в темах, повідомленнях, підписах, статусах, блогах і будь-яких полях профілю посилань (або тексту) на сайти, що містять шкідливе ПЗ, рекламу, порнографію, пропаганду чого-небудь (в тому числі і релігійну); екстремістські та інші радикальні інтернет-ресурси; будь-які інші ресурси, розміщені на території РФ.
4.1.5. Публічне обговорення дій модераторів та Адміністраторів, особисте листування в темах на форумі, дублювання однієї і тієї ж теми кілька разів, створення тем-клонів, в тому числі в різних розділах (регіональних і інших), використання даних про інших користувачів з метою заборонених законом.
4.1.6. Перехід на особисті образи, різкі висловлювання на адресу інших учасників форуму, ворожий тон і конфронтація, асоціальна поведінка, перекручування «ників», хамство, нецензурна лайка і т.д. в тому числі і в особистих повідомленнях. До нецензурної лайки також прирівнюється вживання матозамінників, написання нецензурних слів з трикрапок і / або пропусками і / або замінами літер, а також вживання похідних від них.
4.1.7. Штучне стимулювання інтересу до своєї теми, так званий "UP" або "АП", штучний підйом теми вгору списку шляхом додавання нічого не значущих повідомлень в цю тему. Якщо ніхто не відгукнувся на первинну пропозицію - значить воно нікому не цікаво.
4.1.8. Створення провокаційних тем/повідомлень (які, свідомо ведуть до взаємних образ), образливих тем/повідомлень (типу "Все ххххххх - виродки!"), пропаганди насильства, українофобії, ідей расизму, нацизму, фашизму, комунізму і т.д, а також порушують чинне законодавство і устрій України, що ображають вищих посадових осіб країни і загальновідомих політичних лідерів.
4.1.9. Флуд на форумі (крім тих, зазначених в п. 2.7.Правіл). До флуду на форумі прирівнюються повідомлення, що складаються тільки з смайлів, тільки з цифр (наприклад: "+1000"), 2-х або більше однакових повідомлень (в тому числі в різних розділах), обговорення чого-небудь, не пов'язаного з основною темою , повторювані символи або смайли (більше 3-х), а також надмірне відхилення від теми початкового обговорення (оффтоп).
4.1.10. Використання в назві тем, тексті повідомлень і підпису ВЕЛИКИХ ЛІТЕР більш ніж однієї в слові (крім абревіатури), написання повідомлень з пропусками рядків (через одну і т.д.), застосування в написанні повідомлень і в підписах червоний колір, а також його будь-які відтінки (це прерогатива виключно модераторів і Адміністрації клубу).
4.1.11. Недотримання правил розміщення оголошень на форумі, розміщення без узгодження з Адміністрацією тим, підписів, аватар, обкладинок профілю і повідомлень (на форумі, в профілі або в блозі) рекламного або комерційного характеру, будь-яка агітація інших сайтів / ресурсів / форумів.
4.1.12. Відновлення Тем або повідомлень (повторне розміщення їх з тим же вмістом) після їх видалення або редагування модератором.
4.1.13. Спаму (багаторазова розсилка однакових або однотипних повідомлень в будь-які розділи форуму, чат або в приватні повідомлення учасникам).
4.1.14. Продаж товарів, пропозиція робіт і послуг в чужих темах, а також в розділах не призначених для цього (в тому числі використання чату і особистих повідомлень).
4.1.15. Декларування для загального прочитання цін на товари, роботи, послуги (за винятком розділу «Оголошення»).
4.1.16. Обговорення в темах і розділах форуму питань політичного характеру, за межами розділу Політклуб.
4.1.17. Надмірне цитування попередніх повідомлень, коли частина цитованого повідомлення перевищує відповідь користувача.

4.1.18. Вирішення проблеми поза форумом (в тому числі і на інших ресурсах), які дискредитують ресурс lanos.com.ua, клуб, а також окремих користувачів, носять образливий характер по відношенню до них.
4.1.19. Пропаганда тероризму і терористичних організацій, порушення законодавства України та її територіальної цілісності, розміщення символіки терористичних організацій, її елементів, прояв неповаги до державної символіки України (прапору, гербу, гімну і т.д.).
4.2. У разі виявлення порушень Правил модератори або Адміністратори мають право без узгодження з автором змінити (відредагувати) нік, повідомлення, тему, приховати їх або будь-які матеріали порушують дані правила, а користувачеві винести попередження аж до блокування (бана) його облікового запису. Крім того, в разі, якщо в темі обговорення почала розвиватися інша тема, модератори мають право перенести гілку дискусії в відповідний розділ або приховати всі повідомлення, які не відповідають назві теми.
4.3. У разі, невиконання однією зі сторін умов домовленостей досягнутих між ними при продажу / надання послуг в розділі «Оголошення» і прирівняних до нього, друга сторона має право подати скаргу Адміністрації форуму, з обов'язковим наданням матеріалів підтверджують порушення (листування, фото і відео матеріали , квитанції і т.д.). Адміністрація, на свій розсуд, може надати другій стороні час для надання пояснень і, якщо порушення підтвердиться, має право перенести його у відповідну групу «Недобросовісний продавець / покупець», а також застосувати інші санкції пов'язані з обмеженням права користувача форуму аж до блокування облікового запису. При цьому адміністрація не відповідає за невиконання користувачами своїх зобов'язань, дані заходи застосовуються виключно з метою убезпечити інших користувачів від можливого подальшого обману або ризики укладення угод з даними користувачем.

 

5. Види штрафних санкцій та порядок їх застосування

 

5.1. За порушення Правил учасникам форуму може бути винесено офіційне попередження з обов'язковим зазначенням причини попередження. Попередження може бути знято після закінчення 3-х місяців з дати його винесення, якщо за цей термін учасник більш не отримував попередження такого ж типу.
5.2. При наявності у користувача двох і більше однотипних попереджень його акаунт може бути заблокований (винесено бан) терміном від 3 до 30 днів.
5.3. Якщо у користувача вже був один бан, то другий бан може бути винесений на термін від одного тижня до трьох місяців.
5.4. Третій бан виноситься на будь-який термін на розсуд Адміністрації.
5.5. В окремих випадках, коли користувач перешкоджає нормальній роботі форуму, Адміністрація залишає за собою право винести попередження аж до винесення бана без будь-яких пояснень і пояснень.
5.6. Бан без попередження на розсуд Адміністрації ставиться спамерам на всі IP-адреси, з яких відправлявся спам в форум.
5.7. Бан без попередження застосовується за порушення п. 4.1.19 цих Правил
5.8. Бан без попередження на розсуд Адміністрації може бути застосований і з інших причин, які тут не описані.

 

6. Права Адміністрації форуму

 

6.1. Адміністрація / творець / власник сайту / форуму не несуть відповідальності за інформацію, розміщену на сайті / форумі третіми особами, а також за будь-моральний, фінансовий або інший збиток, заподіяний використанням сайту / форуму «Lanos.com.ua».
6.2. Адміністратори і модератори форуму діють відповідно до цих правил, а також з Положенням про модераторах форуму.
6.3. Дії модераторів є офіційною позицією Адміністрації форуму і не підлягають публічному обговоренню, зауваження або пропозиції членів клубу можуть розглядатися у відповідній темі. Порушення даного Правила тягне за собою відповідальність у порядку передбаченому Розділом 5 цих Правил.
6.4. Адміністрація форуму «Lanos.com.ua» на свій розсуд залишає за собою право без коментарів і будь-яких пояснень закривати надмірно затягнуті дискусії; видаляти будь-які повідомлення, інформацію або матеріали, повністю або частково, якщо вони, з точки зору Адміністрації, є неприйнятними, неактуальними, небажаними або порушують ці Правила.
6.5. Адміністрація встановлює правила на форумі, і те, що вона вимагає від користувачів даного ресурсу, повинно виконуватися беззастережно. Адміністрація не обговорюватиме якісь свої рішення і не збирається давати з цього приводу будь-кому і будь-які пояснення. Вимоги Адміністрації повинні дотримуватися. Користувачі або приймають дану позицію Адміністрації, або можуть покинути ресурс.
6.6. Правила спілкування на форумі можуть коригуватися і доповнюватися, однак слід мати на увазі, що вони не є єдиним документом, який регламентує дії Адміністрації. Якщо Адміністрація приймає якесь рішення, то навіть якщо воно і не прописано в правилах, учасники зобов'язані його виконувати. Про всі нововведення в правила і вимоги в обов'язковому порядку буде повідомлятися в відповідному розділі «Нарада членів клубу»
6.7. Адміністрація залишає за собою право доповнювати / змінювати дані Правила в будь-який час, повідомивши про це учасникам за допомогою оголошень на форумі. При цьому відстеження актуального варіанту Правил обов'язкового для виконання, є обов'язком Користувача.
6.8. Інформація про користувача дають безвідкличне право Адміністрації / творцеві / власнику сайту / форуму використовувати їх адреси електронної пошти для розсилки будь-яких поштових повідомлення від імені lanos.com.ua, lanos-clan.com, а також сайтів-партнерів auto.ria.ua, market. ria.ua всім зареєстрованим користувачам форуму з використанням сервісу розсилки форуму.
6.9. Адміністрація має право обмежити права користувачів форуму щодо участі в конкурсах і номінаціях на свій розсуд без будь-яких додаткових роз'яснень і попереджень.
6.10. Адміністрація не блокує (позбавляє доступу) і не видаляє акаунти учасників форуму з їх власним проханням. Якщо учасник форуму вважає, що форум заважає його життєдіяльності, він / вона - сам повинен справлятися з подібними ситуаціями, не перекладаючи проблеми на Адміністрацію. Подібні запити з боку форумчан - будуть ігноруватися.

 

7. Оскарження

 

7.1. Якщо користувач форуму не згоден з рішенням модератора, в тому числі про накладення штрафних санкцій, то він може оскаржити це рішення. Це можна зробити, звернувшись до даного модератору і уладнавши питання за допомогою особистого листування.
7.2. Якщо користувач визнав дії модератора неправомірними, він може звернутися до Адміністратора форуму через особисту переписку зі скаргою на дії модератора.
7.3. Якщо Ви вважаєте, що тема була несправедливо закрита, зверніться через ПП до модератора (або Адміністратору) і вкажіть причину, по якій тему потрібно відкрити. Остаточне рішення в будь-якому випадку залишається за Адміністрацією форуму.
7.4. Питання, пов'язані з роботою форуму, пропозиціями доповнення користувачі можуть викласти в розділі Книга скарг і пропозицій.


×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.