Перейти до публікації

Автопробіг на захід. 23-25 серпня. Івано-Франківськ


catkiev

Рекомендовані повідомлення

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, нема проблем ))) тема по реєстрації поруч )))

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Я бы хотел принять участие! Поддерживаю на 100%

 

Будемо раді гостям. 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Мы пока еще тоже думаем. Агитируем компанию на поездку.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Вышло так, что я со своими пролетаю :(

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Озеро є у самому місті, але купатися у ньому не бажано))

Для рибалки рекомендую штучне море у Бурштині, 30 км від міста))

Які умови рибалки? В яку сторону їхати від Бурштина? Буду вдячний за інф. Планую поїздку, але ще не впевнений, що вдастся.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Які умови рибалки я не знаю. Не впевнений що можна взагалі там рибу ловити. Від Бурштина від 1 до 5 км взалежності у яку сторону їхати.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Знайомий їздив того тижня у Бурштин, казав, що клювало паршиво...

Одним словом, для приїзджих я б не радив у нашому регіоні рибу ловити..Набагато більше задоволення отримаєте у Карпатах.

Змінено користувачем jasonua
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Знайомий їздив того тижня у Бурштин, казав, що клювало паршиво...

Одним словом, для приїзджих я б не радив у нашому регіоні рибу ловити..Набагато більше задоволення отримаєте у Карпатах.

 Та власне мене рибалка не цікавить, поїдемо сім"ями на 2 авто. У товариша син 10р. так це йому таке задоволення потрібне. Він може з пів дня сидіти, і як зловить кілька рибин то щастю його не буде кінця і краю... 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Уточнення по проживанню! Прошу всіх взяти до уваги, та відповідно постаратися найближчими днями визначитися остаточно та проходити реєстрацію!!!

Номер з середньої категорії (з диваном, що видно на відео) передбачає можливість поселення ще третьої або й четвертої людини. Вартість підселення однієї людини - 100 гривень. Доплата здійснюється в разі використання комплекту білизни та хімії. 

Тобто, якщо приїжджає троє дорослих і дитина, але третій дорослий і дитина розміщуються на дивані із використанням одного комплекту постільної білизни (на одній подушці та під одним одіялом) та без додаткового гігієнічного комплекту, то доплату за четверту людину здійснювати не потрібно. 

Кількість людей, що офіційно проживатиме в готелі на сніданки не впливає, оскільки ресторан це окрема структура і домовлятися та робити замовлення будемо незалежно від домовленостей з готелем.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Тарас реально "сдамся" 14-го :)

на "Более песимистичный Fizik/Днепропетровск/одна/нет/два"

 

По поводу попутчиков. В сторону И-Ф без проблем, а обратно будет ипровизация с разъездами по родственникам.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Для Паши, инфа по дорогам на сегодняшний день. Кировоград-Умань: думал, что будет хуже. В общем, нормально, но есть участки, где асфальт уплыл. Умань-Хмельницк - то же самое, местами 110-130, а местами 30-50 км/ч.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

добавлю: во время недавней поездки в Немиров не стали заморачиваться с питанием, заехали в "Эпицентр" (в Кировограде) похлебать горяченького. на выезде с Винницы "Метро" и "Эпицентр". приверженцам каких то определённым АЗС и АГЗС стоит заранее узнать местонахождение оных.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Цікавого в нас є багато, але часу у вас буде обмаль та й дороги не скрізь добрі.
Я би порадив такі варіанти:
По дорозі туди або назад можете заїхати в Зарваницю - це 25 км вбік від Бучацької об'їздної.

Стан дороги не знаю, але враховуючи щорічні Всеукраїнські прощі до Зарваниці, можна сподіватися на непогану дорогу.

Звичайно, обов'язково погуляйте по Івано-Франківську! ;)

1-й маршрут - в напрямі Галича - 25 км від Івано-Франківська:
Давній Галич (

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

:(
- Залишки Галицького замку  - з чудовим краєвидом на Дністровську долину;
- Собор св. Пантелеймона (ХІІ ст.);
- Церва Успіння Пресвятої Богородиці (XVI ст.);
- Галичина могила - курган, де, на думку археологів, міг бути похований засновник Галича.
Музей архітектури під відкритим небом у Крилосі - традиційні хати Західної України, наповнені аутентичними вишивками, начинням, обставлені подекуди, ніби господарі щойно вийшли по воду (10 хв. від Галича);
Музей природи і звіринець (багато птахів - різні види амадин (всі дуже яскраві і співучі), фазанів, пави, чаплі, лелеки; лисички, єнотовидні собаки, вовчиця, олені, вівці, козулька, гризуни);
м. Галич - невеликий, але гарно відреставрований центр з церквами, будинками, центральною площею;
Маршрут не довгий, але насичений. Всі об'єкти розташовані на невеликій території, де колись, власне, і був Давній Галич - Княжа Столиця.

2-й маршрут - в напрямі Долини - 90 км від Івано-Франківська:
ІФ - Калуш - Долина - Вигода - Гошів (72 км) - Болехів - Бубнище.
м. Долина;
"Карпатський трамвай" у смт. Вигода Долинського р-ну - 8 км від траси, поворот одразу за Долиною (
Гошівський монастир (с. Гошів, Долинського р-ну) - затишна обитель на крутій горі над селами, де зберігається Чудотворна Ікона Гошівської Божої Матері.
Скелі Довбуша у с. Бубнище (
Зважаючи на обмежений час, 1-й і 2-й маршрути можна подивитися за один день, лиш, мабуть, тоді не вистачить часу на Карпатський трамвай (екскурсійні поїздки тривають 4 або 6 год).

3-й маршрут - в напрямі Яремча-Буковелю - 110 км від Івано-Франківська:
- м. Богородчани;
- м. Надвірна (Пнівський замок - одразу за Надвірною, на краю міста);
- Яремче - місто, водоспад, вольєр з оленями і кабанами; стежка Довбуша; Білий камінь;
- Урочище Женець (кін. Микуличина - поч. Татарова) - Женецький водоспад (там, де дача Ющенка, Кличка, і за слухами, - Червоненка - нічого особливого, у місцевих і крутіші будинки трапляються :D - раніше треба було йти пішки розмитою дорогою, зараз 3 км асфальтом, 2 км кам'янистою грунтовкою (Ланос легко пройде) і метрів 200 пішки;
Там же перед поворотом на водоспад, біля шосе підвісний мостик через Прут - звідти гарно видно річковий поворот і пороги на ріці;
- Далі Буковель - сам курорт, покататися на канатній дорозі, там чудові краєвиди - вид на вершини Хом'як, Синяк, Малий Горган, Довбушанку. Також два озера (нове велике, площею 6 га), кінні прогулянки, альпін-парк, квадрацикли, велосипеди і т. ін.
Їхати на сам Буковель варто через Яблуницю - на 10 км довше, ніж якщо звернути одразу за Татаровом, зате дорога краща, подивитеся ще одне село (Яблуницю) і фактично заїздите на Яблуницький перевал (нічого особливого, але відчуття приємне), а далі вас чекає чудовий серпантин через два хребти до Буковелю з неймовірними краєвидами на Говерлу, Петрос і Чорногору.
В кожному селі - давні (200-300 років) традиційні гуцульські дерев'яні храми.

Десь під цей маршрут підпадає Манявський скит і Манявський водоспад. Тут важко радити однозначно - в монастир, мабуть, варто заїхати - місце особливе і дорога туди досить добра. Але чи варто їхати до водоспаду? Доведеться йти пішки близько 6-7 км в один бік - враховуючи відстань, (дуже) погану дорогу, кількаразовий перехід річки вбрід, наявність дітей, зупинки для фотографування, час на відпочинок і перекус - це займе майже увесь день і досить багато сил. Вирішуйте самі, чи воно того варте. Також цей маршрут дуже залежить від погоди.

4-й маршрут - в напрямі Верховини - 125 км від Івано-Франківська;
ІФ - Отинія - Коломия - Косів - Яблунів - Буковець - Криворівня - Верховина;
- Отинія (можна подивитися костел - так званий "Отинійський шпиль", який видно з усіх навколишніх сіл);
- Угорницький монастир з цілющим джерелом;
- м. Коломия - не найбільший (найбільшим є промисловий Калуш), але найхаризматичніший райцентр області - відреставрований центр зі старою забудовою, ратуша, храми, Музей писанки, музей "Гуцульщина", статуя тиранозавра;
- Косів;
- Яблунів;
- Буковецький перевал і Писаний камінь;
- Криворівня - музей зйомок "Тіней забутих предків";
- Верховина.

У Косові і Верховині - не можу сказати. Це невеликі містечка або краще сказати старі великі селища. Хмарочосів тут не побачите :). Зате є давні храми, місцева архітектура, гірський колорит і неповторна автентика. Є базари з сувенірами, вишиванками, ліжниками, традиційними гуцульськими сирами. На околиці Косова є невеликий водоспад на річці Рибниці. Також не лінуйтеся погуглити решту пунктів :).

3-й і 4-й маршрути можна закільцювати в один, але краще розраховувати за 2 дні - інакше вийде "галопом по європах" і все цікаве буде просто краєвидом за вікном - на зуб майже нічого не встигнете спробувати :). Проблеми з ночівлею в Карпатах не буде, зараз там багато вільних місць.
Їхати можна спершу на Отинію-Коломию і вертатися з Верховини через Ворохту на Татарів, де треба буде вернутися 15 км до Буковелю, а звідти у зворотньому порядку через Яремче, Надвірну, Богородчани на Франківськ, або навпаки - почати з 3-го маршруту.
У Ворохті можна подивитися залізничний міст часів Австро-Угорщини, лижний трамплін (на жаль, уже лиш залишки). Також там знаходиться найдовша канатна дорога в Україні, хоча не знаю чи вона зараз працює.
Зможете порівняти Прут у Ворохті і Коломиї. Краще саме в такій послідовності - від малого до великого - враження будуть яскравішими.

Також чудово швиденько спуститися машиною з Буковелю до Яремча (чи хоча б до Микуличина) - від перепаду висот буквально закладає вуха :).

Варто враховувати не лише кілометраж, а також те, що дороги в нас мають багато поворотів, спусків і підйомів (особливо в горах) - водіям з рівнинних областей може бути трохи складно.


Про мінеральні води:
Відомі лікувальні курорти області на базі мінеральних вод:
    Бальнео-грязевий передгірний курорт Черче в с. Черче Рогатинського району. Сірко-воднева, сульфатно-гідрокарбонатно-кальцієва та сульфатно-кальцієва лікувальні води - 65 км - дорога поганенька, дивитися в Черчому практично нічого - церква і санаторій в радянському стилі - звичайне смт.; туди варто їхати лікуватися на тривалий термін; хоча дорога до Черчого проходить через Галич і Рогатин, а там вже є що дивитися (особливо в Галичі) - продовження 1-го маршруту;
    Санаторій-профілакторій "Джерело Прикарпаття" в с. Новий Мізунь Долинського району. Вода "Горянка", аналог трускавецької "Нафтусі" - 78 км - це в напрямі 2-го маршруту, 9 км за Вигоду (там, де Карпатський трамвай), тобто можна заїхати дорогою до Гошева і Скель Довбуша;
    Оздоровчий комплекс “Синьогора” в с.Гута. Мінеральна вода "Гута-1", "Гута-2", типу «Нафтуся» - 55 км; в напрямі на Маняву (за 11 км перед Манявою поворот у смт. Солотвин і ще 20 км), дорога хороша - там же Президенська дача була;
    «Буковель». Гідрокарбонатно-натрієві мінеральні води (за типом «Нафтусі») "Буковель-1" і "Буковель-2" - 100 км - розширення 3-го маршруту.

Таким чином маршрути виходять ще більш насичені.

По всіх запропонованих маршрутах дороги в основному досить добрі, відносно українських реалій.
Є ділянки з гіршим покриттям, але загалом це не найгірші дороги в Україні.
Дорога на Львів - традиційно неважна, але до Галича хороша, до Рогатина ще терпимо.
Щодо 4-го маршруту: до Коломиї (60 км) доброї дороги, далі - не знаю. Косівський і Верховинський райони ніколи не славилися добрими дорогами. У Ворохті зараз є ділянка декілька кілометрів, де дорога практично відсутня. Хоча проїхати, звичайно, можна  .
Мабуть, придивіться уважніше до 1-го і 3-го варіантів маршрутів - то буде і цікаво, і будуть гори. Також плюс 1-го - всього 25 км в один бік.
Також можна закільцювати дорогу приїзду/від'їзду: до нас через Бучач і Зарваницю (Тернопіль - ІФ), а назад через Тлумач і Городенку на Чортків (Чернівці - Тернопіль) - різні ландшафти, містечка, Раковецька вежа, Джуринський водоспад і Червоногрудський замок.

Не лінуйтеся погуглити фото перелічених місць ;)

Змінено користувачем tram
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Сферичні панорами Івано-Франківська:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

,  Ого! дуже дякую за такий шикарний перелік маршрутів на цікавинок. Якщо чесно - то мене особисто приваблює комбінація 3-го і 4-го маршрутів. Хотілося б в Яремче і Криворівню. А двох днів у нас просто не буде. ще треба покумекати як би його так вкластися в реально 10 годин на все про все....

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Влад спасибо.

Только теперь все у меня по вопросом. Отец прихворал. Наверно окончательно решу в следующий вторник-среду после консультаций со специалистами.

 

Для Паши, инфа по дорогам на сегодняшний день. Кировоград-Умань: думал, что будет хуже. В общем, нормально, но есть участки, где асфальт уплыл. Умань-Хмельницк - то же самое, местами 110-130, а местами 30-50 км/ч.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

catkiev, хороший вибір! :)
Також радив би уважніше придивитися до 1-го маршруту - він потребує найменше часу і при цьому дуже насичений і цікавий.

Автопробіг - це, звичайно, дуже класно, але чому б не розглянути варіант з поїздом?
Якщо не зараз, то може іншим разом.
При далеких поїздках я віддаю перевагу поїду перед автомобілем чи автобусом.

В п'ятницю ввечері сідаєте на поїзд в Києві, ніч проводите в зручному (наскільки це може бути комфортно в наших поїздах :) ) купе. В суботу зранку виходите в Івано-Франківську - значно бадьоріший і свіжіший, ніж після 8-ми годин за кермом, і маєте у своєму розпорядженні 2 повні дні. В неділю ввечері поїзд назад до Києва - і в понеділок зранку ви вже вдома, готовий до нового дня (виспався в поїзді, а не крутив кермо тих же 8 год.). Також це значно дешевше (+ економите відро кави :) ). Важливо купувати квитки одразу туди-назад, бо потім їх може не бути.
Бути з машиною - дає переваги, але й має недоліки (кожен знає, які саме). На збережені гроші без проблем знайдете і транспорт, і до транспорту ;).

Змінено користувачем tram
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

3-й маршрут - в напрямі Яремча-Буковелю - 110 км від Івано-Франківська:

- м. Богородчани;

- м. Надвірна (Пнівський замок - одразу за Надвірною, на краю міста);

- Яремче - місто, водоспад, вольєр з оленями і кабанами; стежка Довбуша; Білий камінь;

- Урочище Женець (кін. Микуличина - поч. Татарова) - Женецький водоспад (там, де дача Ющенка, Кличка, і за слухами, - Червоненка - нічого особливого, у місцевих і крутіші будинки трапляються :D - раніше треба було йти пішки розмитою дорогою, зараз 3 км асфальтом, 2 км кам'янистою грунтовкою (Ланос легко пройде) і метрів 200 пішки;

Там же перед поворотом на водоспад, біля шосе підвісний мостик через Прут - звідти гарно видно річковий поворот і пороги на ріці;

- Далі Буковель - сам курорт, покататися на канатній дорозі, там чудові краєвиди - вид на вершини Хом'як, Синяк, Малий Горган, Довбушанку. Також два озера (нове велике, площею 6 га), кінні прогулянки, альпін-парк, квадрацикли, велосипеди і т. ін.

Їхати на сам Буковель варто через Яблуницю - на 10 км довше, ніж якщо звернути одразу за Татаровом, зате дорога краща, подивитеся ще одне село (Яблуницю) і фактично заїздите на Яблуницький перевал (нічого особливого, але відчуття приємне), а далі вас чекає чудовий серпантин через два хребти до Буковелю з неймовірними краєвидами на Говерлу, Петрос і Чорногору.

В кожному селі - давні (200-300 років) традиційні гуцульські дерев'яні храми.

Десь під цей маршрут підпадає Манявський скит і Манявський водоспад. Тут важко радити однозначно - в монастир, мабуть, варто заїхати - місце особливе і дорога туди досить добра. Але чи варто їхати до водоспаду? Доведеться йти пішки близько 6-7 км в один бік - враховуючи відстань, (дуже) погану дорогу, кількаразовий перехід річки вбрід, наявність дітей, зупинки для фотографування, час на відпочинок і перекус - це займе майже увесь день і досить багато сил. Вирішуйте самі, чи воно того варте. Також цей маршрут дуже залежить від погоди.

 

 

Мне кажется за воскресенье более реально проехаться по третьему маршруту, что бы не тулить постоянно за рулем, а и оставить время походить посмотреть.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

С глубоким прискорбием сообщаю, что определенную сумму так и не удалось собрать :wall: , поэтому участвовать в автопробеге сейчас никак не получится :cry:.

Желаю всем участвующим в мероприятии удачной дороги и отличного отдыха! Очень надеюсь, что это далеко не последний визит клуба в западном направлении и мне всё таки доведется побывать там... :beer:

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, жаль... , здоровья отцу. Надеюсь, что всё утрясётся.

 

, судячи з усього, автопробіг буде в складі одної машини (((( 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Тарас я стараюсь :)

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

2-й маршрут  досить прикольний.

В разі якщо буде - то зможу  і стати учасником дійства.

Скелі Довбуша --- хоч і вартують уваги щоб побувати, але стан дорожнього покриття починаючи від м.Долина до кінцевої точки займе багато часу.

"Карпатський трамвай" у смт. Вигода -- багато по нього чув., кажуть прикольно, Роблять навіть весілля с постановкою сцени викрадення молодої прямо зупиняючи поїзд партизанами.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, жаль... , здоровья отцу. Надеюсь, что всё утрясётся.

 

, судячи з усього, автопробіг буде в складі одної машини (((( 

23-24 планую бути в Яремче - Микуличин, хотів би познайомитися з ланосоводами, сам ним став 7 днів назад...  Буду радий зустрітися... Якщо приймете до гурту)))

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, звичайно що приймемо!  буду радий знайомству!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.