Перейти до публікації

Як навчити дружину керувати автомобілем?


continent_7

Рекомендовані повідомлення

Одним словом мужики, в мене проблема. Можна було б просто дружину відговорити від навчання, але не вийде по простій причині - в дружини є водійське посвідчення, при чому не куплене, не знаю правда який ідіот їй його видав. Я кожного ранку завожу дітей в дитячий садок і в школу, але траплається десь раз чи два на рік  перебуваю у відрядженні, відповідно завезти дітей немає кому, буває що тесть відвезе, але і у нього не завжди виходить. Тому дружині доводиться пристойну відстань тягти дітей пішком. Вона мене починає пиляти, що в неї є права, їздити вона не вміє, а як би було добре як би вона навчилася. Ну коротше почав я її вчити, за руль садив разів сто, по прямій ще якось може їхати, заїхати потихенько в якісь двори, чи потихенько переїхати ямки на дорозі, їй це не під силу. Людина просто тупо не відчуває машинку, якщо машині не під силу виїхати під гірку, вона буде тиснути на газ, але ума немає щоб перейти на нижчу передачу, якщо потрібно акуратно об'їхати великі ямки, вона не розуміє що можна включити 1 чи 2 передачу і притримуючи щеплення акуратно об'їхати. Може рушити з місця, ривками якось запхати другу передачу і так на 2-ій передачі буде тиснути 40-50-60 км/час, не може зрозуміти що потрібно пререйти на вищу передачу. Ну я не знаю, є жінки які ніколи не були пов'язані з машинами, сідають за руль і за 1-2 неділі ганяють як шумахери, їм просто дуже легко дається. Моя дружина жінка розумна, з вищою освітою, але з технікою не друже, хоча потяг до водіння ніби є. Не знаю, може є просто люди яким недано керувати автомобілями, я навіть знаю чоловіків які просто панічно бояться керма.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

5,5 тис.   378

Выхода 2:

1. На такси.

2. В автошколе мастера дообучают езде на Вашем авто приватно, у нас берут 100грн/час. 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Ще додам. Я просто сам боюся в свою відсутність залишати машину. Не приведи господь дружина порахує що вона може їздити, посадить дітей в салон автомобіля і виїде на проїжджу частину без відповідних навиків, я вже навіть не знаю, може коли буду їхати у відрядження чи знімати акумулятор, чи провода на свічках, щоб не поїхала. За сім'ю просто хвилююся, ну його в баню... 

Змінено користувачем continent_7
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

друг учи сам и не бойся.я учил сам жену водить.то что в школе учат я бы их поубивал проффесаров.медлено уверено поэтапно водить давай.а на счет отпускать саму так я тебе скажу боятся нечего .у меня жена сама поехала на работу и так началось ее вождение до сих пор.сейчас ее машина на зиму уехала в гараж я отдал ей свое и не боюсь.сам учил и в ней уверен.а забыл добавить на счет боятся у меня каска так что железо отремонтируют.давай ездить учи и все.жена дороже любого авто..................

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Когда сочтешь что жена уже неплохо ездит,оставляй ей техпаспорт и в командировку.До того времени я бы забирал его с собой в командировку(дабы избежать искушения выехать на машине) или оставляй тестю.

У знакомой была ситуация,когда муж был на работе ей захотелось покататься с подругой.В результате покраска крыла и заднего бампера.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

маю певний досвід навчання... В основному вчив племінника, трошки підказував сестрі коли вона після великої перерви знову сіла за кермо, трошки новачкам-друзям після автошколи (навіть деяким одноклубникам). Те, що є люди яким кермо краще не давати, то тут я згоден на 100%. але проблема не стільки у психології людини, скільки у недостатності навчання і впевненості у собі. а це можна подолати.

 

Отже що пораджу для навчання.

1. садити в авто, і на ручнику не заводячи авто щоб вона натискала педалі і переключала передачі. бажано з закритими очима. Щоб привчити її до того що ось кермо, ось ричаг КПП, а ось педалі. Щоб рухи по перемиканню швидкостей довести до певного автоматизму, і привчити не дивитися на ричаг і не було бажання заглянути на педалі)))

2. знайти місце, де нема авто але є дорога ))) або дуже мало авто. і регулярно давати дружині їздити саме там по 30-40 хвилин на день. бажано хочаб кілька раз на тиждень. Чому так. Вона їздитиме по одному маршруту на малій швидкості (не вище 2-ї передачі), і просто вчитиметься відчувати де авто на дорозі, і що робиться при тих чи інших її діях. п.1 і п.2 можна чередувати.

3. Паралельно проводити теоретичні пояснення чому різні передачі працюють по різному і чому. бажано порівнюючи з чимось, що для неї є звичним. Показувати на власному прикладі - коли десь їдете показувати що ти робиш і пояснювати.

4. Знайти ділянку (з племінником їздили на луг на дачі, там є ділянки прямі і рівні, а є і з пагорбами-ямами), де вже можна буде застосувати навики з попередніх пунктів, пробувати переключатися на вищі передачі. Понижати передачі це одразу буде важко, тому тут треба їхати і заздалегіть розповідати що робити - "ось зараз починаємо пригальмовувати, трошки скидаємо швидкість, так, добре, а тепер зчеплення, нижча передача, відпускаємо і поїхали"

5. і вже коли попередні пунки більш-менш пройдено - можна виїжджати на дороги де вже більше авто і є певний рух. краще у вихідні, вночі. коли рух менший. і далі вже практикуватися.

 

Все тут моє ІМХО, звичайно. сам деякі пункти проходив при навчанні. частину потім, частину вже виробив пізніше. Пропоную спробувати. гірше не буде. часу звичайно піде багато, але думаю, что подім будеш радий. що навчив )))

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Однозначно нужно помочь своей половине.

Это в начале нервов немеряно потратишь а потом это дастся очень легко. Главное терпение, и объясняй человеку, что он делает не так. Без ругани! Вождение это не такая великая премудрость. Все тяжело начинали и как говорят, тяжело у ученье, легко на дороге.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

3 тис.   40

Как раз нахожусь в процессе обучения. Экзамен еще не сдала, но практики все откатала. Муж меня за руль посадил и понял, что я - полный ноль, даже несмотря на 15 откатнных занятий с инструктором. Кроме как на педали давить - ничего. 

Мы учимся по ночам на безлюдной дороге.

Первое и самое главное - это диалог: она у вас спрашивает все поэтапно, а вы ей подсказываете, причем аргументировано. Чтобы запоминалась не только последовательность действий, но и их смысл (для чего повышать-понижать передачу и пр.).

Второе - это время. На обучение уйдет много времени. Мы с мужем уже раз десять выезжали и я только-только начала по чуть-чуть самостоятельность проявлять.

Третье  - это терпение. Женщины более мнительны и менее уверены в себе, чем мужчины. По-этому женщины медленнее ездят, аккуратнее входят в повороты и все время держат ногу на педали тормоза (думаю, что все замечали).

И самое основное - ни в коем случае не кричать, не дергать руль и не давать понять, что ситуация безнадежна. 

Я, например, каждый раз в слезах домой еду с катания, но не потому что муж кричит или еще что-то, а потому что бьет по печени он старается, а у меня хреново получается) Просто из-за страха.

Терпение и только терпение. 

з.ы. ну и КАСКО не помешает=)

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

І я навчав свою, коли була девятка то трохи їздила, а за ланос боїться сядати як невмовляв ніяк нехоче..... а  так хочиться щоб позвонив Коханій і з якоїсь пянки Вона тебе в багажнику додом привезла :D

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

21,9 тис.   585

Саме краще жінку вчити їздити по нічному місту.. Прада мінус той, що пробок не буде..

Коли більш меньш буде нормально їздити- тоді можна вдень їздити, сочатку де меньше машин а потім де більше..

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

кайф в этом всем что жена за рулем.один звонок и где ты не был тебя всегда трезвый и более менее опытный водитель привезет домой накормит помоет и уложит  спать.......все тут тебе ответили наберись терпения валерьянки в таблетках и на дороги.удачи вам в начинаниях

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Это все глупые деньги и потерянное время. Я перед учебой спрашивал и ездили испытательно-ответ буду ездить. После учебы купил девятку,для учебы. По факту за год проездила около 150 км. Машину продаю (девятку). Вье....л(извините,но очень больная тема) 4500 грн. в права за учебу. Теперь мне едят мозг,мол буду ездить на автомате-нужно продать две машины и купить одну на автомате. Люди не видитесь-это все в попу.

P.S.

Извините,что так грубо. Но есть мужики которые меня поймут.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

1 Никогда не кричите

2 Старайтесь не ловить за руль без крайней надобности.

3 Постоянно спрашивайте теорию ( полезно для знаний +отвлекает ее от мысли что она за рулем, а первое что нужно - научить ее не бояться)

4 Лучше учить на пустой трассе (пусть привыкнет с мыслей, что она едет )) )- потом село, потом город

5 Расскажите ей как открываеться бензобак и с какой он стороны )))

6 Отдайте ключи и готовте деньги на малярку.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Теорию и вождение жена здала самостоятельно (без денег). Но её вождение стоило мне немало нервных клеток... Первых пару занятий (месяца два каждый вечер выезжали покататься) тупо посвятил троганью с места и остановке с ручником (именно ручник нам позже и не дал скатиться попой в озеро). Позже начали ездить по сёлам, ещё чуть позже - по городу. И на подъёмах глохли, и на перекрёстках глохли, и к обочине с обрывом жались, и встречной в лоб ехали, и ... Для себя понял одно - нужно считать ситуацию на дороге шагов на 10-ть вперёд и заранее, как бы невзначай говорить жене какой манёвр совершать! Периодически останавливаться покурить (нервы успокоить - свои) и СПОКОЙНО объяснять что и как нужно было сдать в той или иной ситуации, похвалить за правильные действия. Со временем, откатывая один и тот же маршрут, снижаем подготовку к манёвру (приучаем думать самостоятельно, а не тупо выполнять команды штурмана). Когда начнёт ездить без подсказок (ну почти без подсказок) - меняем маршрут! Ну и практика - куда бы не ехали, выберите наиболее спокойный участок дороги и отдавайте руль жене!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Да...Для жінок класна штука це АКПП. З місця трогатися дружину можна сказати навчив, а от з перемиканням передач проблема. Постійно рукоятку передач дьоргає, замість 2-ї може включити 4-ту. Замість 3-ї, 1...Я взангалі не знаю як їй вдається на швидкості впихнути 1-шу передачу на Ланосовській коробці. Вже показував на заглушеному двигуні, пояснював що коли передачі перемикаються ти повинна відчувати щолчки і легенько перемикати без зусиль. Ланосовська коробка взагалі дуже мягка плюс  залита синтетика, там взагалі перемикається все мізинним пальцем. Говорю дружині, не дьоргай, уяви що важіль перемикання це живий людський орган на подобі мужского органу, лагідно бери його в руки....Я вже не знаю як ще можна пояснити... І проблема з вибором передач, не може зрозуміти коли їхати на 3-ій, коли на 2-ій, коли слід перемикатися. Проблема напевно в тому що жінка по звуку не відчуває нагрузку на двигун. 

Змінено користувачем continent_7
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

12,4 тис.   58

У меня инструктор говорил, что и обезьяну научить летать можно, главное время. Так что ездить умеют все, главное практика. А для этого ищите площадку ,расставляйте пластиковые бутылки, и пускай тренируется.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

3 тис.   40

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

, я например по тахометру пока смотрю: догоняю до 2500 и переключаюсь - мне пока так проще, но звук двигателя учусь слушать. Понижение пока не пробовали - никак не пойму когда надо 3, а когда 2.

По поводу самого переключения: мне еще инструктор сказал: 1, 2 до упора на себя и вверх/вниз, 3 - пока просто снимаю со 2, отпускаю до нейтралки и в этом положении втыкаю, 4 - просто напротив нее. 5 пока не практикую - рано еще)

 

з.ы.: а Вы сразу сели и поехали правильно?

Змінено користувачем snigova_koroleva
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

з.ы.: а Вы сразу сели и поехали правильно?

Не зразу звичайно, але просто чоловіки з дитинства цікавляться технікою, так природою влаштовано. Я змалку сидів на задньому сидінні і спостерігав як батько керує автівкою, слідкував за кожним кроком батька. Коли машина стояла заглушена, ще в шкільному віці сідав і просто перемикав передичі, цікаво було. Батько практично їздити не вчив, перший раз коли він дав мені ключі було, коли я навчався в школі у 8-му класі, потрібно було машину помити  :D , батько сказав виїжджай з гаража. Я завів двигун і виїхав, радості було тоді багато... Ну а тоді давав десь в селі покататися, В класі 10-му батько довіряв на невеликі відстані десь переїхати, коли бували в селі. Ну а потім здача прав в автошколі, на теоритичні заняття я ходив, а коли прийшов на практичне водіння, інструктор запитав чи колись їздив, я сказав що багато разів був за кермом, ми з ним покаталися по кругу , потім рух заднім ходом. Інструктор подивився, говорить все ясно, не будемо втрачати час зразу виїжджаємо у місто. Покаталися по місту, світлофори перехрестя, приїхали назад. Інструктор потім сказав які є невеличкі недоліки в водінні, і говорить якщо є бажання приходь, якщо немає займайся своїми справами. Одним словом, я ще один раз прийшов на водіння, більше не приходив. Був на водінні всього два рази. Мій молодший брат, так само ще до автошколи їздив добре, на водіння він правда ходив, йому було цікаво їздити по місту.  

Змінено користувачем continent_7
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

3 тис.   40

Вот теперь Ваша нетерпимая точка зрения становится ясна) Вам в детстве повезло: у Вашего отца был автомобиль и у Вас была возможность учиться.  У Вас уже ооочень большой опыт и рефлексы (если можно так назвать) и теперь просто невдомек как можно сразу не уметь)

А не уметь сразу элементарно: у моих родителей машины не было (как, вполне вероятно, и у родителей Вашей супруги). Потому я в 27 учусь с нуля.

Запаситесь терпением и объясняйте всё от и до. Не надо думать, что женщины априори гуманитарного склада ума и в технике разбираться им не дано природой.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Вот теперь Ваша нетерпимая точка зрения становится ясна) Вам в детстве повезло: у Вашего отца был автомобиль и у Вас была возможность учиться.  У Вас уже ооочень большой опыт и рефлексы (если можно так назвать) и теперь просто невдомек как можно сразу не уметь)

А не уметь сразу элементарно: у моих родителей машины не было (как, вполне вероятно, и у родителей Вашей супруги). Потому я в 27 учусь с нуля.

Запаситесь терпением и объясняйте всё от и до. Не надо думать, что женщины априори гуманитарного склада ума и в технике разбираться им не дано природой.

В сім'ї дружини також завжди було і зараз в тестя є авто, при чому тесть водій професійний з 1-ою класностю і відповідними категоріями. Але просто, як я казав, так влаштовано мабуть природою, коли хлопчик малюк гуде машинкою в піску, дівчинка співає колискову ляльці. Коли в підлітковому віці пацани цікавляться машинами, мотоциклами, скутерами, дівки в той час цікавляться кулінарією, в'язанням, приготуванням тортів. Тому ось так і виходить, що коли чоловік вперше сідає за кермо він сідає більш підготовленим ніж жінка. Мабуть в цьому і є проблема... Ті речі які прості для жінки - вони складніші для чоловіка, і навпаки, те що просто для чоловіка - складно жінці.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

вот на счет того что девушки не умеют ездить я с тобой не соглашусь.есть такие кадры за рулем что с моим опытом мне еще далеко до них.правельно пишут что все приходит с опытом.ты в первый раз выехал и какой ты был давольный что тебе доверили авто.представь свою жену когда научишь ее ездить и она сама выедит за рулем.радости будет полные штаны и ты выростишь в ее глазах как муж который потратил свои нервные клетки на это все.на счет переключения коробки она привыкнет у нас тоже были проблемы с этим но потом как то научилась включать плавно.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Побережите остальных и своих детей, пусть ездит на такси

Посмотри статистику ДТП.

Ты часто слышишь новостях о трагическом ДТП с участием женщин?

Да бывает учудят что то, но без серьезных последствий.

Женщины намного безопаснее как водитель чем мужчины.

Я своей жене отдаю ключи без капли страха, может быть чуточка волнения, что весь бенз выпалит а заправить забудет )))

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:


а от з перемиканням передач проблема. Постійно рукоятку передач дьоргає, замість 2-ї може включити 4-ту. Замість 3-ї, 1...

читай...


1. садити в авто, і на ручнику не заводячи авто щоб вона натискала педалі і переключала передачі. бажано з закритими очима. Щоб привчити її до того що ось кермо, ось ричаг КПП, а ось педалі. Щоб рухи по перемиканню швидкостей довести до певного автоматизму, і привчити не дивитися на ричаг і не було бажання заглянути на педалі)))
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.