Перейти до публікації

Skoda Rapid vs Polo Sedan


vag

Рекомендовані повідомлення

Тему  в "парке автомобильного периода" прикрыли, поэтому начну новую. Как автор темы и модератор, убедительно прошу держаться в рамках обсуждения и на личности не переходить. Иначе буду зверствовать.

 

Итак, что побудило вернуться к теме Рапида. Как ни странно, Поло-седан. Для начала, что же меня привлекло, в сравнении со "старшим братом". 

1. Более удачная компоновка багажника. 

2. Конкурентная цена.

3. Возможность выбирать двигатели. Хотя меня лично привлек бензиновый атмосферник 1.6, который переехал с полуседана. 

4. Подвеска. Тут ничего нового для Шкоды, все обкатано и облизано (передок - Фабия, зад - в основном Октавия А5). Недостаток - тормоза задние. У некоторых пользователей возникают проблемы, надеюсь, завод разберется до конца года. И опять-же, в сравнении с Полоседаном, убрали эти дурацкие стаканы задних пружин, свисающие вниз.

5. Электрика. Не слишком навороченная, но и не бедная машинка в этом плане. Для любителей можно впиндюрить даже детчик давления в шинах и мультимедийку с камерой заднего вида, рисованием траектории и прочими модными шнягами. По сути, Поло-хетчбек.

 

По салону. В топовых комплектациях он уже не такой барабан как в минималке и самое главное - другие сидушки. От Полуседана (в минималке от citigo). Считаю это плюсом. 

 

С сентября в средней и топовой комплектациях Рапида идет обновленный салон: 

 

4f36736600b2afd4e580d1ebe2e5a214.jpg

 

cdd24dcdb415fe1704c305a38a012c81.jpg

 

a330f64f309d6feeb6734c58b3d53308.jpg

 

 Слегка "причесали" торпедо, добавили кнопки управления задними стеклоподъемниками на водительскую дверь и сделали нормальный 3-спицевый мультируль. 

 

На полуседан-клубе есть большая тема сравнения Рапида с Полуседаном. Лейтмотив такой: многие (но не все) недостатки полуседана в Рапиде устранили. Добавили ли новые - фиг знает, посмотрим.

 

Ну и в заключение:

gallery_11393_160_24316.jpg

 

 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Недивлячись на ціни (я не знаю скільки яка машина коштує) я за рапід, якось мені вона гарніше виглядає ніж полоседан, і салон мені більше подобається, та і шкода мені якась більша за розмірами здається.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

По моему выглядит гармонично и современно.

Немецкие корни тоже налицо. Видно что детище Ваг группы.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Не ну тут конечно шкода, рашен-фашист не катит! Правда вот цена с норм. комплектацией это будет много! а так я последнее время что-то начал рапид с А-6 путать, ну похожи оч и размеры визуально не сильно можно определить. 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

рапид лично для меня намнОго лучше чем полуседан.тестдрайвил и то и то. Правда не этот "обновлённый" рапид.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Правда вот цена с норм. комплектацией это будет много! 

 

 

Для себя, ради интереса, сконфигурировал в средней комплектации и набрал допов, шо называется, "на все деньги" ;) Не брал разве что навигацию и "GSM подготовку" что бы это ни значило. Получилось 176 000грн по итогу. Полоседан при таких допах нужно брать highline premium a это уже дороже на 15+ килогривен. 

 

Не ну тут конечно шкода, рашен-фашист не катит!

 

 

Ну, ради справедливости, шкода тоже не чехен, изготовление у нас в Украине, на Еврокаре, включая малярку.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

176 косарей за что за этот сарай, уж лучше и в правду ситроён с4 выбрать чем это и комплектация и двигатель а внешне то какой,да блин все в ситроене лучше чем в этом рапиде , а добавить 20ку то октавию можно взять. Вообще трудно понять сущность этого рапида за такую цену что бубен за 123 тыс который и ослик сильнее наверно, что за 200 тыс дизель вообще труднообъяснимый. Уж лучше полоседан взять если на то пошло и как бы 4 года уже и косяки подправили ну и комплектухой получше будет вероятно не глядел конечно, а пройдет годик то цена + косяки рапида вобще машина ахтунг еще тот будет, а косяки будут 100% да и сейчас они есть судя по тому что их спустя месяц после продаж на веревках тягают и на эвакуаторах возят и закатывают 4 человека ой не с проста ой не спроста. Хотя признаюсь мой знакомый на рапиде 1.6  ездит нравиться прадва подстаканник убрал нафиг он мешает ребенку на заднем сиденье да и функции он вообще не несет никакой. НО если рапид и полоседан однозначно лучше полоседан его можно хоть укомплектовать на эти бабосы нормально,

Змінено користувачем flintj
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

20 тис.   7

Оба в мусор.

Французы и кореяки предлагают получше авто за эту сумму.

ИМХО.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

 

 

да блин все в ситроене лучше чем в этом рапиде , а добавить 20ку то октавию можно взять. 

 

 

flintj, как всегда, слышал звон.... Хотя бы прочитал мое сообщение, прежде чем писать.

Полоседан. Чем его можно "напаковать за эти бабосы"? Просто интересно, что же я такое пропустил. ;) Ведь реально допов к Полуседану фиг да нифига. Причем дозаказать в среднюю комплектуху многие вещи просто нельзя. И потом доустановить не получится. Народ на Полуседан-форуме все локти изгрыз, кто Хайлайн сразу не взял, а потом пытались его донавернуть опциями. А с 2013г. еще и урезанные блоки управления пошли, теперь фиг прикрутишь многие фишки даже к Хайлайну. А цена на Хайлайн (не акционный) стартует от 186 000грн. Мне с премиумом насчитали больше 200 000грн в салоне.

 

Ситроен. Хотя тема не про него, но скажу. К сожалению не все в ситроене лучше. Да, салон в С4 очень приятный, я бы сказал, просто бомба за такие деньги. Но те бензиновые движки 120-сильные и КПП, с которым его предлагают сейчас в Украине, увы... Кроме этого, в той комплектации, что действительно стОит брать, цена ситро с допами выходит за 200 тысяч грн. И это хетчбек, а седан калужской сборки обещают "в мае, может быть".  С учетом нашей текущей грызни с Россией по поводу ТС перспектива его появления весьма туманна. Ну и еще есть там сложные моменты по электронике, не хочу подробно распыляться в этой теме. 

 

Про Октавию, вообще ни к селу ни к городу. Добавь 20 штук... и что? 1.4 TFSI Ambiition без допов? Когда я набрал по прайсу желаемую комплектацию Октавии Ambition, получил на выходе 252 000 грн. При этом я тоже не заказывал такие вещи, как навигация или парк-ассист. А то вообще под 300 000 штук вышло бы. Хотя кажется мне, и так разница между 176 и 252 тысячи весьма ощутимая.

Нет, можно поднапрячься, призанять да и и купить. Вопрос в том, что не нужен мне такой здоровенный сарай. У меня уже есть один, который на аватаре. Так что габариты Поло-седан/Рапид/С-элизе - как раз самое оно. По-моему, сейчас производители в погоне за размером чуть перегинают палку.

 

И вообще не пойму я подхода: соскрести все по сусекам и наскрести-таки на минимальную комплектацию, но "зато у мине-ж Мерседес ML". Как по мне, гораздо лучше взять подешевле, но именно с теми допами, которые нужны и чтобы еще на обмывание с друзьями осталось. Понтовой машиной сейчас никого не удивишь.

 

ой не с проста ой не спроста.

 

Мне такое-же про Ланос рассказывали перед покупкой, и даже страшнее. И что? Моему ланосу скоро 10 лет и пока тьфу-тьфу, не сгнила, не развалилась и даже не заржавела. Спокойно возит нас, куда нужно.

 

Хотя признаюсь мой знакомый на рапиде 1.6  ездит нравиться прадва подстаканник убрал нафиг он мешает ребенку на заднем сиденье да и функции он вообще не несет никакой.

 

 

Вот видишь. :) Я тебе больше скажу: не только твой знакомый, могу в пример еще несколько человек привести. Причем один из них уже накатал около 20 тысяч. 

 

PS: Тему современных корейцев специально не затрагиваю. Просто это не мое. Акценты, Рио... У них есть своя аудитория поклонников, просто я не в их числе. Равнодушен я к ним, вот и все.

Змінено користувачем vag
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

если из этих двух машин то я за шкоду,внешне и салон покрчу поло,у поло он старперовский.

А если есть больше 160кгрн то я бы посмотрел на сид,елантру.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Я також було приглядався до Поло седана. Мій товариш є власником великого автосалону Алекс (Олександр Кільдіяров) і міг мені всяко посприяти гарній покупці. На той час ще поганих відгуків про Поло седан не було і ціна стартувала із 120 тис....... До того ж і співробітники купили кілька. Поки я думав, появився Рапід, і я, як то кажуть, запав на Шкоду. Все ж Поло виглядає вживу якимось надто компактним..... Добре видно, що "тягнули" з В класу. По Рапіду не скажеш, що це мала машина. 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

 

 

Ну, ради справедливости, шкода тоже не чехен, изготовление у нас в Украине, на Еврокаре, включая малярку.

а звідки така інформація? Я знаю, що в Україну прибуває машинокомплект з повністю зібраного готового кузова з салоном + двигун і ходова йдуть окремо. Навіть по датах це підтверджується. Мій рапід дозбирували в Соломоново 4 дні......

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

 

 

PS: Тему современных корейцев специально не затрагиваю. Просто это не мое. Акценты, Рио... У них есть своя аудитория поклонников, просто я не в их числе. Равнодушен я к ним, вот и все.

А вот и зря, киа сид новый в кузове вагон в мид комплектации просто супер я на нем поездил одни положительные эмоции что по комплектации что по ходовым качествам, ездил на гольфе 5 ходовая такая же в меру упругая и в меру мягкая я бы смело сравнил управляемость, неровности проходит отлично, куда там тому рапиду.  Если надо могу утроить тест драйв на сид новый а если за 193 тыс то и дизелек. Места в нем  мама мия, но если уж сильно большой для вас то тогда хетч, за 186 тыс. я вот реально после акцента возьму сид новый, поездив на гольфе и на сиде то по ходовым качествам вообще не отличить, лежачие на скорости 50 км час просто не слышно что там что там.  Просто стоит пройти тест драйв и вы поймете где рапид а где сид. Но если из принципа то тогда конечно рапид круче всех.

Змінено користувачем flintj
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Если надо могу утроить тест драйв на сид новый

 

 

Спасибо за предложение, но разве есть какие-то проблемы с этим? Созвонился, заказал да и прошел тест. Я смотрел сид. И хюндаи разные смотрел, в том числе элантру. Не возбуждает ;) 

 

Но если из принципа то тогда конечно рапид круче всех.

 

 

Дело не в принципе. Просто корейцы не понравились.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

 

Дело не в принципе. Просто корейцы не понравились.

т.е не понравились внешне, тогда консерватор вы, наверно понимаю многие уже скажем старше 40 выбирают попроще без наворот и т.д и деньги не имеют значения тогда в таком авто. Может и я буду таким когда то. Но пока выбираю конечно комфорт,качество,сервис что не мало важно ну и новые тенденции.

Удачи в выборе

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

а звідки така інформація? Я знаю, що в Україну прибуває машинокомплект з повністю зібраного готового кузова з салоном + двигун і ходова йдуть окремо. Навіть по датах це підтверджується. Мій рапід дозбирували в Соломоново 4 дні......

 

 

Утверждать на 100% не буду, но менеджеры говорили что сборка наша, да и в интернете полно статей на тему "на еврокаре стартовала сборка Шкоды Рапид". Малярный цех там есть. Но если машинокомплекты из чехии, то это, наверное, гуд (по опыту польского ланоса). Хотя в чехии комплектации пожирнее чуток, и автомат есть. 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

тогда консерватор вы

 

Наверное. ;)

 

Удачи в выборе

 

Спасибо. 

 

Поки я думав, появився Рапід, 

 

В мене чимось схожа схожа ситуація, але я ще не остаточно "запав" на Рапід. Поло-Седан ззовні  навіть більше подобається. Але в Рапіді приваблюють технічні рішення і деякі малесенькі але приємні нюанси, яких немає в поло.

Змінено користувачем vag
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Утверждать на 100% не буду, но менеджеры говорили что сборка наша, да и в интернете полно статей на тему "на еврокаре стартовала сборка Шкоды Рапид". Малярный цех там есть. Но если машинокомплекты из чехии, то это, наверное, гуд (по опыту польского ланоса). Хотя в чехии комплектации пожирнее чуток, и автомат есть. 

Власне, що збірка наша. А збірка - це не повноцінне виробництво. Малярний цех є, але що в ньому фарбують я не знаю. Коли я оплатив аванс, було відіслане офіційне замовлення в Млада Болеслав. Потім я цікавився, як справи з виробництвом мого Рапіда. Час ішов, але менеджер по компу бачив, що машину ще не роблять. І ось одного дня він подзвонив і повідомив, що моя машина включена в план і сказав дату її виробництва в Чехії. Потім ще раз подзвонив і повідомив що машина автовозом перетнула наш кордон і вже є на заводі в Соломоново. А через 4 дні запросив в салон (машина автовозом приїхала з Закарпаття). А ще по написах маркерами на склі було зрозуміло, що писали чехи. Звідси логічний висновок, що в Україні лише дозбирують.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

 

 

В мене чимось схожа схожа ситуація, але я ще не остаточно "запав" на Рапід. Поло-Седан ззовні  навіть більше подобається. Але в Рапіді приваблюють технічні рішення і деякі малесенькі але приємні нюанси, яких немає в поло.

Поло - це перша ластівка постазійського, серйозного і не аляпуватого дизайну. Я тоді подумав - ну дочекався все ж..... Мене від вичурного дизайну просто воротить.... І поки думав і насолоджувався проїжджаючими Поло (не лише седанами) тут появляється Рапід..... Це для мене було як контрольний вистріл. Хоч сам їжджу на Сенсі, копії корейського Ланоса, його вилупкуваті фари досі в мене не викликають ніякого захоплення. Дизайн Кадета 1984 року мені подобався набагато більше. А дизайн Поло, Гольфа 7, Рапіда, нової Октавії - саме то!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Спробував перекласти через комп"ютер чешський текст - тест найдешевшої версії 1.2 МРІ. Вийшло досить смішно. 

 

Випробування Skoda Швидке 1,2 MPI: Що є основою

7 1 2013 |  

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

Шрифт:    

 

11430 євро, включаючи податки. Тобто ціна акцій базу тег Skoda Швидке з атмосферним trojvalčekom MPI активність і найнижчі обладнання.

Глава статті

Спірні цін на акції Skoda Швидка починається з введенням значення 11 111 євро, включаючи податки. З 1 Січень Однак, перший приз збільшився до 11 430 євро. Як за свої гроші Ви отримуєте?Відповідь ми шукали при запуску тестової версії Skoda Швидке двигуна 1,2 MPI з найнижчим обладнання та активними. Наші testovačka був доповнений ряд додаткових елементів витрат, які ви любите, але позбавили, щоб отримати самі основи.


Оселедець 16 S на нашому тестовому зразку може бути роздягнений. Дійсно не знаю, хто хотів би додатково для базової Швидке пройшли великі колеса ...

РАДА: 

Незначні зміни

Навіть при першому погляді на картину не вписується небудь? Від заснування до за 16-дюймовими колесами. Це вам не потрібна для основної моторизації Хоча фотографії можуть виглядати цікаво, але на практиці посилюються їздовий комфорт. П'ятнадцять основних куля 185/60 може зайняти кращу роботу.

Довжина

4483 мм

Ширина

1706 мм

Висота

1461 мм

Колісна база

2602 мм

Споряджена маса

1060 кг

Споряджена маса (ЄС)

1135 кг

Корисне навантаження

535 кг

Загальна маса

1595 кг

Об'єм багажника (VDA)

550/1428 л

Паливний бак

55 л

Чого не вистачає у швидкій

При тестуванні в базовому режимі неприємно здивував нас не вистачає деяких елементів устаткування, який сьогодні ми від автомобіля цієї категорії так довго чекали. У машині за 11000 Не буду виразно відсутній принаймні, цей діапазон (якщо не повнофункціональний) резерву. Rapide але ви отримаєте тільки клей безліч. Для всього колеса будуть стягувати 66 євро. Частина вищу передачу (або активний Плюс пакет) також центральний замок з дистанційним управлінням.

Слід також зазначити, бортовий комп'ютер. Останнє Skoda на дисплеї повністю підготовлена ​​для його використання, але відображає тільки одометр і часу. Бортовий комп'ютер, поки ви не дійдете до інших Ambition обладнання. Це від збитку, ми вважаємо чистої води спекуляція.

Для електрокерування дзеркал разом з нагріванням зарядом до 188 євро. Після розгляду акції впали з нашим прайс-листом для базових і ручний кондиціонування повітря. Важливо, щоб доплатити за нього 499 євро в Актив плюс пакет.


Дзеркал або ручки в колір кузова

І те, що йому заманеться основі

Повинні увійти в Швидке квартету (або розетки) регульовані по висоті підголовники. Це вже не живе повільно стандартні - принаймні задні перебування в дешевші автомобілі виправлена. Звертає на себе увагу наявність двох елементів, які часто зустрічаються разом - електричні склопідйомники передніх і радіо з можливістю підтримкою MP3.

Виправлено: Спочатку ми статті говориться, що Skoda Швидке пропонує основні кондиціонер безкоштовно. Від 1.1. 2013 не має такої переваги.

З чисто практичної точки зору швидкого повністю працює під набагато менше, ніж з вищезазначеним обладнанням. Ця пропозиція дійсно може розвернутися, але тепер ми філософствувати про налаштування наймолодшого Skoda. Основним фактом є те, що сидінь і внутрішньої обробки аналогічні. Бракує кількох функцій комфорту, у разі низькій передачі, але вона може приймати.

Основне обладнання водія і передні подушки безпеки пасажира, завіса і бічні подушки безпеки. Відсутні всі необхідні системи безпеки, включаючи ABS і ESP. Звичайно, є центральний замок з дистанційним управлінням.

 

Сидіння такі ж, як в більш високих рівнях обробки салону, відсутність задніх регульовані підголівники

 

Дуже гарне демпфірування

Основні автомобілізації для Skoda Бистре є новим атмосферним двигуном 1.2 MPI з 55 кВт (75 к.с.) і крутний момент 112 Нм. Нічого блискучого для автомобіля, який хоче виміряти нижній середній клас, чи не так? Тим не менш, важить всього трохи більше однієї тонни ...це може затягнути. Це часто з несхваленням agregátik принесла йому багато критики навіть до того, як прийшли на ринок. Найчастіше виявляються праві, але в деяких відносинах перевершили наші очікування.


Малий motorček під капотом виглядає здорово втратили

І особливо в дисципліні, званої культури роботи. Три-циліндровий прояв Fabia HTP є справою минулого. Після запуску двигуна абсолютно безшумний і проникають в глиб просто відмінно вібрації місць. Але це не що інше, трагічна, багато іншого холостого ходу вібрувати  . Три циліндра під капотом ви будете знати тільки при запуску, щоб подолати кордони від тисячі до півтори тисячі обертів або якщо ženiete motorček обмежувача. При нормальній і спокійної їзди приємно тихо і вишуканою.

Розташування та кількість циліндрів

R3

Зсув

1198 см 3

Максимум продуктивність

55 кВт/75 к.с.

зі швидкістю

5400/min

Максимум крутний момент

112 Нм

зі швидкістю

3750/min

Паливо

бензин

Їздити

передній міст

Передача

5-ступінчаста механічна

А тепер це більш важливо: продуктивність. Братислава Місто темпами приблизно в три чверті реальних можливостей маленького двигуна. Якщо вас не утруднить рух, як правило, ви повинні піти на стрілка тахометра до чотирьох тисяч. Мотор На щастя, це все одно, що швидкість протестів починають відчуватися у вищих сферах лічильника.

Продовження статті нижче

При з'ясуванні Fifty Foot, мудрішими, але утримувати її протягом чотирьох. Після того як літак це було більше, але менше кроку і необхідності прискорення означатиме швидке знижену на більш низькому рівні. Чотири тому взагалі підходить для міських передач.


Трициліндровий спідометр перестаратися вгору і вниз частіше, ніж це прийнято в інших моторизації

Зважений

У повіті дороги починають виправити драматичного спектаклю. Як тільки вам у голову в 90 км / год і тримається стабільно 2500 оборотів в хвилину не проблема подолати п'ятірку спільних неповнолітніх підйом. Обгін звичайно бути до трьох і продувають спідометра. Тим не менш, повинні виділити слова на процес запуску. Найбільш слабким Швидке розганяється до сотні 13,9 секунд паперу.


У досяжності або туман, але це ще можна зрозуміти,

Ми спробували його на практиці. Час вимірювався за допомогою спеціального додатка для смартфонів, Assisted GPS. Розміщення трьох дорослих і невеликої кількості багажу (в цілому близько 260 кг зайвої ваги) було 16 секунд під сто просто освоїли. Це правда, що ми намагалися враховувати термін служби двигуна (який все ще працює) і nehnali його до абсолютної крайності. Невеликий внесок у це й аквапланування і активація електронних помічників. Ці умови є більш реальність, ніж лабораторних випробувань і табличні значення.


При цьому випадку збирався зробити і додають у 2-3 додаткових людей, motorček повинні вичавити максимум себе

Які наслідки? 1.2 MPI двигун може бути достатньо (у школі б отримати чотири,) для дуже мирного драйверів, щоб перейти до села і на селі B Наскільки подорожуючих з провінційної дорозі ви серйозні і мають великі амбіції обов'язково повинні вибрати більш потужний двигун.В іншому випадку, грайливо потягнувши в основну автомобілів старше радянської, чехословацької та Східної німецького виробництва ...

До Хорватії ...

Малий запахи Motorcek або шосе. Хоча він міг йти 130 км / год, але ... Коли тахометра вказує значення чотирьохтисячного Електродвигун гуде і опротестувала будь-яке подальше прискорення займає неймовірно довго - як, звичайно, не вдасться. Під час тесту ми спробували литий з чотирьох дорослих, загальна маса пасажирів з багажем, був близько 380 кг. Квартет на шосе, ми досягли межі. На п'ятірку, ми також не вдалося зберегти його, але тільки до першого сходження.

Таким чином, якщо ви плануєте використовувати для швидкого придорожніх сонця або снігу з повною валізою литих і заповнити коробку, трициліндровий безумовно не підходить. Знову ж, ясно вказують потужний варіант двигуна. Основною одиницею шукає різні види клієнтів - особливо серед літніх водіїв звикли до спокійної їзди.


Навіть без непотрібних надмірностей в стандартній Швидке виглядає не погано, але ви повинні бути в змозі вибрати колір

Тільки три циліндровий двигун у поєднанні з п'ятиступінчастою механічною коробкою. І треба сказати, що в цьому відношенні Skoda розчаровані. Передача є прямим і не відслідковує довгостроковій перспективі. Це є великою перевагою на практиці, так як невеликий трициліндровий потрібен досвідчений водій, який має схильність до їзди і роботі з важелем перемикання передач управляється добре.

Прибутки та збитки за три циліндри

Середні витрати протягом циклу зимових тестів перед стабілізацією в сім літрів вимірювана система повного повному обсязі. Це включало половину чверть сільських доріг і магістралей кварталі. З трьох-циліндровий, в той час як більшість очікували кращий номер, але треба мати на увазі, що пристрій знаходиться 1,2 MPI для швидкого просто слабкий, і він бере своє.

Місто - стандартизований

8.0 л/100 км

За містом - стандартизований

4.5 л/100 км

Комбінований - стандартизований

5,8 л/100 км

Середній під час випробувань

7.0 л/100 км

І треба відзначити, що під час тестування ми їздили, як ми думаємо їзди на машині, а не як ми пробуємо nakázať слабкий motorček або Mladoboleslavská майстрів інженери пропонують помічник перемикання передач. Звичайні таким чином були поїздки до Гази більше чотирьох тисяч обертів на хвилину при прискоренні на байпас або стиснений газ, щоб зупинити підйомах. У кінцевому рахунку, тому не такий вже поганий результат.


Проста, але ефективна інтер'єр Швидке неодмінно привернуть Ваше серце, але свою функцію виконує дуже добре. Ергономіка на високому рівні, всі органи управління згруповані логічно і практично. Це недорогі конкуренти не можу сказати, часто

Одним з основних питань є життя маленького двигуна під капотом великої вантажівки.Скептик може сказати, що сукупний турбонаддувом 1.2 TSI вам більше семінар для відомих проблемах і, що атмосфера буде тривати трохи більше. Реальне життя двигуна 1,2 MPI, однак, буде прямо пропорційно стилю водіння власника. Підтримання динамічного зростання припускає диск високої швидкості по невеликих трициліндровим огидно.

Ще одна примітка - базова версія з 1,2 Rapidu двигуном MPI є єдиним, в якому ми не критикують наявність барабанних гальм на задній панелі. У цьому випадку, ми знаємо, що гріх Mladoboleslavská інженерів пробачити.


Веселий п'ятиступінчаста механічна коробка передач є невелика ділянка маленький мотор

Це взагалі для когось?

Skoda Швидке з основним трициліндровим 1,2 MPI підходить тільки для дуже строго певних цільовою групою надзвичайно сильними драйверами звикли темпами черепахи. Одним з варіантів може стати святом для водіїв, які шукають твердої частини автомобіля при плануванні щорічного стартапів вважатися не міріади, але тільки в тисячі кілометрів. Тут, однак, інвестиції у швидкій може бути невиправдано високими, і виконати мета більш дешеві автомобілі.

Базова модель прайс-лист

від € 12 430

Базова модель ціни акції

від € 11 430

Версій базовою ціною

від € 11 430

Ціна зразка для випробувань

€ 12 556

Для всіх інших двигунів 1.2 MPI доведеться залишитися радіоактивної зони в каталогах і прайс-листах. Навіть слабкий з двох агрегатів турбонаддувом 1.2 TSI може забезпечити значно більше зростання - в основному, завдяки більш високим крутним моментом (112 Нм проти 160) доступними для набагато більш широкого діапазону оборотів. Більше того, при правильному стилі водіння може взаємністю і низьке енергоспоживання. За додаткову плату в одну тисячу євро (з урахуванням списку акцій) просто отримати багато, багато іншого.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Вот никогда не понимал погони за топовыми комплектациями, которые при продаже на вторичном рынке не окупаются ни фига.

Вот что нужно для удобста эксплуатации? Для себя решил: ЭСП, электро-зеркала с обогревом, регулировка сидушки и руля, АБС, кондер, дисковые тормоза. А всякие парктроники, круизы, климаты, камеры заднего вида, блютусы, мультимедийные системы - безусловно все это круто, но лично я без этого добра спокойно обойдусь и не стану переплачивать немалые деньги за эти фишки.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Ну, ради справедливости, шкода тоже не чехен, изготовление у нас в Украине, на Еврокаре, включая малярку.

Тут смотря с чего делают, у раши уже и метал пошол их и много чего, а на Еврокаре малярка-маляркой, но кузовные элементы все их! Да все их!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Утверждать на 100% не буду, но менеджеры говорили что сборка наша, да и в интернете полно статей на тему "на еврокаре стартовала сборка Шкоды Рапид". Малярный цех там есть. Но если машинокомплекты из чехии, то это, наверное, гуд (по опыту польского ланоса). Хотя в чехии комплектации пожирнее чуток, и автомат есть. 

Тур собирали вроде в последние годы полностью! 

Змінено користувачем Twogarin
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Вот никогда не понимал погони за топовыми комплектациями, которые при продаже на вторичном рынке не окупаются ни фига.

Вот что нужно для удобста эксплуатации? Для себя решил: ЭСП, электро-зеркала с обогревом, регулировка сидушки и руля, АБС, кондер, дисковые тормоза. А всякие парктроники, круизы, климаты, камеры заднего вида, блютусы, мультимедийные системы - безусловно все это круто, но лично я без этого добра спокойно обойдусь и не стану переплачивать немалые деньги за эти фишки.

ЗОЛОТЫЕ СЛОВА!!!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Спробував перекласти через комп"ютер чешський текст

 

 

Краще б виклав просто оригінал - прикольна мова, все-таки: "наша тестовачка була допнена о неколько додаткових првыков" :D

 

До речі в нас теж були обзори 1.2, я знаходив, але мене цікавить саме 1.6 атмосферний двигун+ планую встановити ГБО. Але спочатку хочу пройти тест саме цьогого двигуна і бажано не в пустій комплектації

 

Вот никогда не понимал погони за топовыми комплектациями, которые при продаже на вторичном рынке не окупаются ни фига.

 

 

Если говороить о Полоседане, то в топовой комплектации другой блок управления стоит, без него ни датчик света не поставить по людски, ни многое другое (секвентальные стеклоподъемники, например). Даже такую элементарную вещь как добавить управление задними стеклоподъемниками на вод. дверь и то фиг получится. Точнее, все вкрячить можно, но раком-боком. 

А что касается моего выбора - никаких особых наворотов я не хотел.Просто сейчас все, кроме китайцев, начали пихать допами даже элементарные вещи.  Вот список выбранных допов:

- Боковые подушки безопасности спереди и предупреждающий сигнал при непристегнутом ремне безопасности водителя и пассажира - обязательно 

- ESP PLUS включая ABS,MSR,ASR,EDS,HBA,HHC и датчик давления в шинах Можно было взять просто ESP на 800 грн дешевле, но тоже вещь нужная.

- Задний центральный подлокотник- это исходя из своих потребностей. Шоб закуску класть. ;)  

- Третий задний подголовник - мож и не надо...

- Малый кожаный пакет (4 -спицевое кожаное многофункциональное рулевое колесо для радио и телефона) - Удобная вещь в дороге, + руль 3-спицевый как на фото выше по топику.

- Передние противотуманные фары с функцией "CORNER" - противотуманки нужны, функция корнер - приятное дополнение

- Задний парктроник - нужная вещь, у седана обзор назад не очень, в городе удобнее с ним парковаться. 

- Задний стеклоочиститель и омыватель с контролем интервала - нужен, взят на основе комментариев пользователей Шкоды. Заднее стекло весьма пологое, поэтому на нем грязь собирается. Кто не взял - потом жалеют. 

- Круиз-контроль - давно хотел. 

- Сигнализация с контролем салона, сигналом при движении задним ходом и дистанционным управлением центрального замка (2 складывающиеся ключа) (без SAFE системы) - можно не брать штатную, но тогда нужно искать другую, где-то то на то и выйдет, если ставить хорошую сигналку. 

 

Еще двусторонний коврик в багажник за 450 грн. :)

 

Так что никаких блютузов. 

Змінено користувачем vag
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.