Перейти до публікації

Болгарія 2013


manyachilo_od

Рекомендовані повідомлення

Чернівці - Трансільванія - Болгарія

 

Спроба номер 2... Так як перший раз написав, навіть були коментарі, але після "технічних робіт", загубився мій звіт. Спочатку було впадло, але люди питали, тож вирішив востановити свій звіт, про цю поїздку. Добре, що хоч текст був набраний в блокноті, тож зберігся.

 

 

Ну що ж, наразі приїхали з чергового відпочинку з Болгарії.
Цей звіт буде дещо відрізнятись від минулорічного звіту, так як цей відпочинок включав в себе деякі зміни, та додаткові цілі.
Отже. Спочатку все як завжди: підготовка дукументів, оплата готелю (платили чи то в Січні, чи то в Лютому), отримання з готелю листа, що він таки заброньований, з цим листом, страховками, та довідками про зарплатню в посольство за отриманням віз. Візи забрав, далі грін карти, підготовка машин.
Тут перша відмінність. Спершу вирушали на тиждень раніше теща, сестра дружини з чоловіком, та також вони забирали нашу доню, котрій на той момент настало 2,5 роки. Це також потягнуло деякі додаткові ньюанси: проїздний документ дитини, в котрий ставилась віза для неї, та дозвіл від нотаріуса на виїзд дитини без батьків та ксерокопія свідоцтва про народження. Далі також підготовка другої машини: мастила, фільтра, наклейка UA та розтонування передніх склів машини.
Були деякі запитання, бо бачили в Болгарії машини без наклейок, та не розтоновані: - митникам пофіг, але якщо зупинять поліцаї, котрі зупиняють не так як у нас від скуки, тож придовбуться всерйоз і цупко! А тимпаче, що щтраф в 20 євро навіть не обговорюється! Взагалі, щодо штрафів і ПДР іншої країни, перед тим як їхати дивлюсь на одному чудовому сайті -

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.



Відмінності далі: так як дитина поїхала ранійше і ми з дружиною їхали вдвох, то було вирішено скористатись нагодою, та заїхати подивитись по дорозі: Чернівці та Трансільванію, а саме та замок , котрий неподалік від Брашова.

І ще одна відмінність - обвалився міст під Хотином (наразі вже пускають в реверсному режимі по одній полосі). Тож робили об'їзд через Новодністровськ. Наразі міст більш менш пофіксили і пускають у реверсному режимі. Повертались вже через Хотин, Камянець-Подільск...

Отже - в субботу 22.06.2013 о 8мій ранку ми виїхали з дому. Заправившись, та посидівши на дорожку ))) На спідометрі було 39470. З міста, а точніше з заправки, виїхали о 8.30.
В 10.27 проїхали Вінницю. Дорога середньої паршивості. До Бердичива була геть паршива! Зупинялись в Мурованих Кирилівцях, де БК показав, що середні витрати палива 7,4 літри. Після Мурованих Кирилівців, дорога була серпантином і дуже жахлива. Їхали за щебневозом з котрого просипався щебінь. Дивом стало не те що не розбив лобове скло, а те, що взагалі жоден камінчик не попав і не покоцав машину. Після цієї їзди машина стала дуже бруднючою.
Проїхали Новодністровський міст, котрий також слугує як ГЕС.

 

 

По дорозі купили дуже смачну черешню. Дорога паршива.

 

В 15.00 приїхали в Чернівці, де оселились в готелі . Дуже навіть нічого! 340 грн + 12 грн за стоянку авто. Був номер і дешевше, але там було накурено. В цьому номері було свіжо та охайно. Раджу!

 

 

Прийняли душ та пішли в місто, де зустрілись з моєю сетрою, котра приїхала зі Львову показати нам Чернівці, так як колись мешкала в цьому місті. Подивились пішохідну вулицю Кобилянської,

 

 

потім університет,

 

 

театр, поїли піццу, подивились філармонію,

 

 

 

Турецький міст, та поїхали на ЖД вокзал провести сестру.В 21.30 в готелі лягли спати.
23.06 - Встали в 3.30 ночі, на спідометрі 38886. Біля кордону заїхали на заправку, де заправились у нас Румунським бензином (95-ий по 10.50 грн) до повного баку. Їдемо далі: Український кордон - 18 хвилин. Румунський - величезна черга. Нас пропустили, тому що транзитом, але всерівно годину на те все витратили. Отже, в'їхали в Румунію в 5.50. На спідометрі 39926. Ледь не забув: як тільки вїхали - здох навігатор, сказавши, супутники не бачу, їдьте як хочете. Їхали по знаках, та мапах, котрі зробив сам і скинув на планшет завчасно. Мапи робив банальними скріншотами з гугл мапс, та обрізанням зайвого. На цих мапах було виділено прокладений маршрут. + в містах не дуже інтуїтивні позначки, тож доводилось зупинятись, перепитувати, та інколи навіть вертатись назад.
На кордоні купили ровіньєтки та рушили далі.

 

Напрямок в Брашів. Проїхали Бакау та Роман. Перекусили на заправці. Кава 4-5 леї.

 

 

До Брашова 180 км.
Зупиняючись подивився на БК. Витрати палива 6,5... А все тому, що дороги як скло!!! Дороги просто ідеальні!
Час 9.30, на спідометрі 40135. В Брашів приїхали в 13.00. Місто велике. Дружину по дорозі укачувало, так як реально у нас в Україні таких серпантинів і таких гір я не бачив, хоча по наших Карпатах трохи поїздив. На одну гору серпантинів просто дофігіща, та і взагалі гори ці вражають.

 

 

Погуляли по Брашову трошки,

 

 

 

 

 

 

та поїхали в Бран.

 

14.30 - приїхали в Бран.

 

 

Дуже туристично - купа людей, купа продавців, купа всілякої єрунди про вампірів, Дракулу і т.д.

 

 

Вхід до замку 25 лей.

 

 

Сам же замок цікавий, мені дуже сподобався, хоч і попри всілякі вигадки Дракула тут ніколи не бував. Більш того, він мені здався затишним і прикольним.

 

 

 

Годину погуляли та рушили далі до донечки, за котрою за тиждень вже дуже заскучали. До кордону 410 км. На спідометрі 40365. По дорозі дуже сподобалось містечко Буштень.

 

Після міста Плоешті до Бухаресту 60 км. Є дві траси - одна звичайна, друга швидкісна. Обмеження 130. Вибрали швидкісну. Супер!!!!!!

 

 

Але дуже переймався чи вистачить бензину, бо перед трасою не проконтролював скільки палива лишилось, а на ній нема заправок... Принаймі поки... Бензину вистачило і на кільцевій Бухаресту, котра також частково швидкісна -

 

 

 

уявляєте навколо Києва кільцеву, котра магістраль, з обмеженням в 130 км\год... ?, на заправці перекусили і рушили далі.

Перетнули кордон в Русе за 20 хвилин, проїхавши міст, на якому нас розвели на гроші... Коштував він 6 євро, а здерли 10...
Придбали він'єтки за 20 левів.

 

 

Та намагались поспасти хоч трошки. Зрозумівши, що то все дурня - спати в машині, о 12тій годині рушили далі. Взагалі 12 години чекали так як з цього часу купили він'єтки.
Від кодону до Сонячного берега близько 300 км. +\-
Дружина всю дорогу спала. І то добре. Ніч, машин та поліцаїв майже нема, тож гальмували мене тільки всілякі кільцеві та звороти в різних селищах. Тож, надавивши тапку, до Варни дістались доволі швидко. Доречі ще і близько 80 - 90 км, від Шумена до Варни, швидкісна магістраль з обмеженням 140 км\год.
Далі лишалось зовсім фігня до Сонячного берега - біля 90 км, але робили спроби зупинитись десь в готелі, щоб нікого не будити з наших, нікого не дьоргати, а вже вранці встати, да доїхати там трошки... Але не склалось. Де не зупинялись ніде не виходило. Тож таким макаром ми доїхали до Сонячного берега о 4тій ранку і до 7-ої ранку спали на ресепшені.

 

Далі буде...

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

21,9 тис.   585

За Українським кордоном пропанові газові заправки були? 

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Далі чудовий відпочинок...

 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

 



Було декілька днів з недуже доброю погодою. Тож поїхали в цей час на ферму. Також там можна було назбирати та придбати персики та абрикоси.

 

 

 

 

А також дівчата знову дорвались до шопінгу. Тільки цього разу воно трошки ближче було, в Бургасі, а також воно було в два дні... На другий день ми з донькою не поїхали, а пішли на пляж.

 

 

 

 

 

 

 

 

Шлях назад був майже стандартним: Сонячний берег, Варна, Шумен, Русе, Бухарест, Бакау, Сучава, Чернівці, Хотин, Хмельницький, Житомир.
Виїхали на початку одинадцятої. Пробіг перед виїздом був 41195 км.
По дорозі зупинялись перекусити в Русе. Перетнули кордони.

 

По дорозі пристроївся за однією шкодою із львівськими номерима, котра впевнено їхала з нормальною швидкістю. Їхали, їхали і тут розумію, що в'їхали в Бухарест, не звернувши на кільцеву. Зупиняюсь в місті, щоб зробити спробу включити здохший навік. І тут під'їжає ця шкода... Він виявляється також не знає Бухаресту і сподівався що може я знаю... Ще йому казали, що через місто їхати ліпше, ніж через кільце... Ну, якщо чесно, то воно десь приблизно одне на одне виходить. Якимось чудом навік запустився, але працював суто від аккумулятора, та з його допомогою виїхали з цього міста.
По дорозі їхали з цим хлопчиною і навіть зупинились на якійсь заправці разом, хоч заправлятись потрібно було лише мені. А далі він якось почав дуже дивно їхати... То він так впевнено летів, а тут бац і почав повільно плестись... Спочатку я його чекав, старався не відриватись, але потім почало то дуже набридати і вирішив їхати собі сам. Спочатку він інколи з'являвся, десь позаду маячив, а після того як пішов дощ, то взагалі він десь пропав. Видно геть пригальмував.
Зупинились в Бакау, перекусили, малеча побігала, та поїхали далі до кордону.
По дорозі ще раз пристроївся за двома маршрутками з Чернівецькими номерима... Хлопці давили тапку, аби встигав їх доганяти. В селах вони трошки прискидували швидкість... до 110 км\годину... Але потім вони відірвались і пропали. Зустрів їх тільки на самому кордоні, десь на початку першої ночі. Далі рулював по ненці Україні і сльози витирав - чому ж такі дороги у нас................. Як то кажуть "Не матюгаєшся, то сядь за кермо і проїдься по українських дорогах"
В Хмельницькому зупинились, попили кави, та до Житомира ми приїхали в 9.30.
Дитина по дорозі вела себе чудово. Кормила тата, співала пісні мені і все таке. Тобто перенесла дорогу добре.

 

Пройдено приблизно 3000 км...
Сердні витрати за кордоном 6,5 л, по Україні 7,5

Витрати на паливо 2800 грн.

 

Якщо щось ще згадаю, буду дописувати!

 

 

 

 


За Українським кордоном пропанові газові заправки були? 

 

 

Газові заправки були. От чи вони пропанові, чи які, то я не знаю. Я на бензині...

Змінено користувачем manyachilo_od
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Їхав до Болгарії, м. Софія в жовтні 2012р. правда в якості пасажира авто. Івано-Франківськ - Чернівці - Бухарест - Софія.

Дорога по Румунії ліпша від нашої, правда не скажеш перед самим кордоном з Болгарією (перед мостом у Русе) кордон між Румунами і Болгарами посеред моста не тільки між країнами, особливо це відчутно по покритті дороги.

Дорога до Софії заняла з 19-00 до 17-00 наступного дня (з відпочинком в машині 4 год.). Назад з 11-00 до 05-00 ранку з перекусом в Болгарії і зупинкою в Бухаресті при спробі оплатити штраф за перевищення швидкості (з 16-30 до 18-00).

 

На рахунок Газу (пропан-бутан) заправки є (LPG - по не нашому).

Змінено користувачем ivf
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Їхав до Болгарії, м. Софія в жовтні 2012р. правда в якості пасажира авто. Івано-Франківськ - Чернівці - Бухарест - Софія.

Дорога по Румунії ліпша від нашої, правда не скажеш перед самим кордоном з Болгарією (перед мостом у Русе) кордон між Румунами і Болгарами посеред моста не тільки між країнами, особливо це відчутно по покритті дороги.

Дорога до Софії заняла з 19-00 до 17-00 наступного дня (з відпочинком в машині 4 год.). Назад з 11-00 до 05-00 ранку з перекусом в Болгарії і зупинкою в Бухаресті при спробі оплатити штраф за перевищення швидкості (з 16-30 до 18-00).

 

На рахунок Газу (пропан-бутан) заправки є (LPG - по не нашому).

Міст біля Русе в минулому році дійсно був жахливий. Ще дуже здивувався, що покриття в такому станні, на такому стратегічному мості. Хоч і трафік там доладній, легкових, та фур. Цього ж року покриття більш менш пофіксили.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Спасибо за отчет, тоже хочется поехать куда-то кроме Крыма и азова

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

  • 4 місяці потому...

А мы на НГ собрались туда ехать. Путевка как то дорого получается. Вот изучаем отели и красивые места там. Билеты уже забронировали на 

Будь ласка Увійдіть або Зареєструйтесь щоб побачити посилання.

 . осталось просто дождаться праздника и надеяться на то что его никто не спортит. А так всем советую ехать туда на праздники, там так красиво))))

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.