Перейти до публікації

У Каннах презентували трейлер нового фільму Олеся Саніна


rusan

Рекомендовані повідомлення

За сюжетом, американський підприємець Майкл Шемрок разом із своїм десятирічним сином Пітером приїжджає до Харкова, щоб обміняти там трактор на зерно, оскільки у США в цей час були великі економічні труднощі. Його вербують, він називає себе "американським комуністом" і залишається жити в Україні. Через певний час йому до рук потрапляють секретні документи про репресії в Україні. Через це американця вбивають, але живим залишається його син Пітер: йому вдається втекти завдяки сліпому бандуристові Івану Кочерзі. Пітер стає поводирем бандуриста. Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом з іншими кобзарями страчують під Харковом. А Пітер залишається єдиним живим свідком тих трагічних подій.

Факт, щодо розстрілу кобзарів і лірників є реальним. Етнографічна комісія Академії наук УРСР запросила на з'їзд до Харкова з нагоди Республіканської олімпіади міста і села. Таким чином людей заманили, а згодом вивезли у ліс і розстріляли.

У фільмі поруч із професійними виконавцями знімалися актори без досвіду. Зокрема, кілька ролей відвели незрячим. На думку знімальної групи, вони найкраще могли виконати ролі сліпців-бандуристів. Також знялася у стрічці українська джазова співачка Джамала.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.