Перейти до публікації

Помер письменник Борис Стругацький


rusan

Рекомендовані повідомлення

thumbnail-20121119191926n.jpg

Письменник-Фантаст Борис Стругацький помер у понеділок на 80-му році життя через проблеми із серцем, повідомив друг письменника, який попросив не називати його ім'я.

Борис Стругацький відомий насамперед як творець сучасної наукової й соціальної фантастики, що працював у співавторстві зі своїм братом Аркадієм.

Аркадій Стругацький помер в 1991 році.

Їхні книги склали цілу епоху у вітчизняній літературі. Класикою, улюбленої вже не одним поколінням читачів, стали їхні твори "Важко бути Богом", "Понеділок починається в суботу", "Пікнік на узбіччі", "Кульгаюча доля", "Жук у мурашнику", "Сталкер", "Залюднений острів", "Малюк", "Обтяжені злом, або 40 років поспіль", "Хижі речі століття", і багато інших.

Після смерті брата під псевдонімом С. Витицький вийшли його романи "Пошук призначення, або Двадцять сьома теорема етики" ( 1994-1995) і "Неспроможні світу цього" (2003), що продовжили дослідження невблаганної долі й можливостей впливати на навколишню дійсність. Усього за три з невеликим десятиліття спільної творчої діяльності братами написано близько 30 повістей і романів, кілька розповідей і кіносценаріїв, п'єса. Їх твори перекладені 42 мовами, в тому числі українською.

Вони надихали цілі покоління. Їх твори переписували вручну. Вони більше, ніж письменники. Вони символи епохи шестидесятників.

Земля пухом і вічна пам'ять!

Змінено користувачем rusan
Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Жалко сказочника!

Земля ему пухом, и память вечная.

Иногда люблю послушать его аудиокниги.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Светлая память! Выдающийся был человек.

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

Д уж! Это отдельный пласт литературы, книги перечитывая которые - каждый раз находишь что-то новое. И это не красивые слова, а правда!

Царство небесное и земля пухом!

Посилання на коментар
Поділитися в соціальні мережі:

×
×
  • Створити...

Важлива інформація

Щоб зробити цей веб-сайт краще, ми розмістили cookies на вашому пристрої. Ви можете змінити свої налаштування cookies, у іншому випадку ми будемо вважати, що ви згодні з цим.